Odahviing Написано Децембар 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Све трчале на исти извор. Теорија је глупа скроз. Ovo ne razumem. Ali oept važi prethodni moj komentar i za ovo. Tj ne razumem prvu rečenicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gordana . Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Теорије и хипотезе, наука имају једну заједничку црту а то је да су плод маште а не истине. Јер чак и проверљиве " чињенице" у измењеном контексту губе истинитост тумачења https://www.facebook.com/SrpskaPravoslavnaCrkvaSvetogSpiridona?ref=hl https://www.facebook.com/pages/MAJ-Atelje/454900264583452?ref=hl Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 . A što se vode tiče imamo je na čini mi se Evropi (Jupeterovom satelitu) i ima je na Mesecu. Имамо је, али мноооооого мало. Европа тек треба да се испита шта има испод површине. Планирају да пошаљу робота који ће направити рупу на површини и заронити у воду, ако је има испод површине. Као да су комете ударале само у Земљу. Одакле уопште вода у свемиру, и толико воде на Земљи? Као да је само Земља била ужарена. Немају све планете атмосферу, али имају огромну гравитацију која може да држи воду са прастарих комета које урараху у вреле планете у младости њи'овој. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 13, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Имамо је, али мноооооого мало. Европа тек треба да се испита шта има испод површине. Планирају да пошаљу робота који ће направити рупу на површини и заронити у воду, ако је има испод површине. Као да су комете ударале само у Земљу. Одакле уопште вода у свемиру, и толико воде на Земљи? Као да је само Земља била ужарена. Немају све планете атмосферу, али имају огромну гравитацију која може да држи воду са прастарих комета које урараху у вреле планете у младости њи'овој. Što se tiče gasovitih džinova to ne znam. Što se tiče ostalih planta imamo merkur, tu teško da će nešto da se zakuca pored onolikog sunca. Venera, temperature su ogromne. Zemlja tu je imamo, i temperatura je dobra i gravitacija i ima atmosveru. A što se Marsa tiče, ima je ali je verovatno temperatura i nedostatak atmosfere uticalo na to da je nema u toliko mnogo. Komete nisu udarale samo u Zemlju udarale su svugde svaki čas. Rekoh već pogledaj samo mesec kakav je, a koliko je manji. Odakle voda u svemiru pa koliko PA vodonik ti je najzastupljeniji element u svemiru, a i kiseonika nema baš malo u odnosu na ostale. Tako da i nije toliko teško da se dva atoma vodonika i jedan atom kiseonika spoje prostom hemijskom reakcijom. Sve planete su biel užarene, barem ove manje, samo što su različite stvari u ticale na to da različite planete krenu drugačiej da se razvijaju. Može u mladosti da se donese voda, ali doneti vodu i zadržati je nije isto, a obe stvari su neophodne da bi se je danas imali, rekao sam ti zašto neke planete nisu bile u mogućnosti da je zadrže. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 http://boingboing.net/2008/03/11/all-the-water-and-ai.html Levo je sva voda skupljena u loptu, a desno sav vazduh. Disite lagano. GeniusAtWork, Плутон, Juanito and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Ja ne znam koliko zamišljaš da su velike komete, ali one ne mogu da izbuše zemlju, Добро знам то, мало пуштам машти на вољу...... даклеМ : мало мање комете које не могу да избуше Земљу (а и није им намер) потегну из свемира воду у зембиљима (праКанадери) . Веће комете проспу воду и врате се по још а мање,неодолевши гравитацији, падну и осим што допреме воду направе и кратере. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Добро знам то, мало пуштам машти на вољу...... Vrhunska nauka ne moze bez maste. Naravno, potrebna su i brda pretresenih podataka da se pokaze ko nije mastao dovoljno visoko. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_impact_craters_on_Earth http://www.livescience.com/45126-biggest-impact-crater-earth-countdown.html Juanito and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Исто као са научним теоријама. До сада су све оспорене или су само у сфери нагађања. Како звук реч може да обликује научно проверљиво окружење, мислим да би наука више напредовала када би проучила КАКО је Бог то извео него измишљајући рупу на саксији Наука је добар воз са погрешним машиновођом sHa_sarcasticlol Zadivljujuće je koliko neuki ljudi umeju da budu uvereni u budalaštine koje su zamislili... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 sHa_sarcasticlol Zadivljujuće je koliko neuki ljudi umeju da budu uvereni u budalaštine koje su zamislili... Верници. Шта друго можеш очекивати. nana је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Верници. Шта друго можеш очекивати. Nikakve to veze nema sa verom... Juanito, GeniusAtWork, drvce and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Problem, ali ujedno i lepota nauke je što nikada nećemo dostići onu tačku kada ćemo moći da kažemo: to je to, nema više ništa novo da se sazna. Ona nudi delimično poznanje. Dopala mi se izjava onog astrofizičara Neil deGrass - a da se nauka ne boji da prizna da nije u pravu. Zato, ko što reče Odahviing, da ne brkamo teorije i hipoteze, postoji put koji hipoteza treba da pređe da bi bila naučno prihvaćena kao teorija (barem koliko sam ja upoznat s tim). A teorije mogu imati i svoje manjkavosti i nedostatke, ne moraju se u potpunosti potreti niti nam to treba biti cilj kada pristupamo nekom istraživačkom radu. Sa druge strane, razočarao me kad je poistovetio gravitaciju i teoriju evolucije. Nedoslednosti ima svuda. Ali ima i realnih pokazatelja da smo na tragu nečeg (sad pričam uoptšteno). Prosto, neke stvari se ipak (bar do daljnjeg) svode i na veru, poverenje, za nekog u nauku, za nekog u Boga.@Tema: znao sam Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Sa druge strane, razočarao me kad je poistovetio gravitaciju i teoriju evolucije. Mislis, teoriju gravitacije i teoriju evolucije? Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zero Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Mislis, teoriju gravitacije i teoriju evolucije? Mislim, zakon gravitacije i teoriju evolucije "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 zakon gravitacije i teoriju evolucije law – a quantitative relationship among measured quantities that is always true Robert Laughlin Gravitacija je teorija, nemoj niko da te laze. Takodje, mozemo da je oznacimo i kao zakon, kako nam sugerise R. Laflin. Gola zena postavljena na ovaj forum ce biti uvek obrisana, i to je zakon. Ako mi ne verujes, pokusaj! Uvek radi, nijedared se nije dogodilo cudo! Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Mislim, zakon gravitacije i teoriju evolucije Nisi ti to bas najbolje savladao пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука