Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 22:49, Deki992 рече Ja sam pre svega mislio na odnos radnik-direktor i u tome se na pocetku teme nismo slagali u misljenjima. Sto se slobodnog trzista tice(usa i zapad), pitanje je da li bi ono moglo postojati takvo kakvo jeste da nije zemalja treceg sveta iz kojih se crpe resursi. Posto, ako je to dobro trziste, postavlja se potanje zasto onda giganti ne prebace sve pogone u slobodnotrzisne zemlje... Ali, da me sirimo temu. Слбоодно тржиште значи да људи сарађују добровољно без икакве присиле. То може да постоји где год желимо, само треба да се договоримо. Да ли ће бити богато, то је друго питање. Твој коментар се односи вероватно на то - да ли би привреда, рецимо, САД била тако добра да није "земаља трећег света из којих се црпе ресурси". Такав систем "коришћења ресурса" имале су империје које су користиле своје колоније у ту сврху. Међутим, ако погледаш историју, САД није била империја, напротив - она је била једна од колонија Уједињеног Краљевства. Као што су биле Индија, Канада, Аустралија итд. У време када се њихова привреда развила (XIX век) они нису имали никакве колоније. Све што је направљено, направљено је код њих тамо - њиховим радом и њиховим ресурсима. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 22:54, Deki992 рече Ok, ja ne podrzavam robovlasnicki sistem. Ни ја. Па само луд човек би могао да подржава робовласнички систем. On 4. 1. 2015. at 22:54, Deki992 рече Super, prodavanje hleba po nenormalnoj ceni gladnima je bas po Bibliji. Bog voli kada se bogatimo na tudjoj patnji, to je itekako posteno Где сам рекао да је то "по Библији"? Осим тога, Индијци и Кинези баш и нису превише заинтересовани за Библију... On 4. 1. 2015. at 22:54, Deki992 рече Pa da. Samo zato sto milioni ljudi zive u "losem sistemu" treba ih izrabljivati do besvesti, pa sto kazes, ne mora oni ni da jedu... Па ја их не израбљујем. Израбљују их њихови господари који су на власти. Као што Србе не израбљује Немац који дође да отвори фабрику, он им чини услугу. Србе израбљују лопови који су на власти. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 22:45, Grizzly Adams рече Па није баш тако. У развијеним капиталистичким друштвима екстремно сиромаштво је практично искорењено. Прави се таква атмосфера да сви раде и напредују, временом живе све боље. Ima jedan zakon u prirodi koji kaže otprilike ovako: Entropija stalno raste. Da bi se u nekom sistemu napravio red u okolini (van tog sistema) se pravi veći nered nego što je stvoreni red. Ovo važi čini mi se i u ekonomiji i društvu. A zemlja je zatvoreni sistem (mislim na ekonomiju i društvo). On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:01, VaSa110 рече Ima jedan zakon u prirodi koji kaže otprilike ovako: Entropija stalno raste. Da bi se u nekom sistemu napravio red u okolini (van tog sistema) se pravi veći nered nego što je stvoreni red. Ovo važi čini mi se i u ekonomiji i društvu. A zemlja je zatvoreni sistem (mislim na ekonomiju i društvo). Zanimljivo da koristis isti argument koji koriste kreacionisti protiv evolucije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Kad bi se humanost kupovala na trafici... I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Zavrsio bih moje ucesce na ovoj tem: Daj coveku ribu, nahraanio si ga jedan dan. Daj mu stap i nauci ga da pecaa nahranio si ga ceo zivot. I to je moj stav koji sam promovisao ovde. Ko prica da nije jevandjeljrski tako razmisljati, nekaa trazi za mene epitemiju u crkvi. Nek me proglasi za ateistu. Ili neka me se odrekne ko brata kao sto je to zoske uradio.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:01, VaSa110 рече Ima jedan zakon u prirodi koji kaže otprilike ovako: Entropija stalno raste. Da bi se u nekom sistemu napravio red u okolini (van tog sistema) se pravi veći nered nego što je stvoreni red. Ovo važi čini mi se i u ekonomiji i društvu. A zemlja je zatvoreni sistem (mislim na ekonomiju i društvo). Значи ако ја уредим своје дворише комштијско постаје неуредније? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Uzgred ne znam jeste li primetili kako genijalni amerikanci tržišno zauzimaju (vojno) izvore nafte i slobodno-tržišno pljačkaju istu od drugih i tako sslobodno-tržišno održavaju svoje slobodnio tržište, demokratiju, ljudska prava..... (dodati po želji). Ljubičasta је реаговао/ла на ово 1 On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:02, Млађони рече Zanimljivo da koristis isti argument koji koriste kreacionisti protiv evolucije. Nisi razumeo. On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:05, Grizzly Adams рече Значи ако ја уредим своје дворише комштијско постаје неуредније? Ne ako ne koristiš njegove resurse ili ga na neki drugi način ne koristiš. Ili to što si uredio bacaš u njegovo dvorište itd itd. On 9. 1. 2020. at 12:45, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Expand Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:08, VaSa110 рече Uzgred ne znam jeste li primetili kako genijalni amerikanci tržišno zauzimaju (vojno) izvore nafte i slobodno-tržišno pljačkaju istu od drugih i tako sslobodno-tržišno održavaju svoje slobodnio tržište, demokratiju, ljudska prava..... (dodati po želji). То је обично дивљаштво политичара на власти. Нема никакве везе са идејама о којима разговарамо. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:08, VaSa110 рече Uzgred ne znam jeste li primetili kako genijalni amerikanci tržišno zauzimaju (vojno) izvore nafte i slobodno-tržišno pljačkaju istu od drugih i tako sslobodno-tržišno održavaju svoje slobodnio tržište, demokratiju, ljudska prava..... (dodati po želji). Evo ti koliko je procenta nafte uvezeno iz koje zemlje... sa koliko njih ratuju iz ove liste i koliko je to procenta u uvozu nafte.. Dokle ce vise da furate jedne te iste, neproverene i neetacne argumente? On 4. 1. 2015. at 23:11, Grizzly Adams рече То је обично дивљаштво политичара на власти. Нема никакве везе са идејама о којима разговарамо. Im veze s time sto su oni ubedjeni da americka eknomija lezi n tome.. sto veze sa istinom nema, evo onaj grafik to jasno pokzuje... 3.8 %, 0.2 % nafte uvezeno iz irakai libije... i to je to.... p mislim da je od tih 4 % uvoza toliko bitno za njihovu ekonomiju d je vratilo svaki dinar ratovanja... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:11, VaSa110 рече Ne ako ne koristiš njegove resurse ili ga na neki drugi način ne koristiš. Ili to što si uredio bacaš u njegovo dvorište itd itd. То значи да ја могу да уредим своје двориште без да икога оштетим. Тј. могу да постанем "богатији" (имам лепше двориште), а да никога нисам оштетио. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Ti divljaci su personifikacija ideje o kojoj govorite. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 On 4. 1. 2015. at 23:09, VaSa110 рече Nisi razumeo. jesm, na isti falicni nacin koristis entropiju..... ali apsolutno indenticni falicni argument koristis samo na drugom polju.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука