Тања1 Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Kakav tekst. Po meni se na djeci "najbolje prima" pozitivna kritika tj.pohvala jer nista covjeka,a posebno djecu,vise ne motivise da budu bolji nego kada ga pohvalite za najbanalniju sitnicu,kada on zna da ste vi svjesni da se on trudi,pa makar taj napredak bio minimalan. Лепо си ово написала, то је тако. Истина, ја сам у тексту разумела само овај део у вези ауторитета, у шта сам се упустила: "oni više ne mogu da za decu budu bilo kakav autoritet ili mogući medij preko kojih će deci biti preneseno nešto od porodičnih priča i tradicije" . Када радимо са текстовима, наилазимо на чивилук да се окачи шешир да виси, другим речима, угао. Требало би да кроз цео текст, од почетка до краја иде нит (контекст), и кроз наслов. Текст треба да је прилагођен циљној групи. Вероватно родитељима. Тако да треба проучити циљну групу, пре него што се почне писати. Шта је главна тема овог чланка не знам. Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Слажем се да је ауторитет постала врућа тема. Неки међутим сугеришу да се поново уведе право на то да се студент протера. А циљ је да се ојача ауторитет васпитача и ауторитет наставника (професионализација ауторитета). Други указују да васпитачи траба да покажу више зуба, а полиција да је устању да спроведе последице – педагогију. Иначе се слажем са тобом да је најбоље учење кроз мотивацију и игру. Међутим, тема је медаља са две стране. Pricam o ucenju, ne o vaspitavanju. Ne verujem da je posao nastavnika da vaspitava decu. Ne mozes ti da imas 30 deteta u odelenju i da ih vaspitavas. Ne ostvaruje se konekcija sa "vaspitacem" oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Pricam o ucenju, ne o vaspitavanju. Ne verujem da je posao nastavnika da vaspitava decu. Ne mozes ti da imas 30 deteta u odelenju i da ih vaspitavas. Ne ostvaruje se konekcija sa "vaspitacem" Шта је педагогија и зашто? Па, питање је релевантно и занимљиво, али је немогуће одговорити недвосмислено из простог разлога што је смештено у оба, историјским и савременим културама и друштвеним условима. Постоји толико много различитих тумачења, дефиниција и критеријуми шта чини образовање и као предмет, науке, теорије и праксе, и какав је однос између њих. Педагогија је по теби научна дисциплина? Теорија? Пракса или можда професионална вежба са квалификацијама и вештинама? Шира заједница о педагогији пита за садржај, а већина каже да их педагогија асоцира са другим сродним појмовима и теоријским областима као што су васпитање, учење, образовање и формирање. И, шта ћемо сад? Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Шта је педагогија и зашто? Па, питање је релевантно и занимљиво, али је немогуће одговорити недвосмислено из простог разлога што је смештено у оба, историјским и савременим културама и друштвеним условима. Постоји толико много различитих тумачења, дефиниција и критеријуми шта чини образовање и као предмет, науке, теорије и праксе, и какав је однос између њих. Педагогија је по теби научна дисциплина? Теорија? Пракса или можда професионална вежба са квалификацијама и вештинама? Шира заједница о педагогији пита за садржај, а већина каже да их педагогија асоцира са другим сродним појмовима и теоријским областима као што су васпитање, учење, образовање и формирање. И, шта ћемо сад? ne znam tanja sta je pedagogija, pojma nema mo toj temi.. ja pricam ovako u praksi sta sam video... a to je da nijedan nastavnik ne moze da bude pozitivan primer na 30 djaka.... kad ubacis 30 coveka u odelenje od vaspitavanja nema nista.... ostvarice mozda njih 5-6 konekciju sa njim, ostali ce biti zapsotavljeni.... prosto je nemgouce posvetiti se toliko djaka...vreme ne dozvoljava... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Владушићев текст је прилично конфузан,"шта је писац хтео да каже'?" ид уз књижевност,овде се ипак ради о једној конкретној и врло актуелној теми.Можда је покушао да прикаже једну слику друштва као не баш добар контекст за развој деце,слику једног вредносног система које намеће неке нове васпитне норме.Мислим да би било добро да изнесу неки став они који су родитељи и имају добру,васпитану децу,коју методологију препоручују,мада је свака породица специфичан амбијент. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 ^Djeca su najbolji pokazatelj vaspitnog sistema svojih roditelja. I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 ne znam tanja sta je pedagogija, pojma nema mo toj temi.. ja pricam ovako u praksi sta sam video... a to je da nijedan nastavnik ne moze da bude pozitivan primer na 30 djaka.... kad ubacis 30 coveka u odelenje od vaspitavanja nema nista.... ostvarice mozda njih 5-6 konekciju sa njim, ostali ce biti zapsotavljeni.... prosto je nemgouce posvetiti se toliko djaka...vreme ne dozvoljava... Слажем се да ни физичко окружење није погодно за толико деце. То је за сваку критику. Али сад већ не знам у ком правцу си кренуо, и на коју тему. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Школа је иначе све мање или скоро никако васпитна установа,остаје јој само образовна улога,мада то образовно и не може бити одвојено од васпитног.Данас је међу основцима све више агресивног понашања међусобно,и физичког и вербалног,не знам да ли су то деца над којом су примењиване батине као васпитна мера или не.Наравно,није мали број деце ни која су лепо васпитана,заингтересована и за школско и ваншколско образовање,код којих је развијена мотивација за рад.Рекла бих да ту и не постоји нека теоријски разрађена методологија,неке породице васпитавају децу саме собом,у једном лепом породичном амбијенту ,деца се уче комуникацији, лепом понашању,уважавању другог и сл. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Нифада Написано Јануар 2, 2015 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Ja se ne potčinjavam gigantima. Od njih kupujem samo hardver i to unapred isplaniran kakav, a softver sam sređujem, tako da više ni na koji način ne zavisim od njih, niti od bilo koga drugog. Što se konkretno ovog teksta tiče, mogu samo da konstatujem da je autor skrenuo da apstraktno razglaba teorije zavere dok mu ono glavno promiče ispred nosa. Više se i ne može očekivati od dverjanina. Владушићев текст су пренеле Двери,не верујем да за њих пише. Нифада Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ljubičasta Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Nema boljeg sistema vaspitanja od licnog primjera.Negativnog ili pozitivnog. Млађони је реаговао/ла на ово 1 I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Мислим да би било добро да изнесу неки став они који су родитељи и имају добру,васпитану децу,коју методологију препоручују,мада је свака породица специфичан амбијент. Па сад ти одговори на питање а да не испадне да се хвалиш... Ми смо се увек односили као према одраслој особи, трудили се да све буде потпуно јасно, без икаквих "сакривања", "тајни" итд. Све теме су отворене, нико није изнад критике, кад се разговара свачије мишљење је једнако. И апсолутно никада нисмо имали никаквих проблема. Млађони and Нифада је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Па сад ти одговори на питање а да не испадне да се хвалиш... Ми смо се увек односили као према одраслој особи, трудили се да све буде потпуно јасно, без икаквих "сакривања", "тајни" итд. Све теме су отворене, нико није изнад критике, кад се разговара свачије мишљење је једнако. И апсолутно никада нисмо имали никаквих проблема. А како то спровести од рођења, па до неке треће, четврте или пете године? Гледам нешто ону поједину децу што легну на под и вриште на улици или у продавници, захтевајући испуњење својих хирова по сваку цену... Шта с њима радити у том тренутку? Ljubičasta and Нифада је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 А како то спровести од рођења, па до неке треће, четврте или пете године? Гледам нешто ону поједину децу што легну на под и вриште на улици или у продавници, захтевајући испуњење својих хирова по сваку цену... Шта с њима радити у том тренутку? игнорисати Млађони је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 А како то спровести од рођења, па до неке треће, четврте или пете године? Гледам нешто ону поједину децу што легну на под и вриште на улици или у продавници, захтевајући испуњење својих хирова по сваку цену... Шта с њима радити у том тренутку? Никад нисам имао такву ситуацију. Склон сам да верујем да су родитељи одговорни за такво понашање, тј. изазвали га неким својим ранијим поступцима. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Јануар 2, 2015 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2015 Слажем се да ни физичко окружење није погодно за толико деце. То је за сваку критику. Али сад већ не знам у ком правцу си кренуо, и на коју тему. pa na temu vaspitanja.. jednostavno skola ovakva kakva jeste ne moze vaspitavati decu, a roditelji uglavnom nemaju ni strpljenja niti obrazovanja kako dete vaspitati.. oni znaju koji su ciljevi u vaspitanju dece, ali retko i znaju da do tih ciljeva dete dovedu... nista lose da ucitelj i uciteljica vaspitavaju decu, pored roditelja... medjutim ovi danasnji ucitelji i uciteljice u sistemu koji danas postoji kao obavezan - to ne mogu raditi... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука