Jump to content

Пажња! Секташка литература у православном декору у поштанском сандучету! (ФОТО)

Оцени ову тему


Guest

Препоручена порука

  • Гости

Под велом традиције, ћирилице, ораха, сламе, Божића, тзв. Хришћанско удружење "Богопознање" оставља у поштанским сандучићима флајере приказане на сликама.

 

Ту је и адреса сајта, мејлови, телефон итд...

 

Неуки православни хришћанин лако може да се "упеца" на тај божићни декор, лепа црквена слова, мислећи да литература  потиче од неке православне Цркве.

 

Видећи њихов сајт и фејсбук страницу, сазнао сам да се ради о једној хришћанској секти која на веома перфидан начин (да не кажем лукави), лови незнавене људе. Чак им не смета да поставе икону на својим страницама и књигама. 

 

Тамо се нуди књига дотичног г. Ивице Стаменковића где он на један потпуно неуки, ненаучни начин описује Православно Хришћанство, спочитавајући му мане које је он, на њему знан начин, открио. Другим речима, пљувачина по Православљу. Наравно, њима не смета да користе православну иконографију и ако сами не користе ништа од тога. Класична манипулација.

 

 

Дакле, памет у главу православци.

 

Ево, слика, мада има и унутра где је слово о Светом Писму, и где су намерно поставили име упокојеног др Емилијана Чарнића, професора Православног Богословског Факултета у Београду, не би ли још лакше упецали незнавене.

 

 

предња страна

 

ievFoAf0cnh20.jpg

 

Задња страна:

 

ibr5otGGZXTjQ2.jpg



Ова порука се налази и на насловној страници Поука. Погледајте!
Link to comment
Подели на овим сајтовима

Уђох на њихов сајт и видим дијеле Билију у преводу Ђуре Даничића и Димитрија Стефановића. Ко им је овај неки Ивица Станковић тако нешто?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нису њихови преводи спорни,мисим да је својевремно и патријарх Павле потврдио да је онај нови завет гидеонита на чистој екавици,ок...

 

Спорна су њихова тумачења...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...
  • Гости

ibwvQUhHqHyjr.jpg

 

 

Мој пријатељ који зна да пишем на Поукама ми је дао оно што је данас добио поштом. Каже ми да је још много људи ово добило.

 

Ја сам почео да читам и наравно, ништа више до гомила лажи, мисаоне гимнастике, гомила флоскула уперених ка Православној Цркви.

 

И све ово стиже људима у најсветлије дане божићних празника. 

 

Чувајте се.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Секта која не поштује ни иконе, ни Крст ( наравно појма немају шта је смисао иконе, иконизма) не либи се ни најмање да исту Икону постави на своје флајере.

 

Лукаво.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

ivZz4sRPGqd9S.PNG

 

Е видех да су упутили поруку нама са форума :)

 

Како су само фини, толико фини да у предбожићне празнике православне хришшћане лове на најлукавији начин продајући рог за свећу. 

 

А шта треба да се коментарише у књизи Ивице Стаменковића? Па ко да чита гомилу будалаштина скривену иза православног декора и иконографије? Исто то раде и врачарице које поставе иконе, а призивају ђавола. 

 

Како разговарати са човеком који говори о иконама а нема појма шта су одлуке VII васељенског сабора? Како човеку који не разуме православну иконографију, смисао символизма и иконизма појаснити најдубље тајне Православља? То је mission impossible

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Ах, сад видех и ботове послате од стране ових секташа. Видим да постављају коментаре како је књига Ивице Стаменковића "одлична".

 

Читао сам књигу и написана је на веома ненаучан начин, и ако има ту идеју- да се покаже као научна где г. Ивица оповргава истине Православне вере. 

 

Ево, нека дође овде на форум па да разговарамо о свему што је писао. Ако очекује да неко прочита књигу и да ћути на бесмислице онда се веома преварио, нарочито у данашњем времену када све може да се прокоментарише.

 

Мени као православном хришћанину не смета да неко пише против истина Православне вере. Има право на то, то је и Уставом загарантовано право. Али сматрам да не сме да се бави обмањивањем јавности- да се представљају као православни хришћани, да користе православну иконографију итд... а заправо немају никакве везе са Православном Црквом.

 

То је класична обмана јавности.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

liberalizam sta ces, tako i pederi odma potezu za ustavom zagarantovana prava bas ko i ovi , to sto obmanjuju narod predstavljajuci se kao pravoslavni, to je manje vazno, bitan je ustav, a svako ko nije u vinklu sa ustavom je primitivac ulicar, nasilnik, dabome  :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нема то никакве везе са "либерализмом", ни Уставом. Њих нико не прогони, нити дискриминише, само смо указали да се лажно представљају.

 

А лажно представљање јесте кривично дело.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нема то никакве везе са "либерализмом", ни Уставом. Њих нико не прогони, нити дискриминише, само смо указали да се лажно представљају.

 

А лажно представљање јесте кривично дело.

znam brate, malo se zezam, ali nije problem tu samo javno lazno predstavljanje, problem je i zavodjenje neupucenog naroda ta udruzenja krecu sa lijepim pricama, bivaju drustvo nesrecnim i usamljenim ljudima a onda ih iskoriste, prodavaju im literaturu i ostalo sta mogu da im utrpaju, to sve skupa je obmana takodjer bi trebala biti kaznjiva, zato su liberalisticki elementi opasni u trulom drustvu,  evo ti lijep primjer kako su oni plodno tlo za nastanak svega i svacega loseg, kad bi to bilo zabranjeno ne bi toga ni bilo, bar ne u legalnim vodama, ovako i babe vracare mogu da legalno mlate pare nad nesrecnim  i nemocnim narodom 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

zaboravi reci da nam je stigla privatizacija i u crkvu, nemojte braco biti konzervativcni, privatnistvo je privatnistvo, ovi iz nase SPC jos uvijek stampaju crno bijele knjige, a vidi ovih privatnika, za iste pare u punom koloru, nemojte biti konzervativni i zaostali  :)))

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Pročitah na brzinu neku skraćenu verziju.

Mislim da nije dovoljno ono "ma to su gluposti".

Trebalo bi neko od teologa ovde da argumentovano i strpljivo odgovori na navode iz te knjige.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...