Jump to content

Анегдоте из Богословије

Оцени ову тему

Препоручена порука

Неки знају да тренутно објављујем у блогу приче из Богословије. Жеља ми је да направим неку збирку прича повезаних за школовање и живот у богословији, било оне духовне, духовите, тужне, срећне приче или запажања из тог периода. Треба ми, дакле, помоћ свршених или садашњих богослов(ац)а, или било кога ко зна неку причу, анегдоту, испалу, а коју би поделио овде.  Наравно, немојте писати нешто што би било неумесно објављивати. Дакле, крадем туђе приче, дотерујем их и стављам  у своје приче, али нема неког 'леба од тога, тако да ми немојте тражити новац за ауторска права. :))) Иако нешто од ових анегдота можете прочитати на блогу, ево неких кратке форме:

- Шта је то полупелагијанство?

- Полупелагијева јерес!

ПРОФЕСОР: Немојте да вам куповина књига пређе у страст!

ЂАК: Боље је купити пиву, него књигу!

ПРОФЕСОР: Чега се паметан стиди, будала се поноси!

ЂАК: Немојте тако, оче, па баш данас почео Васкршњи пост!

ПРОФЕСОР: Па шта има везе, будала има и кад је пост, и кад није пост!

Уље из кандила у учионици мирише на мајчине палачинке.

Каже, Јевреји за развод брака давали жени књигу отпусну...Шта ли је ту писало?

Ма, отпусти за Господње и Богородичне празнике! Као крај служебника!

ВАСПИТАЧ: Ко је просуо колач у собу?

ЂАК: Ја се нисам гађао колачима!

ВАСПИТАЧ: А ко је рекао да сте се гађали? Дакле, ко се гађао колачима?

Има још, ајте ви мало...

Подели на овим сајтовима

• 2 months later...

Imam ja jednuu:

Nakon dve nedelje provedene u bogosloviji pita profesor Starog Zaveta ko je napisao Sveto Pismo.Profesor prozove druga(koji je inace iz Bosne) i kaze mu ajde ti nama odgovori na ovo pitanje.Drug u neznanju kaze kako nam nije poznato ko je napisao Sveto Pismo na sta se profesor zacudi,te drug malo razmislivsi odgovori da su ga napisala braca Grim!!! [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Ceo razred se smejao gromoglasno 5 minuta! [emoji23] [emoji23] [emoji23]

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...