Avocado Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ja i ne pitam da li je losa ili dobra. (a losa je po mom misljenju a to je druga tema) vec da li je hriscanska i da li je moralna. Cak i u Flat rate porezima.. da li je u redu avocado da ti meni prisvojis pistolj na glavu i kazes sve sto kupujes moras platiti 1% skuplje da bi ja od toga nahranio siromasne.. Eto moze za tebe kao za ateistu, jel to moralno da uradis? Ne dopadaju mi se tvoje analogije (rekao bih da nisu adekvatne) jer izvlačiš pojedinca kao nekog koga porezi terete, a zapravo porezi terete sve... Pre bih za ovo dao primer da se neko društvo sprema da ide u kafanu i da smo seli i većinski izglasali da svi damo po malo kako bi najsiromašnijem drugaru platili da može i on da ide sa nama... tebi koji se ne slažeš sa tim, ne vredi da kukaš ili da se pitaš o moralnosti tog čina, ako nećeš da se učipiš, nećemo s tobom u kafanu, a ti možeš eventualno da potražiš neko drugo društvo koje ne brine toliko o svojim najsiromašnijim članovima... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ne dopadaju mi se tvoje analogije (rekao bih da nisu adekvatne) jer izvlačiš pojedinca kao nekog koga porezi terete, a zapravo porezi terete sve... Ne razumem sta je netacno kod moje analogije..sta tu ima netacno? jel svojina pojedinca nebitna samo zato sto drustvo nesto hoce? Jel svojina 20 % ljudi, nebitna, ako onih 80 % oce da im oduzme deo imovine!? znaci ti drzish do toga da je ok nepostovati svojinska prava kada vecina oce nesto da radi sa tudjim parama? A da ti se ne dopadaju to sam siguran... a ti možeš eventualno da potražiš neko drugo društvo koje ne brine toliko o svojim najsiromašnijim članovima... Pa eto mozda ja necu da budem deo drsutva i da brinem o svojim najsiromasnijim clanovima. Jel moralno uhapsiti me me? ebi koji se ne slažeš sa tim, ne vredi da kukaš ili da se pitaš o moralnosti tog čina, ako nećeš da se učipiš, nećemo s tobom u kafanu, a ti možeš eventualno da potražiš neko drugo društvo koje ne brine toliko o svojim najsiromašnijim članovima... Samo sto ja ako necu da se ucipim u slucaju drzave idem u zatvor..... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pitajte Tormentora koliko je para do sada dobio na ovom forumu i to od nas, koji Hristovu rec cujemo poprilicno cesce od ostalih smrtnika u nasem okruzenju, pa onda zakljucite da li pomoc ugrozenima treba da bude na "dobrovoljnom nivou", da i ja iskoristim tu manipulaciju recima Socijalni programi (ako nisu zloupotrebljeni i ako su dobro organizovani) su korisniji pojedincu i drustvu od tog "dobrovoljnog davanja", zato sto bi u drugom slucaju i ovo malo sirotinje sto prezivljava od socijalne pomoci, cekajuci na pomoc pojedinca verovatno pocrkali od gladi. NemanjaVa је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па ајде онда да бијемо форумаше... Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Pitajte Tormentora koliko je para do sada dobio na ovom forumu i to od nas, koji Hristovu rec cujemo poprilicno cesce od ostalih smrtnika u nasem okruzenju, pa onda zakljucite da li pomoc ugrozenima treba da bude na "dobrovoljnom nivou", da i ja iskoristim tu manipulaciju recima Ja bih rado moje pare dao tormentoru da mi drzava nije otela... pa nemam da mu dam....a otela mi 2 000 evra na godisnjem nivou.. posto sam nezaposlen... a kad budem zaposlen otela bi mi 10 000 evra.. sigurno bih od tih para izdvojio par stotina evra da dam nasem bratu.. et' toliko..... pare koje bih dao tormentoru otisle su ivici dacicu, vucicu i vulinu da ih raporedjuju... Eto za one koji misle da pomoc treba da bude na "Drzavnom nivou" uz to ne racunam pare koje je drzava otela i tom samom tormenturu za socijalnu pomoc drugima....pa ga je dobrim delom i dovela do njegovog stanja. Toliko od mene.. pa ti razmisli.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ajde onda da biramo nuzno-manje zlo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па ајде онда да бијемо форумаше... Pa jes... ajde socijalna pomoc za tormentora, kod moderatora u kasu svako po 10 evra ko ne da mi ga hapsimo (sistem drzavne socijalne pomoci) haha oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па није коректно да се користи нечија мука као аргумент у дискусији... Не знам шта да кажем. Deja Vu and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Ajde onda da biramo nuzno-manje zlo. to nuzno zlo je i dovelo naseg brata do tog stanja jer mu je drzava iz "nuznog zla" uzimala svake godine 10 000 evra koju je neodgovorno trosila... znash onu izreku "najteze je tudje pare brojat" e ti ljudi koji dele tu socijalnu pomoc dobiju milione i milione tudjih para koje trebaju da izbroje i podele.. i ti veruejs da ce oni to bolje da urade nego ti direktno da das.... Meni to bas nema logike.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 To je delimicno tacno. Siguran sam da 99 posto forumasa ima bar 300 dinara da da njemu a usto sam tako siguran da isti toliki broj nadje izgovor da u trenutku smiri svoju savest, svako pomisli u sebi "ne cvetaju ni meni ruze, sta da mu radim" To da drzava uzima i krade to je tacno ali ne znaci da treba ostaviti najsiromasnije bez hleba, a ako bi to bilo na dobrovoljnoj bazi, uverem sam da bi ljudi ostajali bez hleba i ostalih potrebstina, pored svojih "bliznjih". Znaci, ako socijalni program ne valja i nije dobro organizovan, treba ga menjati a ne ukidati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Па није коректно да се користи нечија мука као аргумент у дискусији... Не знам шта да кажем. Ja mislim da je bas super primer. 1. Imam odrzavau koja je velikim delom odgovorna jer je on u toj muci. Dakle covek je radan posten i cestit. Drzava mu je svake godine do sad uzela 10 000 evra. 2. Imamo ljude koji bi voleli da mu pomognu ali ne mogu jer je dacic uzeo njihove pare da ih raspodeljuje. I imamo forumase koji sada o tome pricaju kao o "nuznom zlu".. A mene i tebe su optuzivali za satanizam. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 To je delimicno tacno. Siguran sam da 99 posto forumasa ima bar 300 dinara da da njemu a usto sam tako siguran da isti toliki broj nadje izgovor da u trenutku smiri svoju savest, svako pomisli u sebi "ne cvetaju ni meni ruze, sta da mu radim" Pa veliki broj forumasa mu je i dao po par stotina dinara. Jer toliko mogu da odvoje. Nazalost ne mogu vise... jer njihove pare broje neki nepohlepni politicari.. posto su individue pohlepne po tvojoj teoriji a politicarima se da verovati sa milionima... da nije tog "nuznog zla".. vecina siromasnih ne bi danas ni bila siromasna.... to je cinjenica. Mada ja to vise smatram nepotrebnim zlom koje vole politicari da promovisu jer donosi pare u njihove dzepove i prodavanje morala glasove u njihove kutije.. ali ajd sad... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Nemoj da hvatate na patetiku, dao sam ocigledan primer iz prakse coveka koji je medju nama i koji je glavom i bradom trazio nasu pomoc a dobio je jako malo cini mi se, tako je i sam rekao. Kao sto rekoh, bira se manje zlo, bolje mi je da biram opciju u kojoj ce siromasnom biti pomognuto nekim drustvenim pravilom od koga niko nece umreti od gladi nego da dozvolim da siromasni ceka na ljudsku samilost i umre od gladi. Ja ne verujem u ljudsku samilost a to i praksa pokazuje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 6, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Nemoj da hvatate na patetiku, dao sam ocigledan primer iz prakse coveka koji je medju nama i koji je glavom i bradom trazio nasu pomoc a dobio je jako malo cini mi se, tako je i sam rekao. Kao sto rekoh, bira se manje zlo, bolje mi je da biram opciju u kojoj ce siromasnom biti pomognuto nekim drustvenim pravilom od koga niko nece umreti od gladi nego da dozvolim da siromasni ceka na ljudsku samilost i umre od gladi. Ja ne verujem u ljudsku samilost a to i praksa pokazuje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 6, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 6, 2015 Nemoj da hvatate na patetiku, dao sam ocigledan primer iz prakse coveka koji je medju nama i koji je glavom i bradom trazio nasu pomoc a dobio je jako malo cini mi se, tako je i sam rekao. Kao sto rekoh, bira se manje zlo, bolje mi je da biram opciju u kojoj ce siromasnom biti pomognuto nekim drustvenim pravilom od koga niko nece umreti od gladi nego da dozvolim da siromasni ceka na ljudsku samilost i umre od gladi. pa ja sam ti dao ocigledne proste cinjenice iz prakse.. drzava je svakom od nas uzela 2000 evra (nezaposlenima) i 10 000 evra (zaposlenima) i time nam otezala pomoc nasem bratu. Takodje je i tom bratu otezala situaciju jer je uzela od njega istu sumu novca, ukoliko je bio zaposlen/nezaposlen. Ja ne verujem u ljudsku samilost a to i praksa pokazuje Ma sta mi naprica... http://en.wikipedia.org/wiki/Free_clinic evo ti jedna iz srpske krvi dignuta.. http://en.wikipedia.org/wiki/Milan_Puskar_Health_Right oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука