о.Небојша Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Ти си тотално погубљен, не вреди се с тобом објашњавати. Прво ти је нормално да неко убије 100 цивила за једног војника, а онда кукаш над судбином фолксдојчера, који узгред нису заборавили своја страдања него дижу споменике, имају удружења и обележавају годишњице. Где се изгуби хуманост, Женевска конвенција. Шта је са овим форумом долазе неки аутошовинисти, или се неки несрби региструју и терају спрдњу с нама . Нађите ми једног Хрвата који ће оправдати српске злочине над њима злом које је Србима нанешено у Јасеновцу или Муслимана који ће рећи да је требало дасе деси оно у Сребреници, јер су и они побили Србе у околним селима и почећу нешто да схватам. Овако :.mislise. gavrosaurus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Ти си тотално погубљен, не вреди се с тобом објашњавати. Прво ти је нормално да неко убије 100 цивила за једног војника, а онда кукаш над судбином фолксдојчера, који узгред нису заборавили своја страдања него дижу споменике, имају удружења и обележавају годишњице. Prvo mi nađi citat u mom postu gde ja "KUKAM" nad bilo čijom sudbinom,a onda ćeš mi se izvinuti jer mi podmećeš da kukum nad sudbinom folksdojčera,a ja samo iznosim činjenice profesionalno i bez ikakvih emocija prema bilo kome. Izvoli!Čekam izvinjenje. Ти си тотално погубљен, не вреди се с тобом објашњавати. Ljudi poput tebe,koji ne shvataju prirodu rata,su pogubljeni. Rat je zlo,bobeđuje jači,pokvareniji,pametniji,lukaviji,hrabiriji,kakve konvencije,kakve budalaštine,get over it! Нађите ми једног Хрвата који ће оправдати српске злочине над њима злом које је Србима нанешено у Јасеновцу или Муслимана који ће рећи да је требало дасе деси оно у Сребреници, јер су и они побили Србе у околним селима и почећу нешто да схватам. Mi smo odavno prodali Jasenovačke žrtve,i opet kuknjava. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Pa nije samo zbog sebe nego i zbog tebe.Kojoj zemlji u Evropi odgovara ekspanzija SAD ili SSSR,ajd iskreno? Osim toga,Britanija je pokušala samostalno da izađe na kraj sa Nemačkom da se ne bi dogodilo da mora da traži pomoć od SAD ili od SSSR jer od koga god da traži pomoć taj će preovladati u Evropi,što se i desilo.Na kraju rata su mapu Evrope i sveta nacrtali USA i SSSR a Britanija je Maršalovim planom izgubila imperiju. Па мени би искрено било свеједно да ли би ми капу кројила Британија или САД или СССР, с тим што је ово треће најгоре, јер где су комунисти били ту је било најгоре. Било је - по мом мишљењу - питање времена кад ће ВБ да изгуби примат у свету. Како год, гледали су своје интересе, необазирући се на интересе других - што нису били ни дужни наравно, али само то наглашавам да не би испало да су ту они мислили на нас. Uh,uh.Britanija tolerisala Nemačku? Neće biti da je baš tako,jer Britanija i Francuska bi u tom periodu zgazile Nemačku ko od šale,međutim nisu mogle da reaguju jer je SSSR bio Nemački saveznik. Молотов - Рибентропов пакт је из августа '39. Хитлер дивља од '32. Не знам да ли је постојала подршка СССР пре пакта, ако јесте онда стоји то што кажеш. Иначе, слажем се да је СССР, тј. лудак Стаљин одговоран за Хитлера, али и западне земље без чије економске сарадње и трговине - ако не грешим трговина САД са Немачком је трајала све до уласка САД у рат - Немачка не би могла да се уздигне толико. Svaka zemlja snosi posledice svog izbora. Слажем се. Sve je to bilo na bazi dobrovoljaca i simbolično. Нека буде и тако, опет је то све у свему више него што смо имали од западних сила кад се све сабере и помножи. Само толико говорим, да је руски народ много ближи нашем, да могу они да буду лоши према нама - и били су некад супростављени нашим интересима - али никад до сад (изузимајући Стаљинове планове за напад на Ју) нису нам нанели лошег колико западњаци. Не улазећи у то да ли смо сами одговорни донекле за такву ситуацију, мислим да ово стоји. Дан данас имамо већу подршку Русије него запада. Не треба се уздати ни у кога, па ни у Русију, али ако мора да се бира страна (за шта ја нисам) у неком евентуалном смислу НАТО / Русија или било какво или-или, ја бих рекао да је боље са Русијом. Misliš većina onih Iraca čije terorističke akcije finansira SAD? Vera ne determiniše naciju. Уз ограду да нисам експерт за историју ирско-енглеских односа, мислим да у овом конретном случају детерминише, у смислу да су Ирци католици = Ирци староседеоци, "прави Ирци" како сам се ја изразио, док су Ирци протестанти они колонизатори, који су пре неколико генерација ту стигли као Британци, унионисти, и постали Ирци самим живљењем ту неколико генерација. У сваком случају, окупаторски елеменат у неку руку. Не подржавам никакв тероризам, а нисам знао да их финансирају Амери. Који је њихов интерес, ако можеш укратко? А и баталили су са тим последњих година, ИРА је ваљда расформирана. Ne nije najjezivije kad te neko ubija bez emocija.Eno pogledaj šta su nam radile ustaše,oni su nas ubijali upravo sa emocijama Захваљујући Немцима. Тј. нацистима. Немам ништа против немачког народа, али стварно је чињеница да имамо језива искуства са њима. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 Некада је живео чувени педагог Базедов, који је могао да научи сваку науку или вештину тако добро , за само месец дана, да је могао и другога поучавати. Није могао да разуме Кантову философију и рекао је : Не треба разумети онога ко хоће бити неразумљив. Тако је и са твојим писањем. Поставиш да је у рату све дозвољено, а није , нити ко нормалан може да тврди. Нема потреба да ми објашњаваш шта је рат , јер сам имао два пута прилику да се уверим непосредним учешћем. И кад би се држали те норме , онда би Савезници после победе 1945. имали право да се освете над Немцима за своје жртве у омеру 1-100. Да ли би онда нестао немачки народ ? Баба је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 @о.Небојша Ne odgovaram na tvoje postove,sve dok dok mi se ne izvineš za zlobnu i prljavu podmetačinu iz prethodnog posta,do tada,smatraću te za forumskog lažova,kao i Zayrona! Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 24, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2013 У недостатку аргумената прелазимо на увреде Стара форумашка тактика, макар сам у добром д :bendoff: руштву. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Иначе, прокоментариши ми ако те не мрзи улогу Енглеске у наставку Другог рата, помагање партизанима и давање Југославије комунистима? Ако дозволи администрација, због офтопика... Zaboravio sam da prokomentarišem ovo; Uloga Britanije u nastavku rata u Jugoslaviji do 1945. je bila velika.Na teritotiji tadašnje okupirane Jugoslavije rat se vodio ,nećete verovati,između Britanije i SSSR ni manje ni više,putem dve struje;prva je bila JVuO a druga su bili partizani. Već 1941. ulaskom USA u rat sudbina Nemačke je bila zapečaćena i bilo je samo pitanje vremena kraja rata. Naravno,ulazak USA u rat je bio olakšanje kako za okupirane Saveznike tako i za SSSR,međutim u SSSR se znalo da ako USA bude donela slobodu Evrepi da će SSSR izgubiti uticaj i da će propasti planovi SSSR da raširi komunizam po Evropi. Dakle,bilo je pitanje prestiža na čijim će se bajonetima doneti "sloboda" Evropi,da li na bajonetima "demokratije"USA ili na crvenim bajonetima komunizma i SSSR. To je uprovao ono što je Britanija želela da izbegne Još jedan značajan događaj se desio u periodu ulaska USA u rat,a to je marginalizovanje Britanije kao faktora u odlučivanju o sudbini Evrope i sveta.(druga stvar koje se Britanija plašila ako USA ili SSSR uđu u rat) Od konferencije u Teheranu 1943,a čak i pre,Čerčilu je postalo jasno da se za sve pitaju Ruzvelt i Staljin.Međutim Britanija se nije htela odreći svog uticaja tako lako. Jedan od značajnih uporišta Britanije bila je saveznička Jugoslavija i JVuO gen.Dragoljuba Mihajlovića,kojoj je Britanija već redovno slala pomoć i sa kojom je bila u kontaktu. Međutim,ni SSSR se nije odrekao svojih pretenzija širenja komunizma po Evropi i na svojoj strani je u Jugoslaviji imao partizanski pokret pod komandom Josipa Broza,agenta Kominterne. JvUO je bio jači pokret i brojao je više ljudi i akcije su bile konkretne zahvaljujući aktivnoj Britanskoj pomoći,dok Titovi komunisti,uprkos propagandi i frizovanju dokumenata,su imali sporadične akcije,uglavnom po Bosni. U jednom momentu je čak izbio i pravi građanski rat koji se vodio između JVuO i partizana,pa su obe strane sporadično sarađivale sa Nemcima,kojima je bilo verovatno drago da se budale sad kolju međusobno a ne sa njima. Kada se rešilo sa otvaranjem drugog fronta u Evropi,Čerčil je predlošio da to bude u Jugoslaviji,preko Italije,ili u Grčkoj.Međutim pošto je mapa Evrope već bila podeljena,a Jugoslavija pripala SSSR,to su Amerikanci odbili ovaj,za nas odličan,plan u korist iskrcavanja u Normandiji,kako se ne bi ulazilo u sferu SSSR. Elem,da skratimo;SSSR je oslobodio Jugoslaviju,kralj Petar proglasio Tita za premijera,partizani se obračunali sa JVuO koju su svrstali,lukavo,među domaće izdajnike sa sve ustašama,i Tito je postao predsednik Sovjetskog satelita Jugoslavije.Usledio je period ispiranja mozga narodu i instaliranje komunizma. Čisto da napravim paralelu gde su u Francuskoj postojala dva glavna pokreta otpora,De Golov i komunisti,naravno,kada su Saveznici oslobodili Francusku,ovi su se surovo obračunali sa komunističkim pokretom otpora. Naravoučenije-bitno je ko te oslobađa Срђан Шијакињић and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Zaboravio sam da prokomentarišem ovo; Ух, сад ћемо оплетемо и око овога. Uloga Britanije u nastavku rata u Jugoslaviji do 1945. je bila velika Jedan od značajnih uporišta Britanije bila je saveznička Jugoslavija i JVuO gen.Dragoljuba Mihajlovića,kojoj je Britanija već redovno slala pomoć i sa kojom je bila u kontaktu. Ако се не варам, помоћ коју је добила ЈВУО је била кудикамо мања него она коју су добили партизани, што од СССРа, а и од Британије. Руку на срце, партизани су добили највише кад је Црвена армија већ ушла у Југославију. Ипак, мислим да је чињеница да су Британци, већ негде од '43., после мисија које су имали у Југославији, одлучили да усмере помоћ на Тита и да напусте Дражу. Да ли се слажеш? Због тога што су партизани били спремни на борбу, па и по цену репресалија. У овом, чини ми се, сјајном документарцу : , кажу да је великог утицаја на Черчила у вези са заокретом у политици према Југославији имао шеф мисије код Тита, Фицрој Меклејн, ако се добро сећам имена... Због тога ми исто кривим Британце, што су напустили и краља и Дражу, да би имали људе који ће заокупљати Немце, без обзира на жртве... Е сад, ти кажеш да је то јер нису смели од Амера и СССРа да се уплету у интересну зону СССРа, можда је и тако. Иначе, баш ми је драго што има цео серијал на јутјубу, једва чекам да одгледам све. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 @@Sudija, Имаш у глави гомилу података, што је за похвалу. Али ако те податке не знаш да средиш и из њих извучеш правилне закључке, а посебно ако пушташ да закључке извлачиш у складу са својом идеолошком матрицом, онда ти та количина више није предност, него мана, јер тако погрешно сложени, представљају велику количину глупости. Ако у глави имаш идеологију која те руководи, онда се бавиш погрешним стварима. Већ сам ти и онда рекао на оној другој теми где си се налупао (немам нешто живаца као тамо да и овде сваку твоју глупост појединачно побијам јер сам ову тему открио у поодмаклом стадијуму) да усвајање било чије пропаганде није пут ка сазнању историје, посебно не историје ових крајева, која је оптерећена пропагандом сваке врсте. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 I jel ti vidiš da se Nemci nešto bune?Jel kukaju nepravda,ovo,ono? Наравно да се буне и да кукају. Не само да се нису одрекли својих потраживања (фамозни спроазум Тито - Брант никада није пронађен ни у Србији ни у Немачкој и сматра се митом и подметачином да би се оправдало одрицање од ратне одштете од стране СФРЈ), него су се бунили и када се доносио српски закон о реституцији, а по свему судећи то ће бити вероватно и један од услова Немачке у каснијој фази прикључења ЕУ (мислим на реституцију Немцима из Војводине). Управо је због њих и Мађара у закон убачено да "сарадници окупатора" не добијају реституцију. Међутим, на мала врата им је омогућено нејасном формулацијом да буду рехабилитовани и онда траже реституцију, а управо због огромног притиска који је Србија трпела. Дакле, после више од седамдесет година нису заборавили. Не само да нису заборавили, него су стално подсећали на то, али околности (ратови на овим подручјима и неке друге прече ствари за њихову политику) нису биле повољне да се питање покрене раније. Не заборавимо да овде причамо искључиво о имовини, за сада. Само једна од милијарду глупости које си успео да изговориш на овако малом месту, у само неколико постова и још скачеш на друге, да не буде да причам без везе. Филозоф је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Svaka epoha ima nekog svog Gavrila Principa,Osamu Bin Ladena itd.Bez namjere da prvog i drugog stavljam u isti kos,ali za svijet oni su jedno te isto.I ja sam naucila da je Gavrilo heroj,simbol otpora ugnjetavanju i okupatoru,ali znamo ko kroji istoriju,da je u svijetu najjaca teorija zavjere pa cesto pomislim kada se govori na ovu temu da je i Gavrilo bio samo jedan povodljivi mamac koga su koristili neprijatelji kako bi "legitimno" napali.On je bio samo povodljivi klinac u kojem je gorjela ljubav prema domovini,a neko dosta pametniji i mudriji od njega je znao da tu ljubav rasplamsa u destruktivnom smjeru,da probudi one najnize strasti u njemu.Taj neko nije volio otadzbinu tako kao Gavrilo,ali je bio mudriji od njega pa je to njegovo klinacko rodoljublje destruktivno usmjeravao.Sve dok znamo ko smo,ne treba nam potvrda sa strane. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 Pa da, naglasila sam da ih ne zelim staviti u isti kos jer to nisu.Samo kontatujem ono sto svijet kaze i prikazuje. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 @@Sudija, Имаш у глави гомилу података, што је за похвалу. Али ако те податке не знаш да средиш и из њих извучеш правилне закључке, а посебно ако пушташ да закључке извлачиш у складу са својом идеолошком матрицом, онда ти та количина више није предност, него мана, јер тако погрешно сложени, представљају велику количину глупости. Ако у глави имаш идеологију која те руководи, онда се бавиш погрешним стварима. Већ сам ти и онда рекао на оној другој теми где си се налупао (немам нешто живаца као тамо да и овде сваку твоју глупост појединачно побијам јер сам ову тему открио у поодмаклом стадијуму) да усвајање било чије пропаганде није пут ка сазнању историје, посебно не историје ових крајева, која је оптерећена пропагандом сваке врсте. @@Sudija, Имаш у глави гомилу података, што је за похвалу. Али ако те податке не знаш да средиш и из њих извучеш правилне закључке, а посебно ако пушташ да закључке извлачиш у складу са својом идеолошком матрицом, онда ти та количина више није предност, него мана, јер тако погрешно сложени, представљају велику количину глупости. Ако у глави имаш идеологију која те руководи, онда се бавиш погрешним стварима. Čuj stari,ne impliciraj da imam neku ideologiju koja me vodi,jer nemam!Mene vode činjenice. Већ сам ти и онда рекао на оној другој теми где си се налупао (немам нешто живаца као тамо да и овде сваку твоју глупост појединачно побијам јер сам ову тему открио у поодмаклом стадијуму) да усвајање било чије пропаганде није пут ка сазнању историје, посебно не историје ових крајева, која је оптерећена пропагандом сваке врсте. Jesi,rekao si mi na onoj temi šta si imai i ja sam ti odgovorio u skladu tvojim nebulozama. Možeš ti ovde i pisati gluposti,ovo je forum javne prirode,ali će ljudi to prepoznati i tretiraće te u skladu sa ti.Tako da,ako nemaš šta pametno da napišeš,bolje ćuti,ili lepo ruku pod ruku sa tvojim drugarom magistrom Victusom u kafanicu pa tamo raspredajte ko je šta čitao po novinama.Do kraja večeri bićete srećni obojca,a i ovde ćemo biti sretni i ja i oni koji žele da saznaju pouzdane podatke a i administratori. Aj,pa tako.Cthulhu fhtagn Наравно да се буне и да кукају. Не само да се нису одрекли својих потраживања (фамозни спроазум Тито - Брант никада није пронађен ни у Србији ни у Немачкој и сматра се митом и подметачином да би се оправдало одрицање од ратне одштете од стране СФРЈ), него су се бунили и када се доносио српски закон о реституцији, а по свему судећи то ће бити вероватно и један од услова Немачке у каснијој фази прикључења ЕУ (мислим на реституцију Немцима из Војводине). Управо је због њих и Мађара у закон убачено да "сарадници окупатора" не добијају реституцију. Међутим, на мала врата им је омогућено нејасном формулацијом да буду рехабилитовани и онда траже реституцију, а управо због огромног притиска који је Србија трпела. Дакле, после више од седамдесет година нису заборавили. Не само да нису заборавили, него су стално подсећали на то, али околности (ратови на овим подручјима и неке друге прече ствари за њихову политику) нису биле повољне да се питање покрене раније. Не заборавимо да овде причамо искључиво о имовини, за сада. Само једна од милијарду глупости које си успео да изговориш на овако малом месту, у само неколико постова и још скачеш на друге, да не буде да причам без везе. Pričaš gluposti,stari! Nigde nećeš naći da Nemci kukaju,jer nema potrebe da to rade,pošto ako ima potrebe i mogućnosti njihova država će kroz svoj sistem da se bori za prava svojih građana. Kod nas mi kukamo iz dva razloga,zato sto se duvamo pa dobijemo preko nosa pa nam se to ne sviđa,i zato što državu zabole da se bori za svoje građane. I ne znam zašto ste se uhvatili baš za floksdojčere u Vojvodini?Ja sam pomenuo potpuno istrebljivanje nemaca i u Sloveniji i u Francuskim pograničnim oblastima. Sporazum Brant-Tito neću da komentarišem jer bih skrenuo sa teme sa koje smo ionako skrenuli,a i zato što nisi rekao ništa pametno. Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 @@Sudija, Не само што лупаш глупости, причаш напамет и склапаш којекакве завере у глави, све и када ти се до знања ставе чињенице које су јасне и врло лако проверљиве, него и вређаш онога ко ти јасно и аргументовано укаже на глупости које овде просипаш. Тако можеш да причаш код куће са мамом и татом, који ће још и да похвале паметног синчића на кога арче паре, али ја немам ни намеру ни мотив да се са тобом ваљам по блату и фекалијама. Уживај у томе, за боље и ниси. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sudija Написано Септембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2013 @@Sudija, Не само што лупаш глупости, причаш напамет и склапаш којекакве завере у глави, све и када ти се до знања ставе чињенице које су јасне и врло лако проверљиве, него и вређаш онога ко ти јасно и аргументовано укаже на глупости које овде просипаш. Činjenice?Koje si činjenice ti priložio da osporiš bilo šta?Samo se razbacuješ uvredljivim kvalifikacijama,a administratori ti to tolerišu jer si stari član i nakucao si 5000 postova i mislis da ti to daje pravo da spopadaš ljude po forumu,aj šetaj malo! Тако можеш да причаш код куће са мамом и татом, који ће још и да похвале паметног синчића на кога арче паре, али ја немам ни намеру ни мотив да се са тобом ваљам по блату и фекалијама. Ne mogu da pričam ni sa mamom ni sa tatom jer čitaju iste novine kao i ti i produkt su istog vremena kao i ti,i nećeš verovati,lupaju potpuno iste gluposti kao i ti Doćiće Dan Kada Dan Neće Doći Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука