Jump to content

Санкције Русији

Оцени ову тему

Баба

Санкције Русији  

28 члановâ је гласало

1. 1. Да ли ће Србија увести санкције Русији?

• Неће
      13
    • Хоће
      8
    • Немам појма
      6
  2. 2. Да ли треба увести санкције Русији?

• Не, никако
      19
    • Наравно, треба испоштовати договоре са ЕУ
      2

Препоручена порука

Cekajte,ako sam razumeo... Rusija je jedan od vecih uvoznika nase hrane,voca,povrca i sada EU zato sto se ne slaze sa njima trazi od Srbije da prestane da izvozi odnosno prodaje i zivi od toga Rusiji?! pa jel to vrhunac licemerstva,politike koja je dno dna?

Zamislite situaciju postoji prodavnica u kraju i komsija Zika se posvadjao sa Perom i zahteva od vlasnika prodavnice da mu ovaj ne prodaje (posteno,za pare) hleb i mleko jer ga to vredja?!

Koji su umobolnici ti iz EU,majko mila.

A pretpostavljam da ce i ova kao i mnoge marionetske vlasti postupiti upravo po prutu i no no EU,sto je zalosno.

Ini gledaju da im prodju i sankcije i da sacuvaju posao i za to koriste ucenu lao u nasem slucaju. To ti je libertijanizam na delu u ekonomijii ali na drzavnom nivou a ne na nivou preduzeca. Ja svoje trziste i interese sirim i cuvam i ne zanimaju me tudji interesi.

A i firme znaju da ako ovo prodje bice i njima bolje kasnije. Zato i pristaju na sankcije mada i da ne pristaju memaju izbora jer slobodne, demokratske i liberalne super naj drzave poput SAD i slicnih to izuzetno efikasno sankcionisu ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 194
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Ја бих да, сам Вучић, реко `вако:

"У реду Бриселе нећемо извозити у Русију" а са друге стране бих наредио да се максимално повећа извоз у Русију.....

Колико сам схватио и научио од оних политичара из ЕУ...."Није битно шта си урадио, већ је битно шта си рекао за новине."

Е а кад би они сконтали па рекли: "Ипак си извозио Алек." , ја бих онда рекао да су то неки непослушни прогурали и да ће бити кажњени а онамо бих опет наредио да се још повећева извоз...

...и тако бих се правио луд, ко и они што раде, па би видели да сам њи`ов, ваљда.....

Подели на овим сајтовима

Nasa drzava prvo treba da razluci kojem cemo se carstvu privoleti,posto,kao sto vidimo,to je neizbezna odluka.
Ko zna dokle ce trajati ovaj sukob a mi necemo vecno moci da budemo drvene Marije.
Znaci ili ostajemo na strani EU, (sto ce nasi politicari verovatno i uraditi), ili ne slusamo njihove "molbe",sto ce se sa njihove strane svakako okarakterisati kao priklonjenje Rusima.

To je teska odluka ali to se mora doneti pa kud puklo da puklo.
Mi,kao drzava,ionako vise nemamo sta da izgubimo...

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли ћете ми поверовати али и не морате, ако нећете...то неће ни мало променити чињеницу да ово што ћу написати представља истину.

Сплетом животних околности познајем човека ( један од мојих најбољих пријатеља је постао део његове породице ) који је један од најбогатијих људи на планети. Мој ум је доживео шок чувши за количину новца и све остало што је у његовом поседу и видевши лакоћу реализације за већину нас скоро незамисливих ствари које 99% нас може видети само на филму. Све има, све може, нема препрека за њега...осим једне...постоје одређени људи чија реч је пресудна и у његовом животу и послу и чик нека их не послуша.

То правило функционише и фукнционисаће свуда и до краја света и века...ко то не схвата, најблаже речено, поседује крајње инфантилан ум.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

Министар пољопривреде РФ: преферирам воће и поврће из Србије

Москва – Министар пољопривреде РФ Николај Фјодоров сматра да је могуће повећати обим трговине у аграрном сектору између Русије и Србије до пола милијарде долара. Прошлогодишњих 270 милиона долара су рекорд, али то је мало- изјавио је министар после сусрета са српском колегиницом Снежаном Богосављевић-Бошковић у Москви.

Током преговора Николај Фјодоров је подвукао да велики део руских потрошача, добро зна квалитет српских производа и додао да ни сам није равнодушан према воћу и поврћу из Србије. Ипак, ситуација да је етикета српска, али не и роба- је потпуно недопустива и само може нанети велику штету репутацији државе. Снежана Богосављевић-Бошковић је изјавила да ће ситуацију лично контролисати, као и да ће недобронамерни бити строго кажњавани.

Односи Русије и Србије у аграрном сектору ће се градити на основу „претпоставке поверења“. У том смислу је Министарство пољопривреде разматрало две варијанте за испоруке свињетине: или послати заједничку инспекцију Царинске уније Русије, Белорусије и Казахстана у Србију или задовољити се „политичким и етичким“ гаранцијама Београда и убрзати извоз на руско тржиште. Изабрана је друга варијанта, али је остављена могућност да инспекција дође ненадано у посету.

Према речима Николаја Фјодорова, Русија је спремна да пусти на тржиште колико треба, „још 20-30 српских фирми“, али ипак је важно да се пријаве предају на време и да се одговорно поступа, обзиром да је контрола квалитета таква, да се чак и Немци диве:

Николај Фјодоров: Данас је на тржишту РФ присутно 41 предузеће из Србије и они имају право да извозе своју робу на наше тржиште. Повећање њиховог обима испорука, обзиром на новонасталу ситуацију, је мало вероватно. Уверен сам да ће раст бити забележен више на рачун појаве нових предузећа на тржишту. Потенцијал извоза је велики. Што се тиче фирми које извозе млечне производе, оне могу већ за неколико недеља да почну са својим испорукама. Предузећа која производе свињетину, а која су већ предала своје захтеве, добиће право приступа за две недеље.

Николај Фјодоров и Снежана Богосављевић-Бошковић су размотрили могућност руских инвестиција у српски аргарни сектор и транспорт робе из Србије Дунавом, што би заиста омогућило да се скрати рок испоруке:

Снежана Богосављевић-Бошковић: Србија заиста има велике потенцијале за разне пољопривредне производње и за нас је руско тржиште изузетно значајно. Почаствовани смо поверењем које нам јеуказала Руска страна. Одобравање извозних дозвола по убрзаној процедури за наше фирме, створиће могућност за увећање наших потенцијала за извоз на руско тржиште. Сада је важно да наши привредници успоставе међусобну добру сарадњу и да договоре детаље трговине.

Без обзира на постигнуте резултате преговора, требало би деловати што брже. Сваки дан је важан, јер на руско тржиште желе да уђу и произвођачи из многих других држава, – пријатељски је скренуо пажњу српким колегама министар Фјодоров, закључивши да „нико не жели да гладује, зато сад нема времена за одмор“.

Тимур Блохин / Глас Русије

Подели на овим сајтовима

Ако Алек буде довољно "мутав" и одглуми како треба, ово му може бити ваучер за следеће изборе а уједно и начин да покрене нашу посрнулу привреду....

Питање је само: "За чим му срце жуди?"

За чим жуди срце твоје Алече?

Је л` за слимфит панталоне ил` јелече?

Снови твоји,

је л` за сунцем што излази

ил` за оним што залази

Реци нам Алече,

Какви су ти налази? 

О Алече, Алече,

је л` си ор`о ил` говече?

На уснама твојим,

чије има почива?

Је л` за тебе цвеће

ил` мотка говњива?

Подели на овим сајтовима

Ali mi i dalje totalno nejasan toliki bezobrazluk ljudi iz eu,umobolnih ljudi.

Covece,pa ajde i tad bi bilo nepristojno da oni daju recimo ponudu i kazu e ajte nemojte Rusiji,evo mi cemo sve sto Rusiji izvozite,uvoziti i to po boljim cenama,pa da covek i kaze ok nije korektno ali opet trziste ovo ono,pa i nekako da ne izgleda umobolno.

Ali jok,oni kazu ne smete da izvozite u Rusiji i vi sa svom tom hranom,vocem,povrcem i ostalim stvarima od kojih zivite to radite sta hocete,ali ne dajte onima koji to placaju?! 

I dalje mi nije jasno

Подели на овим сајтовима

Ниси разумео. Нека сваки привредни субјекат слободно уведе санкције коме год хоће. А они који неће, нека наставе слободно да тргују. Па нека свако на крају убере плодове свог избора. А не да политичари једне земље имају моћ да свима забране да извозе у другу земљу са чијим политичарима су у завади. Лудило, бре...

Не, ти мене ниси разумео.

Сем ако не верујеш у расну супериорност Немаца да боље воде бизнис, шта је различито код њих у односу на нас? Политика коју воде. Ко води политику? Бизнисмени? Јок. Да се питају бизнисмени, распрачала би се свака земља одавно, а онда би и сами себе појели, јер им је држава једини гарант опстанка.

Него је једна ствар да се поштује државна политика кад ти пуни бисаге, а сасвим друга кад та иста држава, која ти је направила једно од најбољих пословних окружења на свету, уради нешто што ће се дугорочно можда и показати као веома паметно, чак и по тебе, али тренутно ти је од тога лоше. Онда станеш у дреку и кукњаву, и заборављаш све оно до тад. Тамо где су сви паметни, нема ни памети ни напретка. То је оно што ми још нисмо научили.

Ако те интересује свет без власти, пореза, и свих осталих репресија над малим јадним привредником, одеш до неке од оних нестабилних афричких земаља и уживаш у благостању, јер то је свет без државе, то је оно што би било свуда да нема те "репресије". Са друге стране, нисам видео ниједног привредника, ни из САД ни из Немачке, нити из било које земље, да је отишао да направи своју комуну без власти, без пореза, без репресије, или да оде у неку од ових егзотичних земаља где нико неће да му наређује.

Јок, они знају како свет заиста функционише.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

он ће рећи ок, дајте ми неку алтернативу, дајте ми нешто друго са чиме ћу покрити губитке, јер да није тако он не би ни био богат.

Неће.

• Волим 1

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

@@verum est in beer,

Сећаш ли се Карића? Он је био као три Мишковића.

Ето, да не скрећемо више тему и не расписујемо се превише, он је пробао да каже да неће или да му дају неку алтернативу. 

Подели на овим сајтовима

У потпуности је истина, једино што постоји једно али. Јесте да тај тип слуша те неке људе, али су у договору, јер ако му они нешто кажу да не сме, а то штети његовом пословању, он ће рећи ок, дајте ми неку алтернативу, дајте ми нешто друго са чиме ћу покрити губитке, јер да није тако он не би ни био богат.

Наравно, да га пуштају да слободно ради. Међутим, не ако већ када му затраже нешто, у обавези је да то испуни или...у крајњој инстанци, одређене структуре добијају што желе и сматрају неопходним, да би систем могао функционисати својим устаљеним и подразумевајућим током који не нарушава баланс између државе и увек незаситих и похлепних појединаца који мисле да свет постоји због њих и да све треба њима да служи и да се њима подреди. Тако раде озбиљне државе...веруј ми. Људи се заносе мишљу да најбогатији људи могу баш све и у сваком тренутку да ураде шта год им се прохте...није то тако.

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...