Jump to content

Табу теме у СПЦ - Због чега се СПЦ не изјашњава о неким темама?

Препоручена порука

Dakle,zašto se na ovom forumu ne raspravlja nikad o postupcima pojedinih iz SPC,o odgovornosti istih za te postupke,o postupku koji se(ako se) vodi protiv njih,zatim da li postoji sankcija za raskalašne pojedince u sveštenstvu koji grade vile a narodu propovijedaju skromnost i prazan trbuh,ko sudi takvim pojedincima u ovozemaljskom zivotu,ko istrazuje,ko stiti ovaj narod od takvih???

Vladike uglavnom.... sve zavisi od karaktera vladike i metoda resavanj takvih problema. Video sam par puta licno kako je +David "opleo" pojedine svestenike zbog bezobrazluka te vrste

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Možda ranije niste pratili forum, ali uvek smo o tome pričali.

E sad, pričati i o tim stvarima ništa ne rešava a samo nama stvara probleme, vrlo velike i vrlo ozbiljne.

Kakvi laici, takva vlast crkvena, stvari će se promeniti na bolje kada sam narod bude te promene forsirao.

А о чему ми да причамо, ако не смемо попове да оговарамо и да им загледамо у новчаник, кревет и шерпу ? :)))

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

Vidite i sami, obzirom na broj sveštenstva, vrlo ij je malo aktivno na internetu.

Pisao dobro ili loše u problemu si, a to nikom ne treba, ipak ljudi hrane decu.

Подели на овим сајтовима

Vidite i sami, obzirom na broj sveštenstva, vrlo ij je malo aktivno na internetu.

Pisao dobro ili loše u problemu si, a to nikom ne treba, ipak ljudi hrane decu.

Ne razumijem sta zelis ovim da kazes. O kakvim problemima govoris?! Narod treba prvo da ima rasirenu svijest o tome da se nekim stvarima MOZE i SMIJE da stane u kraj pa onda da to isto pretvori u akciju i promijeni nesto.

Ja volim SPC,vjeru,volim sve sto je vezano za pravoslavlje,da postim,idem nedeljom na bogosluzenje...Sa nevjerujucim se ne upustam u rasprave,argumentovane i neargumentovane jer je to zacarani krug,niti koga smaram svojom vjerom i stavovima o istoj.

Ali kada cujes neke stvari koje su jos potkrepljene cinjenicama i najsmireniji vjernik krene da se smucuje.I onda se pitamo zasto se ljudi udaljavaju od Crkve.

Vladike uglavnom.... sve zavisi od karaktera vladike i metoda resavanj takvih problema. Video sam par puta licno kako je +David "opleo" pojedine svestenike zbog bezobrazluka te vrste

Ima neko i iznad vladike,a i iznad tog sto je iznad njega.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Ne razumijem sta zelis ovim da kazes. O kakvim problemima govoris?!

Замисли да си свештеник са троје деце и онда кренеш на интернету да пишеш о неким негативним појавама у цркви. То онда дође до неког утицајног у хијерархији и убрзо тебе, као доброг и узорног служитеља, прекомандују у захтевну парохију на Вршкој Чуки, у којој су две куће са бакама и декама, који су последњи пут у цркву отишли негде почетком века, док су још могли да препешаче тих десетак километара... :)

Подели на овим сајтовима

^ Ne raspravljamo o pojedincima,vec o postupcima i stavovima istih.Ne osudjujem te pojedince,vec njihove postupke.Niko nema nista licno protiv njih,vec protiv takvog ponasanja.

Forum je anoniman i za svestenike kao i za sve nas ostale.Pises onoliko koliko zelis da otkrijes.

I lupi mi šamar onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe. Pokaži mi ono što imam,pokaži mi one koji to nemaju.Ne tražim ništa ,samo me podsjeti da dišem, i podsjeti me da ima i onih, ,koji ne dišu više..

Подели на овим сајтовима

Ма писали смо ми о свему томе сејо пуно, него нема сврхе... У СПЦ још увек не постоји свест о томе да се проблеми не решавају гурањем под тепих, него отвореним дијалогом. Не разликује се пуно од српског друштва у целини, што је и нормално у неком смислу. Мада би требало да будемо "светило свету" и знамо боље. Тако је то за сад, чекамо да дође Св. Сава и донесе онај његов жезал...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Да ли је то коме од користи? Или би се свело на то да ми осуђујемо, можда и клевећемо, можда допринесемо ширењу неистина или истина које они који треба да их решавају свакако већ одавно знају...

А ширење прљавог веша само радује противнике.

Нисам за гурање глава у песак, али интернет политичарење нема позитивних али има негативних ефеката како на појединце који учествују у томе како на заједницу.

Подели на овим сајтовима

Sve zavisi od načina.

Meni smeta što pravoslavni hrišćani niu glavni kritičari već drvene marije, pa su njihov posao preuzeli oni koji su zlonamerni, naša kritika može samo da gura napred, jer je dobronamerna, zlonamerni nas vuku na dno.

Al dobro, izgleda da nikog nije briga...zato i jesmo tu gde jesmo.

Подели на овим сајтовима

Слажем се. Сматрам да добронамерна критика није оглашавање свима уместо да се каже у лице. А интернет је ипак оглашавање свима, пре него што се каже директно. А ни на овом форуму нису сви добронамерни, што видимо из броја оних који учествују, неки и под својим именом занемарујући опасности оваквог суделовања на интернету из поштовања према препоруци коју смо добили својевремено, наспрам броја пасивних читача који то раде са неким својим разлозима, добро али и злонамерним.

Било би фантастично када би овај форум имао подфорум на ком би учествовали они које бисмо радо критиковали и који би био затворен за " госте", односно доступан само регистрованим члановима. Имали би много јаснију слику шта или кога критикујемо плус директне информације без криве призме медијског манипулисања и осталих Курир- ских служби.

Подели на овим сајтовима

Tanka je linija izmedju trača i zdrave kritike. Po meni, ove teme jedino imaju terapeutsko dejstvo - kažeš šta ti je na duši da se povremeno olakšaš (da izvinte na izrazu) a mašinerija i dalje hukće punom parom... i ubrzava

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Sa moje strane govoreno ovo nije nikakva trac tema ni zadiranje u neciji privatni prostor.Pojedinci su tu da sluze ovom narodu i mi mozemo kritikovati njihove postupke kojim brukaju i dovode u pitanje tu svoju sluzbu.Zasto da se to projektuje na casne i postene pojedince koji sluze narodu i Bogu onako kako im je zapovijedjeno?!

Ako imas neka prava,povlastice da ne kazem KORIST onda treba da imas i odgovornost.

Boli me briga sto neko razmislja linijom manjeg otpora,to je njegov problem i problem njegove djece sutra.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...