Danijela Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Април 6, 2015 Пријави Подели Написано Април 6, 2015 JESSY је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Мај 2, 2015 Пријави Подели Написано Мај 2, 2015 Митрополит Атанасије Лимасолски, „кипарски Златоуст“, духовни син Светог Пајсија Светогорца нас, како само он уме, поучава какав наш став треба да буде према људима других вера, да ли оно што може да нам се чини као „ревновање за веру“ заиста јесте ревност или се нешто друго иза тога крије? Владика нам показује и који је прави пут између две крајности које су данас собом скоро потпуно заклониле све друго. http://www.svedokverni.org/napad-na-drugog-pokazuje-da-sam-imas-problem-sa-verom-mitropolit-atanasije-limasolski/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 24, 2015 Пријави Подели Написано Мај 24, 2015 Станоје Станковић: „Мисија Православне цркве у савременом свету“ На духовној трибини Мисионарске школе при Храму св. Александра Невског гостовао је Станоје Станковић, стоматолог, члан Мисионарског одељења СПЦ и такође оснивач веб-сајта „Сведок верни“. Он је говорио о спољашњој мисији Православне Цркве у савременом свету, а госта је на почетку представио и скуп благословио отац Вајо Јовић. Предавање је за наше слушаоце забележио Марко Јовановић. http://www.slovoljubve.com/sites/default/files/79/15/05/22.05.15_zbor_-_stanoje_stankovic_-_misija_pravoslavne_crkve_u_savremenom_svetu.mp3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Мај 28, 2015 Пријави Подели Написано Мај 28, 2015 Приручник за разговор са протестантима и Јеховиним сведоцима – Свештеник Вјачеслав Рубски Ретки су људи који нису имали прилике да буду у додиру са проповедницима „другог Исуса“ (2 Кор. 11:4). О њима је свети Јефрем Сирин говорио: „оно што му је било потребно (ђаво) је узео из Писма, а што му је противречило је изоставио. Тако и јеретици из Писма узимају оно што им је потребно за своје саблажњујуће учење, а изостављају оно што противречи њиховој заблуди, да би се на тај начин јасно показали као ученици свог учитеља“. За савременог православног хришћанина није довољно просто да зна Истину, неопходно је да се учи да штити Истину. Штити Истину не због Њене „рањивости“, већ из бриге за свој вечни удео. Цена духовног незнања је прескупа. Ово дело ће вам помоћи да на протестантско „писано је“ (Мт. 4:5) умете да одговорите гласом Цркве „и ово је написано…“ (Мт. 4:7). http://www.svedokverni.org/prirucnik-za-razgovor-sa-protestantima-i-jehovinim-svedocima-svestenik-vjaceslav-rubski/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Јун 22, 2015 Пријави Подели Написано Јун 22, 2015 Мисија доступна сваком Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ припремио је 12 летака за потребе унутрашње мисије у нашем народу. Позивамо све неравнодушне да узму учешће! У овим мисионарским лецима се приступачним језиком говори о истинама Православља, правилном односу према ономе што заокупља и брине савременог човека: односима у браку и породичној срећи, смрти блиских особа, магијском односу према вери, борби са једном од најтежих страсти – унинијем (чамотињом) и депресијом до које ова запуштена страст доводи… Леци су састављени из материјала које су припремили истакнути мисионари Руске Православне Цркве: Свештеномученик Данил Сисојев, свештеници Георгије Максимов и Павле Гумеров. Позивамо све људе Цркве који желе да помогну својим ближњима да учествују у овом пројекту. http://www.svedokverni.org/pravoslavni-leci-misija-dostupna-svakom/ horatio је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 s ovim letkom nije nesto u redu. http://www.svedokverni.org/wp-content/uploads/2015/06/letak-Osnove-pravoslavne-vere.pdf Страница није пронађенаI'm sorry, but the page you're looking for could not be found. Below are our most recent entries. Perhaps you'll find what you're looking for there. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јун 25, 2015 Пријави Подели Написано Јун 25, 2015 Sretene, proverićemo. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Предлажемо размишљање делатног мисионара садашњице у коме могу да се виде решења и за оно што је веома актуелно у Србији данас, миграција људи који се налазе у великом броју у нашој земљи, а што на жалост, црквени људи често не виде – шансу коју нам Бог даје да послужимо спасењу ближњег. Да ли неко види Промисао који је те људе довео да прођу управо кроз Грчку и Србију, земље у којој живи Црква? Зашто не бисмо показали љубав према њима и сведочили им Христа? Упркос увреженом стереотипу „да се треба прво побринути за своје, па тек онда за друге“, реалност говори да би делатна брига о ближњем изазвала подизање мисије и међу нашим народом. Такође, многи људи би могли на тај начин да пронађу себи место на пољу Цркве и себи самима реално помогну кроз помагање ближњем. http://www.svedokverni.org/aktuelnost-misionarenja-u-svetlosti-savremenih-izazova-svestenik-georgije-maksimov/ verum est in beer, Aleksandra_A and Danijela је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Stanoje Stankovic Написано Јул 4, 2015 Пријави Подели Написано Јул 4, 2015 Ма јесте, па да се наваде и остану овде. Проблем овде је што нема мисије, што нема плана и што нема идеје. Овде не мислим на "мање" пројекте који неки људи одлично раде, између осталог и центар о. Данило Сисојев, него на плану саме СПЦ, па се онда разни људи довијају помоћу штапа и канапа, а у највећој мери без икакве подршке или помоћи СПЦ. Иначе се слажем и мислим да је ово одлична идеја. "Мисија Православне Цркве има два проблема: нема новца и нема људи" - Свети и равноапостолни Николај Јапански ... Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 23, 2015 Пријави Подели Написано Август 23, 2015 Јуче ујутро, у суботу 21. августа, православна мисија је још једном крунисала предани и стрпљиви рад на испуњавању Христове заповести о мисионарењу (Мт. 28:19-20). На крајњем југу Филипина је у селу Ладол, област Сарангани, крштено 239 људи, целокупна заједница аглипајаца (некадашњих римокатолика који су се одвојили пре 100 година од Рима) примљена је у Цркву. Крштење су обавили у океану мисионари Московске патријаршије, о. Георгије Максимов и о. Кирил Шкарбуљ, православна мисија је посвећена Светом Јовану Претечи. Испод се налази неколико фотографија из мисије која се заиста врши на светоотачки начин, у духу Предања Цркве и онда и није никакво изненађење ако се овакви плодови доносе. Ово је друго овакво крштење у последњих неколико месеци, притом је катехизација и припрема ових људи вршена током последњих годину и по дана, ово нису крштења ради нечије администрације и могућности да се неко похвали бројкама, људи су потпуно свесно ушли у Православну Цркву. Мислим да пример озбиљног рада у мисији сви људи могу да виде и нађу у мисији Руске Православне Цркве (како Московске патријаршије тако и Заграничне Цркве) на великом пољу мисије Цркве које Филипини сада представљају. У наставку такође можете прочитати пар извора из мисионарског дневника оца Георгија који се тамо труди сада. Ако неко пожели да помогне апостолско служење које се одвија тамо док читамо ове редове и гледамо фотографије, нека пише на контакт нашег мисионарског центра. http://www.svedokverni.org/evo-vode-sta-me-sprecava-da-se-krstim-dela-ap-836-veliki-uspeh-misije-na-filipinima/ Дијана. је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Август 28, 2015 Пријави Подели Написано Август 28, 2015 Вашој пажњи предлажемо беседу оца Данила Сисојева која је веома актуелна данас. Послушајте човека из чијих речи се види искрена вера и љубав, који угледајући се на Свог Спаситеља учи „као онај који власт има, а не као књижевници и фарисеји“ (Мт. 7:29). http://www.svedokverni.org/biblijski-odgovor-na-probleme-mladih-svestenomucenik-danil-sisojev-video/ "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука