Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Za ovu prvu recenicu bih te potapsao po ramenu kada bi , ne dao Bog bolovao od teske bolesti i rekao: Ja nisam trazio da se nikome uzima, nisam za to pa nemoj ni da me lecite". evo ti koliko je covek sebican, a socijalna zastita efikasna... jel se secas nje: ko je njoj za malo pomogao.... socijalna zastita... ili dobri ljudi? A drzava u koju imas poverenja i dajes jojo moc da se bori za nase zdravlje... jel se secas njega Za njega je platila milion dolara.... tako oni rasporedjuju nase pare.. u praksi.. za socijalnu pomoc.. Problem je sto si ti ubedjen i mislis da pomazes Tijani.. a zapravo ne pomazes Tijani nego Miladinu...... Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 А исправно и добро је оно чему нас вера учи. Слаба вам је хришћанска аргументација. Либералне и рационалне има на претек. Не можеш друштво да уређујеш према ономе што те вера учи, јер нису сви верници. Осим ако ниси за теократију... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Не капирам како либертаријанци могу да упадају у оволике замке и контрадикције на сваком кораку. С једне стране, форсира се "природно право". ОК. По мени је то обична глупост, али ОК, свако има право да верује у шта год хоће. Али саставни део "природног права" јесте и "друштвени уговор", кога су заговарали скоро сви природни правници. Према терији о "друштвеном уговору", социјални програми (који НИСУ ИСТО ШТО И СОЦИЈАЛНА ПОМОЋ), апсолутно су у складу са природним правом. meni nije jasno kako neko ko je zavrsio prava moze da ne zna da je jedan od glavnih teoreticara drustvenog ugovora(pored hobsa i rusoa) i otac moderne teorije prirodnog prava John Loicke... Meni to samo nije jasno..... i onda da prica drugima kako ne znaju... mada ok, kapiram.... fokusirao si se na druge grane.. nije te zanimala filozofija toliko... ali malo proveri svoj argument pre nego sto ga serviras.... ispada glupo da te ja koji nisam zavrsio prava ispravljam kod tih elementarnih stvari... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Брате ја сам спреман да сада потпишем документ у коме се одричем сваке државне услуге, само да ми врате паре. И да сносим последице своје одлуке. Да ли сам луд или нисам то је добро питање, али тако стоје ствари. Razmisli dobro sta znaci odricanje od drzavne usluge, to je vec neka sira, druga tema. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Marjanovic Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Не можеш друштво да уређујеш према ономе што те вера учи, јер нису сви верници. Осим ако ниси за теократију... Али не може се ни вера оставити по страни... У порти сам хришћанин а ван ње нисам. То је онда шизофрено. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 meni nije jasno kako neko ko je zavrsio prava moze da ne zna da je jedan od glavnih teoreticara drustvenog ugovora(pored loka i rusoa) i otac moderne teorije prirodnog prava John Loicke... Сконцентриши се. Управо сам причао да су неодвојиви, а да ви теорију друштвеног уговора, која говори између осталог и о овим стварима о којима причамо, игноришете. Прочитај прво шта сам написао, па онда коментариши. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 evo ti koliko je covek sebican, a socijalna zastita efikasna... jel se secas nje: ko je njoj za malo pomogao.... socijalna zastita... ili dobri ljudi? A drzava u koju imas poverenja i dajes jojo moc da se bori za nase zdravlje... jel se secas njega Za njega je platila milion dolara.... tako oni rasporedjuju nase pare.. u praksi.. za socijalnu pomoc.. Izvukao si iz mora zrno peska koje tebi odgovara. Tijana je samo jedno zrno kome je narod pomogao i to zbog toga sto su se u to digli svi mediji, internet, javne licnosti. Mnogo drugih zrnaca peska je ostalo da trune i umire bez ocije pomoci. Ako mi ne verujes, pogledaj stare brojeve blica na primer (mislim da toga vise i nema), pa ono kada za jedno dete traze kolica, za drugo prtoezu, za trece lekove, pa se vrte jedni isti oglasi ko zna koliko, a novac nikako da se skupi. Tako da ti ne ovaj argument na pretankim nogama.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Razmisli dobro sta znaci odricanje od drzavne usluge, to je vec neka sira, druga tema. Размислио сам веома добро. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Али не може се ни вера оставити по страни... У порти сам хришћанин а ван ње нисам. То је онда шизофрено. Не, него си хришћанин и у порти и ван ње, али си свестан да нису сви људи хришћани и да са њима мораш да пронађеш заједничку основу за живот. Која ће бити у складу са твојим хришћанством, али без да га намећеш другима. Нити они теби. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Не капирам како либертаријанци могу да упадају у оволике замке и контрадикције на сваком кораку. Идеологија чини чуда. ko je njoj za malo pomogao.... socijalna zastita... ili dobri ljudi? А да ја тебе питам зашто је за Тијану морало да се сакупља новац да би ишла на лечење? Јел толико вреди људски живот? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 А да ја тебе питам зашто је за Тијану морало да се сакупља новац да би ишла на лечење? Јел толико вреди људски живот? Па чекај, зашто је било потребно да скупљају кад већ држава од сваког узима за социјални програм и "бесплатно здравство"? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Кад смо већ код контрадикција... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Zato sto nasa vladajuca koalicija ne zeli ni da razmotri zakon koji omogucava lecenje tako tesko bolesnoj deci, samo zato sto ga je predlozila opozicija. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Нећете ваљда да кажете да тај државни социјални систем који заступате не функционише? Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Zato sto nasa vladajuca koalicija ne zeli ni da razmotri zakon koji omogucava lecenje tako tesko bolesnoj deci, samo zato sto ga je predlozila opozicija. Па ми већ имамо закон о здравству који важи за све. И узима се људима порез, све по пропису. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука