Данче* Написано Новембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 21, 2014 Искреност и честитост значе јако много. Свето Писмо нас учи да смо у рату са силама које нису од крви и меса, већ са мрачним силама овога света. Немогуће је борити се против мрачних и нечистих сила уколико не живимо у искрености и честитости. Сваки хришћанин је у обавези да узме Истину из Божије Речи и употреби је у свим областима свог живота – у моралном смислу, у финансијском смислу, у односима са другим људима, у сексуалном животу. Зато нам Господ, преко апостола Павла, поручује да се опашемо истином и обучемо се у оклоп правде, пре него што се упустимо у духовни рат са мрачним силама. Појас истине држи и одржава све у нашем животу. Без истине ваш би се живот распао и преузела би вас духовна помрчина. Ми ”опасујемо бедра своја истином” онда када живимо у честитости, тј у искреном складу са Божијом Речју и Заповестима. Живети у честитости не значи само познавати истину, већ живети истинито и искрено. Честитост вам даје стабилност живота, баш као што чврсто стегнут појас даје стабилност телу. Живот у честитости и искрености није живот савршенства. То не значи да увек чините само оно што је исправно. Ако је савршени живот мера за честитост и искреност, онда то ни један људски створ не би могао достићи. Сви ми пуно грешимо. Честит и искрен живот је кад је споља оно што је изнутра и када свако у вашој околини може видети да живите у складу са својим унутрашњим хришћанским принципима. Лицемерство (фарисејство, дволичност) је велики непријатељ честитог и искреног живљења. Дволични смо и лицемерни када знамо шта је исправно, али то не чинимо. Дволични смо када се наше речи и наша дела не подударају, већ су наше речи далеко бомбастичније од наших дела. А то је опасно, чак веома опасно! Недостатак искрене честитости у било којој области вашег живота, оставиће вас без одбране од сатанских напада. Наиме, чим почнете парчати живот на независне делове – на ваш црквени живот, породични живот, професионални живот, сексуални живот итд. почињете да губите честитост живљења у Богу. Сви делови нашег живота би требало да потпадају под исте Божије заповести, а не да извесне делове остављамо непромењеним, живећи и даље као незнабошци или пагани. Тада не живите исто у свим областима свог живота. Да ли се осећате преоптерећени свакодневним обавезама? Да ли осећате како мрачне силе односе победу у вашој свакодневици? Тако увек бива када се живи двоструки живот. Проверите колика је ваша искреност и честитост у преданости Богу и заповестима у свим областима вашег живота. Чините у свим областима вашег живота оно што вас Божија Реч подучава, а не само тамо где вам је згодно и када вам је пријатно. Будите Божије дете и у областима где вам то не прија, где вам је нелогично пратити Божије заповести. Без таквог начина живљења немате шансе да пребродите тешкоће, јер ћете бити врло лак плен непријатеља људског рода. Размислите у којим деловима вашег живота је лако, а у којима јако тешко да живите у складу са Божијом речју и Христовим Заповестима. Уведите промену у своје дволично живљење у односу према Божијим Заповестима. Извор: svetatrojicaroterdam.com http://www.prijateljboziji.com/_Zivot-u-iskrenosti-/29712.html хахаха, АлександраВ, Trifke and 11 осталих је реаговао/ла на ово 12 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 On 11/21/2014 at 12:27, Данче* рече Дволични смо и лицемерни када знамо шта је исправно, али то не чинимо. Дволични смо када се наше речи и наша дела не подударају Djapa, Trifke, "Tamo daleko" and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 пре 39 минута, АлександраВ рече A da li si ti to nekome rekla u lice? Маријана ^__^, АлександраВ, Phoebe and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 пре 7 минута, Trifke рече A da li si ti to nekome rekla u lice? Јесам. Више пута, разним људима, чак веома блиским. "Tamo daleko", JESSY, Кратос and 2 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 Управо сада, АлександраВ рече Јесам. Више пута, разним људима, чак веома блиским. Svaka cast. Mnogo je bitnije da mi budemo otvoreniji i iskreniji prema drugima nego oni prema nama! "Tamo daleko" and Маријана ^__^ је реаговао/ла на ово 1 1 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 Управо сада, Trifke рече Svaka cast. Mnogo je bitnije da mi budemo otvoreniji i iskreniji prema drugima nego oni prema nama! Не осећам се превише добро због тога, али бих се осећала много горе да нисам. Не волим те, мрзим те, склони ми се, не желим са тобом да разговарам, седим, пијем кафу, не, нисам твој пријатељ, итд... свашта сам говорила и много горе. Једино што нисам никада никоме рекла - учинићу све да не будеш срећан. Нека буде срећан, само нека се мане моје главе. Djapa, Phoebe, Trifke and 2 осталих је реаговао/ла на ово 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 Divna tema, odličan naslov. Naslovom teme se živi u Hristu Isusu i ne odstupajte čak ni da sačuvate svoje živote, jer ako od Istine odstupiš izgubio si svoj život a nisi nasledio drugi. Aleksandra po običaju opet briljira na ovakavim temama, pozdravljam vas drugari ГрешниСлуга, Trifke, АлександраВ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
"Tamo daleko" Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 пре 2 часа, АлександраВ рече пре 2 часа, Trifke рече A da li si ti to nekome rekla u lice? Јесам. Више пута, разним људима, чак веома блиским. Isti slucaj.... bliznji me poznaju po toj neposrednosti I iskrenosti. Vremenom sam naucila da samo budem malo takticnija kada sunem vatru... Dakle bez obzira sto racunam da onaj ispred mene moze prepoznati moju otvorenost I iskrenost (a time postoji mogucnost povredjivanja), ja ga u stvari pozivam na upravo takav odnos zato sto je to svakom moguce. Verujem u ljude, a sto je ponekad veoma tesko I bolno! Secam se jednom je vl.Atanasije na predavanju pomenuo taj momenat, rekavsi... verovati u Boga Tvorca I nije tako tesko, ali verovati u coveka, ljude je nekad jos veci podvig... АлександраВ, Trifke, Жика and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
АлександраВ Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 пре 12 минута, "Tamo daleko" рече Vremenom sam naucila da samo budem malo takticnija kada sunem vatru... Моји знају, када се дерем по кући, онда или причам сама са собом или пуштам вентил, нико ме ни не слуша... како ми расте бес ја се утишавам, што тише причам ситуација је све опаснија А док сам била млада, то је било драње, вулкан, помор, страхота једна, то је одјекивало на све стране... временом сам се утишавала у бесу... сада шапућем и заводим ред Сећам се, у продавници ме је нервирао неки деда који је сваку паприку која му се не допада буквално бацао назад на гомилу, али је бацао тако као да хоће да је убије... мене нервирао, нервирао жене около, оне мало мало па викну на њега - Ама не бацај паприку, а он их све више баца и притом псује те жене, лудак, и ја на крају побесним и скоро шапатом му кажем да не баца паприку. Он се заблејао у мене, отворио уста, стао минут-два, па каже и он тихо - па та не ваља. Ја му кажем - па ни ти не ваљаш па те нико не баца. Он обеси нос и оде са кесом и својом паприком, без речи. Пробај, када си бесна и грдиш нпр. децу, да се утишаш да те једва чују, застаће и сконцентрисаће се да те чују... када вичеш, то им је шум, само чују буку која им уноси нервозу и на драње узвраћају драњем... тихо причање, скоро шапат им пробуди пажњу и повећава шансу да те заиста чују шта им причаш одох ја са дедом у оф хахаха, Trifke, Natasa. and 5 осталих је реаговао/ла на ово 2 1 2 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tavita Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 пре 4 минута, АлександраВ рече ја на крају побесним и скоро шапатом му кажем да не баца паприку. Он се заблејао у мене, отворио уста, стао минут-два, па каже и он тихо - па та не ваља. Ја му кажем - па ни ти не ваљаш па те нико не баца. ХИТ! ХИТ! Могу да замислим сцену! ахахахха предобро...! Trifke, "Tamo daleko" and АлександраВ је реаговао/ла на ово 2 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 Ја замало због искрености у односу на послодавца, да добијем отказ. Неке ствари једноставно не иду по дифолту ствари. Ћутање је из раја изашло...али је битно да унутар побеђујемо себе, да ћутимо, а не беснимо изнутра. А док се научимо овоме, царство прође . Phoebe, Djapa, "Tamo daleko" and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Август 25, 2017 Пријави Подели Написано Август 25, 2017 @Данче* одличан текст. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука