Jump to content

Санкције Русији

Оцени ову тему

Баба

Санкције Русији  

28 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Србија увести санкције Русији?

• Неће
      13
    • Хоће
      8
    • Немам појма
      6
  2. 2. Да ли треба увести санкције Русији?

• Не, никако
      19
    • Наравно, треба испоштовати договоре са ЕУ
      2

Препоручена порука

• Одговори 194
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ти што су у свету богатих сигурно да имају неку границу преко које не смеју да пређу.

Нпр Мишковић, и ако се ништа није ни десило, али да узмемо као за пример. Вероватно се превише осилио и ширио тамо где није смео, тј где ЕУ и Америка имају интересе, није желео да стане, па су га само опоменули. Да није дирао тамо где не сме, могао је да оде на неку другу грану привреде која им не би штетила и где би га пустили до неке границе и свима би било ок.

Већина тих богаташа није дошла до тих великих пара на поштен начин, али док пливају како треба, нико их неће дирати, и ако би могли многима да одузму много. Људи заборављају да је нпр Мишковић прво имао фирму делта м (Мишковић, Милошевић, Марковић, Марјановић). Отишао сам далеко, али је суштина да ипак мислим да свим тим богаташима дају алтернативу (не морају директно да питају, него се пребаце, па ако их не дирају у том пољу онда је у реду), ако их погађа нешто. Што би мењали играче који су уходани и који им одговарају, осим ако не пређу границу.

Тако функционише у свету, тако функционишу и ове санкције. Ако су толики шмекери, зашто ЕУ одмах није лупила санкције на гас. Неће зато што им не одговара. Зато је и смешно причати о било чему, а поготово о маленој Србији и терању неке правде која не постоји у светским дешавањима.

Gubite iz vida da drzava i privresa nisu u sukobu vec deluju sinhronizovano i medjusobno se pomazu. Te imas firme koje finansiraju politicke stranke, lobiranhe itd. I tako preduzeca prosiruju svoj uticaj i pomocu drzave ili drzava te iste firme mogu i da uvode sankcije ako su dovoljno uticajne.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Шта ми искрено можемо само наше да извеземо у Русију? Воће и поврће? Колика је то количина, а колико би тек могла да буде да имамо озбиљну пољопривреду. Ето само због наше неозбиљности, колико смо могли само од ове ситуације да зарадимо.

Мислим да у томе и јесте ствар и да је ово мало пумпање јавности од стране актуелне власти...

Шта ми од "озбиљних" производа, а не само сировина извозимо у РФ и коликог је то обима? И да ли се досадашњи извозни аранжмани доводе у питање спрам ове "препоруке" ЕУ земљама кандидатима...

Не верујем да се ЕУ администрација бави питањем извоза нашег купуса ил` малина... Јер крајњем потрошачу на тим воћкама ил` поврћу неће писати Србија... Који то ми производ финални извозимо тамо? И да ли можемо ми да преузмемо у РФ послове нпр. немачке ауто индустрије...

Овако, миспада повика око купуса за распаљивање страсти, слуђивање народа и убирање још понеког поена у корист ових на власти... 

Подели на овим сајтовима

И да ли можемо ми да преузмемо у РФ послове нпр. немачке ауто индустрије...

Чуш дал не можемо... Сад је коначно дошло време за један прототип српског аутомобила високе класе! Зваћемо га Кушља, рецимо. Или Рекс, зависи од преференција и година дизајнера :) 

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Швајцарски лист подсећа да су државе ЕУ упозориле земље кандидате да "не ускачу у рупе на руском тржишту настале ембаргом Москве на увоз прехрабмених намирница из Уније" и оцењује да би то највише проблема могло донети Србији.

Srbija mora da se razvija i nije u situaciji,da "pomogne" EU sankcije protiv rusije,pogotovo što to tržište Srbija ima razvijeno kao nacionalni ekonomski interes.

Bio bi zločin maloj Srbiji oduzeti pravo, da ne poštuje sankcije koje su uvele daleko razvijenije zemlje. Srbija ne može sebi dozvoliti da visi u vakum prostoru.

Srbija je kandidat a ne član EU a pomoć EU nije ista za članice i za kandidate za članstvo, tako da ne vidim gde bi mogla EU nadoknaditi Srbiji takav gubitak....

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Када је РФ одговорила на санкције "запада" увођењем забране увоза хране из ЕУ,САД и ту придодала Норвешку у Србију су почели да трљају руке јер биће пара.Безо се показало да је радост упитна јер је стигао захтјев да не попуњавамо тржиште тамо гдје су некад били прехрандбени произоди из поменутих дијелова свијета.

Шта да се чини и шта нам је већа рачуница?

Подели на овим сајтовима

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/vucic-danas-odgovara-na-demars-clanak-1519419

"

Premijer se na konstataciju EU da Srbija u slučaju sankcija Rusiji treba da pokaže solidarnost zapitao: Čemu? Nisu nas pitali kada su uvodili sankcije Rusiji, niti nas je iko pitao kada je Rusija uvodila kontramere" 

""Poštovaćemo volju EU po pitanju izvoza robe, nećemo davati subvencije, ali nećemo ni uvoditi sankcije Rusiji""

E,ali ovo mi je vrhunac zaludjivanja naroda:

"Nemojte da se igrate da mislite da možete nešto da prepakujete i da varate Rusiju i EU. To neka niko ne misli da radimo.

Znaci,ako bi se neko slucajno "igrao" i izvezao nesto u Rusiju,on bi na taj nacin prevario istu koja je pod sankcijama od strane EU.

Ja jesam ekonomski totalno nepismen ali nisam valjda toliko glup da poverujem u ovo.... Koja tuga covece. Vucic ce opet ispasti junak. :(

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

http://www.kurir-info.rs/vesti/politika/vucic-danas-odgovara-na-demars-clanak-1519419

"

Premijer se na konstataciju EU da Srbija u slučaju sankcija Rusiji treba da pokaže solidarnost zapitao: Čemu? Nisu nas pitali kada su uvodili sankcije Rusiji, niti nas je iko pitao kada je Rusija uvodila kontramere"

""Poštovaćemo volju EU po pitanju izvoza robe, nećemo davati subvencije, ali nećemo ni uvoditi sankcije Rusiji""

"Nemojte da se igrate da mislite da možete nešto da prepakujete i da varate Rusiju i EU. To neka niko ne misli da radimo.

Znaci,ako bi se neko slucajno "igrao" i izvezao nesto u Rusiju,on bi na taj nacin prevario istu koja je pod sankcijama od strane EU.

Ja jesam ekonomski totalno nepismen ali nisam valjda toliko glup da poverujem u ovo.... Koja tuga covece. Vucic ce opet ispasti junak. :(

Pa jesu li rusi uveli sankcije EU ili nisu? Mislis da su toliko naivni da ne znaju da neka nemacka firma moze da otvori u srbiji podruznicu i da istu robu izvozi u rusiju?

On prica o prepakivanju EU proizvoda i slenje u Rusiju kao Srpskih ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

"

Da mu kazu da lize klozete i to bi radio...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Када је РФ одговорила на санкције "запада" увођењем забране увоза хране из ЕУ,САД и ту придодала Норвешку у Србију су почели да трљају руке јер биће пара.Безо се показало да је радост упитна јер је стигао захтјев да не попуњавамо тржиште тамо гдје су некад били прехрандбени произоди из поменутих дијелова свијета. Шта да се чини и шта нам је већа рачуница?

Posto vec imamo temu o tome, spojicemo da bude preglednije... 8086.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Posto je rekao da cemo postovati volju EU a da istovremeno necemo zaustaviti izvoz,kako je to moguce sprovesti? Ako je EU trazila da ne izvozimo u Rusiju?? 

ЕУ је тражила да не дајемо додатне подстицаје, што је он обећао да ћемо испоштовати. Нико није тражио да не извозимо. Тачније, тражили су, али смо ми одбили да уведемо те њихове санкције.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

ЕУ је тражила да не дајемо додатне подстицаје, што је он обећао да ћемо испоштовати. Нико није тражио да не извозимо. Тачније, тражили су, али смо ми одбили да уведемо те њихове санкције.

i kakva je sad procedura.

Ako neka nasa kompanija vidi "rupu" u izvozu Eu ka Rusiji iz neke delatnosti,i zeli da izveze svoje proizvode (a nije to radila do sada),moze li drzava to da joj zabrani?

Подели на овим сајтовима

i kakva je sad procedura.

Ako neka nasa kompanija vidi "rupu" u izvozu Eu ka Rusiji iz neke delatnosti,i zeli da izveze svoje proizvode (a nije to radila do sada),moze li drzava to da joj zabrani?

Може да донесе уредбу по којој су предузећа дужна да се уздржавају од превара, као ономад са шећером. Значи, колко имаш да извезеш, извези, ал немој да препакујеш европске производе па да шаљеш, јер тиме вараш Русе, и немој да тражиш подстицаје за нов извоз од државе, јер ће тиме држава да наљути ЕУ. Укратко :)

Подели на овим сајтовима

Може да донесе уредбу по којој су предузећа дужна да се уздржавају од превара, као ономад са шећером. Значи, колко имаш да извезеш, извези, ал немој да препакујеш европске производе па да шаљеш, јер тиме вараш Русе, и немој да тражиш подстицаје за нов извоз од државе, јер ће тиме држава да наљути ЕУ. Укратко :)

Znaci sve u svemu nista se ne menja... :)

I samo jos ovo. Kako se to varaju Rusi,znaci i oni su zabranili Evropi da uvozi kod njih a Evropa je zabranila svojima da izvozi?! 

Ako je tako onda je to jedna masovna komedija :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...