obi-wan Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Nemam nista protiv odmora u Norveskoj, ili tako neka vikendica da se kupi... Богдан_ and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Komsinica mi je otisla tamo sa porodicom,ona medicinska sestra za par godina su se sredili maksimalno,lepe pare,sve super,ali kaze mnogo monotono,desi se mesecima sunce da ne vidis,nedeljama da samo kisa pada,stalno je oblacno,depresivno,gore nego u Pekamu kod Troterovih. Deki992 and Богдан_ је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ја сам ишао до "Шведској", такође колима. Али мислим да је Норвешка 5 пута лепша. Није се имало времена тада. Можда некад буде... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Komsinica mi je otisla tamo sa porodicom,ona medicinska sestra za par godina su se sredili maksimalno,lepe pare,sve super,ali kaze mnogo monotono,desi se mesecima sunce da ne vidis,nedeljama da samo kisa pada,stalno je oblacno,depresivno. Зато на крајњем северу фарбају куће сви у друге боје. Зебре на улицама су у боји, а не класичне беле... Разбијају сивило и депресију. Навикне се човек на све, тако да бисмо се прилагодили и на Норвешку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Sta znam,ja ne volem jesen,tako da privikavanje bi potrajalo bar kod mene... Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Зато на крајњем северу фарбају куће сви у друге боје. Зебре на улицама су у боји, а не класичне беле... Разбијају сивило и депресију. Навикне се човек на све, тако да бисмо се прилагодили и на Норвешку. Када сам разговарао са овима на северу како подносе период када је само ноћ, рекли су ми да то није страшно, он рецимо почиње око 16 децембра и траје до 27 јануара, дакле потпуна ноћ, али оно што им је понекад јако тешко и депресивно је тај период када уместо ноћи буде сумрак. Тачно онај део зоре када сунце само што није изашло, а никако да изађе. То им много више смета од самог мрака. Мада, већ од Бергена, заједно са Ослом, нема тога. Све је нормално, осим што мало дуже траје дан Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 ово је сликано у јулу, горе на северу а ово је већ Шпицберг (отелиш се док стигнеш до тамо, али вреди) Богдан_, obi-wan, ivanaika and 7 осталих је реаговао/ла на ово 10 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Свака част. Буди добар, буди брат, замахни мало тим чаробним штапићем да и ја мало одем горе. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 још нешто и нећу више (ових дана сам нешто размишљао о Норвешкој па сам зато ваљда мотивисан) Сви ти водопати, дакле има их на све стране, трава... и те плаже... чисте као суза само да гледаш и да се дивиш што те је Бог удостојио да видиш та непрегледна пространства плажа и усека, као да гледаш Боку Которску, али да их је на хиљаде. Наравно, вода је ледена, поготову за наше поднебље, а они као Руси, мало се бућну, поплаве, па изађу напоље bgpj, obi-wan, Богдан_ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 ево још само ово! Ово је на North Cape, не знам како ми то зовемо на српском, а то је најсевернија тачка европе. А када је сликано била је поноћ. Дакле, нема осећаја да ли је дан или ноћ -Владимир-, Agaton Vuzman, feeble and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 а ово је већ Шпицберг (отелиш се док стигнеш до тамо, али вреди) https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/10423300_10204186352600123_8538048579895277837_n.jpg?oh=689ba501643b70b8df00e2805e1fe348&oe=5518B83B Па Ниџока, овде си већ прави globtroter... доп'о ми се и тај ђеш кроз шуму изишт ће те вуци натпис. Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ROMAN CURIA Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 ma ne čini se meni ta njihova noć dan tako loše zaspao bih ja tu ko lički medvjed..naravno ne na otvorenom ..pored kamina Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдан_ Написано Децембар 1, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 ево још само ово! Ово је на North Cape, не знам како ми то зовемо на српском, а то је најсевернија тачка европе. А када је сликано била је поноћ. Дакле, нема осећаја да ли је дан или ноћ Ниџаро, колико сте били овде, временски? Мислим да се исто каже, бар сам ја тако учио из географије. Само са српским изговором. То му је општи појам, можда само норвежани имају другачије име. Било давно, али сам запамтио. Учио сам са разумевањем, што ме је терала стара. Мисли о томе што читаш, а не само аутомаЦки. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Čak 74 odsto Norvežana protiv ulaska u EU Skoro tri četvrtine Norvežana, odnosno 74 odsto njih, glasalo bi protiv ulaska njihove zemlje u Evropsku uniju, ukazuje poslednje istraživanje javnog mnjenja u toj zemlji. Za ulazak u EU glasalo je samo 16,8 odsto ispitanika, dok je 9,2 odsto bilo neodlučno. Ako se ovakav trend nastavi još šest meseci, Norvežani će da zabeleže desetu godinu zaredom kako gaje negativna osećanja prema EU. Rezultati ankete objavljeni su u trenutku kad norveška organizacija "Ne u EU" obeležava 20 godina postojanja. Pokret je osnovala bivši lider Stranke centra Ane Enger, koja je u susret referendumu održanom 1994. godine prozvana "Kraljicom Evrope" zbog uspešne kampanje protiv ulaska u EU. Na poslednjem referendumu o ulasku u EU, pre dvadeset godina, 52,2 odsto Norvežana glasalo je protiv, a poslednja istraživanja pokazuju da i dalje postoji negativan trend. http://www.blic.rs/Vesti/Svet/515327/Cak-74-odsto-Norvezana-protiv-ulaska-u-EU Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Децембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2014 Ниџаро, колико сте било овде, временски? Мислим да се исто каже, бар сам ја тако учио из географије. Само са српским изговором. То му је општи појам, можда само норвежани имају другачије име. Било давно, али сам запамтио. Учио сам са разумевањем, што ме је терала стара. Мисли о томе што читаш, а не само аутомаЦки. Па нисам много око 18 дана цело путовање је трајало. С тиме што свака дестинација је трајала по дан. А одлазак на Шпицберг и назад до Тромса је трајао 4 дана.. имао сам морску болес... не питај... до сада нисам имао мамурлуке итд, али тада сам се дружио са вецешољом, као никада у животу. Богдан_ је реаговао/ла на ово 1 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука