МилошБГ Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 (измењено) POVRATAK http://www.dragas.biz/povratak/ Измењено Новембар 13, 2014 од RYLAH Оставио сам само линк, текст није за Поуке, превише вулгарности. Ко хоће, може да оде да погледа текст. Manolis је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Branko je dao pravu dijagnozu ovog slucaja... Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 A gde si procitao tu definiciju? Bas bih voleo da cujem, ko je tako definisao globalizam. I daj mi jedan primer, kulturne agresije velikih na male. Не знам где је он прочитао, ја сам у својој социологији. Пошто сад не могу то да ти пошаљем, књига је, а и немам времена, рећи ћу ти само пар ствари из сећања. Да, глобализам врши културну агресију на мале земље и мале културе. Имаш феномен познат као мекдонализација. Све у свету почиње да личи на једно те исто и тиме се руши култура једне земље, поготово ако је мала. Друго, глобализам је увек против национализма. Зато ћеш данас чути негативне изјаве у вези национализма, док пре 100-200 година то ниси могао чути, а ради се о потпуно истим особама: о либералима. Исто као што су либерали ''измислили'' глобализам, тако су ''измислили'' национализам. Но, како слободна трговина почиње да се шири ван граница једне земље, онда се дешава да стари заговорници национализма постају противници истог. Глобализам је итекако за превазилажење националних граница. Живи пример тога су ти разне уније, заједничка тржишта, царинске уније итд. као што ЕУ, НАФТА, ЛАФТА итд. Крајњи циљ глобализма је она чувена Светска влада о којој се обично данас негативно прича као о завери масона, илумината, гуштера итд. а вероватно се ради о плану многих светских корпорација које данас имају огроман утицај на националне државе, јер је неким корпорацијама БДП већи од неких држава. Наравно, не мора да значи да те корпорације од Светске владе хоће да направе тоталитарни поредак са чипованим људима који се клањају Антихристу као што многи параноишу, већ је то пре свега један економски план, лакше им је да паре зарађују када нема националних граница. МилошБГ, Tumaralo. and feeble је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Šešelj je to potvrdio. Bio je jasan i odlučan. Njegov zadatak je da sruši izdajnike na vlasti. Da li se neko oglasio povodom te izjave? Hag? Brisel? Vašington? Ne. Svi ćute! To je dokaz da oni ne nameravaju da spreče Šešelja da politički deluje. A zašto bi ga i sprečavali? Pa, on nije osuđen! Šešelj je krenuo odmah u političku kampanju. Jasno je pokazao da je spreman za politički okršaj. On nema vremena za gubljenje. Šta Srbija dobija povratkom Šešelja? Izdajnička i ЕUropska vlast dobija opasnog protivnika. Političara koji mora da se osveti. Malo bi tu valjalo razmisliti,jedino što bi evropi dobro moglo doneti puštanjem Šešelja,je njegovo uništenje i sa njim sva patriotska priča u vezi KiM. Da li su Vučiću obećali pomoć oko te igranke? Dakle koja je korist EU što su pustili Šešelja. ? Inače oko KiM ne mislim samo na teritoriju nego na duh Lazara čiji smo sinovi. Ili nismo? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Tumaralo. Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 POVRATAK http://www.dragas.biz/povratak/ Dobra je analiza. Dragas uglavnom izdominria svaku temu xD Samo jedan paradoks postoji oko cele ove price o povratku Seselja. Amerikancima je u interesu da se on vrati i da politicki deluje. Nemoguce da Seselju to nije jasno sa njegovom inteligencijom, politickim iskustvom i ulicnim mentalitetom. Pa ce svejedno pristati da bude korisni idiot za Amerikance? Ja mislim da je on svestan toga samo ga bas briga jer on nikad i nije postupao sa razumom (to je samo orudje) vec sa ideologijom, voljom, i sada- osvetom. Sve u svemu u narednom periodu nece biti lepo ovde...ocigledno je i na osnovu istorijskih iskustava i savremenih prilika da je ovaj deo sveta predvidjen za pustosenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Dobra je analiza. Dragas uglavnom izdominria svaku temu xD Samo jedan paradoks postoji oko cele ove price o povratku Seselja. Amerikancima je u interesu da se on vrati i da politicki deluje. Nemoguce da Seselju to nije jasno sa njegovom inteligencijom, politickim iskustvom i ulicnim mentalitetom. Pa ce svejedno pristati da bude korisni idiot za Amerikance? Ja mislim da je on svestan toga samo ga bas briga jer on nikad i nije postupao sa razumom (to je samo orudje) vec sa ideologijom, voljom, i sada- osvetom. Sve u svemu u narednom periodu nece biti lepo ovde...ocigledno je i na osnovu istorijskih iskustava i savremenih prilika da je ovaj deo sveta predvidjen za pustosenje. Ne! Amerikancima je potrebna totalna rasturaljka,nešto kao što su dva krvava pit bula u ringu do smrti, Tako će se kažnjavati svaka neposlušnost koja teži neutralnosti i saradnji sa Rusijom. Amerika je previše složena zemlja (za same amerikance) i po tome je opasnost,u to sasvim verujem. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Не знам где је он прочитао, ја сам у својој социологији. Пошто сад не могу то да ти пошаљем, књига је, а и немам времена, рећи ћу ти само пар ствари из сећања. Да, глобализам врши културну агресију на мале земље и мале културе. Имаш феномен познат као мекдонализација. Све у свету почиње да личи на једно те исто и тиме се руши култура једне земље, поготово ако је мала. Друго, глобализам је увек против национализма. Зато ћеш данас чути негативне изјаве у вези национализма, док пре 100-200 година то ниси могао чути, а ради се о потпуно истим особама: о либералима. Исто као што су либерали ''измислили'' глобализам, тако су ''измислили'' национализам. Но, како слободна трговина почиње да се шири ван граница једне земље, онда се дешава да стари заговорници национализма постају противници истог. Глобализам је итекако за превазилажење националних граница. Живи пример тога су ти разне уније, заједничка тржишта, царинске уније итд. као што ЕУ, НАФТА, ЛАФТА итд. Крајњи циљ глобализма је она чувена Светска влада о којој се обично данас негативно прича као о завери масона, илумината, гуштера итд. а вероватно се ради о плану многих светских корпорација које данас имају огроман утицај на националне државе, јер је неким корпорацијама БДП већи од неких држава. Наравно, не мора да значи да те корпорације од Светске владе хоће да направе тоталитарни поредак са чипованим људима који се клањају Антихристу као што многи параноишу, већ је то пре свега један економски план, лакше им је да паре зарађују када нема националних граница. uf brate mili... prvo kaazes pise agresija i navodis primer macdonldizacije.... a gde je tu agresija? Jel McDonald tera puskama ljude da jedu kod njega? Ne.... vec ponudi nesto, i ti doborovoljno prihvaatis ili ne prihvatis. Nema tu agresije. Dalje.... o cemu si pisao.. "rusenje" kulture... izvini al to nije rusenje kulture....kulture se menjaju i evoluiraju. Kaada se dve kulture sretnu one prihvate jedn iz druge ono sto im je korisno i znimljivo. To nije nikkvo rusenje i agresija vec doborovljna razmen izmedju kultura i sasvim prirodni proces koji se desava izmedju ljudi svakodnevno Trece... globaln trgovin to je ono sto sama ja rekao. I to je dobra stvar. Ko sto rekoh.. ti danas pises na kompjuteru koji je napravljen u japanu, ims windows koji je nprvljen u americi. Da nema svetskih trgovinskih organizcij, ti sad ne bi imao taj kompjuter. Dakle globaalizm je ocigledno odlcna stvar a svako ko pise o globalimu sa kompjutera je obican licemer. Uziva u plodovim globalizma ali prica da mu ne valja. I naa krju... ovo o tome d je cilj globalizm jedna vlad.. svetska... to sigurno nisi procitao u knjizi iz sociologije osim ako je ne pise neki poremeceni tip. Im teznji konkretizaciji prava, trgovinskog prava, javnog prava... da bi mogli d se resvaju sporovi izmedju drzava ali jedna vlada... ne... jedna globaalna svetskaa organizaacija da, ali vlada ne. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 @@МилошБГ, Hteo bih da te citiram, vidim da si lajkovao post o agresiji.... da ti objasnim globalizam u prksi. Globalizam u praksi ti je to sto ti dans ims rep u Srbiji. To je to uticanje i agresij na kulturu, kako je nazivaju "anti globalisti" d neko dobije novu informaciju, stil, muziku iz neke kulture i da krene da je koristi. Eto, strasnog zlog globalistickog rusenja kulture u praksi........ rep u srbiji.... I meni je prosto retardirano kada reperi pevaju antiglobalizam, ko neku apstrktnu cinjenicu a smo prisustvo muzike koju oni vole tu... je uprvo taj globalizam u praksi. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Ево интересантне изјаве са конференције за штампу: - Prema njegovim rečima, Hag je dodao novu argumentaciju, a to je zahtev da prihvati garancije premijera Vučića, jer su znali "da to ni mrtav ne bi učinio". "Hagu je dozlogrdilo da me drže tamo i učinili su ustupak Vučiću da odlože moj dolazak dok ne prođe poseta albanskog premijera Edija Rame", rekao je Šešelj. On je rekao da se ne vraća tamo dobrovoljno i da ako treba, moraju da ga uhapse Vučić i Nikolić. "To bi bio paradoks, da me isporuče oni koji su bili moji najbliži saradnici i saučesnici u ratnim zločinima i zločinima protiv čovečnosti. Da li mislite da bih ja takvu priliku propustio", rekao je Šešelj - Извор Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 AKo Seselj jeste monstrum onda to jesu i Nikolic i Vucic i zaboravljeni ali u svakom slucaju poltroncic svake vlasti Vuk Draskovic,prema tome za to boldovano puna podrska Seselju. zlaja and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 RYLAH, Милан Ракић, -Владимир- and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 AKo Seselj jeste monstrum onda to jesu i Nikolic i Vucic i zaboravljeni ali u svakom slucaju poltroncic svake vlasti Vuk Draskovic,prema tome za to boldovano puna podrska Seselju. Podrska seselju u tom sukobu svakako, ali moj glas ipak ide stranim placenicima. MMFovim agentima itd... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 ...moje mišljenje je da je on čovek EU, tj. Zapada. A zna se kome EU služi...Sve je to smišljena igrica da se uništi to što Zapad želi uništiti...lukavo i licimerno... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ПиП Написано Новембар 13, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 ...moje mišljenje je da je on čovek EU, tj. Zapada. A zna se kome EU služi...Sve je to smišljena igrica da se uništi to što Zapad želi uništiti...lukavo i licimerno... Па слушај, ако и јесте тек онда га ценим. Човек који је спреман да одседи у Хагу 12 година само да би преварио "премудре" Србе (које није лако преварити ) завредео је свако поштовање. То је прави страни плаћеник, а не ови који не могу поштено да издрже ни глађу да штрајкују да би замазали очи народу. Забрањена ПОРУКА и забрањена ТЕМА далеко се чује. Живела слобода говора! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Новембар 13, 2014 Гости Пријави Подели Написано Новембар 13, 2014 Ексклузивно. Шешељ: захвалан сам Русији што ми је спасила живот © Photo: AP/Valerie Kuypers, Pool Свега дан након повратка из Хашког трибунала, ексклузивни интервју нашем новинару Тимуру Блохину, дао је лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ. Господине Шешељ, на последњим изборима, ваша партија је наступила са паролом „И Косово и Русија“. Зашто би, по вашем мишљењу, управо Москва требало да буде главни партнер Београда? Од почетка формирања Српске радикалне странке ми се залажемо за руску опцију у спољној политици Србије. Чак и онда кад је Русија била у веома тешком стању под режимом Јељцина. Сада кад се Русија усправила, стала на ноге под влашћу председника Путина наши су се разлози вишеструко повећали. Наша шанса је једино приближавање Русији. Ми желимо пуну интеграцију са Русијом. Онако како су кренули Белорусија, Казахстан. Да ми нимало не заостајемо. Само нас интеграција са Русијом може спасити. Као што нас је увек Русија спашавала кроз историју кад смо били у најтежој ситуацији. „Јужни ток“ је сада, може се рећи, суспендован, а то је пре свега последица проблема у односима ЕУ и Русије. Да ли ви и даље верујете у тај пројекат? Он је веома важан за Србију и СРС се залаже да се радови на Јужном току обављају у Србији без обзира на ову суспензију. Јер суспензија ће бити привременог карактера, а оно што се уради на плану Јужног тока у нашој земљи ће постати исплатљивије у енергетском погледу. Сада су против Русије на снази, вама и вашим сународницима тако добро познате, западне санкције.... А шта те санкције могу да нашкоде Русији? Ништа. Те санкције ће само западноевропским земљама да шкоде. Русији оне не могу да нашкоде, чак могу подстаћи Русију на нове привредне подухвате: на сопствену производњу хране, на сопствену производњу индустријских производа и слично. Да ли сте пратили дешавања у Украјини? Шта мислите о „Евромајдану“ и рату на југоистоку земље? Сад је на власти у Украјини, у Кијеву једна пронацистичка хунта коју је инструментализовао Запад. Српска радикална странка подржава и Доњецк и Луганск. Ми желимо да цела Украјина врати своју душу, да се врати на словенски пут, да одустане и од европских и од атлантских интеграција. Јер оне само доносе пропаст и Украјинцима и Русима који живе у Украјини. Присетимо се једног вашег ТВ дуела са покојним српским премијером Зораном Ђинђићем. Ви сте тада рекли да само поцепана Србија може ући у ЕУ- односно Србија без Црне Горе (емисија је емитована пре распада СРЈ), Косова и других територија. Ви и даље не верујете у европске интеграције Београда? Не верујем. Они се само с нама поигравају, они су наши непријатељи. Шта ми имамо да тражимо у Европској унији кад су 23 њене чланице од укупно 28 признале независност Косова? Видите шта је Вучић сад направио драму око изјаве албанског премијера. Он је заправо на рачун албанског премијера сасуо оно што се не усуђује да саспе у лице Американцима, Енглезима, Французима или Немцима. У Русији је током свих ових година (вашег заточеништва) био активан друштвени комитет за заштиту Шешеља. Шта за вас значи та подршка? Да, то ми је била велика и морална и политичка подршка и веома сам задовољан. И моји сарадници из врха Српске радикалне странке редовно су ми достављали информације о раду тог комитета. Ја сам захвалан и руској влади што ми је спасила живот у време мог штрајка глађу који је трајао 28 дана. Тамо су већ били одлучили да ме пусте да умрем. Али је онда руском Министарство иностраних послова издало веома оштро саопштење после кога су одмах попустили у Хашког трибуналу и прихватили свих мојих шест услова за прекид штрајка глађу. Главни тужилац Трибунала Серж Брамерц је изјавио да ће пресуда за ваш случај бити изречена непре краја 2015.године. Какву пресуду очекујете? Мене не интересује шта ће бити коначна пресуда. Ја сам се вратио у Србију и ја се више нећу враћати у Хаг. Бар не добровољно. Ако ме затраже, онда ће да ме хапсе Томислав Николић и Александар Вучић и испоручују. Ја сам био у Хагу довољно. Нису стигли да ме осуде. Држали су ме прекомерно у притвору, нису у стању да донесу пресуду. Што би се ја више освртао на Хаг? Опозиција у Србији проживљава тешка времена. Да ли сте спремни да сарађујете са десницом? Мени треба мало времена да сагледам сад ко је на којим позицијама, јер има доста индиција да је Вучић умешао своје прсте у ова нека збивања на опозиционој сцени, код парламентарне опозиције. Дакле, ту морамо бити опрезни. Али ми желимо да окупимо све српске патриоте, све оне који су за приближавање Русији, а који су против уласка у Европску унију.опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_11_13/Ekskluzivno-SHeshelj-zahvalan-sam-ruskoj-vladi-shto-mi-je-spasila-zhivot-9404/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука