VaSa110 Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Slazem se besmisleniji je nacin ucenja nego samo gradivo..... oce da se uci nekim starim metodama tu je nastavnik autoritet pa mi treba da ga slusamo.... taj "autorativni" sistem ucenja ne funkcionise a starija generacija nikako to da shvaati... Ne znam jel misliš ozbiljno ili ne ali slatko si me nasmejao. пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ne znam jel misliš ozbiljno ili ne ali slatko si me nasmejao. Najozbiljniji sam... mi danas u vecini skolskih sistema imamo neke sisteme ucenja koji mislim da su uzasno neproduktivni.... naucis informaciju ponovis je na testu zaboravis je.. jer ti mozak ne pamti beskorisno... i to je to.. zato sto nam je sistem obrazovanja toliko ocajan zato recimo pola svet ne veruje u evoluciju, da je sleteno na mesec...itd... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Бесмилено је можда 50% онога што се учи и једно 90% како се учи. То је реално стање, ма колико ови интервјуисани заиста били нерадници. Eee, to je vec trece pitanje. Da razdvojimo neradnike od pogresnog pristupa radu. Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Eee, to je vec trece pitanje. Da razdvojimo neradnike od pogresnog pristupa radu. ja ti potpisujem da su vecina "neradnika" (kako ih ti smatras) izuzetno pametna i vredna deca, ali ne vide motivaciju u ucenju besmislenih stvari jer im je neko naredio..... Ustvaari oni koji su radnici su cesto supljoglavi i poslusni, a ne nesto pametni i vredni..... sami po sebi, nemaju intelektualnu zedj i ne rade zbog nje, vec zbog drugih motiva.. neko im je rekao ili culi da ce bolje da se zposle ako zavrse ekonomiju ili sta ti ja znam.. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 taj "autorativni" sistem ucenja ne funkcionise a starija generacija nikako to da shvaati... Na ovo sam mislio. Još kako je taj sistem funkcionisao. Tamo gde ja radim ti stariji inženjeri su kompletno sposobni (učili pod "autorativniom" sistemom). Dolaze novi mladi veruj mi ni šemu ne znaju da nacrtaju (učili pod "modernim" sistemom. Proizvodi se mnogo "strućnjaka" ali sa daleko manjim znanjem nego ranije. obi-wan је реаговао/ла на ово 1 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Na ovo sam mislio. Još kako je taj sistem funkcionisao. Tamo gde ja radim ti stariji inženjeri su kompletno sposobni (učili pod "autorativniom" sistemom). Dolaze novi mladi veruj mi ni šemu ne znaju da nacrtaju (učili pod "modernim" sistemom. Proizvodi se mnogo "strućnjaka" ali sa daleko manjim znanjem nego ranije. Pa i danas je autorativni sistem ucenja...... A ako pogledas najvece projekte i najbolje stvari pravili su uglavnom ljudi koji nisu zvrsavaali neke bog zna kakve skole.... Moj ortak, koji je pored mene bio najcrnja ovca u gimnaziji u razredu tako isto bio dvojkas-trojkas, je skoro zavrsio master saobracajnog inzinjerstva u italiji.... Znash kako je dobio stipendiju z to mesto? ne po proseku... nego po motivacionom pismu..... Valja misliti o tome... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Latinski mi nije trebao u životu, sociologija takođe... Gubljenje vremena koje se moglo mnogo pametnije potrošiti. Kako ti brte mili ne treba latinski? Pa koliko je izraza u nauci generlano na latinskom? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 ja ti potpisujem da su vecina "neradnika" (kako ih ti smatras) izuzetno pametna i vredna deca, ali ne vide motivaciju u ucenju besmislenih stvari jer im je neko naredio..... Ne, nisu vecina. Radio sam u skolama, i znam to iz prve ruke. Jeste problem i u lose odradjenom i neprilagodjenom programu, jeste i u nezainteresovanim i najamnicki raspolozenim nastavnicima i profesorima, ali je ipak najveci problem u mentalitetu (kojim se narocito danas kljukaju djaci) koji zeli samo "da se negde ubaci za stalno", bez obzira na samo znanje (pa i sami nastavnici koji su tako upali na razna mesta, "da im kaplje", da imaju taj neki imaginarni "pos`o za stalno", svedoce o tome). Takav mentalitet ne zeli da se obrazuje i da stice bilo kakvu sirinu, interesuje ga samo i iskljucivo potrosnja i licna korist. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Па то је учење из праксе. Зато би наше школе требале имати лабораторије како би се изводили експерименти. Таквих је мало, дакле треба из буџета издвојити паре, али то је проблематично јер много школе немају ни ВЦ а камоли лабораторију. Исто тако, експерименти се не могу изводити на историји, философији, социологији. Ту нема праксе, то се може објаснити само теоријом и историјских чињеницама и да се разуме. Зашто је Први светски рат почео 1914., зашто су А.У. и Србија заратовале и слично. Glavni problem je što se deca ne uče da kritički misle. I u društvenim naukama bi se deca mogla podstaći da misle tako što bi, iz istorije, na primer, čitali izvorne tekstove i sami kroz diskusiju dolazili do zaključaka, a ne prihvatali i bubali "uzroci rata: blabla. povodi rata: blabla." I tako vežbaš pamćenje jedno 16 godina života i opet ne umeš da pročitaš novinski članak između redova, da provališ kada te političar laže, da primetiš da je tekst o džinovskim skeletima verovatno satira. Млађони, GeniusAtWork, Juanito and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Ne, nisu vecina. Radio sam u skolama, i znam to iz prve ruke. Pa i ja sam isao u skole, poznjem te momke i devojke koje su za vas "profesore" neradnici mnogo bolje nego vi. A i znam sta je ko posle skole uradio u zivotu... mnogi "neradnici" su akademski mnogo bolje prosli od radnika. Dobili su stipendije po inostranstvima, zaposlili se u jakim PRIVATNIM FIRMAMA, zahvaljujuci svom znanju, koje ocigledno nisu dobili od profesora jer po profesorima - neradnici koji ne rade nista i samo beze sa casova. Jedan od tih je zvrsio na privatnom racunarskom fakultetu i sda radi na fejs buku, drugi je dobio master u italiji..... treci je otisao u inostranstvo i sad tamo radi vrlo vredno..... A radnici.....vredni mali miljenici profesora..... radnici se guraju po strankama i cekaaaju da ih neko zaposli preko veze...uglavnom... sad ja ne znaam u kojoj si ti skoli radio u mojoj je tako... Vidi malo gde ti je koji djak i sta je uradio u zivotu, mozda ti stav i jeste pogresan.. GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Poslednji put sam imao kontakt sa latinskim kada sam slušao kako jedna Youtube veštica priziva Hekatu. Lepo kaže o. Joil da je to jezik za bulažnjenje. Jes, vaistinu kaaad ga joli kaaze.. dobro ti si otiso na SI...... ne treba ti latinski puno.. meni je na pravima trebao i latinski i sociologija.. treba i onima na medicini itd... Meni recimo ne treba algebra ali nisam rekao da je beskorisna :P oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Glavni problem je što se deca ne uče da kritički misle. Dodao bih da se ne uce ni da uce... mnogi ne umeju da uce... ja sam to provalaio tek na fakultetu... da ja ne umem da ucim a onda sam propitivajuci ove ostale provalio da ni oni ne umeju da uce nego umeju da bubaju.... Juanito је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Inače, govorim kao štreber. I kao đak jedne onomad dobre gimnazije u kojoj su ovakve stvari praktikovane. Recimo: divni profesor istorije nije hteo da predaje II svetski rat. Jasno mu je bilo, kako reče, da mu tu štošta nije jasno. Nego smo svi mi čitali po nekoliko knjiga iz različitih izvora i onda debatovali na časovima. I četnici, i partizani, i ljotićevci, i nedićevci, svi su mogli da iznesu argumente i podatke, a profesor se tek ponekad mešao. Svi smo tome pristupili sa oduševljenjem i nije nas mrzelo dane i nedelje da posvetimo čitanju, jer nismo bili tretirani kao debilni pasivni recipijenti gotovih istina. Плутон and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Nisam ja upisao SI nego RTI na ETF-u. Ovakav latinski kakav smo mi radili garantovano neće trebati nikome. Gola gramatika, uz minimalan broj zapamćenih reči. Koliko si ti imao latinski ja dve god.. i radili smo relativno gramtiku, osnovne glagole i osnovna vremena i to je to... nista nesto komplikovano oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Децембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2014 Evo, ja sam bio vukovac u osnovnoj i jako odličan (4.8, 4.9, 4.9 i 5.0) u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji i mogu da vam kažem da se zaista uči mnogo toga nepotrebnog. Nije problem samo u gradivu, nego i u profesorima. Trinaesta ima profesora informatike koji je nadaleko čuven po svom neznaju i nesposobnosti. Imao sam mnogo sreće što mi je predavao jedan vrhunski profesor, ali na žalost, on je bio na zameni. Nesposobni je bio za stalno i on je ostao da upropaštava naredne generacije. Matematika se takođe loše radila. Dođe profesorka, počne da predaje novu oblast, uradi jedan zeleni zadačić i odmah pređe na crvene (takmičarske). Naročito mi je smetalo to što je imala potrebu da se nadmudruje sa nama, da nam ne izloži kompletan matematički aparat koji se koristi u novoj oblasti i da nam pravi problem kada pokušamo sa strane nešto da naučimo. Ovi bubački predmeti su posebna priča. Ja razumem da fizičkoj geografiji treba posvetiti pažnju, ali sa društvenom su ubijali. Morao sam da bubam šta se sve odavno ne proizvodi u ovoj našoj uništenoj privredi. Naročito sam osećao besmisao učenja podataka koji će se kroz nekoliko meseci promeniti, ali svejedno, imao sam pet. Latinski mi nije trebao u životu, sociologija takođe... Gubljenje vremena koje se moglo mnogo pametnije potrošiti. Mene je u srednjoj profesorka programiranja, nakon što sam doneo neki projektat iz C++a pital šta je \n... Došlo mi je da plačem. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука