Jump to content

нема бољих гонитеља хришћана од самих хришћана...

Препоручена порука

Шта вас разочарава код верника? 

Мене - недостатак осећаја за разумевање другог, ускогрудост, површност, самозадовољност, одсуство христоцентричности у (духовном) животу, одсуство лигургичности ...идт.

Ај сад ви...

• Волим 1

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2011. at 20:13, Фарисеј рече

Мене - недостатак осећаја за разумевање другог, ускогрудост, површност, самозадовољност, одсуство христоцентричности у (духовном) животу, одсуство лигургичности ...идт.

Ај сад ви...

Brate i ja te onda razočaravam ...
Подели на овим сајтовима

Nepostojanje sastradalnosti za drugog coveka, bezosecajnost, nerazumevanje za nevolje drugih...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2011. at 20:18, Дејан рече

Brate i ja te onda razočaravam ...

Зашто, у ком смислу ?

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2011. at 20:23, Фарисеј рече

Е па, зато сам ја Србин али зато што сам православан ... а не супротно. :)

Мени је праволсавље помогло да заволим Србију, Русију, Грчку ......Америку.

Иначе, да нисам то што јесам - православан, сугурно би био Џедај, или атеиста, југословен.... snoozer_11

Ја сам мислио на људе који никада не проникну у истинитост и дубине православља, већ цео живот остану клонирани православци (=православни јер су Срби, да су Турци не би били).

Подели на овим сајтовима

On 25. 10. 2011. at 20:25, Дејан рече

U svakom,opisao si me u prvom postu poprilično...

Е па не знам ти какав си у животу, тако да не могу ништа да тврдим...

Ово се углавном односи на особе које лично познајем из црквене заједнице.

И још ме разожчарава када неко у друштву само говори и хвали свога духовника, типа, "као"не може без њега да живи (- чист гуруизам), затим када се вештачки намећу "духовне теме" о гордости, послушању, грешности, истјезавању духа и тијела ...(-спиритуализам, психологизација вере), затим индивидуализација вере и потпуна глухост за заједницу и околину, онда претерани национализам (-шовинизам), онда преоптерећеност Новим Добом и Антихристом (-апокалиптицизам). итд

Подели на овим сајтовима

nista sto me ne bi razocaralo i kod nekog nevernika

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Uspavanost, takozvana letargija. Ali to je stanje Crkve. A hriscanina ne bi trebalo nista da razocara, jer nam je Hristos primer, da tako kazem, a On nije razocaran. To stanje je suprotno Ljubavi, a Bog jeste ljubav

Подели на овим сајтовима

гордост, паметовање,строгоћа, недостатак љубави...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ne prihvatanje nauke i dostignuća nauke,prihvatanje kreacionizma,i odsustvo rasuđivanja.Gordi,sujetni,egocentrični smo manje više svi,pa me to nešto posebno i ne čudi.Ali odsustvo zdravog rasuđivanja da,nekad me i previše razočarava.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...