florenntina Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ovako su mene, kao dete, ucili: " Zlo radjanje, gotovo sudjenje"... Kakogod, predivno je sto Bog postoji pa se ne zavrsava sve na ljudskoj pravdi i krivdi! w.a.mozart and И.стојковић је реаговао/ла на ово 2 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Ваше другачије схватање дела мог одговора који сте цитирали и потврђује да нисте верник, без икаквог негативног предзнака Ваше личности, тако да питања закључци који следе da nije neslaganje sa svakim potezom Crkve i svaka kritika isto što podleganje ovozemaljskim pokušajima uništenja Crkve... zašto ti misliš da svako ko smatra Pahomija pedofilom (i ovaj orden kontraproduktivnim) želi da uništi Crkvu? Neko ko kritikuje to što crkveno pravo nije dosledno primenjeno je protiv Crkve? Svi oni sveštenici koji su svedočili protiv Pahomija su isto protiv Crkve? немају свој узрок у мом одговор, са аспекта верујућих.. Onda smo se očigledno potpuno pogrešno razumeli... izvinjavam se... mada mi i dalje nije jasno šta ste hteli da kažete... (i ne morate meni da persirate) Што се тиче реакције "брижних" (чији је очигледно само посао да буду брижни а не ни опредељење) око м.Артемија, нисам мислио на реакцију "данас", већ у доба кад се то догађало. Nisam uopšte mislio na Artemija i njegove.... ne bi to ni pipnuo niti mi je jasan sukob... koliko razumem u pitanju je raskolništvo a ne samo dobronamerna kritika... ali svakako ne razumem dovoljno... niti me baš mnogo interesuje... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 10, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2011 Што се "осумњиченог" тиче, ако има доказа нека поново покрену поступак. Ја нисам ни судија ни полицајац, нити знам да ли је крив или није. Ако г. Караџић има доказе и скрива их, онда би и он требало да заврши на суду. Pa po ko zna koji put... nema ovo nikakve veze sa dokazima jer je predmet zastareo... nisu dokazi protiv njega bili slabi pa da je potrebno još dokaza... Inače, kod nas ogroman broj predmeta zastari... što je veliki problem ali se naši vrli zakonodavci prave kao da živimo u Švedskoj i da se svi postupci ekspresno završavaju... Kome nije jasan koncept zastarelosti - on je potpuno opravdan jer je besmisleno da celog života živiš u strahu da li će neko da pokrene pitanje za nešto što si uradio pre mnogo godina ili da te država razvlači po sudu decenijama... zato postoji nešto kraća zastarelost gonjenja (vreme posle kojeg ne može da se pokrene postupak) i malo duža apsolutna zastarelost (vreme posle kojeg ne možeš da budeš osudjen i kažnjen)... ono što je problem je što kod nas zastarelost uopšte ne motiviše policiju, tužilaštvo i sudstvo da brže postupaju (jer ne odgovaraju kad im predmet nekog pedofila i dilera zastari)... i samo su motiv odbrani da razvlače postupke i izvor korupcije... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 Шта се мене то тиче? Суд је ту да ради свој посао, а ако је поступак обустављен из било ког разлога онда разматрање доказа није ни дошло на дневни ред. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 pa ni meni pravo da kazem nije jasno to odlikovanje za jednog pedofila(nedokazanog), pokusavam to da objasnim tako sto ili se pokajao ili mu se dodeljuje odlikovanje u smislu gesta i nade/vere da ce da se pokaje i priblizi Bogu ali i dalje sam u rebusu i ne kontam stvarno te gomile odlikovanja u poslednje vreme Не треба се узрујавати и дизати много врве око овога .. J ордење никад није било никакво мерило..нажалост.. чак је можда имало и другу улогу... A Дачић (и владика Пахомије наравно), су суво злато у односу на неке другe, пређашње носиоце високих те највиших Црквених ''одликовања'' .. Ако смо заборавили ајде мало потсећања... ''Интересантни'' добитници ордења СПЦ, Орден Светог Саве · Милорад Додик, - мало се зна о томе, а уопште се не зна да је од Јерусалимског патријарха одликован Светим крстом чувара Христовог гроба! · Богољуб Карић,- шта рећи што не знамо.. · Мирослав Мишковић, -шта рећи што мислимо да знамо · Милка Форцан, - овде не треба ни покушати да трошимо речи · Слободан Радуловић, - генерални директор "Це маркета" и потрепредседник Либералне странке · Мирко Петровић - генерални директор „Дунав осигурања“, иначе из ДСС прешо у СНС · Драшко Петровић (брат претходног) – бивши саветник генералног директора Телекома Орден Светог Симеона Мироточивог · Живорад Милосављевић, - најдуговечнији председник општине у Србији. На челу Сопота 22 године, иначе комуниста (бивши) и СПС-овац Орден Светог краља Милутина · Душко и Дарко Шарић,-Дакле нису само највећи трговци дрогом са ових простора него су и преко своје фирме“Mat kompani”, одликовани у знак захвалности што су били међу најважнијим донаторима за изградњу недавно освештаног храма у Пљевљима. Чини се да Пљевља имају посебно место када су одликовања у питању Увек су ордени били ''мистерија''... и лутрија... ко пенали.... . anajrim and Boba је реаговао/ла на ово 2 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 aman zaman ne mozes da se izrazavas tako, sram te bilo, cuj "suvo zlato" kako moze bilo koji greh od ovih sto si nabrojao biti gori od pedofilije?!?! juju brale, jos koristis takvo poredjenje auuuu Avocado, vidis nisam ni znao da kad slucaj zastari ne moze ponovo da se pokrene- koji vrh perfidnosti i bezumlja (u ovom slucaju :o ) al dobro, nema problema, svako ce dobiti svoju platu... Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 Орден Светог Саве· Милорад Додик, - мало се зна о томе, а уопште се не зна да је од Јерусалимског патријарха одликован Светим крстом чувара Христовог гроба! Где Додика ....стави у ово друштво... Човек помаже Цркву (додуше народним парама) од Јерусалима до Требиња... Некима се плаћа пут на Хаваје...некима подиже Цркве... али што се њега тиче...човек даје паре за Цркву... шта Црква ради то већ није његов ресор... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 Avocado, vidis nisam ni znao da kad slucaj zastari ne moze ponovo da se pokrene- To je i poenta zastarelosti... zašto bi i prekidali već pokrenut postupak zbog zastarelosti ako može ponovo da se pokrene... naravno, ako bi se desio još neki "incident", mogao bi da se pokrene novi postupak samo za taj "incident"... on nema veze sa prethodnim... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 То је правничка глупост. Ако је неко учинио злочин онда има да му се суди, таман и после 100 година. Не видим логику како временски период од учињеног злочина до суда може да утиче на сам акт злочина. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 aman zaman ne mozes da se izrazavas tako, sram te bilo, cuj "suvo zlato" kako moze bilo koji greh od ovih sto si nabrojao biti gori od pedofilije?!?! juju brale, jos koristis takvo poredjenje auuuu Па види.. то је у неку руку тачно ..али, .. између трговине дрогом (на највишем нивоу, .. не мислим ту на ситну боранију и дилере који то раде да би пре свега обезбедили своје потребе јер су навучени..) и педофилије, ипак је ''тас на ваги злочина'' тежи ка страни нарко дилера... Јер дрогом тргују фаце, по медицинским мерилима - психофизички у пуној форми, и то раде потпуно свесно и при том нити су наркомани нити болесници.. Што се за педофилију не може рећи.. Права педофилија јесте БОЛЕСТ..права правцата болест... А у случају који се овде провлачи,много ствари је остало недоречено, недоказано и на нивоу су (тужно је што је тако) нагађања и острашћености... Ал' ко што и сам кажеш.. и потпуно си у праву.. .. nema problema, svako ce dobiti svoju platu... prstgore .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Walter Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 Где Додика ....стави у ово друштво... Човек помаже Цркву (додуше народним парама) од Јерусалима до Требиња... Некима се плаћа пут на Хаваје...некима подиже Цркве... али што се њега тиче...човек даје паре за Цркву... шта Црква ради то већ није његов ресор... Наравно ... ... Додик штрчи.. али, .. пошто знамо да је и око њега јавност доста подељена (што у Српској, што у ''овој овде'', или ''оној онде''..зависи одакле се гледа , која је све само није ''Српска''.. ), Ето га у ''друштву'' у које га ипак нисам ''ја ставио'' ..то се некако ''ставило само''... Ти ордени су зато, по мени, чиста будалаштина... јер су (опет по мом скромном расуђивању), одраз посветовњачења односа, који треба да красе Цркву! .. Мени је то без везе.. Како се онда држати оног Јеванђелског да не кажем заборављеног... ''да незна десна шта чини лијева''? И, каква је то поука народу Божијем... Зато нема у том друштву Ђоковића..нпр.. јер око њега нема подела (великих ) али ни то не умањује мој ''гнев'' према безвредним орденима чију безвредност УПРАВО ДОКАЗУЈУ ''славодобитници'' које поменух... Зато и стоји поднаслов ''ИНТЕРЕСАНТНИ'' носиоци ордеЊа Ња Ња Ња Ња... Уа ордење !! .. Уа, Уа !!.. Михајло је реаговао/ла на ово 1 .. Нек пропадне није штета !.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 Наравно ... ... Додик штрчи.. али, .. пошто знамо да је и око њега јавност доста подељена (што у Српској, што у ''овој овде'', или ''оној онде''..зависи одакле се гледа , која је све само није ''Српска''.. ), Ето га у ''друштву'' у које га ипак нисам ''ја ставио'' ..то се некако ''ставило само''... Ти ордени су зато, по мени, чиста будалаштина... јер су (опет по мом скромном расуђивању), одраз посветовњачења односа, који треба да красе Цркву! .. Мени је то без везе.. Како се онда држати оног Јеванђелског да не кажем заборављеног... ''да незна десна шта чини лијева''? И, каква је то поука народу Божијем... Зато нема у том друштву Ђоковића..нпр.. јер око њега нема подела (великих ) али ни то не умањује мој ''гнев'' према безвредним орденима чију безвредност УПРАВО ДОКАЗУЈУ ''славодобитници'' које поменух... Зато и стоји поднаслов ''ИНТЕРЕСАНТНИ'' носиоци ордеЊа Ња Ња Ња Ња... Уа ордење !! .. Уа, Уа !!.. Слажем се! Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 То је правничка глупост. Ако је неко учинио злочин онда има да му се суди, таман и после 100 година. Не видим логику како временски период од учињеног злочина до суда може да утиче на сам акт злочина. Управо тако! И колика је глупост била потез да се одлука Црквено-судских власти веже за исход световне парнице управо показује и то што је са том одлуком "усвојен" принцип застаријевања: То би значило да не мораш да исповиједаш гријехове ако си их починио прије времена трајања најдуже епитимије рецимо мајка учинила чедоморство 1991, будући да је максимална епитимија 20 година забране причешћа, гледано из перспективе световних власти, њој се за то дјело више не може судити нити додјељивати епитимија, те стога тај гријех више "не постоји" нити јој се може стављати на душу... ...невиђена будалаштина и брука. Него је права истина да иза те идиотске одлуке леже далеко дубље и опасније ствари, тачније пријетња појединих да ће да у том случају "отворе уста" и проговоре о удбиним кадровима у Патријаршији и осталим табу темама, па се кренуло принципом неприродног и нецкрвеног компромиса да се не би борили на пет фронтова истовремено. Михајло, Sherlock H., obi-wan and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 znaci zakljucak je sta? raspad sistema na svim poljima Mironosica је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Октобар 11, 2011 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2011 Па реално и Христос је изазвао "распад система на свим пољима" онима којима суочавање са реалношћу није одговарало. obi-wan, Walter, DYNABLASTER and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука