Jump to content

Зоран Ђуровић: „Борба за неверу“ јавља – Папа назвао православце болесницима

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

na ovom sajtu, ko god da je za sebe govorio da je najgori, skromnog znanja i sl se uvek pravio najpametniji.
Išao glavom kroz zid.
Nije za dzaba starac Porfirije takvo "smirenje" nazivao satanskim

А јел можеш то мало да нам препричаш. Како си ти рецимо то уочио, схватио и сложио се с тим? Ако ти није тешко, наравно.

uzmi knjigu pa čitaj

Како си ти рецимо то уочио, схватио и сложио се с тим сам исчит'о поодавно, све расположиво и између редова па још стиг'о све и да заборавим, а очигледно да ти ниси разумео шта ту питам, као што је, ако хоћеш, још очигледније да у uzetoj knjizi поменути старац satanskim "smirenjem" није nazivao ничије писање na ovom sajtu, или би бар било веома нелогично, већ је размишљао шире, уопштено, универзално... а ти си сам ту и то према својим афинитетима све довео у такав контекст. Тачније, осудио неког за satanizam, а ПиПу није било тешко ни да се препозна па те још тако лакомисленог и посрами.

Да узмемо како си овим препознао и сопствену аутопројекцију.
Подели на овим сајтовима

Још један од оних коментара који говоре да Ви нисте рођени да будете свештеник. 

Неки научник, теолог, то да. То вам нико не спори.

Али један духовни пастир не може овако разговарати са вјрујућим људима.

Имате знање, али љубави вам фали.

Нпр, ја сам разговарао са нашим предивним Митрополитом и наступим "ђоном", а он прими ударац, па ме помази.

Тада сам схватио први пут шта значи окренути други образ кад вас по једном ударе.

То је управо та гордост коју ви посједујете и која не дозвољава једној младој особи да вам приђе и да настави да чита ваше текстове и ставове. А могли би се од вас много научити, али љубави вам фали.

Душо, што би рекао наш владика Игњатије, захваљујем се на овој опасци јер могу да мало средим ситуацију. Наиме, ја сам на више форума и блогова рекао да сам надувенко. Када се то зна, иде се на друго, а не нон-стоп да се понавља као да ја тога нисам свесан. Такав сам, шта да радим.

Што се тиче "предивног митрополита", ја сам био његов ђакон 5 година, а онда је он изјавио како ме не познаје и да никад у животу није чуо за мене. Баш онако очински, да не кажем хришћански. Онда ме нападе као "дилетанта" у Православљу, и назива господином, не сећајући се тобоже да сам и поп у међувремену постао. 'Ајде, на страну све те детињарије.

Такође се слажем и да нисам за попа. Не уклапам се сигурно у тај идеал који ви имате о томе шта је свештеник. Зајрон лепо доказа, ономе кога је Бог Драги украсио интелигенцијом, да никако не могу да будем језуита, јер управо ни у поповски канон не могу да уђем. Опет, Зајрон, помену оне који искачу из канона, који су прогањани, а после им споменике дижу, али не да би се славили ти принципи за које су се ови залагали, него да би систем наставио да претрајава: успео је да у себе интегрише и овакве опасне елементе (вирусе).

У једноме машите: "не разговара се овако са верујућим људима". Проблем је што ја и не разговарам са верујућим људима. Да су они верујући, не би браћу католике називали јеретицима, безбожнима, осуђеним на пропаст. Тако нешто може да каже ревнитељ не по разуму, или будала. Само будала може да има храбрости и да узме реч поводом нечега што не познаје. Уз то се види да нема ни општег образовања ни културе. Е, таквоме одговарам библијски: Будали одговори лудо да себе не би сматрао паметним. 'Ајде, ни овај библијски писац није имао љубави, па онда ни о. Ђуровићу да се много не замера. Нема Ђуровић љубави, јер да је има мислио би само на своје добро и згртање пара, а не да губи време са веселијем Србима.              

Подели на овим сајтовима

Колико је сада пак јасно Светосавље = екуменизам, тешко је рећи; талибанизацијом духовног живота, тај свесмештајући појам "светосавље" је постао первертирани симбол затуцаности и фанатизма.

Шта је "талибанизација духовног живота", ја се извињавам ако прекидам нежности упућене "предивном митрополиту" итсл. апострофирања, а и остале детињарије, ова синтагма ми се учинила сад јако занимљива, коју она ту функцију обавља у реченици? То нешто око Авганистана опет, мада ми није најбистрије ни како се уклапа у ову паролу "Војо војводо, Вучићу педеру!", а још мање у лаконско "Светосавље = екуменизам". Шта би ту уопше и било лакедемонски?

И ја волим често Бибићу да кажем како је у праву, мада га ретко кад и разумем, ал' ето. Њему то значи нешто вероватно.

Јако ми је и ово "свесмештајући", као и "первертирани", али не бих сад претеривао са запиткивањем.

Подели на овим сајтовима

Душо, што би рекао наш владика Игњатије, захваљујем се на овој опасци јер могу да мало средим ситуацију. Наиме, ја сам на више форума и блогова рекао да сам надувенко. Када се то зна, иде се на друго, а не нон-стоп да се понавља као да ја тога нисам свесан. Такав сам, шта да радим.

Што се тиче "предивног митрополита", ја сам био његов ђакон 5 година, а онда је он изјавио како ме не познаје и да никад у животу није чуо за мене. Баш онако очински, да не кажем хришћански. Онда ме нападе као "дилетанта" у Православљу, и назива господином, не сећајући се тобоже да сам и поп у међувремену постао. 'Ајде, на страну све те детињарије.

Такође се слажем и да нисам за попа. Не уклапам се сигурно у тај идеал који ви имате о томе шта је свештеник. Зајрон лепо доказа, ономе кога је Бог Драги украсио интелигенцијом, да никако не могу да будем језуита, јер управо ни у поповски канон не могу да уђем. Опет, Зајрон, помену оне који искачу из канона, који су прогањани, а после им споменике дижу, али не да би се славили ти принципи за које су се ови залагали, него да би систем наставио да претрајава: успео је да у себе интегрише и овакве опасне елементе (вирусе).

У једноме машите: "не разговара се овако са верујућим људима". Проблем је што ја и не разговарам са верујућим људима. Да су они верујући, не би браћу католике називали јеретицима, безбожнима, осуђеним на пропаст. Тако нешто може да каже ревнитељ не по разуму, или будала. Само будала може да има храбрости и да узме реч поводом нечега што не познаје. Уз то се види да нема ни општег образовања ни културе. Е, таквоме одговарам библијски: Будали одговори лудо да себе не би сматрао паметним. 'Ајде, ни овај библијски писац није имао љубави, па онда ни о. Ђуровићу да се много не замера. Нема Ђуровић љубави, јер да је има мислио би само на своје добро и згртање пара, а не да губи време са веселијем Србима.              

Ајде, Вас господине Ђуровићу могу донекле и да разумем (из мени познатих разлога) мада не оправдавам, али оне којима сте Ви узор и који се позивају на ваше изјаве, текстове и тумачења не могу никако ни да разумем ни да оправдам. Са стране би ствари ипак требало боље да се виде. После текста као што је овај и њему сличних, поставља се питање да ли и са Вама уопште вреди ишта разговарати. Изабрали сте Ви себи и свој свет и веру и браћу. Желим вам све најбоље.

Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора!

Подели на овим сајтовима

Ja vjerujem da kad bi ekumenske razgovore vodili ovakvi sjajni ljudi, teolozi, sveštenici i sa katoličke i sa pravoslavne strane kao što je ovaj naš moravski župnik, praktičar što se kaže, radnik u vinogradu Božijem, pastoralac "na terenu"  i sa tri istudirana fakulteta i diplomama žurnalistike, sociologije i teologije, vrlo brzo bi se došlo do velikih i osjetnih pomaka u ekumenskom dijalogu i u mnogim stvarima do obostrane shode. No, možda bi to bilo prebrzo, ko to zna, valjda je onda bolje ovako pomalo i bez njih jer mnogi taj tempo ne bi podnijeli i izdržali. Ko bude htio vidjet o kakvom se to svešteniku i župniku radi može pogledat video i kad je već na češkom, dosta se da razumjeti i ovako a komu se to gledati ne bude htjelo, ne mora. Na žalost nisu tamo titlovi a ja ih još nisam stigao naučiti postavljati pa vam se na tom izvinjavam.

VIDEO:

Jan Hanák - kněz brněnské diecéze, farář v Bohdalicích, publicista,

Jan Hanak - sveštenik brnjenske dijeceze, župnik u Bohdalicama, publicista

http://goo.gl/PVSRxM

Eto i PIP-u jedan naš sveštenik kod kojeg bi takodjer prema njegovim predstavama mnogi pravoslavni vjernici mogli otići na rodbinski i prijateljski razgovor kao što je to on predložio tim našim katoličkim, zašto da ne? Jedino ta jezička barijera, kad te ne bi bilo dalo bi se i to bez problema sprovest.

:)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Nego, Zoki, da nisi slučajno neki Jezuita ili njihov saradnik? Ono "Sveti Otac" te odalo. Primetili ljudi. :)))

Душо ...

...

... Нема Ђуровић љубави, јер да је има мислио би само на своје добро и згртање пара, а не да губи време са веселијем Србима.              

interesantna sinegdoha u poslednjoj rečenici gospodina.

Подели на овим сајтовима

Богољубазни, лепо је што ме пратиш на Фејсу, али бих те замолио да се испишеш. Штакорско је то понашање. То се види и из овог твог троловања овде где излећеш са текстом који нема благе везе са овом темом.

Ко је заинтересован може текст видети на Стању ствари (Зоран Ђуровић: Зашто владика Раде није хтео да буде светац од руке Амфилохијеве?), али није био за ЖРУ. У преписци на ФБ сам се захвало на сигнализацији за једну фотографију која је била погрешно потписана, као што сам поменуо да ме нису разумели око проблема стакла (да не знам да има кивота у стаклу, то је као да нисам чуо за св. Николу; зато хвала на добронамерности). Заиста би било лепо да ме више не пратиш на ФБ, треба да чуваш своју племениту душу од мојих саблажњивих постова и коментара. Можда и веру изгубиш, или не дај боже, постанеш екумениста!    

Sta znam oce,ne znam da oko tekstova pravite podele i klasifikacije ovi su za zru a ovi nisu,pa sam iskoristio pravo da ipak kazem sta mislim. Videh da se ovde pokrenula neka zestoka polemika,pa sam samo dao utisak da mislim da umete biti i zlonamerni katkad,no dobro,vama je dopusteno da budete plahoviti. Pomenite oce.

Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав

Подели на овим сајтовима

ође ми и да питам, па добро има л' кога у Срба а да теби ваља?
Iskreno, retko ko. To što mi se svidja pomrlo  pre 500 god.

Doduše, Vučić mi se svidja.

Подели на овим сајтовима

Како си ти рецимо то уочио, схватио и сложио се с тим сам исчит'о поодавно, све расположиво и између редова па још стиг'о све и да заборавим, а очигледно да ти ниси разумео шта ту питам, као што је, ако хоћеш, још очигледније да у uzetoj knjizi поменути старац satanskim "smirenjem" није nazivao ничије писање na ovom sajtu, или би бар било веома нелогично, већ је размишљао шире, уопштено, универзално... а ти си сам ту и то према својим афинитетима све довео у такав контекст. Тачније, осудио неког за satanizam, а ПиПу није било тешко ни да се препозна па те још тако лакомисленог и посрами.

Да узмемо како си овим препознао и сопствену аутопројекцију.

Ako je starac osudio za satanizam, ondaK sam i ja. Pametnom dosta.

Подели на овим сајтовима

ако ћемо искрено неке од највећих Срба су управо дали Црногорци. Ако не и највеће. 

Deda mi se rodio u Bratonozicima , ako ista znas o istoriji Srba u cnoj gori onda znas odakle su i da su najcistiji srbi koji se nikada nisu mesali sa siptarima , turcima, muslimanima i ostalima. Elem , ja nikada ne cuh dedu da je crnogorac , nikad , navek je bio Srbin kao i najveci deo tog dela familije , posebno u ono vreme najzesceg komunizma kad je najbolje bilo ne biti Srbin .To sto je bio Srbin i sto je bio posten ga je kostalo karijere (umalo i zivota). Imam i drugi deo familije , po babi , oni su crnogorci , nikad Srbi nisu bili i danas nemamo kontakt jer im mi Srbi ne valjamo i to sto lose zive je krivica Srbije . Nisu crnogorci dali nikakve Srbe , ili si Srbin ili crnogorac , Srbi radjaju Srbe , sta radjaju crnogorci ne znam , nisam bio tamo vise od 15 godina 

Подели на овим сајтовима

Изабрали сте Ви себи и свој свет и веру и браћу. Желим вам све најбоље.

Izabrao covek Srpsku Pravoslavnu crkvu, pravoslavnu veru i pravoslavnu bracu. I svako mu cast ...  ne stidi se da to jasno kaze..

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...