Срђан Шијакињић Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Сасвим је логично да људи имају отпор кад им се помену богаташи, јер се обично мисли на оне који су богатство стекли тако што су успели да оно што је било "наше" претворе у "своје" и да то "своје" увећавају на разне начине у последњих 25 година код нас. Такође, кад кажемо богатство човек обично помисли и на Кока-Колу, МекДоналдс и остале мултикомпаније, које се понашају безлично, све у циљу профита, без икаквих емоција и сажаљења према било коме. То је и логично пошто су пословни ентитети, који нису људи, да би могли да имају икакве емоције или вредности, тако да је грешка ценити све богате на основу дела домаће елите и великих компанија... Типа банки, које рецимо свесно и намерно послују незаконито рачунајући да ће то остати непримећено у довољном броју случајева да се заради упркос евентуалним казнама и одштетама. Олош земаљски... Такође не волим ни приче из либералне кухиње да је свако, сигурно макар мало, крив што му не иде... Али ипак не могу да капирам чему прозивање Млађа, није човек дошао у туђу кућу да прича, него је на форуму као и сви ми и с којим правом сад то ућуткивање и прозивке. Млађони and LISA је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 dobro mladjo sto nisi bogat, sto neces da radis da bi davao mnogima!? ne ide to tako kako si ti olako zamislio Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Pa eto, izgleda da pricamo u prazno. Sta da ti kazem... Па знам брате,али ти мораш бити свестан да је Бил Гејтс на слободном тржишту либералног капитализма крваво зарадио паре,много пара,и онда је то поклонио у хуманитарне сврхе... Имаш бре то у еванђељу по Џон Галту: 31:12 "Иђаше тако Бил са својим ученицима пустињом и виде убогог младог пољопривредника из Крушевца града Гледаше га како залива своју башту,али ништа тамо не израсте Затим Бил извади кесу пуну пара ,и рече: Иди купи комп И7 и ходи на форуму, јер твоје семе не израсте где треба, него проповедај науку нашу либералну... Затим се обрати својим ученицима, Заиста вам кажем,од овог неће бити већег давежа..." "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 "svi da zivimo jednako" - "svakom po potrebi" "besplatno skolovnje za sve" "poslovi za sve" jevandjeljski i dobroiniteljski zvuci sve to.. Још само да је могуће Млађони је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 dobro mladjo sto nisi bogat, sto neces da radis da bi davao mnogima!? ne ide to tako kako si ti olako zamislio Pa radim...... dacu kd budem imao... sad nemam, jos uvek nisam zradio. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Па знам брате,али ти мораш бити свестан да је Бил Гејтс на слободном тржишту либералног капитализма крваво зарадио паре,много пара,и онда је то поклонио у хуманитарне сврхе... Имаш бре то у еванђељу по Џон Галту: 31:12 "Иђаше тако Бил са својим ученицима пустињом и виде убогог младог пољопривредника из Крушевца града Гледаше га како залива своју башту,али ништа тамо не израсте Затим Бил извади кесу пуну пара ,и рече: Иди купи комп И7 и ходи на форуму, јер твоје семе не израсте где треба, него проповедај науку нашу либералну... Затим се обрати својим ученицима, Заиста вам кажем,од овог неће бити већег давежа..." obi-wan, Grizzly Adams, Kaludjerovic Sreten and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 човек обично помисли и на Кока-Колу, МекДоналдс и остале мултикомпаније, које се понашају безлично, све у циљу профита, без икаквих емоција и сажаљења према било коме http://www.coca-colacompany.com/sustainabilityreport/we/charitable-contributions.html Слично ћеш наћи и за МекДоналдс ако прогуглаш мало. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Па знам брате,али ти мораш бити свестан да је Бил Гејтс на слободном тржишту либералног капитализма крваво зарадио паре,много пара,и онда је то поклонио у хуманитарне сврхе... Tacno tako, za razliku od osime koj ise zaposlio u drzavnoj firmi (moguce preko veze) gde verovatno ne radi nista (kao sto se slabo radi u svakoj drzvnoj firmi) ima 12 pauzi z kafu(vrlo verovatno) ... i proziva Grizli adamsa koji je otisao u ameriku ... redovno jer grizli ima vece pare od njega.. i zoske moze da oprosti drugim sve, ali uspeh ne moze da mu zaposli! uglavio se u drzvnu firmu i sda je protiv sistema koji ce da posutira iz drzavnih firmi gomilu zaposlenih preko veze i trazi od ljudi d rade. UMEM I JA DA BUDEM BEZOBRAZAN! CISTO DA ZNASH! cisto demonstriram ne mislim svarno o zosketu da je neradnik, ne znm coveka. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Pa radim...... dacu kd budem imao... sad nemam, jos uvek nisam zradio. e moj brate radim i ja cijeli zivot ko zivotinja al se nisam obogatio, jednostavno to ne ide tako, mada brate da sam toliko mislio na pare koliko ti mislis obogatio bi se do 25-te Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 e moj brate radim i ja cijeli zivot ko zivotinja al se nisam obogatio, jednostavno to ne ide tako, mada brate da sam toliko mislio na pare koliko ti mislis obogatio bi se do 25-te Kako nisi? pa vec si bogatiji od vise-manje polovine sveta..... i vecine ljudi u istoriji.... cak si bogatiji od mnogih plemica srednjeg veka... mislim da podcenjujes to sto imas... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Dobro delo je ucinio neko ko je tih 12 000 zarado teskim radom, pa dao 1000 dinra tnekom, a ne neko ko je te pare dobio na ruke, propio 11 000 i dao 1000 dinra nekom... Значи по теби људи су ленштине који не раде (што због здравствених проблема,што због других ствари) и примају социјалу или туђу негу а притом се одазову на сваку хуманитарну акцију (милостињу) и то се њима не рачуна што су дали од своју цркавицу?! Постоји за све Промисао Божија и наша слободна воља. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Kako nisi? pa vec si bogatiji od vise-manje polovine sveta..... i vecine ljudi u istoriji.... cak si bogatiji od mnogih plemica srednjeg veka... mislim da podcenjujes to sto imas... mislio sam na materijalizam, ne na prava bogastva.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Значи по теби људи су ленштине који не раде (што због здравствених проблема,што због других ствари) и примају социјалу или туђу негу а притом се одазову на сваку хуманитарну акцију (милостињу) и то се њима не рачуна што су дали од своју цркавицу?! Постоји за све Промисао Божија и наша слободна воља. Ne, ja to nigde nisam rekao. Nemoj izvratati moje reci. Ljudii koji su zbog zdrstvenih problema su na invalidskoj penziji ne socijalnoj pomoci. Na socijalnoj pomoci ima vise vrsti ljudi, sto onih koji su jednostavno zaglibili tu sto lenstina. Porocati da postoje lenstine na socijalnoj pomoci - je poricanje realnosti. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 mislio sam na materijalizam, ne na prava bogastva.... Pa na materijalizam ti i pricm. Ti danas imas materijalno vise nego 3-4 biliona ljudi. I ti kazes da nisi bogat.... to prosto nije istina.. u odnosu na onog ko nema za biciklu, a mnogo je takvih u svetu, ti si prebogat... istorijski da ne pricam koliko si bogatiji od velike vecine ljudi koji su ziveli pre 200 godina. Ims vise nego veliki broj plemica koji su ziveli tada. TO su sve prike, cinjenice. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Слично ћеш наћи и за МекДоналдс ако прогуглаш мало. Моје лично мишљење је да је сваки динар дат у добротворне сврхе од стране већине мултикомпанија дат ради њихове сопствене користи, заправо да је инвестиран. А сећам се и неких контроверзи око тога да је баш конкретно Кока Кола наводно унајмљивала локалне банде да пале фарме и чак убијају фармере негде у Индокини, који нису хтели да уступе неке изворе воде или земљиште, не сећам се. Онда ми падају напамет и нафтне компаније које су, ако је судити по разним вестима, лобирале за ратове на Блиском истоку, а одмах затим и ушле на терен итд. Зато имам утисак да је ипак једини циљ великих корпорација профит, понекад без обзира на средство. Али најпоштеније је да кажем да немам толико знања и података да ишта тврдим. Нисам сигуран да би свет био боље место без таквих компанија, 2 долара дневнице неком Азијату је ипак боље него да не заради ништа, у случају да не шије патике за Најки например. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука