Jump to content

Да ли сте храбри?

Препоручена порука

Наравно, ко шта ради, Ниџојла гледа разноразне клипове и туторијале (будући да ретко шта ме не занима) и наиђем на овај клип. Нисам могао, а да не застанем и помислим онако у дубини душе - да ли сам ја храбар? 

И дошао до одговора да нисам храбар. Чак не могу да напишем ни да мислим да нисам. Иако сам свестан да није храброст све оно што се за њу приказује и што јој се качи, ипак знам да постоје одређени стандарди. Као хришћани ми бисмо требали да будемо храбри, али да ли смо?! 

А ви, да ли сте храбри? А ако нисте, да ли верујете да постоји нешто што би вам помогло да стекнете храброст?

напомена: видео клип који је на јутјубу је сасвим сигурно део неке протестанске заједнице, а могуће и неког култа у оквиру протестанске цркве и као такав није коришћен за ширење протестанске мисли, већ да послужи као пример у теми коју покрећем. 

Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин.

Подели на овим сајтовима

Храбра сам у смислу будале - у једноставним ситуацијама живота, једино где нисам храбра је са друге стране те границе (и о томе доста размишљам).

Подели на овим сајтовима

Hrabar sam u smislu ako znam da sam ispravan,tad me nece ni milioni protivnika/prepreka ili cega vec zastrasiti,medjutim ako nisam siguran u tu ispravnost moje neke volje,stava ili cega god drugog bilo onda ima muke. Sad kad bi izvagao mislim da sam generalno vise hrabar nego sto nisam.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

Надам се да јесам , али лако је ово написати , конкретна храброст се доказује у опасним ситуацијама , тако да нисам сто посто сигуран. 

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

зависи од угла посматрања и о којим се стварима ради....углавном мислим да јесам (као што неко малопре рече - тако ми кажу)....  како расте моја вера, тако сам и све храбрија.....

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ја себе не доживљавам као храбру више као оптимисту, мада они који ме познају и окружују углавно ми кажу да сам храбра у неким ситуацијама прави борац.

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Подели на овим сајтовима

Изненадила себе у неким животним ситуацијама храброшћу.

Нисам неки јунак али нисам ни неко ко се повлачи :)

• Волим 1

"Црква је као брод. Када уђеш у брод,и да се заборавиш и да задремаш и да заспиш,брод те и даље носи. Превешће те куда си наумио. Треба само да уђеш." (Старац Пајсије Светогорац)

Подели на овим сајтовима

Некако још увек  себе више видим као импулсивну него као храбру. 

Не знам тачно шта је све храброст, али, што каже Никола, постоје неки стандарди,границе.... ја их за себе немам јасно дефинисане и било је препуштено је мојој интуицији како ћу реаговати. 

И сад, ако настала фрка (моја акција/реакција на нешто) изиђе на неко опште добро, то онда други људи (а не ја) тумаче као  моју храброст.... 

Богу хвала,од кад се трудим да предност дам краткој унутрашњој молитви него својој интуицији пуно пута сам остала изненађена (или својом реакцијом или реакцијом осталих актера)   :D  

Ваистину Воскресе !!!

Подели на овим сајтовима

Покушавам да дефинишем шта је то храброст да бих умео да одговорим. :-) <br />

За неке људе оно што представља храброст другима је лудост. Некада се и недостатак одговорности, за себе и друге, назива храброшћу. Окружени смо и са мноштвом људи који никако или врло мало размишљају о последицама својих поступака, а неко и то сматра храброшћу.<br />

Колико је неко храбар, знаће када га животне околности и различита искушења натерају да искаже колики степен ове особине поседује.<br />

Колико сам храбар ? :-) <br />

Било је ситуација где сам показао велику храброст у односу на тамо неке кукавице. А опет те "кукавице" су биле много храбрије од мене у другачијим околностима.<br />

Па и сам овај чин , где говоримо о сопственој храбрости, представља неки облик храбрости... :-)<br />

Зар не ? :-)

Подели на овим сајтовима

Nisam... Što je još gore, taj nedostatak pokušavam da nadoknadim svojom nemarnošću, pa se tad rukovodim čistom glupošću i nerazmišljanjem, te može da liči na hrabrost. Sa druge strane, tu je i moja tvrdoglavost kojom sam pokušao da nadomestim neke nedostatke, i tek odskora uviđam da ne ide tako... Mada, možda je i bilo trenutaka kada je ta hrabrost provejavala kroz mene, al mislim da sam labilan u manje-više svim tačkama i oblastima ličnosti   :bu:  

"Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."
(Mat. 9, 36)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...