Jump to content

Отац Симеон о тзв. "новотаријама"

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како вама звучи ово проклињање Епископа СПЦ од стране игумана манастира Рукумија и позивање да се присуствује ''туђим'' Литургијама? Мени болесно и опасно!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 484
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Како вама звучи ово проклињање Епископа СПЦ од стране игумана манастира Рукумија и позивање да се присуствује ''туђим'' Литургијама? Мени болесно и опасно!

Кога је он проклео,тотално тумачиш ову беседу погрешно.Шта је рекао болесно?

Човек позива на САБОРност и говори да треба да вратимо догмате аве Јустина Поповића које су заменуте неким сумњивим теолозима данашњице.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Кога је он проклео,тотално тумачиш ову беседу погрешно.Шта је рекао болесно?

Човек позива на САБОРност и говори да треба да вратимо догмате аве Јустина Поповића које су заменуте неким сумњивим теолозима данашњице.

Да ли Ти младићу чујеш себе? Прочиташ ли Ти кад поруку пре него што је пошаљеш?
Подели на овим сајтовима

Чујем,само није лепо тако одговарати неком младићу,него му објаснити где је погрешио.

"Православан си стално и сваког дана, у свакој животној ситуацији, или уопште ниси православан"

Подели на овим сајтовима

Веома је болесно и опасно навлачити на себе проклетство због непоштовања канона и светог Предања.

Подели на овим сајтовима

Веома је опасно на силу хтети бити свештено лице, уместо грађевински радник.

Наука верујућих каже:

Апсолутан је само Бог

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Чујем,само није лепо тако одговарати неком младићу,него му објаснити где је погрешио.

Па ако чујеш драги мој, онда треба да објасниш шта су то "догмати Авве Јустина", а шта је то сумњиво код нових теолога. Нажалост, све време се држите стереотпа и не желите да слушате.

Није лепо да један младић непрестано износи паушалне изјаве и прозива теологе а у животу није прочитао ни једну књигу из Догматике.

Мајгоре је да неко брани нешто а заправо  не зна шта брани.

И немој да се љутиш. ја Ти желим добро.  Треба да се пробудиш из сна у коме Ти чуваш веру. Чувај веру тако што ћеш да идеш на Литургију на којој ћеш активно да учествујеш, а не теко што ћеш бацати "проклества" и преспавати Литургију.

Подели на овим сајтовима

Понашате се и говорите као да проблем новотарија не постоји. Свети архијерејски Сабор СПЦ донео је неколико одлука које упозоравају на обавезу поштовања Литургијског поретка.

Подели на овим сајтовима

Када се ја сетим себе када сам слепо и безрезервно веровао свему што прича о.Симеон,сада гледам ово и не могу да верујем колико је нетачних ствари у снимку речено.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Иначе, овај видео клип је покушај да се оправда одлвачење људи из парохијских цркава и прављење духовног елитизма. Ни једна конкретна чињеница није изнешена, као и увек. наравно, они који слушају ове речи ни да помисле не би смели да причитају шта кажу ти "јеретици", већ само треба да спреме транспаренте и јуначка грла па да заурлају на литургијама. Ко јаче заурла тај је најбољи исповедник, а ако некога убије од "злих новотараца", тај одмах бива уздигнут до седмога неба.

Нека Господ подару милости и смирења о. Симеону.

Подели на овим сајтовима

Понашате се и говорите као да проблем новотарија не постоји. Свети архијерејски Сабор СПЦ донео је неколико одлука које упозоравају на обавезу поштовања Литургијског поретка.

А шта су ''новотарије''?
Подели на овим сајтовима

Иначе, овај видео клип је покушај да се оправда одлвачење људи из парохијских цркава и прављење духовног елитизма. Ни једна конкретна чињеница није изнешена, као и увек. наравно, они који слушају ове речи ни да помисле не би смели да причитају шта кажу ти "јеретици", већ само треба да спреме транспаренте и јуначка грла па да заурлају на литургијама. Ко јаче заурла тај је најбољи исповедник, а ако некога убије од "злих новотараца", тај одмах бива уздигнут до седмога неба.

Овај видео клип је само део беседе изречене за време Литургије а не на часу веронауке за почетнике.

Ко не зна за каноне и свето Предање има начина да се распита и научи шта канони регулишу и отац Симеон се не обраћа њима. Они који познају а не поштују каноне, навлаче на себе проклетстрво светих Отаца и та чињеница је сасвим довољна. На то упозорава отац Симеон.

Нисам за транспаренте и прекидање Литургија у црквама, али тврдим да је то много мањи грех од самовољног прекрајања Литургије. Уосталом, да нема новатора и непоштовања светих канона, не би било ни транспарената који упозоравају на обавезу поштовања Црквених закона. Боље је ''урлати'' упућујући друге на истину, него урлати одвраћајући друге од истине.

Нека се Господ смилује на оне који се оглушују о каноне и нека их уразуми да се врате исправном и благословеном служењу како не би саблажњавали верни народ и подстицали поделе у Цркви.

Подели на овим сајтовима

Овај видео клип је само део беседе изречене за време Литургије а не на часу веронауке за почетнике.

Ко не зна за каноне и свето Предање има начина да се распита и научи шта канони регулишу и отац Симеон се не обраћа њима. Они који познају а не поштују каноне, навлаче на себе проклетстрво светих Отаца и та чињеница је сасвим довољна. На то упозорава отац Симеон.

Нисам за транспаренте и прекидање Литургија у црквама, али тврдим да је то много мањи грех од самовољног прекрајања Литургије. Уосталом, да нема новатора и непоштовања светих канона, не би било ни транспарената који упозоравају на обавезу поштовања Црквених закона. Боље је ''урлати'' упућујући друге на истину, него урлати одвраћајући друге од истине.

Нека се Господ смилује на оне који се оглушују о каноне и нека их уразуми да се врате исправном и благословеном служењу како не би саблажњавали верни народ и подстицали поделе у Цркви.

Драги брате сад лепо наведи те каноне и законе који су везани за Св. Литургију. Такође потврди и неке изречене бесмислице од преподобног о.Симеона Рукумијског о везаности Вас. Сабора за Св. Литургију - то је толка бесмислица која нема везе са везом и срамота је износити такво незнање јавно.

"Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти

"Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III

"Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан

Подели на овим сајтовима

Док се не нађе неко ко ће брже и радије од мене пронаћи каноне, ја ћу само да подсетим да је Свети архијерејски Сабор СПЦ донео неколико одлука које упозоравају на обавезу поштовања Литургијског поретка. У Сабору има оних који имају знања и познају закон, али у Сабору, на жалост, нема снаге за спровођење сопствених одлука. Отуда овако незаконито шаренило по српским црквама и манастирима.

Ствар је избора. Закоње или безакоње.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...