JESSY Написано Децембар 3, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 U Majdanpeku, koji zbog havarije na delekovodima nema struju više od 44 sata, situacija je i dalje alarmanta, a novi problem je nedostatak nafte za rad agregata. Nema grejanja ni vode, škole ne rade, dok nadležni pokušavaju da otklone kvarove na dalekovodima koji su nastali usled ledene kiše i olujnog vetra. Opštinsko rukovodstvo je u stalnom kontaktu sa građanima i predstavnicima EPS-a, a u Majdanpeku je trenutno i ministar energetike Aleksandar Antić. Pomoćnik predsednika Opštine Dejan Škorić izjavio je da je na sednici Opštinskog štaba za vanredne situacije odlučeno da se sačeka 13 sati, kada bi, prema informacijama nadležnih, moglo da počne snabdevanje strujom. Škorić je dodao da vode za piće ima dovoljno jer su pritekle u pomoć susedne opštine, ali da garđani nemaju novca jer ne rade banke kao ni bankomati. Prema njegovim rečima, veliki problem predstavlja i to što nema grejanja. Problemi su nastali kada je u ponedeljak oko 17 sati došlo do kvara na dalekovodu koji napaja sve tri trafo-stanice za snabdevanje majdanpečke opštine strujom. (Izvor: Tanjug) - See more at: http://www.glassrbije.org/%C4%8Dlanak/majdanpek-bez-struje-44-sata-nestalo-i-nafte-za-agregate#sthash.GUwuT4b7.dpuf ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 3, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 3, 2014 Lučani: Vojska podiže nasip na Bjelici, sprečeno plavljenje 12 kuća Sre, 03/12/2014 - 12:53 -- MRS Pripadnici Vojske Srbije, uz pomoć teške mehanizacije, od jutros grade nasip na reci Bjelici kod Lučana, koja se ponovo izlila u dužini od pet kilometara. Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je naselje Đerađ u toj opštini, gde je Bjelica juče poplavila poljoprivredno zemljište i ušla u desetak pomoćnih objekata. Prema rečima Gašića, država ima obezbeđena sredstava da, zajedno sa "Srbija vodama", trajno reši problem korita reke Bjelice koja je osam puta u toku ove godine plavila tu opštinu. (Izvor: Tanjug) - See more at: http://www.glassrbije.org/%C4%8Dlanak/lu%C4%8Dani-vojska-podi%C5%BEe-nasip-na-bjelici-spre%C4%8Deno-plavljenje-12-ku%C4%87a#sthash.opx2pcfD.dpuf ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2014 U Svrljigu pet sela već pet dana bez struje Više od 400 meštana iz pet sela i jednog zaseoka u okolini Svrljiga još nije dobilo struju, tako da već pet dana nemaju električnu energiju. Šef poslovnici „Jugoistoka“ u Svrljigu Miodrag Videnović izjavio je za „Blic“ da je sada znatno bolja situacija jer su uspeli da smanje broj potrošača koji nema struju. - Imali smo 1.100 ljudi bez struje, a sada je taj broj smanjen na 430 meštana. Oko podneva smo priključili selo Okolište. Mnogo nam je pomoglo što sam u subotu u pomoć došle kolege iz Niša, Aleksinca, Prokuplja, Leskovca. Pirota, Vranja, Vladičinog Hana, Međutim, padala je kiša u cele subote i to nam je stvorilo dodatne probleme jer se opet napravio led na kablovima i granama - napomenuo je on. On je dodao da se nada da će najkasnije do sutra biti potpuno stabilizovana isporuka struje u svim selima u okolini Svrljiga. http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/517337/U-Svrljigu-pet-sela-vec-pet-dana-bez-struje ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 7, 2014 LEDENI SVRLJIG: Ima bolesnih, ako neko umre, nemamo ga gde Od sveta odsečeno 20 sela. Bandere ruše krovove, a promrzli ljudi od masti prave sveće i plaše se da najstariji neće izdržati Krče put... Poslanik Milija Miletić sa Meštanima SVRLJIG - Ledom okovani putevi i šume, sela u magli i mraku, bandere i stabla pucaju, blokiraju puteve i ruše krovove. Ljudi su bez struje i telefona. Ovo je, u najkraćem, slika sela na istoku svrljiške opštine okovanih ledom već nedelju dana. Lukovo, Vlahovo, Oklošte, Manojlica.... svuda ledena pustoš. Od 39 svrljiških sela dvadesetak je u mraku, odsečeno od sveta je oko 4.000 ljudi. Ekipe „Elektrodistribucije“ osposobile su vodove do 15 sela, ali ponovo ima prekida jer mraz ruši dotrajale stubove. Svetiljka od masti... Veroljub Đorđević Ne može kod lekara Nekako smo se probili do kuće starice Mirjana Stefanović (75) iz Lukova, koja vapi za pomoć. - Nedelju dana sam u mraku. Muči me kostobolja, ali ne mogu kod lekara, nema prevoza niti oni mogu ovde jer ne rade telefoni da ih pozovem. Noću pucaju stabla kao bombe, padaju grane na dalekovod, ruše dotrajale bandere. Nemam vode da pojim stoku. S grane topim sneg da pijem vodu - jadikuje baka Mirjana. Zaleđena zemlja Veroljub Đorđević iz sela Burdimo kaže da ga najviše plaši to što ovde ima mnogo starih i bolesnih, za koje ne zna da li će izdržati. - Ne krivimo nikoga, ali je teško. Nemamo više ni sveće pa od masti i palidrvca pravimo svetiljke. Ne daj bože da neko umre, ne bismo mogli da ga sahranimo - ni da ga odvezemo, ni da u ledu grob iskopamo. Slično je i u komšiluku. Na kuću Petrovića pala je grana i pritisla crepove na krovu. Celo stablo se nadvilo, ako se hitno ne poseče, pašće krov. Juče im je sa ekipom u pomoć došao i narodni poslanik iz SNS Milija Miletić. Ovi ljudi su vredni iako vremešni, shvataju situaciju i samoorganizuju se. Ja sam tu da pomognem dok se ova katastrofa ne otkloni - kaže Miletić. Agregati u pripravnosti - U pojedinim selima oko Donjeg Milanovca još nema struje - Ugrožena su i pojedina knjaževačka sela, kao i borski Zlot, koji su takođe bez električne energije - Vodosnabdevanje u Boru se stabilizovalo, obezbeđeno je napajanje vodom na glavnim izvorištima - U pripravnosti su i agregati, ukoliko dođe do ponovnog nestanka struje - Struja je u Majdanpek stigla u četvrtak, a grejanje u subotu. Situacija je normalizovana http://www.kurir.rs/vesti/drustvo/ledeni-svrljig-ima-bolesnih-ako-neko-umre-nemamo-ga-gde-clanak-1631203 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 http://vukajlija.com/reakcije/155086 Снежана, feeble, GeniusAtWork and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 8, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 @@Manolis, izvini, ali mi je tvoj komentar malo degutantan...da si tamo, verujem da ga ne bi postavio.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 @@Manolis, izvini, ali mi je tvoj komentar malo degutantan...da si tamo, verujem da ga ne bi postavio.... Moj komentar je smešan, kao i ova nesposobna vlast što vodi ovu državu. Da je ovo ozbiljna država ovakve stvari se ne bi nikad desile. Ovo je normalno samo kod nas na Balkanu. Nešto što se izgradilo pre 50 godina mora da se održava a ne da se čeka da "crkne" i da se narod posmrzava zbog njiove nebrige. Neodgovornost, nemarnost, bahatost! GeniusAtWork and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Nemamo ni orkane, ni tornada, ni cunamije ni slične nepogode ali je u zemlji Srbiji izgleda potpuno normalno da nestane struja. Ne, to nije normalno. Ako je plaćam onda želim da je imam 24/7, sve vreme! Od tih para neka održavaju mrežu, prosečno uzimaju po 5-6 hiljada po domaćinstvu, izračunaj kolki je to prihod mesečno. Ogroman! Da li je neko dobio otkaz ili podneo ostavku? Ne niko! Da li su štrajkovali građani Majdanpeka na ulici ispred opštine, jesu, njih 20. Više bi se u mom selu okupilo ljudi. Zašto ćute?! Da li su zaboravili kako je bilo 1999/2000, restrikcije, protesti? Izgleda da jesu. Mladi se sklupčaju u kuću ili idu u kafanu/kladionicu, njih baš briga za nestanak struje. Matori isto. Ministar za vanredne situacije (EJ BRE!) dolazi kao da putuje peške iz Indije. Sve dok oni ćute ovi će da jašu i da rade šta im je volja, bez ikakvih posledica. Toliko. GeniusAtWork and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Nemamo ni orkane, ni tornada, ni cunamije ni slične nepogode Ја тебе разумем о чему причаш, али сада није тај случај. Јел си погледао снимке и слике што су постављени. Не да нема непогоде него нас је закуцала и тек кад отопли моћи ће нешто конкретније да се уради или замери ако не ураде. Данима је падала ледена киша (преко свих инсталација, по свему,наравно) а онда температура отишла у минус. То док не видиш уживо немож ни да замислиш. ....може до у недоглед да се штрајкује само у овом случају заиста нема сврхе Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Ја тебе разумем о чему причаш, али сада није тај случај. Јел си погледао снимке и слике што су постављени. Не да нема непогоде него нас је закуцала и тек кад отопли моћи ће нешто конкретније да се уради или замери ако не ураде. Данима је падала ледена киша (преко свих инсталација, по свему,наравно) а онда температура отишла у минус. То док не видиш уживо немож ни да замислиш. .... Nano, razumem te, ali to je bezvezno opravdanje za neodgovornost i nebrigu nadležnih. Ranije nisu padale ledene kiše? Nikad ranije? Pa pre koju sezonu, cela kuća mi je bila pod snegom, snežni nanosi su tolki bili u južnom Banatu da nismo mogli da napravimo izlaz iz kuće, pa ipak nije nestajala struja. Ne znam ali u državi Srbiji, sve se radi kontra. Asflatiraju se ulice i uvodi kanalizacija preko zime a preko proleća i leta niko da mrdne a puni su keša, samo povećavaju njima plate. A narod kao narod, ćuti, nije njihova stvar, mora se tako, zato ga i svi gaze, od države pa nadalje... nana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 A narod kao narod, ćuti, nije njihova stvar, mora se tako, zato ga i svi gaze, od države pa nadalje... Ovo cesto cujem - kao narod cuti i trpi. Ja ne znam sta konkretno mogu ljudi da urade, kako da se pobune i dobiju nesto. U ovom slucaju, u slucaju smanjenja plata itd. Eno Grci i Italijani stalno se nesto bune ali ne znam da li ista dobijaju? I kako organizovati narod da drzavu zaboli da bi nesto moglo da se uradi? Jedino ako svi strajkujemo kao sad u Belgiji pa da sve stane. Ali mislim da je to kod nas nemoguce. Mada ovo nije tema, ali eto kad je vec krenulo u tom pravcu. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 8, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 8, 2014 Ovo cesto cujem - kao narod cuti i trpi. Ja ne znam sta konkretno mogu ljudi da urade, kako da se pobune i dobiju nesto. U ovom slucaju, u slucaju smanjenja plata itd. Eno Grci i Italijani stalno se nesto bune ali ne znam da li ista dobijaju? I kako organizovati narod da drzavu zaboli da bi nesto moglo da se uradi? Jedino ako svi strajkujemo kao sad u Belgiji pa da sve stane. Ali mislim da je to kod nas nemoguce. Mada ovo nije tema, ali eto kad je vec krenulo u tom pravcu. Građanska neposlušnost (konkretno protesti/štrajkovi). Sredstvo koje vodi ka cilju. Evo najsvežije. Studenti se izborili sa njihovo pravo (ne-plaćanje prijava, bodova i sl). Sada će i advokati, vrlo uskoro. Tako da nije da protesti nemaju efekta, imaju, samo treba biti strpljiv, konstantan i bezobrazan prema njima (nadležnima-državi). Jer ako si mek niko neće da te šljivi 1%. nana and feeble је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука