Гости Guest - . . .- Написано Март 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Preporučujem tekst sa naslovne strane Mitropolita Ilariona (Alfejeva) - o čestom pričešćivanju. Eto zvaničnog stava RPC po ovom pitanju. https://www.pouke.org/news.php?do=view&id=6935 Кратко и јасно. Иначе, Г. Г. Иларион је сада архиепископ. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Mitropolit http://www.mospat.ru/ru/2011/03/08/news37430/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Mitropolit Volokolamski i vikar Njegove Svetosti Patrijarha Kirila, predsednik Odeljenja za spoljne crkvene veze Ruske Patrijaršije. Drugi u rangu, odmah posle Patrijarha. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2011 Mitropolit 0110_hahaha http://www.mospat.ru/ru/2011/03/08/news37430/ Упс... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Оља Написано Март 8, 2011 Пријави Подели Написано Март 8, 2011 https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2014.msg16185.html#msg16185 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 8, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 8, 2011 http://www.patriarchia.ru/db/text/52666.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 По мени је ово питање које свештенослужитељи треба да реше између себе. Ја са тим као онај који прилази чаши немам ту шта да се питам. Како каже свештенослужитељ храма који редовно посећујем, тако и чиним. Ако каже нема причешћа без поста и исповести до литургије, онда је тако. Ако каже другачије, онда се тако поступа. Ми смо дужни да будемо послушни својој Цркви, а послушни смо јој ако слушамо своје свештенослужитеље. И о Симеон је постављен на то место са благословом Цркве. Да он не слуша Цркву, Црква би предузела мере против њега, суспендовали би га са тог места. По мени је он у послушности Цркви, самим тим што је свештенослужитељ. Артемије није био послушан Цркви и Црква је реаговала како треба. Дакле, слушајте пастире које је наша Света Црква поставила и нећете погрешити. Немојте прелазити из стада у стадо, јер нисте задовољни пастирима. Свако је добио пастира по својој мери. Немојте да вас буни што они различито уче и воде стадо своје. Дакле, слушај свог пастира, ако он не ваља Црква ће га већ заменити. Пастири нису незаменљиви. Због тога се не треба нездраво везивати за пастира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Март 9, 2011 Гости Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Баш тако. Потпуно се слажем са тобом. Оно што бих додао јесте и то да никако не ниподаштавати ону литургијску заједницу где се редовно људи причешћују, као и да ови други не ниподаштавају оне који се не причешћују. А ми свештенослужитељи требамо чешће да се окупљамо и о овоме разговарамо јер је ово питање свих питања. Што се тиче о. Симеона, он има благослов Цркве да води свој манастир али не да води и целу Цркву. Он је духовник свом манастиру и тамо треба да држи како су се научили. Но, то такође не треба и не сме да буде против Епископа без кога и нема литургијске заједнице. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Што се тиче о. Симеона, он има благослов Цркве да води свој манастир али не да води и целу Цркву. Он је духовник свом манастиру и тамо треба да држи како су се научили. Но, то такође не треба и не сме да буде против Епископа без кога и нема литургијске заједнице. Он и нема инструменте да води целу Цркву. Изнад себе има свог епископа који би реаговао да он чини нешто против његове воље. Ако епископ није у стању да управља својим монаштвом, ту је сабор да именује другог епископа који то може. Имали смо скорашњи такав пример. Ако је он добар свом епископу и сабору, ко сам ја да одређујем шта он треба да ради, а шта не треба. Има већ ко о томе брине. Монаси могу да имају своју духовну децу и изван манастира, Црква то не брани, колико је мени познато. Ко хоће да слуша о Симеона по овим питањима, треба да буде са њим у непосредној литургијској заједници, да иде код њега на литургије и да се тамо причешћује. Дакле, наше је да се понашамо у складу са правилима литургијске заједнице којој припадамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ћиу-ћи Написано Март 9, 2011 Пријави Подели Написано Март 9, 2011 Колико могу да видим ова емисија се води на ТВ ДУГА. На тој телевизији је своје прве кораке направио Милан Тарот ,Звонко скенер и слични људи ,ту су се и "прославили". Сад је на ред дошао о.Симеон а у скорије време ће вероватно у живом програму спаљивати прст на рингли. http-~~-//www.youtube.com/watch?v=sfRJA5R23Ts Ако неко има снимак Владике са ринглом,замолио бих га да постави!!! 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 10, 2011 Пријави Подели Написано Март 10, 2011 [quote author=Иван Цветковић link=topic=11901.msg376467#msg376467 date=1299622692 . Знам ја да сам најгрешнији, најблуднији, најслабији, најгори, најпоганији, најгордији... не мора то нико да ми каже. То знају сви моји пријатељи, то зна и моја супруга. Али такође знам да волим Бога и знам шта је Он учинио за мене и за цео свет. Зато хоћу да се причешћујем не по морању (јер сам свештеник), не по службеној дужности, незато што сам ја бољи од вас- него зато што без тога немам живота у себи. facenew22222222 facenew22222222 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Што се тиче о. Симеона, он има благослов Цркве да води свој манастир али не да води и целу Цркву. Он је духовник свом манастиру и тамо треба да држи како су се научили. Но, то такође не треба и не сме да буде против Епископа без кога и нема литургијске заједнице. Он и нема инструменте да води целу Цркву. Изнад себе има свог епископа који би реаговао да он чини нешто против његове воље. Ако епископ није у стању да управља својим монаштвом, ту је сабор да именује другог епископа који то може. Имали смо скорашњи такав пример. Ако је он добар свом епископу и сабору, ко сам ја да одређујем шта он треба да ради, а шта не треба. Има већ ко о томе брине. Монаси могу да имају своју духовну децу и изван манастира, Црква то не брани, колико је мени познато. Ко хоће да слуша о Симеона по овим питањима, треба да буде са њим у непосредној литургијској заједници, да иде код њега на литургије и да се тамо причешћује. Дакле, наше је да се понашамо у складу са правилима литургијске заједнице којој припадамо. не сме нико да ремети једину праксу Цркве - редовно причешћивање.погледај потпис за детаљније објашење, а ставићу ти само три наслова: ГЛАВА 1 О томе да је православним хришћанима неопходно често причешћивање Божанским Телом и Крвљу нашега Господа ГЛАВА 2 О томе да је корисно и спасоносно често Причешћивање Светим Тајнама ГЛАВА 3 О томе да ако неко дуго чека да се причести чини себи велику штету клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Okomi Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 његову причу о жени која је пала у несвест када није хтео да је причести (послушајте тај део). То се тумачи као воља Божија да онај који мрси (када је мрс а не када је пост), не може да се причести. a sta ako je neko pao u nesvest od prekomernog posta ? greengrin i on ne moze da se pricesti ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
shalom777 Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Још када се у све то убаци исповест у току Литургије... Врх!!! greengrin greengrin greengrin greengrin Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Истина Написано Март 13, 2011 Пријави Подели Написано Март 13, 2011 Још када се у све то убаци исповест у току Литургије... Врх!!! greengrin smej.gif winter facenew22222222 facenew22222222 Замисли те све то 52 пута годишње !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука