w.a.mozart Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Treba na jedno 20 godina ugasiti sve vrste škola i fakulteta... neće se ni primetiti Paradoksologija and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Нека загреју столицу и заинтересују се за градиво па им неће бити бесмислено. Upozna moj drug u Nemackoj neke Kineze i pocnu da pricaju malo o njihovoj zemlji. Uglavnom, razgovor se zavrsio njihovim pitanjem kako to da zna kol'ko pirinca na godisnjem nivou se proizvede u Kini (sto ni oni nemaju blage veze). Odgovor: uci se iz geografije. E sad, ako ti uspes sebe da zainteresuje za to, svaka ti cast. Meni ne pada na pamet. Zato sam i imao tri iz geografije te godine, jer u inat nisam hteo da ucim gomilu gluposti, samo ono sto procenim da je iole bitno, a za ostalo me zabole... Млађони, Paradoksologija, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Upozna moj drug u Nemackoj neke Kineze i pocnu da pricaju malo o njihovoj zemlji. Uglavnom, razgovor se zavrsio njihovim pitanjem kako to da zna kol'ko pirinca na godisnjem nivou se proizvede u Kini (sto ni oni nemaju blage veze). Odgovor: uci se iz geografije. E sad, ako ti uspes sebe da zainteresuje za to, svaka ti cast. Meni ne pada na pamet. Zato sam i imao tri iz geografije te godine, jer u inat nisam hteo da ucim gomilu gluposti, samo ono sto procenim da je iole bitno, a za ostalo me zabole... Ja sam iz geogravije uvek znao ono što je pisalo an kartama, a ovo ostalo pročitam, pa koliko iz jednog čitanja uđe u glavu, nešto napišem na papire, nešto drug napiše na papire i tako za gluposti se snađemo. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Kako ti brte mili ne treba latinski? Pa koliko je izraza u nauci generlano na latinskom? Izrazi su jedno, oni se nauce kad ti zatrebaju, ucenje gramatike je nesto sasvim drugo i maltene da je u potpunosti bespotrebno. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ja sam iz geogravije uvek znao ono što je pisalo an kartama A karte su tek bile poseban slucaj, morali smo da znamo varosice koje se spominju na karti... Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 http://timesonline.typepad.com/dons_life/2006/07/does_latin_trai.html o latinskom Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Kotur Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Sve bih ja to u vojnu školu! Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Glavni problem je što se deca ne uče da kritički misle. I u društvenim naukama bi se deca mogla podstaći da misle tako što bi, iz istorije, na primer, čitali izvorne tekstove i sami kroz diskusiju dolazili do zaključaka, a ne prihvatali i bubali "uzroci rata: blabla. povodi rata: blabla." I tako vežbaš pamćenje jedno 16 godina života i opet ne umeš da pročitaš novinski članak između redova, da provališ kada te političar laže, da primetiš da je tekst o džinovskim skeletima verovatno satira. Слажем се потпуно, деца не учи критички да мисле. Али ја не говорим о томе. Ја говорим о реченици: Учимо бесмислице! Не знам шта ту има бесмислено. Када је нешто бесмислено то значи да нема везе са везом и да је празно млаћење слама, али ако тебе не интересује фузија и фисија и смара те, то не значи да је то бесмислено, већ једноставно да те то не интересује. Мени је матиш био бесмислен, јер ме није интересовао и имао сам једва 2, али сад се нпр. кајем што га нисам више учио. Са садашње позиције, мени ништа у тој гимназији где сам ишао није бесмислено. Радо бих се вратио и био највећи могући штреберчина и по цео дан бубао јер би ме све интересовало. Тада ме није јер сам јурио девојчице и хтео да будем баја у друштву, ишао у теретану, глупирао се и слично. Лоша оправдања због мрзвоље и учења на силу. Када се учи, треба се учети с љубављу Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Upozna moj drug u Nemackoj neke Kineze i pocnu da pricaju malo o njihovoj zemlji. Uglavnom, razgovor se zavrsio njihovim pitanjem kako to da zna kol'ko pirinca na godisnjem nivou se proizvede u Kini (sto ni oni nemaju blage veze). Odgovor: uci se iz geografije. E sad, ako ti uspes sebe da zainteresuje za to, svaka ti cast. Meni ne pada na pamet. Zato sam i imao tri iz geografije te godine, jer u inat nisam hteo da ucim gomilu gluposti, samo ono sto procenim da je iole bitno, a za ostalo me zabole... Па добро сад, непотребно је учити такве ствари, али те годишњи принос пиринча у Кини може интересовати ако се бавиш кинеском привредом, економијом, политиком, па колико увезе-извезе, зашто ове године произведе мање, а ове више, како да буде више итд. Ја сам баш супротно, из геоса увек имао 5, не знам да ли сам икад у основној и средњој добио мању оцену од 4, и ту 4-ку добијао 2-3 пута на неке теже ствари. Мене географија и историја интересују од малих ногу. Али зато матиш, енеглески и руски су били најомраженији, ни данас не знам добро енглески, то је једини страни језик који знам нешто да бекнем и да читам, руски као да нисам учио. Програмирање сам исто учио у средњој, мислио сам да ће бити занимљиво, а разочарао сам се сем у веб дизајн то ми је увек било симпатично. То је уосталом све ствар интересовања. Некога ово, некога оно. И ти гимназијалци вероватно не воле латински, философију, предмете код досадних професора, па онда кажу да уче бесмислице. И сад постоје на факсу предмети који многи сматрају бесмисленим, рецимо Метолодогија, а ја баш мислим да је најпотребнији предмет и основа свега. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 O cemu mi pricamo? Pogledajte poslednjih nekoliko Pisa testiranja. Djaci imaju problem da razumeju procitano, na maternjem jeziku, ali zato se potrude da reprodukuju za ocenu. Ne shvatam kako vi tu ne vidite problem. da, baš tako, da se to primjetit svuda da mnogi ne razumiju pročitani text, na primjer to što napišem ja: Травка зеленеет солнышко блестит!! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Upozna moj drug u Nemackoj neke Kineze i pocnu da pricaju malo o njihovoj zemlji. Uglavnom, razgovor se zavrsio njihovim pitanjem kako to da zna kol'ko pirinca na godisnjem nivou se proizvede u Kini (sto ni oni nemaju blage veze). Odgovor: uci se iz geografije. E sad, ako ti uspes sebe da zainteresuje za to, svaka ti cast. Meni ne pada na pamet. Zato sam i imao tri iz geografije te godine, jer u inat nisam hteo da ucim gomilu gluposti, samo ono sto procenim da je iole bitno, a za ostalo me zabole... To je istina, mi smo učili kakva je klima u Ouagadougou i u Bobo-Dioulasso, strašno! Šta misliš dobiješ pitanje na testu iz geografije: Klima u Ouagadougou ili u Bobo-Dioulasso? We are Happy from Ouagadougou Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 O cemu mi pricamo? Pogledajte poslednjih nekoliko Pisa testiranja. Djaci imaju problem da razumeju procitano, na maternjem jeziku, ali zato se potrude da reprodukuju za ocenu. Или знају да ручно цртају функције (преузимајући на себе посао рачунара), а не знају да разумеју графиконе. Можемо до сутра о оваквим примерима. Не знам како другачије окарактерисати то знање него бесмисленим. Млађони and Paradoksologija је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Izrazi su jedno, oni se nauce kad ti zatrebaju, ucenje gramatike je nesto sasvim drugo i maltene da je u potpunosti bespotrebno. Doci ce ti sentence latinske iz gradjnskog prvenstveno.. pa ces biti zahvalan sto si ucio latinski oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Или знају да ручно цртају функције (преузимајући на себе посао рачунара), а не знају да разумеју графиконе. Можемо до сутра о оваквим примерима. Не знам како другачије окарактерисати то знање него бесмисленим. Ja kad god sam strebao nesto iz ekonomije, ja prvo memorisem grafik.. i onda n osnovu njega znam ostalih 90 % lekcije.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Децембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2014 Evo, ja sam bio vukovac u osnovnoj i jako odličan (4.8, 4.9, 4.9 i 5.0) u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji i mogu da vam kažem da se zaista uči mnogo toga nepotrebnog. Nije problem samo u gradivu, nego i u profesorima. Trinaesta ima profesora informatike koji je nadaleko čuven po svom neznaju i nesposobnosti. Imao sam mnogo sreće što mi je predavao jedan vrhunski profesor, ali na žalost, on je bio na zameni. Nesposobni je bio za stalno i on je ostao da upropaštava naredne generacije. Mikica? Btw skola je fabrika za obradu ljudskih resursa i masovnu proizvodnju korisnih robova. Nema veze sa onim sto obrazovanje znaci u izvornom smislu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука