Jump to content

Православни мисионарски центар "О. Данил Сисојев" - текстови, активности и дискусије


Препоручена порука

novi-heder11.png

 

http://www.svedokverni.org/

 

Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ покренут је на Богојављење 2010. године са циљем да се православни хришћани што више чују и сазнају о испуњавању последње Спаситељеве заповести (Мт. 28:19-20) коју Његова Црква данас извршава.

 

Предлог за стварање самог центра дао нам је Мученик чије име наш центар носи, на неколико дана пре него што је пострадао за Христа.

 

Наш циљ је да, колико је у нашој моћи, помогнемо како спољашњу тако и унутрашњу мисију Цркве. Зато смо покренули једну акцију под називом „500×100“, која за циљ има да окупи 500 ревносних православних хришћана који би донирали 100 динара месечно за потребе мисије Цркве. Ако желите да детаљније прочитате о нашем подухвату, пријавите се овде.

 

 

Мисионарски центар се налази у саставу Мисионарског одељења при Светом Архијерејском Синоду Српске Православне Цркве. Уредник интернет блога „Православни мисионарски центар „о. Данил Сисојев“ је Станоје Станковић.

 

_______________________________________

 

Православни мисионарски центар о. Данил Сисојев - Светосавље блог

Линк: http://blogs.svetosavlje.org/misija/

Христе, Боже, Који си се јавио и свет просветио, слава Теби!
(из Богојављенског тропара)

ИСПОВЕДАЈТЕ и славите Господа, јер је добар, јер је до века милост Његова.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 1 year later...
  • Одговори 128
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Мисија Цркве као последња Спаситељева заповест

Желимо да са нашом православном јавношћу, свим људима добре воље који осећају љубав према Светој Православној вери поделимо радосну вест. Православни мисионарски центар „о.Данил Сисојев“ је узео учешће у издавању православне литературе као вид помоћи, подршке и знак љубави према нашој браћи која су расејана по Васељени – православним заједницама у Монголији, Индонезији и Пакистану.
Група православних хришћана ревносних у вери одвајала је прилоге по својим могућностима да би се на језике на којима говоре наша браћа у овим земљама превеле драгоцене речи нашег и њиховог, светог Николаја Охридског и Жичког.

http://blogs.svetosavlje.org/misija/?p=2499

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 9 months later...

Драги оци, браћо и сестре,

Вашој пажњи предлажемо једну јако лепу и потресну фото-репортажу из Кеније. Видећете у њој у каквим условима живе наша браћа у вери, браћа са којима се причешћујемо из исте Чаше на Литургији.

http://www.svedokver...marka-mvangija/

Желели бисмо да вам предложимо једну заједничку мобу.

Православни мис. центар „о.Данил Сисојев“ покреће сакупљање прилога за помоћ православним хришћанима у Кенији. Циљ нам је да за почетак сакупимо 90 долара - толико коштају лекарски прегледи и лекови за више десетина људи и деце.

Покренули смо пројекат „500 људи по 100 динара“ где покушавамо да окупимо што већи број људи који би својим скромним прилогом (у питању је само 100 динара једном месечно) помагали православним хришћанима који су расејани по целој Васељени. Само 100 динара је у питању. То може свако од нас да издвоји. 100 динара да испунимо заповест Господњу и да не презремо „једнога од ових малих“ (Мт. 18:10). 100 динара да се помогне православнима у Кенији.

Свако од нас има неку своју муку – некоме је умро ближњи, тугује и моли се за њега. Некога је задесила тешка болест, неко се брине за судбину драгих људи. Неко изнемогава у борби са страстима које су се укорениле. Неко жели да испуни заповест Господњу о тајној милости. Неко моли Господа да му у ово немирно време сачува ближње.

Нашим учествовањем са по 100 динара, нашом милостињом, можемо дати крила нашим молитвама. Можемо да „уморимо“ Неуморивог и покажемо Му да се искрено молимо и да не одустајемо од нашег пута ка Њему. Свети Јован Кронштатски је говорио да када му је било тешко, сећао би се људи којима је још теже и помагањем њима, и сам добијао помоћ. Свети Теофилакт Охридски каже да се Господ односи према нама, онако како се ми односимо према ближњем. Хајде да задобијемо помоћ и милост Господњу.

Ако желите да учествујете у овом пројекту, јавите се на [email protected] да бисте чули подробније детаље о уплати на рачун, о начинима на који бисте били обавештени о сакупљању прилога, о појединостима око увида у документацију са банковног рачуна.

Молим Вас, ако је неко заинтересован нека се јави на нашу адресу, обавестите и своје пријатеље, другове, рођаке – да што више људи учествује и да се на што више људских душа излије благослов Господњи.

До сада смо учествовали у неколико пројеката издавања књига светог Николаја Српског, сакупљању крстића и иконица за православне у Танзанији и Пакистану. О томе можете читати овде.

Хвала Вам.

Ако ли брат или сестра голи буду, и оскудијевају у свакодневној храни, и рече им који од вас: Идите с миром, гријте се, и наситите се, а не дате им што је потребно за тијело, каква је корист? Тако и вјера, ако нема дјела, мртва је сама по себи“. (Јак. 2:15-17)

„Милосрђе није врлина која чека но која наступа. Јер откуда би људи уопште знали за милосрђе, да Бог није први наступио са Својим милосрђем? Милосрђе Божје изазвало је милосрђе код људи; и да Бог није показао први Своје милосрђе, не би се у свету уопште знало ни за реч милосрђе.

Ко схвати милосрђе као врлину која наступа а не која чека, и као такву почне је испуњавати, томе ће се и небо и земља убрзо показати у другој боји. Јер ће убрзо познати и Божје и људско милосрђе. Милосрђе је удар који непогрешно изазива варницу. Ко даје тај блажени удар и ко га прима, обојица осећају Бога међу собом. Онога часа осећа се милујућа рука Божја на оба срца. Зато је Господ и рекао: блажени милостиви јер ће помиловани бити. (Свети Николај Српски)

Уредник ПМЦ „о.Данил Сисојев“

Станоје Станковић

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Поштовање брате Станоје,

ово је заиста дивно што радите, сајт вам је одличан и имате нашу сву подршку.

Имам само једно питање: Са чијим благословом ради и постоји Ваша организација? Уједно прелажем вам да отворите испоставу сајта код нас у виду посебне странице и где можете да објављујете све шта се дешава:

https://www.pouke.org/forum/groups/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Поштовање брате Станоје,

ово је заиста дивно што радите, сајт вам је одличан и имате нашу сву подршку.

Имам само једно питање: Са чијим благословом ради и постоји Ваша организација? Уједно прелажем вам да отворите испоставу сајта код нас у виду посебне странице и где можете да објављујете све шта се дешава:

https://www.pouke.org/forum/groups/

драги оче,

наш мисионарски блог је својевремено и створен на предлог самог свештеномученика Данила Сисојева.

рад блога су благословили оци уредници светосавља, а за мисионарска издања за православне мисије у Монголији, Индонезији, Пакистану и Кенији имамо благослов и Епископа Давида Нинова из Охридске Архиепископије.

ово је благослов Преосвећеног:

О делатности Православног мисионарског центра «о. Даниил Сисојев» – Епископ Давид Стобијски

Преподобни Симеон Нови Богослов каже да православним хришћанином може да се назове само онај човек, који је бар једном у животу имао мистични опит сусрета са Богом, лице у лице. Заиста, православна Црква је радионица обожења, место тог сусрета, јер само у Цркви, причешћујући се Телом и Крвљу Христовим, православни хришћани сусрећу и сазерцавају несаздану светлост Божију, и откривају смисао речи светог Атанасија Великог да је: Бог постао човек, како би човек могао постати бог по благодати.

Отац Данил Сисојев је имао изобиље искуства те благодати, те нестворене енергије Божје. Од те благодати је сав горео, али није сагоревао. Управо та благодат га је подстицала да у пуноћи живи речи Евангелија: «Идите и научите све народе, крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа» (Мат. 28. 19). Он је неуморно долазио и у нашу земљу да проповеда реч Христову расколницима из тзв. македонске цркве, који кидају хитон Христов, јер је знао да нема већег греха од цепања јединства Цркве. Колико је могао, увек је и на различите начине, заједно са о. Георгијем Максимовим, помагао нашу канонску Цркву, Православну Охридску Архиепископију. Путовао је и вршио своју свештеноапостолку делатност не само код нас, већ у многим деловима света. Његови и Христови непријатељи су сматрали да је жив за њих опасан и убили су га у храму у којем је служио Богу. Чини се да о. Данил сада, од кад су га убили, постаје још «опаснији». Када је долазио код нас, молили смо се заједно, а сада се молимо њему.

Православни мисионарски центар «о. Данил Сисојев» наставља дело овог постраданог, Христа ради, свештеника у 21-ом веку. Овај центар има намеру да се реч Христова посеје у срцима људи широм света, е да би они и у срцима својим, као чланови Цркве, то јест Тела Христовог, остварили сусрет са Богом још сада и овде. Штампају се теолошке књиге православних аутора на језицима народа Индонезије, Монголије, Пакистана… Поред духовне користи које ће припадници ових народа имати читајући речи православних светитеља, дело овог центра истовремено представља сведочанство и оним православним хришћанима који понекад мисле да свештеноапостолство Православља и није толико важно. А, заиста, Православна Црква је један Брод који спашава људе од буре живота и плови према тихом пристаништу Царства Небеског, а на том Броду, коме је глава Христос Господ, има места да заједно, једни уз друге, буду припадници свих народа и свих раса људи, и у томе је великолепије Православља.

Нека су благословена ова издања дела великог светитеља нашег времена, светог Николаја Охридског и Жичког, нека је благословен труд људи који су себе уложили да продуже дело свештеника Данила, и нека ове штампане књиге Православног мисионарског центра «о. Данил Сисојев», буду на спасење свих људи који ће их читати, а у славу нераздељне и јединосуштне Тројице, Оца и Сина и Духа Светога сада и увек и у векове векова.

Епископ стобијски и Администратор струмички Давид

Православна Охридска Архиепископија

http://www.svedokverni.org/misija-je-ostvariva/

што се тиче засебне странице, то је добар предлог, само морамо прво да се упознамо са свим овим командама :)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Гости

Свака част, имате сву моју подршку...

имате и помоћ при оснивању странице. Довољно је да ти покренеш страницу, остало ћу да ти помогнем, чујемо се на чету.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...

За Христову најмању браћу

 

Хвала Господу!

Православни мисионарски центар „о.Данил Сисојев“ успео је да, уз помоћ наших верних донатора, одштампа драгоцени савет Преподобног Серафима Вирицког „То од Мене долази“ на кијуку језику. Ова мала књижица ће бити поклон православних хришћана Српске Православне Цркве нашој браћи у Кенији, православним хришћанима парохије светог Антонија Великог, на челу са о.Филипом Гатаријем. Овим дијалектом говори велики део народа Кеније, између осталог и најсиромашнији слојеви у друштву. Зато смо желели да им дарујемо овај кратки текст светог Серафима, који, иако и кратак, представља праву духовну ризницу и потпору на тешком и трновитом уском путу ка Христу.

http://www.svedokver...bracu-mt-25-40/

Станоје

Прикључи се, учествуј у делу Христовом!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

Помаже Бог и срећан Празник!

19. новембра 2009. године убијен је свештеник Данил Сисојев – мисионар, проповедник, талентовани говорник, чија је реч – усмена и писмена – будила из духовног сна и приводила Христу. Следбеници оца Данила Сисојева говоре на различитим језицима, живе у различитим земљама, имају различито искуство проповеди – али их све обједињује једно: они су убеђени да су обавезни да истину да „ван Цркве нема спасења“ донесу до што већег броја људи.

http://www.svedokverni.org/tri-price-ili-posmrtna-misija-oca-danila-sisojeva-i-deo-djakon-georgije-maksimov/

Станоје

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ovog mi vise treba. Iskustvo iz prve ruke, podstrek da se promenim i da uradim konkretne stvari.

Hvala Stanoje!

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 months later...

У тексту који вам препоручујемо говори се о једном проблему који се тихо али неумитно надвија над хришћански свет. Греси хришћана врло лако могу поново да покрену бич ислама. Оно што је важно – у овом тексту је да аутор даје јединствено поуздано средство за спречавање такве будућности. Свештеномученик чије име носи наш мисионарски центар је знао решење овог проблема.

 

http://www.svedokverni.org/muslimanska-emigracija-kao-izazov-hriscanskom-svetu-djakon-georgije-maksimov/

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Odličan tekst.

Kosovo je živi primer šta se može desiti zapandim zemljama ako nastave sa nerealnom politikom liberalizma i "političke korektnosti".

Čitao sam ranije na islamskom sajtu "put vjernika" pisanje jednog islamskog učenjaka koji je govorio da Muslimani trebaju da iskoriste GLUPE demokratske zakone u korist širenja Islama i šerijatske države. Prosto naglašava kako su ti zakoni na propast Hrišćanima.

Zato im ne treba omogućiti prava koja same njihove države,društva i vera ne pružaju drugima.

Nemam demokratska prava kod tebe, ne možeš ni ti sprovoditi svoje zakone kod mene

U postavljenom tekstu je objašnjeno zašto su islamski emigranti opasniji od ostalih.

Ali od toga nema ništa. Pun je YT klipova u kojima se Muslimani hvale kako će Evropa postati Islamska, kako budućnost pripada Muslimanima... Ako neka se hvale, i treba kad sami sebe zakopavamo utopijskim ideologijama i zakonima.

Što naš narod kaže : Hrani kuče da te pojede.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...
Помаже Бог свима,

желео бих да обавестим све заинтересоване да мисионарске летке које је израдио Православни  мисионарски центар "о.Данил Сисојев" од сада можете добити по врло повољној цени - 15 динара по комаду.

 
Леци су израђени у пуној боји, на квалитетном, сјајном 150 грамском папиру (кундструк).
 
Долази време Великог Поста, биће много више људи у храмовима, право је време да се искористи прилика да макар неки од људи који дођу у храм још дубље осмисле своју веру, упознају веру своје Цркве и почну да живе црквеним животом. Мисионарски леци могу у томе да помогну.

 
Ако неко можда из Расејања жели да наручи летке послаћемо их на његову адресу.
 
Више о лецима и самој идеји нашег пројекта на

http://www.svedokverni.org/svaki-letak-je-sansa-za-spasenje/

 

Станоје Станковић

 

уредник Православног мисионарског центра "о.Данил Сисојев"

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Брате Станоје, леци су стварно одлични. Одличне поруке и савршени дизајн.

Аутор летака је Данил Сисојев кога многи већ сад прослављају као свеца.

Погађају тачно суштину и то за кратко време које је потребно да се прочита.

 

Стварно за сваку препоруку и похвалу!

 

.smesko.

Зло добра донети не може!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Може ли се знати под чијим благословом постји и делује Ваш мисионарски центар, с обзиром да на сајту та информација или не постоји, или није уочљива?

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...