Jump to content

Zasto se religija povezuje sa psihickim oboljenjima?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Kale,veoma je "opasno" ostavljati terapiju kod bilo kojih bolesti,osim,ako lekar tako ne odluči.Odlazak u Crkvu,ispovedanje i Pričešćivanje će ti pomoći da uz terapiju,koju ti je LEKAR prepisao lakše podneseš bolest i iskušenja koja uz bolest dolaze.Trebalo bi da budeš razumna i da shvatiš da su i lekari od Boga,i da imaš poverenja u njih.Svi vi koji ste je savetovali tako olako da ostavi terapiju,ne znam šta bih rekla osim da sam zapanjena.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Идењем у Цркву, редовним причешћивањем и исповедањем, разговором са својим свештеником... Ти ћеш показати да је искушење које је на Тебе навалило, управо на спасење. Дакле, пусти лекаре да раделекарски део посла, а да свештеник ради оно што му је дато да ради.

Мислим да је велики проблем што се код многих поистовећују ове две службе, па ће они који иду само код лекара да не иду у Цркву и обрнуто- они који иду у Цркву неће ићи код лекара.

Ове две службе треба да постоје у симфонији а не смешању.

0205_whistling

Подели на овим сајтовима

Ја се понадала да ћу попричати са свештеником, теологом, кад оно... 0205_whistling

Ја и јесам дипломирани теолог. А видела си и мишљење свештеника Ивана.

Ја мислим да си ти солидан теолог (мада је тешко т квалификовати са: добар, лош, овакав, онакав), али то не знаши да машиш у неким стварима.

Колико знам Стаљин је звршио богословио па опет се постаљинио. Нема, брате, имуних од заблуда, једноставно нема.

И Артемије је доктор теологија па направи ујдурму међу епископатом, усмјери многе душе на прекест.

Опрости, не поредим да би тебе сврстао ту, али само сугреишем. И Ориген је познавао Писмо, а и Св. Григорије Богослов, но како су то знање искористили, "прерадили" у деби.

Има шаблон размишљања људи. Рецимо ако сам ја против тезе "не може се неостојан причестити" јер недостојни смо сви, значи онда нико не може, то не значи да ја аутоматски треба да тога који каже то "недостојан" хватам за ријеч уопште не слушајући шта је суштина онога што је говорио, а човјек се и сам причешћује често, приводи друге причешћу колико може исл.

Ти удараш поређења са ЗУБОМ, СЛИЈЕПИМ ЦРИЈЕВОМ, ТЕЛЕВИЗОРОМ душевне поремећаје. И сада ако је сасвим НОРМАЛНО да медецина у неким теоријам гријеши као и увијек, јер и она "узраста", ако неко скрене пажњу на то и ГДЈЕ, е одма "ево га", "тај је"..."ја сматрам да је медецина (колико је то само ШИРОК појам) треба, а он је ники зилот и све ђаволу приписује" - НЕ брате, не, и не!

Проблем је у односу, приступу према дискутанту, реченом. Не приступа се са "ја знам" него "можда могу нешто научити".

Моје неке ријечи звуче можда самоувјерено, али немају везе са тим да се правим паметан, јер немамо ми појма нико ни о чему, али су оне ЖАЛ и БРИГА да се не оде у страну.

И заиста, са страхом кажем: СТРАШНО је да теолози сматрају да се страхови и сличне појаве лијече хемикалијам и препуштају психолозима и/или психијатрима...то је страшно. Ма како се ти освртао на то јер сам препоручујеш исто.

Онда само хватамо "зачкољице" типа "с шта је рекао да га побијемо".

Брате мој у Христу Хосподу нашему, ја сам нико и не знам ништа, али сам 15 година свакодневно/сваконедељно састрадавао са људима и појавама о којиа овде причамо, и видио што не дај Боже да икада видиш. И не само то, у немоћи се питао "па шта је ово"? И то не било гдје, него у једној - сигурно - од најсавременијих свјетских клиника, и најуређенијем здравству н апланети, гдје Србија неће бити за ко зна колико. Не што са мнеко, оо не! Чисто стицајем околности. Када сам, упућен од стручњака, истражио и сазнао неке ствари шокирао сам се.

Ако велик Бог да, и у Србији ће се читати "Један вијек са психијатзријом", превешће се, документовани подаци и мишљње статистика, докази стручњака из те бранше (психолога, психијатара, бивших лобиста) колико је теорија о "биохемијском деблансу у мозгу" колико је застрашујуће погубна за пацјенте!

Протестантски, католички (за православне се и зна само што их ПОГРЕШНО тумаче) психолози, јеврејсики психијатри, неуролози, неуропсихијатри тврде оно што је СУПРОЗНО твојим тврдњама да ј ето неки "зуб, телевизор, слијепо цријево" и нико није пРОТИВ медецине већ ротив много опасног приступа проблематици која задире у само стварање, и само спасење, у пут иконе ка подобију.

Најлакше је рећи: иди психологу, психијатру, овом и оном. О каквом ми теологисању причам ако душевно сврставамо у МАТЕРИЈУ!

То што се то душевно-поремећено одражава на материју, тијело то је посебна прича.

Твоје поимање је ко кад бих ја рекао: ма све је то философија. Сад да ли је то Платон, Декарт, Ниче, или Јустин Ћелијски нема везе...то је философија јелте?

И онда ти мени кажеш: аман човјече Божји има разних философија, што трпаш све у један кош, а ја ти кажем: па ти си против философије!

Ако тзв. стрес, дакле брз живот, напрезања психичка могу да (доказано) изроде поремећаје, који опет услед одбране тијела од поремећаја изроде  БАКТЕРИЈУ која "једе" желучану опну, буквално је гризе, како не могу други поремећаји - кршење моралних Божјих закона (свјесно/невјесно/преношењем од предака итд.) како они не могу да се назову неким "стресом" који је опет проузроковао разне биохемијске процесе у мозгу или негдје другдје!

Ми учимо да је човјек способан да се УПОДОБИ БОГУ, еј колики смо моћни са Богом у нама као Његове иконе, али сматрамо да тиме што смо разрезали неки нерв или ћелију или којешт, да смо ТАМО нашли св еодговоре? каква је то теологија? Чија? Да је чујем?

Теројиа "биохемијског дебаланса" САМА каже: "МИ НЕ ЛИЈЕЧИМО УЗРОКЕ, МИ САНИРАМО ПОСЛЕДИЦЕ""!

На страну сада шта ту фармацијалови у мутном, нису научници сви потплаћени и нису стока но већином хумани људи, жељни д апомогну човјеку. Али сами КРЕАТОРИ те теорије свудаприсутне ОДРИЧУ то што ти ТВРДИШ!

Знаш ли да се по сви старачким домовима у западној Европи старцима дијели ЗИПРЕКСА? неуролептика која је у УСА осуђена и плаћају се милијадијске одштете?

Знаш ли да тванична психијатрија само ПРИМА сервирана рјешења од фамације која истражује у тој бранши?

И сад у срцу србије, дјевојка има неке страхове (нису омаловажавајући, нису да не треба ићи некоме нормалном психологу или психијатру) али да теолог каже. ма то иди психологу и ријеши то!

То је небулоза страшна...

Човјече неће Иринеј Буловић да пише књиге о овоме што причамо, јер би га разапели, али зато, брате, оће беседа да објављује књиге истакнутих професора православних који говоре о УЗРОЦИМА свега, не упуштајући се напде психијатрије јер, на крају, то и није њихова мисија, а и опасно је раздраживати "ђавола".

Знаш ли да је Фројд (небитно, није све на њему) био овисник од кокаина и прописивао га? Да су његове теорије ШИЗОИДНЕ?

Имаш, брате писма његова нађи и читај!

Је ли то завјера? НИЈЕ...јесте заблуда.

И опет и опет: креатори теорије о "биохемијском дебалансу" кажу: Не, ми н елијечимо узроке, НЕ можемо то, м санирамо последице НЕПОЗНАТИХ узрока о којима се нагађа! И сада ти знаш да је то "телевизор и зуб".

Дај аннгажуј се мало, ето ти Нобелове награде одмах.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Kale,veoma je "opasno" ostavljati terapiju kod bilo kojih bolesti,osim,ako lekar tako ne odluči.Odlazak u Crkvu,ispovedanje i Pričešćivanje će ti pomoći da uz terapiju,koju ti je LEKAR prepisao lakše podneseš bolest i iskušenja koja uz bolest dolaze.Trebalo bi da budeš razumna i da shvatiš da su i lekari od Boga,i da imaš poverenja u njih.Svi vi koji ste je savetovali tako olako da ostavi terapiju,ne znam šta bih rekla osim da sam zapanjena.

Ја сам ИЗРИЧИТО за ооогроман опрез око медикаметозних терапија, али сам ЗА то, ако си почела НЕ остављај јер ј еопасно. Види са дотичним који ј епрописао (чини ми се да рече да је и он за мале дозе и кратке периоде) и слушај га. Ако је неки који само даље форсира онда тражи другога.

мад атак оиде од немола до нетрага и на крају ћорак - горе.

Ако су антидепресиви (неуролептика није колико видим) и они су опасни јер остају јако дуго у тијелу и (споро) покрећу одређене хемијске процес у мотзгу. Приђи Цркви и гледај да се на што безболнији начин ријешиш медокамената који немају везу са желуцем. Желудац је друго.

Знам дјевојку у Шапцу кој аје имала тзв. депресију, или можда да кажемо депрсијицу, а будала јој је "рокнула" неки дански неуролептик који плаћа дебело (????), а никада није имала никаву халуцинацију или било шта. Сада иде улицом као зомби, и људи је гледају са подозрењем када купује хљеб!

И ако ни помислити не смије да се "скине" са тога, јер њој је лијепо! Лијепо јој је јер је таблетоман. Осим тога то су дугорочне терапије, кад кренеш има НОВИ проблем: не можеш да се "скинеш".

Рјешавај се тог ђубрета што приеје, али не одједном и уз савјет онога ко ти га је прописао.

Приђи својој Светој Цркви и учи се, кроз корисне књижице (али и ту се пази да не загризеш "јаку храну") и неког доброг проту, учи се основним истинама своје вјере.

Исповиједи се и недељом, ако Бог да, за Госпдњу трпезу - Свето Причешће.

То је све обична ПРАШИНА! Није ни ђаво али још мање "дебаланс". Дебаланс је и кад те остави момак. Ако летиш у таблетоманију нећеш имати ни момка ни мужа, ако их имаш оставиће те.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Одувијек нисам могао да разумијем људе који психички проблем (грч. Ψυχή – душа, значи нешто нематеријално) покушавају да ријеше материјалним (физичким) средствима. Нешто попут као да сигнал телевизије покушаваш да ухватиш рукама! А сад видим да постоје и Православни Хришћани који падају на овој једноставној логици!

Значи, бацај ту дрогу, наћи доброх духовника, редовно се исповједај и Причешћуј и бори се!

Живот би ионако био досадан без борбе, а твој Крст је управо тај (сви носимо по један у различитим облицима).

А ја никада нисам могао да разумем људе који мисле да су, самим тиме што су постали хришћани, посисали сву мудрост овога (и онога) света...

Прво - то што се болести о којима говоримо називају душевне не значи да се тичу искључиво душе, као што ни слепо црево није орган за који је задужен офталмолог.

Друго - духовни проблеми око којих могу помоћи молитва, пост, исповедање и сличне ствари су проблеми као што је гордост, самољубље, среброљубље, и слично. Ићи код лекара и тражити од њега да нам помогне око оваквих ствари би заиста било идиотски, и то би заиста било исто што и хватање радио-сигнала голим рукама. Међутим, проблеми као што су психички поремећаји И ТЕ КАКО имају везе са неуролошким и физиолошким процесима који се дешавају у телу, и на које се И ТЕ КАКО може утицати психотерапијом, медикаментима и другим материјалним средствима. Ја стварно не знам како не успевате да разликујете овакве елементарне ствари. То што је нечија баба Курана била нервозна па се излечила одласком у Цркву нема ама баш никакве везе са овиме - нити си ти лекар, нити си квалификован да Калету препишеш терапију, а о томе колико познајеш сопствену веру на основу које дајеш овакве савете глупо је и дискутовати.

Треће - колико је сулуд, суманут и ирационалан савет који си дао Калету (и свима другима који имају сличне проблеме, а који буду читали ову тему) ја не умем да објасним. Не само да њено стање може да се погорша ако прекине терапију без консултације са лекаром, него је и опасно. А то што изједначаваш лекове са дрогом - то је већ за Дарвинове награде.

Који ли је вама, људи, идиот напунио главу оваквим стварима, живо ме занима?

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Ја сам ИЗРИЧИТО за ооогроман опрез око медикаметозних терапија, али сам ЗА то, ако си почела НЕ остављај јер ј еопасно. Види са дотичним који ј епрописао (чини ми се да рече да је и он за мале дозе и кратке периоде) и слушај га. Ако је неки који само даље форсира онда тражи другога.

Ако су антидепресиви (неуролептика није колико видим) и они су опасни јер остају јако дуго у тијелу и (споро) покрећу одређене хемијске процес у мотзгу. Приђи Цркви и гледај да се на што безболнији начин ријешиш медокамената који немају везу са желуцем. Желудац је друго.

Знам дјевојку у Шапцу кој аје имала тзв. депресију, или можда да кажемо депрсијицу, а будала јој је "рокнула" неки дански неуролептик који плаћа дебело (????), а никада није имала никаву халуцинацију или било шта. Сада иде улицом као зомби, и људи је гледају са подозрењем када купује хљеб!

И ако ни помислити не смије да се "скине" са тога, јер њој је лијепо! Лијепо јој је јер је таблетоман. Осим тога то су дугорочне терапије, кад кренеш има НОВИ проблем: не можеш да се "скинеш".

Рјешавај се тог ђубрета што приеје, али не одједном и уз савјет онога ко ти га је прописао.

Приђи својој Светој Цркви и учи се, кроз корисне књижице (али и ту се пази да не загризеш "јаку храну") и неког доброг проту, учи се основним истинама своје вјере.

То је све обична ПРАШИНА! Није ни ђаво али још мање "дебаланс". Дебаланс је и кад те остави момак. Ако летиш у таблетоманију нећеш имати ни момка ни мужа, ако их имаш оставиће те.

Čoveče,odakle ti pravo da ovako pišeš?Pišeš kao nekakav guru.Daješ "duhovne" savete ljudima,kao nekakav veliki "ava".Ne mogu da verujem šta si sve napisao na ovu temu  leteti

Jesi li lekar?Teolog?Duhovnik?Ljudi,bre dajte malo rasuđivanja oko ovako elementarnih stvari.Kale ima problem koji prvenstveno lekar treba da reši i terapija koju lekar prepiše i  koje bi trebalo da se pridržava ako želi da joj bude bolje i da se izleči.Pobogu čoveče,šta te nagoni da pišeš ovako. ;)

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Kakav je odnos izmedju duse i mozga ako recimo dodje do psihicke bolesti da li to ima

uticaj na dusu

Ако дође до душевних поремећаја (обично услед гријеха, али може ти рецимо ђед бити побожан и сви твоји, и ти постанеш нихилиста па те "нешто клпи по глави") и Господ поступи по оној "син кога љуби њег аи кара" ради тебе и твојих предака (није тачно да НИКАД Господ не руши нашу слободу! Наша слобода је ОГРАНИЧЕНА духовним МОРАЛНИМ законима)...небитно, услед душевних поремећаја шта се дешава? То се наравно манифетује на тијело. Мозак лучи одређене супстанеце.

И сада шта имамо? УТИЧУЋИ хемијским путем на те супстанеце и на дијелове мозга, добивамо ОБРНУТ процес!

Питање ј ефеноменално! Тај ОБРНУТ процес је непознат икоме! Само га гледамо када видимо те људе. Неки се убију, неки постану дрогирани зомбији, угоје се (посебно од неуролептика) и по 30-40 килограма, и постају "укочени".

Душа ТРПИ. То је као кад би ђубре под тепих трпао и оно не смрди јер је сакривено, али се црва, и када засмрди не дао Бог.

Ја знам људе који су по 25 г. на неуролептицима: арапе, Швеђане, Србе, сви разних дјетињстава и друштвених услопва - исти симтоми, иста терапија, исте последице. Углавном нико се није извадио од оних које знам.

Парадоксално: извадио се лик који је био тешки наркоман (срећом ниј еузимао хероин, а све остало јесте, од траве, преко амфетамина и кокаина. Само је једном сво то ђубре бацио и почео дапије алкохол. Пио је по 2 л. а није с емогао опити.

После је бацио алкохол.

То му га дође као "скидање". Од кокина на неуролептику, са ње на ракију...и сада је како тако нормалан. Има унутрашње борбе, али шта је прошао то је рај.

Да, медикаменти изазивају обрнут процес не ка излечењу него ка ко зна кавим утицајима на душу.

Треба рећи, гледао сам очима више њих када су у психози: страшно је шт апичају и шт араде (мада нису агресивни много ни опасни, јер обично ту западну добри људи, добродушни)...треба рећи да их за КРАТКО вријеме неуролептиа ВРАТИ из поремећене стварност, али тада је тај ОБРНУТ процес који их чини зомбиима!

Е то је оно - опет питање ти је одлично, то је оно што кажу "ми не лијечим узроке, него санирамо СИМТОМЕ"!

Није важно, али баш то: медикаменти изазивају ОБРНУТ процес на душу. Наравно да душа трпи због тијела.

То је тај болесни круг.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

@Dika Izrailjeva, do sada sam se suzdržavala da ne odgovorim na tvoje gluposti, ali stvarno si prevršio sve mere i granice. Pričaš o tabletomaniji kao da se devojka drogira! Da li si svestan koliko je glupa ta tvoja konstatacija??? Znači, i ja sam po tebi narkomanka pošto pijem dijazempam i antidepresiv??? I pričaš kako se ta devojka iz tvoje selendre neće nikada udati jer pije antidepresive??? Pa po tome se ja nikada ne bih udala, a kamoli imala dečka...pa izvini, ali moram da te obavestim da si zatucan i primitivan, ograničen kao da si rastao na nekom brdu. Odakle si ti, života ti???

P.S. Baš me čudi kako se udala Ketrin Zita Džouns pošto se leči od manično - depresivne psihoze... leteti i Majkl Daglas je nije ostavio. ;) Nije ni mene moj muž i u braku smo 12 godina. Alooo dečkoooo  confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='confused1' />

Подели на овим сајтовима

Одувијек нисам могао да разумијем људе који психички проблем (грч. Ψυχή – душа, значи нешто нематеријално) покушавају да ријеше материјалним (физичким) средствима. Нешто попут као да сигнал телевизије покушаваш да ухватиш рукама! А сад видим да постоје и Православни Хришћани који падају на овој једноставној логици! Cool. leteti

Нисмо против медицине, напротив! Али медицине да се физичко лијечи физичким.

Значи, бацај ту дрогу, наћи доброх духовника, редовно се исповједај и Причешћуј и бори се!

Живот би ионако био досадан без борбе, а твој Крст је управо тај (сви носимо по један у различитим облицима).

Oduvek mi nije bilo jasno kako neko ko koristi racunar moze biti toliko neobrazovan i neupucen u to

na koji nacin ovaj nas svet funkcionise.

TV signal je isto cista fizicka stvar nista duhovno ili nematerijalno samo sto se zbog svoje strukture ne

hvata rukama nego antenom, poluprovodnicima i katodnom cevi ili u poslednje vreme tecnim kristalom.

Isto tako elektroni na nasim sinapsama u mozgu su takodje cista fizicka stvar i ne hvataju se rukama ni

nogama nego instrumentima kao sto je recimo EEG.

Naopaka ti logika bratac. ;)

Najveci broj nasih misli i osecanja kao i strahova i stresova jeste produkt elektrohemijskih reakcija. Ono

oko cega mi delujemo u duhovnom razvoju je volja koja izivere iz nase samosvesti i kojom se odlucujemo

kojem od pravaca ili modela ponasanja cemo se prikloniti od ponudjenih koje nas mozak deterministicki

izgenerise. Ovo je suzeno objasnjenje pravca u kognitivnom filozofiji zvanog kompatibilizam. Koji ujedinjuje

cinjenicu da je nas mozak deterministicka masina sa takodje cinjenicnom da mi nasuprot tome imamo samosvest

i slobodu u kontekstu nasih postojecih zelja.

Ali to ni na koji nacin ne menja cinjenicu da je najveci broj psiholoskih poremecaja neurobioloske prirode.

Подели на овим сајтовима

Čoveče,odakle ti pravo da ovako pišeš?Pišeš kao nekakav guru.Daješ "duhovne" savete ljudima,kao nekakav veliki "ava".Ne mogu da verujem šta si sve napisao na ovu temu  leteti

Jesi li lekar?Teolog?Duhovnik?Ljudi,bre dajte malo rasuđivanja oko ovako elementarnih stvari.Kale ima problem koji prvenstveno lekar treba da reši i terapija koju lekar prepiše i  koje bi trebalo da se pridržava ako želi da joj bude bolje i da se izleči.Pobogu čoveče,šta te nagoni da pišeš ovako. ;)

То што сам таквих као кале нажалост видио десетине и сви су ИСТЕ савјете иали као што их овде прима, и завршили у оном ео чему пишем.

ШТА сам ја савјетовао дотичној? Ништа сем да приђе Црви - НИШТА друго!

Твој пост само употребио везано з прекид терапије. Нисам гуру него очевидац свега о чему се овдје писало. Ништа друго.

Шта си ти, када дајеш савјете? Мислим из којих искустава и извора их црпиш?

јеси ли рецимо 15-так годинагледала страдање рзних Кале и Рале? Боље ако ниси.

Никакав савјет ја њој/њему нисам дао сем да приђе Цркви што ј еи учинла, хвала Богу и испричао и њој и ониа који желе знати у шта могу да упадну ако нису опрезни.

Теби то смета?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Одувијек нисам могао да разумијем људе који психички проблем (грч. Ψυχή – душа, значи нешто нематеријално) покушавају да ријеше материјалним (физичким) средствима. Нешто попут као да сигнал телевизије покушаваш да ухватиш рукама! А сад видим да постоје и Православни Хришћани који падају на овој једноставној логици! Cool. leteti

Нисмо против медицине, напротив! Али медицине да се физичко лијечи физичким.

Oduvek mi nije bilo jasno kako neko ko koristi racunar moze biti toliko neobrazovan i neupucen u to

na koji nacin ovaj nas svet funkcionise.

TV signal je isto cista fizicka stvar nista duhovno ili nematerijalno samo sto se zbog svoje strukture ne

hvata rukama nego antenom, poluprovodnicima i katodnom cevi ili u poslednje vreme tecnim kristalom.

Isto tako elektroni na nasim sinapsama u mozgu su takodje cista fizicka stvar i ne hvataju se rukama ni

nogama nego instrumentima kao sto je recimo EEG.

Naopaka ti logika bratac. ;)

Najveci broj nasih misli i osecanja kao i strahova i stresova jeste produkt elektrohemijskih reakcija. Ono

oko cega mi delujemo u duhovnom razvoju je volja koja izivere iz nase samosvesti i kojom se odlucujemo

kojem od pravaca ili modela ponasanja cemo se prikloniti od ponudjenih koje nas mozak deterministicki

izgenerise. Ovo je suzeno objasnjenje pravca u kognitivnom filozofiji zvanog kompatibilizam. Koji ujedinjuje

cinjenicu da je nas mozak deterministicka masina sa takodje cinjenicnom da mi nasuprot tome imamo samosvest

i slobodu u kontekstu nasih postojecih zelja.

Ali to ni na koji nacin ne menja cinjenicu da je najveci broj psiholoskih poremecaja neurobioloske prirode.

Одлично, употребиш то знање и пронађеш лијек и лијечиш пробеме о којим апишемо!

Ј аколико зна још га нико не произведе. А ти? Који је? Каве резултате даје. Обећао си статистику гдје је? Од кога је?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Ovo pitanje sam postavio iz razloga zato sto je danas uz pomoc neuro hirurgije moguce promeniti biohemiju coveka.

Recimo promenama na mozgu moguce je da od coveka napravis ubicu ili pedofila. To onda znaci da su nase

karakterne crte ukorenjene u mozgu i da mogu da se menjaju.

То да ли могу убицу да направе не знам, али знам да и ако могу, још нису излјечили ни једног шизофреничара!

Знаш ли ти неки примјер?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...