Jump to content

Nisam fundamentalist, ali nisam ni Charlie

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

Ne zalažeš se... naprotiv, želiš da ograničiš slobodu govora... tako što ono što ti se ne dopada nazivaš "zloupotrebom" i tražiš da se sankcioniše...

Ne znam odakle ti ideja da je zloupotreba sve što nije "normalan kritički stav potkrepljen argumentima"... svi smo već pročitali da je to tvoj stav... ponovila si već 100 puta, samo ni jednom nisi objasnila zašto tako misliš? Zašto bi sve što se ne uklapa u tvoj idealan način komunikacije predstavljalo zloupotrebu slobode govora?

Zašto bi se bilo kakvo kritikovanje ili ismevanje ideja, ubeđenja, mišljenja, verovanja branilo bilo kome?

Zašto bi ismevanje nekih ideja i ubeđenja bilo dozvoljeno a ismevanje drugih zabranjeno?

Takođe, budući da ni jednim argumentom nisi poktepila tvrdnju da je zloupotreba sve što nije "normalan kritički stav potkrepljen argumentima", da li i konstantno ponavljanje takve tvrdnje predstavlja zloupotrebu slobode govora?

Zašto li ja postavljam pitanja na koja verovatno neću dobiti odgovore? :)

Због кршења људских права.

Сви људи имају право на живот и зато се кажњавају убице.

Затим, сви људи имају право на слободу које штити слободе у областима као што су религија, слобода удруживања, окупљања и кретања

политичка права која штите слободу учествовања у политичким дешавањима кроз слободу изражавања, протестовања и учествовања у власти

Итд има још.

Као што видиш, све стране учеснице у овом немилом случају су угрожавале људска права једни другима.

Дакле, морамо осудити убиство, злоупотребу слободе изражавања како би се угрозила слобода на верск

Подели на овим сајтовима

Da ja odem korak dalje. Nisam sigurna da je zabrana, sankcionisanje i slicno tzv. zloupotrebe slobode govora dobar nacin da se zaustavi nasilje tj. ubijanje ljudi. Cak sta vise, mislim da to uopste i nije nacin koji ce izmeniti stavove i ponasanje onih koji zbog uvredljive reci ili slike potezu oruzje i ubijaju ljude. Civilizacijska tekovina je da se na rec, sliku, recju odgovara, a ne ubistvom. Po meni je neprihvatljivo poredjenje provokatora iz Charlie-ja i ekstremista ubica  kao nekakvog "drustvenog kancera" i "zla" i u najsirem kontekstu... Jedno je nekome recju ili slikom povrediti verska osecanja, a nesto sasvim drugo lisiti ga zivota...

Naravno da se ne moze porediti, i da je ubistvo enormno vece zlo. Ono sto je zajednicko jeste da je i jedno i drugo zlo (kancer) koji se treba oznaciti.

I sankcionisanjem zloupotrebe slobode govora nece se pobediti terorizam, niko o tome i ne govori.

Radi se o tome da je ovde pored problema terorizma isplivao i problem zloupotrebljene slobode govora, a isplivao je i problem ludosti gde neko po cenu te zloupotrebljene slobode zrtvuje svoj zivot, i jos uvlaci u svoju ludost jos nevinih zrtava...jer ako neko nacrta scenario koji ih ceka( a znaju da ih ceka, jer se to vec desavalo) koja je gordost potrebna da em sto rizikujes da ti umres, uvlacis u taj rizik jos koliko nevinih ljudi, a da oni o tome ne odlucuju.

A to je cesto tako, covek kad otkrije npr.neki svoj zdravstveni problem, ispliva jos problema manjih ili vecih. Tako je i u ovom slucaju.

Подели на овим сајтовима

Da, za mene je nacrtati necijeg proroka golim i ismevanje istog zloupotreba slobode govora. I ne samo za mene, mnogo ih tako razmislja, pa i tekstopisac teksta u uvodu ove teme. Ako to za tebe nije zloupotreba, onda po mom nisljenju nemas bas razvijeno rasudjivanje o tome sta je dobro, a sta zlo, tj. sta sloboda, a sta njena zloupotreba (kazem, po mom misljenju)

Da, zašto li postavljam pitanja kad mogu da dobijem samo istu staru mantru... kao da razgovaram sa pokvarenom pločom...

Apsolutno me ne interesuje šta ti misliš ako ne umeš da objasniš ZAŠTO to misliš... iz istog razloga me takođe ni najmanje ne interesuje kako ti imaš mišljenje o mom rasuđivanju ako se tvoje rasuđivanje svodi na ponavljanje jedne iste tvrdnje koju ne umeš da obrazložiš...

I kao sto sam rekla Paradoksologiji, kazacu i tebi, da niti ti, niti ja necemo odlucivati o tome sta je zloupotreba slobode govora, i da li je treba drustveno sankcionisati ili joj dati legitimitet, ali izrazavanjem svojih pogleda ovde ili bilo gde ostavljamo trag i stvaramo harmoniju ili disharmoniju u ovom privremenom svetu u kom privremeno zivimo. Ako ti je mirna savet sa svojim pogledima, to je samo nesto tvoje.

Nećemo odlučivati o tome, budući da su civilizovani ljudi odavno o tome odlučili i vremena proganjanja blasfemije se u civilizovanom svetu neće vratiti, koliko god to fundamentalisti priželjkivali... i koliko god slobodu govora napadali... kako mecima, tako i rečima...

Naravno da mi je mirna savest... zašto ne bi bila?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

"Обратио си плач мој у игру мени,

растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12)

Подели на овим сајтовима

Da, za mene je nacrtati necijeg proroka golim i ismevanje istog zloupotreba slobode govora. I ne samo za mene, mnogo ih tako razmislja, pa i tekstopisac teksta u uvodu ove teme. Ako to za tebe nije zloupotreba, onda po mom nisljenju nemas bas razvijeno rasudjivanje o tome sta je dobro, a sta zlo, tj. sta sloboda, a sta njena zloupotreba (kazem, po mom misljenju)

I kao sto sam rekla Paradoksologiji, kazacu i tebi, da niti ti, niti ja necemo odlucivati o tome sta je zloupotreba slobode govora, i da li je treba drustveno sankcionisati ili joj dati legitimitet, ali izrazavanjem svojih pogleda ovde ili bilo gde ostavljamo trag i stvaramo harmoniju ili disharmoniju u ovom privremenom svetu u kom privremeno zivimo. Ako ti je mirna savet sa svojim pogledima, to je samo nesto tvoje.

Dobro. Francuski novinari su zloupotrebili slobodu govora... Sta sad?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Da, zašto li postavljam pitanja kad mogu da dobijem samo istu staru mantru... kao da razgovaram sa pokvarenom pločom...

Apsolutno me ne interesuje šta ti misliš ako ne umeš da objasniš ZAŠTO to misliš... iz istog razloga me takođe ni najmanje ne interesuje kako ti imaš mišljenje o mom rasuđivanju ako se tvoje rasuđivanje svodi na ponavljanje jedne iste tvrdnje koju ne umeš da obrazložiš...

Какав си ти болид,шта очекујеш да ти каже,да би задовољило твоју безбожничку сујету...

Замисли само колико нас не занима твоја мантра,па те трпимо...

Поред тога си јако безобразан, јер већ на три поста правиш блесаву не само Наташу већ и све друге,покушавајући да је понизиш некаквом твојом супериорношћу у тражењу аргумента...

Зрео си за набадање!

Измењено од Поуке.орг инфо
Не, не! Потпуно недопустив начин комуникације на Поукама! Ово је упозорење пред бановање. (Болдовано је оно што је проблематично)

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Nećemo odlučivati o tome, budući da su civilizovani ljudi odavno o tome odlučili i vremena proganjanja blasfemije se u civilizovanom svetu neće vratiti, koliko god to fundamentalisti priželjkivali... i koliko god slobodu govora napadali... kako mecima, tako i rečima...

Naravno da mi je mirna savest... zašto ne bi bila?

Zasto to mislim? Nacrtati golog Muhameda znaci ismevati ga. Ismevati nekog ko je nekome cak prorok/svetinja je zlo, a ne zdrav kriticki stav.Ako to tebi nije dovoljan argument da je doslo do zloupotrebe slobode,meni je sasvim dovoljan, i ne samo meni.

Jadno mi je takvo civilizovano drustvo, samo druga strana medalje sistema protiv kojih se bore. A i dalje ropstvo i beda.

Подели на овим сајтовима

Какав си ти болид,шта очекујеш да ти каже,да би задовољило твоју безбожничку сујету...

Замисли само колико нас не занима твоја мантра,па те трпимо...

Поред тога си јако безобразан, јер већ на три поста правиш блесаву не само Наташу већ и све друге,покушавајући да је понизиш некаквом твојом супериорношћу у тражењу аргумента...

Зрео си за набадање!

sHa_sarcasticlol

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Za nekog je hriscanstvo i prorokovanje zlopupotreba slobode govora u cilju indoktrinacije dece. 

A ti vidi hoces li biti covek kao ti neki, da ono sto ti se ne svidja zabranjujes. 

A ista si kao oni u principima sa tim stavovima. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Разних ставова је и овде, немам времена за превод целог чланка овог писца, и не знам када је чланак написан, почетак је занимљив (на један начим мени хумористичан, јер ми је позната ова врста данског хумора, тамо где помиње "службу безбедности" :) ) :

У име слободе изражавања

Слобода изражавања је постала талац одређеног облика данске стварности, стварност посебне данске артикулације. Овде се добро врти само по себи  у њиховој декларисаној борби за демократију. Али гледано извана изгледа добро на крају завршава као зло, које говори за себе! Са провокацијом „злих“ муслимана дански медији производе зло које им је потребно, у својим  покушајима да створе добру слику о себи као добрим момцима. Чланови слободе изражавања дефинисали су слободу изражавања као њихов принцип тачка 1. Конкретно, они су такође дефинисали ислам као највећу опасност за демократију. Када бране дефиницију ислама као опасност за демократију, они то раде тако што упућују на реакције које је испровоцирао Курт Вестергард цртежима, а посебно усмереним против њега самог:

- Видите, каже компанија и дански медији, - ти зли муслимани су највећа опасност против слободе изражавања, и показују на мушкарца са камом у руци, ког су данске власти довеле из Африке, где је већ био терет локалној обавештајној служби. Савез истиче у својој способности постављање дневног реда, један облик стварности где треба да покушају да опишу себе као добре у доброј борби против зла. Чланови за притисак за слободу дефинишу свој задатак као одбрану слободе изражавања од ислама који је највећа опасност слободе изражавања. Медији обезбеђују провокацију, а ПЕТ (служба безбедности) увози човека са камом, који ће потврдити претећу слику, у ситуацији у којој је терористичка претња почела да клизи из пажње јавности.

Тема је стога обновљена и враћена на место.

http://arbejdsforskning.dk/pdf/art-77.pdf

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Treba da postoje zakonske kazne, najcesce novcane za zloupotrebu slobode govora, a ako se stalno ponavljaju, zatvoriti im redakciju.

Odlichno, dajes politicarima u ruke alat da zabrane sta god im se ne svidja. Nacrtas karikaturu vucica, zloupotreba slobode govora. Znash kada izglasas tako glup zakon to ce da se desi. Jer niko onda nece da kaze "ajde sad da pitamo Natasu Malinovic jel ovo zloupotreba ili nije" nego ce da napisu zakon tako da njima odgovara. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

A,je suis Nwankwo Kanu,humanizam,solidarnost,tuga,paljenje sveća ispred nigerijske ambasade,protesna šetnja Knezom,pametovanje po fejsu i tviteru,ništa danas???

Ово је од мог другара, а рекао је суштину цивилизацијског лицемерног хуманизма ...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...