Jump to content

Feministkinje rasplakale naučnika koji je radio na projektu Rosetta

Оцени ову тему

Odahviing

Препоручена порука

Ono sto ja znam, jeste da sam musko, i da se bioloski brze vezujem, i zato je jako bitno zapamtiti one cinjenice o zenama. Da li ce zene to uraditi pod obvezno? VElike su sanse

Stvari koje pises su strasne... "jeza niz kicmu" kind of strasne

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Sto ne znaci da ne postoji dobar broj zena koje sazru i ne padnu pod tu prirodu, ali rizik je veliki. Malo brakova danas opstane.

И за све те бракове који не опстану су криве жене? :) Да ти откријем једну велику тајну, Млађо. О тој тајни те уче и у цркви, али си изгледа бежао с часова. У браку не постоји једна страна. Све је заједничко. Двоје постају једно тело и тако те форе. Само у екстремним случајевима је крива само једна или само друга особа. У великом броју случајева су криви обоје. Брак мора да се залива, мора свакога дана да се бори против сопственог егоизма, мора стално да се осваја вољена особа. Мора да се ради на себи. Осим ако жена заиста није нека тешка лудача, увек сте за неуспех криви обоје. Одбијајући то да признаш, ти у ствари настављаш да се ваљаш у смрадном и смртном греху гордости, који ће те целога појести на крају.

Stvarno me ne znim da skupljam savete od ljudi na tom polju. koji su srecno ozenjeni. Naravno da oni im da imaju svoj pozitivniji ugao gledanja. Naravno da oni ne vide sve one probleme koje imaju svi ostali.

А ти срећно ожењени су се родили, завршили школи, покупили своје принцезе које су им пале с неба и живели срећно и задовољно до краја живота? Или су можда и они пролазили кроз свашта? Е мој, Младене, у ком си ти трипу, човече.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Stvarno me ne znim da skupljam savete od ljudi na tom polju. koji su srecno ozenjeni. Naravno da oni im da imaju svoj pozitivniji ugao gledanja. Naravno da oni ne vide sve one probleme koje imaju svi ostali.

Стварно ме не занима да скупљам савете о цркви од хришћана који воде своје срећне литургијске животе, имају добре духовнике и задовољни су свим тим стварима. Они други имају далеко реалније погледе...

Подели на овим сајтовима

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Sve bi' ja vas u maline

Skuvala bi ih u slatko ili u pekmez? grin.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ђе си, Маги, кућо стара! :)

Evo me, čekam da se neko od ovih glodura javi da mi pomogne oko nekih stvari, pa odo' opet, u međuvremenu sam izneverovala teme na naslovnoj i nisam izdržala da ovde ne dam svoje mišljenje

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

napisao si da se ne klonis zena nego veza... kao da su to potpuno razlicite stvari... ispravno pitanje bi bilo "sta zasnivas sa tim zenama onda"? :D

Pa jesu. Emotivni odnosi sa zenama, tog se klonim, ne konimse komunikacije, druzenja i seksa sa njima. Samo se klonim vezivanja za njih. Sta ti je tu cudno?

Sorry, ovo ni izdaleka ne odgovara opisu sveta u kome ja zivim.

Fora je sto se ja i ti znmo, pricli smo licno i j znam da odgovara opisu sveta u kom si ziveo juce. Samo si ga "refrejmovao" dao si mu nove okvire. :)

Ako gledamo USA otprilike pola brakova propadne... u Srbiji je broj propalih brakova manji... A sad ti meni objasni zasto ti ta situacija s brojkama "konkretno" govori "da neko tu nesto ne radi kako treba" a ne pada ti na pamet da je mozda brak zapravo nepotrebna institucija koju je covek neprirodno sebi nametnuo?

U usa pola brakova propadne jer zene imaju veca prava. Sto se braka tice, gradjanski brak, da jeste, nepotrebna institucij slzem se. Deljenje imovine sa zenom danas moze da bude jako opasno. BRak je oko tri stvari, "drugarstvo", seks i pare. Kada nestane drugarstvo i seks... ljudi se cupaju kao kokosi oko para.... :)

Mozda je doslo vreme da kao civilizacija odbacimo tu ideju? Ideju cija je najveca utemeljenost, ne u prirodi, hormonima, evoluciji i statijaznam... nego, zanimljivo, u religiji?

Slazem se da treba da odbacimo ideju gradjanskog braka. Neprirodno je da dve osobe zive u zajednici i da je sva stecena imovina pola-pola bez obzira ko je stekao. Nepravedno i neprirodno. Crkveni brak je nesto sasvim drugo. Zavet posvecenosti.

To samo dokazuje da eventualno svoju suprugu posmatram kroz takve naocare ali ne vidim vezu sa ovim sto sam konkretno pricao? Sta, volim zene zato sto imam srecan brak? Mladene... kakva ti je to logika leba ti?

Prosta kada tebi kazem zena - tebi su prva asocijacija tvoj supruga i zene oko tebe. A ne ostatak. :)

Za njega sam ti vec rekao al mozda ti promaklo zbog odobravanj poruka... dakle da ponovim, ne mogu da verujem da si toliko sablaznjen sto se jedan HOLIVUDSKI brak raspao zbog roge, alkohola i kinte

Nisi pogledao ceo video. Nije jedan holivudski vec gomila njih. A ne smo holivudski oni su samo poznati primeri. Njeg su zene prakticno gurnule u depresiju i alkoholizm. Pocev od njegove majke koju je bolela briga za njega, sve do njegovih zena.

Ono 100% si siguran da te ortaci ne lazu? Ili da  su povredjeni pa izmisljaju da bi svoju muku olaksali da njihova slabost ne bi bila bas toliko ocigledna?

Da. Zato sto imam i ortakinje.. koje se "hvale" time kako "vozaju majmune" svasta cujes kad su ljudi iskreni i otvoreni prema tebi. Svasta i naucis.. sami se otvaraju.... i muski i zenski. :)

Kad ja pricam sa ortakom i on mi kaze "dogovorio sam se sa jednim debilom nesto" ja znm da taj i za mene prica da sam debil, kad prica sa nekim drugim.

ISti princip i na zene primenjujem.

I siguran sam da me ne lazu. Verovatno i oni imaju doprinos u tome. MEdjutim ti konstatno pravis bias kao da ne mogu i zene i muskarci da budu podjednako "djubrad" ti krivis muskarce na kontu zena.... ne shvtas da su meni podjednako djubrad.. .i da se muskaraca u drugarstvim podjednako pazim.

Stvari koje pises su strasne... "jeza niz kicmu" kind of strasne

Meni nisu, normalne su.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

И за све те бракове који не опстану су криве жене? :)

Ne, krive su verovatno podjednako koliko i muskarci. I ti i klaud me izgleda ne razumete. Dakle ovde se uopste ne radi o "krivici zena u odnosu na muskarce" vec u ignorisanju krivice zena, privilegija zena u drustvu i sistemu.

Privilegija, koje su izgubile kod mene. Tretiram ih kao i sve druge ljude... dok se ne dokazu d su vredne za suprotno. :)

А ти срећно ожењени су се родили, завршили школи, покупили своје принцезе које су им пале с неба и живели срећно и задовољно до краја живота? Или су можда и они пролазили кроз свашта? Е мој, Младене, у ком си ти трипу, човече.

Pa to me bas i cudi. Ti srecno ozenjeni su imali recimo 10 veza, za jednu osobu su uspeli da se vezu posteno, i da ih ispostuje.. i imju statistiku 9:1 i sda mi pricju.... kako je kada kzem vecina zena - lose pricm.. a oni su imali ista iskustv.. vecina zena u njihovom zivotu je postupila ne fer prem njima.

To je fora.

U kom si ti tripu brate ivice? :P

Sto ignorises svoja predjasnja iskustva jer si trenutno srecan?

Подели на овим сајтовима

Стварно ме не занима да скупљам савете о цркви од хришћана који воде своје срећне литургијске животе, имају добре духовнике и задовољни су свим тим стварима. Они други имају далеко реалније погледе...

Paa dobro, sam biras od koga ces d skupljas svete...ja ti ne namecem nista, mene cloudpokusva d ubedi u njegovo glediste a ne zivi moj zivot. Ne vidim sta je problem? :D Ja te ne ubedjujem u prihvatanje mog gledista...

sto religijskog to onog o zenama..

Подели на овим сајтовима

Pa jesu. Emotivni odnosi sa zenama, tog se klonim, ne konimse komunikacije, druzenja i seksa sa njima. Samo se klonim vezivanja za njih. Sta ti je tu cudno?

Fora je sto se ja i ti znmo, pricli smo licno i j znam da odgovara opisu sveta u kom si ziveo juce. Samo si ga "refrejmovao" dao si mu nove okvire. :)

U usa pola brakova propadne jer zene imaju veca prava. Sto se braka tice, gradjanski brak, da jeste, nepotrebna institucij slzem se. Deljenje imovine sa zenom danas moze da bude jako opasno. BRak je oko tri stvari, "drugarstvo", seks i pare. Kada nestane drugarstvo i seks... ljudi se cupaju kao kokosi oko para.... :)

Slazem se da treba da odbacimo ideju gradjanskog braka. Neprirodno je da dve osobe zive u zajednici i da je sva stecena imovina pola-pola bez obzira ko je stekao. Nepravedno i neprirodno. Crkveni brak je nesto sasvim drugo. Zavet posvecenosti.

Prosta kada tebi kazem zena - tebi su prva asocijacija tvoj supruga i zene oko tebe. A ne ostatak. :)

Nisi pogledao ceo video. Nije jedan holivudski vec gomila njih. A ne smo holivudski oni su samo poznati primeri. Njeg su zene prakticno gurnule u depresiju i alkoholizm. Pocev od njegove majke koju je bolela briga za njega, sve do njegovih zena.

Da. Zato sto imam i ortakinje.. koje se "hvale" time kako "vozaju majmune" svasta cujes kad su ljudi iskreni i otvoreni prema tebi. Svasta i naucis.. sami se otvaraju.... i muski i zenski. :)

Kad ja pricam sa ortakom i on mi kaze "dogovorio sam se sa jednim debilom nesto" ja znm da taj i za mene prica da sam debil, kad prica sa nekim drugim.

ISti princip i na zene primenjujem.

I siguran sam da me ne lazu. Verovatno i oni imaju doprinos u tome. MEdjutim ti konstatno pravis bias kao da ne mogu i zene i muskarci da budu podjednako "djubrad" ti krivis muskarce na kontu zena.... ne shvtas da su meni podjednako djubrad.. .i da se muskaraca u drugarstvim podjednako pazim.

Meni nisu, normalne su.

Na fonu sam pa ne mogu da ti cepkam poruku... Neka ostane na tome da ti argumenti nisu skroz nelogicni al ti iz njih izvlacis totalno nelogicne zakljucke... :-D

Подели на овим сајтовима

Na fonu sam pa ne mogu da ti cepkam poruku... Neka ostane na tome da ti argumenti nisu skroz nelogicni al ti iz njih izvlacis totalno nelogicne zakljucke... :-D

Jok buraz izvukao sam sasvim dobre zakljucke. :)

Kad porazmislis malo dublje, videces.

Подели на овим сајтовима

Jesi ti cuo da postoje zene koje (neces verovati, pazi sad!) zaradjuju vise od muskaraca(?!)

Seksista si samim tim sto tu "cinjenicu" i ne uzimas u razmatranje. Tebi je, kako vidim, jedina moguca opcija- muskarac koji zgrce kintu i zena koja tu kintu oce da otme...

Kako ce ta tvoja sumnja prema zenama da izgleda kad upoznas curu koja ima veca primanja od tebe? Oces li i za nju da mislis da zeli da ti otme polovinu imetka?

Moze li ona da misli da si TI taj koji zeli da se lagano dokopa njenih tesko zaradjenih para? Ili bi njen takav stav kod tebe izazvao jos vecu netrpeljivost prema svim zenama u univerzumu?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...