Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Сви су комунисти који се не сложе са тобом, а мислим да је то вређање. Imas dva moguca ekonomska resenja za nesto u privredi - drzavni (komunisticki, socijalisticki) ili trzisni (kapitalisticki) Ako si protiv trzisnog, ti si z drzvnu intervenciju (socijlisticko-komunistkci pristup) svaka tema n koju se ne slzete sa zvonkom po pitanju ekonomije jednostavno jeste podrzavanje socijalisticko-komunistkciog resavnj problema.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Можда би било би добро да се промени наслов теме, па да гласи "У шта се претвори једна предивна тема" ... А може и да се избрише први пост (она Срђанова прича о његовом другу и сиромашном декици)... јер чини ми се да се некако не уклапа у садржај који је после ње настао! Ма важно је да је изузетно леп повод који је отворио ову тему , а ушта се претворила даље , то је наш менталитет . Млађони је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Ма важно је да је изузетно леп повод који је отворио ову тему , а ушта се претворила даље , то је наш менталитет . ne budimo negativni, tema je u vrhu, svako ce videti prvi post.. moze se cak i reci da promovisemo temu.. da nije ispala ova svadja tema bi jako brzo potonula na dno... Ima i drugih uglova.. cele prie.. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Па и ти твоје ставове не преиспитујеш, запео си за нешто што не пије воду. Набрајаш неке ствари које немају везе са стварношћу, али јок, ти си у праву, а други су у заблуди. Сви су комунисти који се не сложе са тобом, а мислим да је то вређање. Вараш се. Преиспитујем свакодневно и ригорозно. Изашла је недавно књига познатог француског економисте-марксисте са којим се ни у чему не слажем и узео сам намерно да је читам, чисто да све своје ставове доведем у питање. Док већина вас који овде коментаришете у суштини није прочитала о томе ништа... Углавном пишете напамет и мешате основне појмове. Ал` ето - моја сте екипа - па морам да будем стрпљив и све испочетка објасним. Ако се вратиш и прочиташ ја никога нисам назвао "комунистом" (нити би то требало да буде увреда), већ сам рекао да у нашем народу има пуно "комунистичких/марксистичких идеја" - што је чињеница. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 ne budimo negativni, tema je u vrhu, svako ce videti prvi post.. moze se cak i reci da promovisemo temu.. da nije ispala ova svadja tema bi jako brzo potonula na dno... Ima i drugih uglova.. cele prie.. Unatoc svemu, ipak ne mora svaka tema da se zavrsi pricom o slobodnom trzistu. Nije to najvaznija stvar na svetu, ili mozda jeste? Данче*, nana, Manolis and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 ne budimo negativni, tema je u vrhu, svako ce videti prvi post.. moze se cak i reci da promovisemo temu.. da nije ispala ova svadja tema bi jako brzo potonula na dno... Ima i drugih uglova.. cele prie.. Када кажем менталитет , ја нисам негативан , јер та реч није ни позитивна , ни негативна , означава фактично стање . Млађони је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Unatoc svemu, ipak ne mora svaka tema da se zavrsi pricom o slobodnom trzistu. Nije to najvaznija stvar na svetu, ili mozda jeste? Pa jes u pravu si nije toliko bitna... nego eto iziritiram se primim se. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Само коментаришеш ставове који се износе. Да се стално не понављају исте погрешне идеје, не би било ни коментара. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Da je normalan covek, mogao bi da isplati plate, vozi najnovija kola, ali ne da mu djavo da bude normalan. Не треба да буде неормалан човек. Било би лепо за њега, али то никако није потребно за решење овог проблема. Треба да имамо 1) правну државу и 2) омражено слободно тржиште. Нема теоријске шансе да би фирма са таквим газдом могла да послује и нема шансе да не би изгубила сваку могућу парницу. За далеко мање ствари се пропада. Друга страна проблема је поремећен систем вредности. Наиме, ми још увек имамо ту неку поделу на радничку класу, која је вазда мученичка, потчињена и не знам каква. Радник у тој причи заправо продаје свој рад. Као што неко продаје хлеб. Радник није дужан да ту ради, нити ико може да га натера, већ добровољно размењује рад за новац. Када се то схвати, онда ће се на власника који не исплаћује плате гледати као на некога ко покупи хлеб из пекаре и оде. Али не, код нас се сматра да радници добијају милостињу, а не плату. Прадоксално, они који декларативно штите раднике убедљиво највише доприносе одржању тог наопаког стања. Grizzly Adams and туриста је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Не треба да буде неормалан човек. Било би лепо за њега, али то никако није потребно за решење овог проблема. Треба да имамо 1) правну државу и 2) омражено слободно тржиште. Нема теоријске шансе да би фирма са таквим газдом могла да послује и нема шансе да не би изгубила сваку могућу парницу. За далеко мање ствари се пропада. Друга страна проблема је поремећен систем вредности. Наиме, ми још увек имамо ту неку поделу на радничку класу, која је вазда мученичка, потчињена и не знам каква. Радник у тој причи заправо продаје свој рад. Као што неко продаје хлеб. Радник није дужан да ту ради, нити ико може да га натера, већ добровољно размењује рад за новац. Када се то схвати, онда ће се на власника који не исплаћује плате гледати као на некога ко покупи хлеб из пекаре и оде. Али не, код нас се сматра да радници добијају милостињу, а не плату. Прадоксално, они који декларативно штите раднике убедљиво највише доприносе одржању тог наопаког стања.Da, on i koristi slobodno trziste - jer na trzistu ima radnika koji ce raditi za platu od 25.000 koju mozda nece ni dobiti jer ce makar savest smiriti posto sad nigde ne rade. Jer posla nema. Ja se ovde samo pitam kako neko moze biti bez savesti i tako postupati sa ljudima koji su u bezizlaznom skripcu. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Imas dva moguca ekonomska resenja za nesto u privredi - drzavni (komunisticki, socijalisticki) ili trzisni (kapitalisticki) Ako si protiv trzisnog, ti si z drzvnu intervenciju (socijlisticko-komunistkci pristup) svaka tema n koju se ne slzete sa zvonkom po pitanju ekonomije jednostavno jeste podrzavanje socijalisticko-komunistkciog resavnj problema.. Ма важи. Онда је и Хајек комуниста. Млађо, поред споменутих екстремних решења, имаш и све варијанте између. Већина западних земаља су социјалне демократије са мање или више регулисаним тржишним економијама. И те земље нису комунистичке. Просто и једноставно. Плутон, feeble and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 . Ал` ето - моја сте екипа - па морам да будем стрпљив и све испочетка објасним. Ако није проблем,избаци ме из те екипе,ако сам уопште у њој, не желим никакво објашњење од тебе ,Млађе и те ваше екипе, просто вас не доживљавам као моје,и то је то, ок? "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Da, on i koristi slobodno trziste - jer na trzistu ima radnika koji ce raditi za platu od 25.000 koju mozda nece ni dobiti jer ce makar savest smiriti posto sad nigde ne rade. Jer posla nema. Ja se ovde samo pitam kako neko moze biti bez savesti i tako postupati sa ljudima koji su u bezizlaznom skripcu. Mislim da Juan pod "slobodnim trzistem" nije mislio na ovu situaciju u kojoj se mi nalazimo a koja je takva kao sto si opisao. A ako je mislio, onda postoji stari dobri izgovor " Njih niko ne tera da radi". Pa tako mozemo reci za radnike u Indiji koji sklapaju nesto za nekog giganta za neku crkavicu- To je njihov problem, njih na to niko ne tera. Mogu na primer da idu u sumu da zive na drvetu. U svakom slucaju, takva korporacija je jedna extrahumana organizacija... feeble је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Da, on i koristi slobodno trziste - jer na trzistu ima radnika koji ce raditi za platu od 25.000 koju mozda nece ni dobiti jer ce makar savest smiriti posto sad nigde ne rade. Jer posla nema. Ja se ovde samo pitam kako neko moze biti bez savesti i tako postupati sa ljudima koji su u bezizlaznom skripcu. Не, он користи неслободно тржиште, које је довело до тога да људи немају посла. А још више користи тотално одсуство система и правне државе. На слободном тржишту и у правној држави не можеш људима да не платиш оно што си се сложио да ћеш да платиш. Немојмо сад извртати све термине наглавачке. А за савест се и ја чудим, али очегледно да има таквих људи. Погледај, на пример, како твој патријарх поступа са појединим теолозима, квалитетним људима, који труну у некој рупи са малом децом. Grizzly Adams, Млађони, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
туриста Написано Јануар 4, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 4, 2015 Некад за сложене проблеме постоји и једноставно ријешење. Друга ствар што су људи себични према себи и према другима. Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука