ПиП Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Не знам, питајте оног апостола...или ни писмо не читате? Питам ја тебе: Да ли су Сви који се причешћују свети? Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Пип, душо, како би рекао владика Игњатије, да ли би био спреман да уролаш свој папир на коме си написао како се папа не може назвати светим оцем и онда га прогутати Дакле, мало пепела и концентрације. После, када се лепо пресабереш и видиш да немаш ни терминологију као св. Марко, онда, пригрливши је, упутиш још неко питање ако ти нешто није јасно. О. Зоран Ђуровић, а не Ђурић ће бити рад да ти одговори. Благодарим, а Вама препоручујем мало мање надимања и гордости. Без обзира што сте високообразовани и што сте свештеник, ипак разговарате са одраслим човеком (по Бићанићу чак и светим) а не са неким клинцем или ментално заосталим што би се могло закључити из Вашег стила писања. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zoran Đurović Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Ја са мојим скромним познавањем православља, знам толико да ни у православној цркви никога не називам светим (ни свештеника, ни епископа, ни патријарха) осим светитеља које је та иста црква канонизивала а камоли да римокатоличког верског поглавара зовем светим оцем. Лепо је што приметисте ваше "скромно познавање православља". Да није скромно, онда бисте знали да се са свети и блаженим називају свештене особе у православној комуникацији од када је света и века. Штавише, и лаике тако Павле (апостол, не патријарх срБски) ословљава. То што ви не прихватате православну етикецију, то је само ваш проблем. Ви сте негде умислили да сте православац, али то је виша сила. Ја сам имао случајева да су се особе декларисале као православци а да нису ни крштене. И у одбору, нпр. за оснивање Црногорске ПЦ има муслимана и некрштених. Свако може да умисли за себе шта хоће, али то субјективно осећање мора да прође објективну верифику. Никад нисам видео да се неки хришћанин неком патријарху обраћа са пријатељу, друже и сл. Увек иде: Ваша светости, блаженство. Замолио бих вас опет да се сконцентришете, јер не могу да објашњавам ове баналности. Ако не буде више одговора са моје стране, то значи да се нисте концентрисали. Плутон and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Питам ја тебе: Да ли су Сви који се причешћују свети? svetinje svetima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Што се тиче ословљавања то препуштам Вама, да утврдите историјске чињенице и околности у којима је Марко Ефски папу ословљавао тако. Чисто сумњам да је ван званичног протоколарног дописивања игде више употребљавао тај израз у комуникацији са својима. Својим ословљавањем папе "Светим Оцем" и када од Вас то не захтева никакав протокол ви као православни свештеник такође "трујете" и замагљујете поглед православним Хришћанима придајући римокатоличком верском поглавару значај светости и очинства. Ја са мојим скромним познавањем православља, знам толико да ни у православној цркви никога не називам светим (ни свештеника, ни епископа, ни патријарха) осим светитеља које је та иста црква канонизивала а камоли да римокатоличког верског поглавара зовем светим оцем. Trpite rječičkovanjem, ko s takvima kao ti i tebi sličnima hoće voditi dijalog mora biti spreman na ogromnu količinu neurolingvalnog balasta ogedajući se u rječičkovanju, neprestanom vaganju i analizovanju pojmova, koji je ispravan a koji neispravan i kad su očigledno sve to sinonimi. A što se tiče tog medjusobnog oslovljavanja ja koliko znam arhijereji pravoslavni i katolički se medjusobno oslovljavaju već vijekovima istim protokolarnim nazivoslovljem u zvaničnom i pismenom kontaktu a sa "Dragi brate u Hristu" u ličnom, osobnom i nefrormalnom, privatnom kontaktu. A ti PiP-e predlažeš ako sam to dobro shvatio i razumio, da se papa i pravoslavni patrijarsi medjusobno i uzajamno pismeno i usmeno oslovljavaju i tituluju kao: Nesveti i neizrecivo grješni čovječe, moralni bijedniče i duhovna trosko, nevrijedni i nezaslužni, suvišni i promašeni u svakom pogledu itd. itd. Pa kad postaneš carigradski ili moskovski ili barem srpski patrijarh niko ti neće branit da pokušaš uvesti takav novi običaj oslovljavanja medju arhijerejima, možda i uspiješ ako se to svima drugima svidi. Odlična stvar za vježbu poniznosti ili smjernosti i smirenoumlja. Na idejama ti se stvarno može pozavidjeti, čovjek bez ideja ni u kojem slučaju nisi. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 na ovom sajtu, ko god da je za sebe govorio da je najgori, skromnog znanja i sl se uvek pravio najpametniji. Išao glavom kroz zid. Nije za dzaba starac Porfirije takvo "smirenje" nazivao satanskim Zoran Đurović, Млађони, Mилена КШ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 na ovom sajtu, ko god da je za sebe govorio da je najgori, skromnog znanja i sl se uvek pravio najpametniji. Išao glavom kroz zid. Nije za dzaba starac Porfirije takvo "smirenje" nazivao satanskim Пошто наравно циљаш на мене, да ти разбијем илузију о томе да глумим лажну скромност. Када сам написао "скромним познавањем" управо сам то урадио само из цинизма да направим још већи контраст између мене и свештеника Ђуровића који увек потенцира своју ученост као што рецимо ти потенцираш своје свезнање. Лош јесам али далеко од тога да сам најгори. Трудим се колико могу да се представим управо онакавим какав јесам. За твоје "смирење" тек треба да смисле назив. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Nije za dzaba starac Porfirije takvo "smirenje" nazivao satanskim А јел можеш то мало да нам препричаш. Како си ти рецимо то уочио, схватио и сложио се с тим? Ако ти није тешко, наравно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 И шта сад са тиме? Шта смо ново сазнали? "Борба за веру" пише то што пише. Папа и даље ради на остварењу свог земаљског царства. Зоран Ђуровић се улизује католицима. Што би се рекло: Ништа ново под капом небеском. pip je dokaz da ce vazda da im likova koji ce d veruju u gluposti bez da se pomuce malo i razmisle.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 pip je dokaz da ce vazda da im likova koji ce d veruju u gluposti bez da se pomuce malo i razmisle.... Млађони, кога ти критикујеш, тај заиста има разлог да се радује. Не дај Боже да почнеш да ме подржаваш, једино би ми штрик преостао у том случају. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 14, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Pročitala sam uvodni tekst i da budem iskrena, nisam baš njabolje razumjela: tko je otac Zoran i tko su ti koji se nazivaju "Borba za veru". ... Ostaje pitanje zašto su ti pripadnici pokreta " Borba za veru" izvrću Papine riječi? Oni su raskolnici? Odvojili su se od SPC? Ako jesu, onda su upravo oni "bolesni". Ne mislim da se otac Zoran ulizava katolicima. Kako? ... Ne znaš tko je otac Zoran!?? On ne samo da je jadan poznati slikar, već je i značajan autoritet mnogima ovde. Poreklom je iz bara. . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ne znaš tko je otac Zoran!?? Poreklom je iz bara. . Aha! Sumnjao sam ja da je on neka vodena živuljka A i slika mu lažna na forumu...sad ću ja da postavim pravu: Otac Zoran...aka ...Zmaj iz bare, izlazi na kopno da rovari ekumenistički Deki992, Zoran Đurović and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 3 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Ovo je napisao Arčibald Rajs. realno, Srbi nikada nisu išli u crkvu kao vo vrjeme ovo Листам тему... Читам.. Ово једноставно није тачно. Посебно не за Србе из Црне Горе.... Свако село минимум једну Цркву у Старој Црној Гори. Људи пред сваку борбу се нпр причешћивали, а борби сваки дан... Плус Цркве пуне жена и дјеце док су мужеви и очеви на бојним пољима... А у миру само се тамо сједјело (то је било најчешће сеоско гумно на којем се окупљало и бесједило). зеленизуб је реаговао/ла на ово 1 "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Здравков Меденица Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Pročitala sam uvodni tekst i da budem iskrena, nisam baš njabolje razumjela: tko je otac Zoran i tko su ti koji se nazivaju "Borba za veru". Za Papu sam sigurna da takvo što nije ni pomislio. Sve što je Papa rekao, može se pronaći na stranicama vatikanskog sajta. Koliko je meni poznato, samo jednom je spomenuo pravoslavce i to u jednom razgovoru s biskupima govoreći o sinodalnosti. Rekao je da bi trebali učiti od pravoslavaca jer oni u tome imaju iskustva. Ostaje pitanje zašto su ti pripadnici pokreta " Borba za veru" izvrću Papine riječi? Oni su raskolnici? Odvojili su se od SPC? Ako jesu, onda su upravo oni "bolesni". Ne mislim da se otac Zoran ulizava katolicima. Kako? Ako je ukazao na jednu laž, onda je u službi Istine i samim tim svjedoči za Isusa. To je njegova svećenička dužnost. Što se tiče Papinog imena Francisco...svaki ga narod izgovara na svom jeziku. Meni ne smeta kad napišete Franja, samo mi je smiješno...ali, čini mi se da i druga muška imena pretvarate u ženska. Ови са "Борбе за веру" су ти она струје у СПЦ (која је доста јака међу "вјерницима") која се боји од папе и од (они би рекли) новотарија, како у литургијама, тако и у свему другом (одма би ти кренули причу о отвореним дверима, љубљењу руке папе, несиласку светог огња једном приликом и тако даље...). Они у суштини су против дијалога са католицима (и екуменизма. Добро, они су против Екуменизма-то је дијалог ). По мом мишљењу, једно доста проблематично размишљање које за циљ има да "упозори на опасност" од Папе. А отац Зоран је један начитан и паметан човјек, који зна да се погорди опасно, а тад и није вољан за дијалог, но за паметовање, па ти предлажем да читаш и не дискутујеш са њиме, но да питаш на више мјеста и упоредиш одговоре... По мом мишљењу, некад је он у праву, некад ови са којима се константно препуцава, а неки од њих су и Епископи и Митрополити... Добро, не препуцава него води дијалог... "Пред безумним не говори, јер неће марити за мудрост беседе твоје" Приче Соломунове 23:9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Новембар 14, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 14, 2014 Sta papa i katolicka crkva stvarno misle o nama prvoslavnima najbolje govori slucaj stepinca . Pametnome dosta ПиП and Владан Здравков Меденица је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука