JESSY Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 NE DAJ SE INESNedaj se Ines, nedaj se godinama moja Ines.Drukčijim pokretima i navikama,jer još ti je soba topla, prijatan rasporedi rijetki predmeti...Imala si više ukusa od menetvoja soba... divotaGazdarica ti je u bolniciuvjek si se razlikovala poboji papira svojih pisama, po poklonima,pratila me sljedečeg jutra oko 9 do stanicei ruši se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom kao list niz jednu Beogradsku padinu.U večernjem sam odijelu, i opkoljen pogledimaNedaj se mladosti moja, nedaj se Ines.Dugo je pripremano naše poznanstvoi onda slučajno uz vruču rakiju i sa svega nekoliko rečenica loše prekrivena željatvoj je način gospodje i obrazi seljankeprostakušo i plemkinjo moja...A tvoje grudi, krevet i moja soba obješena u zraku kao narandža, kao narandžasta svjetiljka nad zelenom i modrom vodom Zagrebaproletirskih brigada trideset i devetkod Krkovic. Pokisla ulica od prozora daljei šum predvečernjih tramvaja...Lijepi trenutci nostalgije, ljubavi i siromaštva,Upotreba zajedničke kupaonicei molim vas ako me tko traži...Ne daj se InesEvo me ustajem tek da okrenem pločudali je to nepristojno u ovakvom času, Mozart, Requiem, Agnus Dei,Meni je ipak najdraži početak...raspolažem s još milion njeznih i bezobraznih trenutaka naše mladosti,koja nas provlastitim očimavara, krade i napušta,Nedaj se ines. Poderi pozivnicu,otkazi veceru, prevari muža odlazeči da se počešljas u nekom boljem hotelu...Dodirni me ispod stola koljenom,generacijo moja, ljubavnice.Znam da če još biti mladosti, ali ne više ovakve u prosjeku tisuču devetsto trideset osma, ja neču imati s kim ostati mlad, ako svi ostarite, i ta če mi mladost teško past, a bit če ipak da ste vi u pravu jer sam sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno. A ponovo počinje kiša, kao što večkisni listopad, na otocima more od olovai nebo od borova, udaljeni glasovi koji se mješaju glas majke, prijatelja, kčeri , ljubavnice, roda, brata ...Na brzinu pokupljeno rublje pred kišui nestale svjetlastom bjelinom, još malo šetnje uz more i gotovoNedaj se Ines... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 NIJE LJUBAV STVAR Vise srece drugi put,kazes mi to tako lako,vidim da nam ne ide, a jos kako moglo je.I ako odes ti, nesto tvoje, znaj, tu ce ostati.Refren:Nije ljubav stvar, da bi ti je vratio,gledaj to sam samo ja, uvek sam te voleo.Nije ljubav stvar, pa da ne znam sta su s njom,zelim ti sve najbolje,ova ljubav samo moj je brodolom.Nije tvoja ljubav stvar, da bi ti je vratio,gledaj to sam samo ja, uvek sam te voleo.Nije moja ljubav stvar, pa da ne znam sta cu s njom,zelim ti sve najbolje, to moj je brodolom.Idi samo, samo idi tamo,leti, pevaj, srce drugome daj,al' znaj da zbogom nije kraj.Nije moja ljubav stvar, pa da ne znam sta su s njom,zelim ti sve najbolje, ova ljubav samo moj je brodolom! Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
pahulja Написано Фебруар 6, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2015 JAROSLAVA Umesto molitve rekla si o tom cu misliti sutrasa sminkom od gara, ko Skarlet O'Hara tvoj preslikan lik i dugo plutala ko brodolomnik ka obali jutranekad tisina zna prepasti dzina, kad ispusti krikjos jednu noc si izgurala samaCehov je zaspao blazenim snom ni ne zna da je orgijala tama pod prozoromvetar je vezbao violonceloceznjive skale u nedogledzora ti brizljivo pipnula celonegde u tebi je goreo ledPrincezo, javi sejos imam dzep u kom se hladni prsti zgrejuposalji poruku da vidim jednom to pisamce na displejusve mi nedostajecuvam u damastu jos kalup tvoga vrataprincezo, dosta jedve i po godine smo taoci inatasta ti jePlima banalnosti tvoj svet zapljuskuje kao Atlantidudok smrka bioskop, fali ti neko da napravi gegda ti za rodjendan ispise sonet na komsijskom zidui s bendom cigana pod tvojim prozorom utaba sneg na podmetacu jos crtam tvoj profilsuvisna pitanja izbegavam fintomime ti ispisem u svakoj strofinevidljivom tintompod mojom jelkom do proleca stojijedino dar tebi namenjenzauvek fosil tvog struka postojina mome dlanu okamenjenPrincezo, javi seneke se pobede dobijaju na juris ne tvrdoglavi sepriznajem javno da se genijalno durisopasno postaje na durske akorde se paucina hvataprincezo,dosta jedve i po godine smo taoci inataprincezo,dosta je JESSY је реаговао/ла на ово 1 Potom ću se vratiti, i sazidaću dom Davidov, koji je pao, i njegove razvaline popraviću, i podignuću ga Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 Ja nisam kao tida bih prihvatio krajbez rijeci utjehei bez ijednog pitanjaI moram biti jakda podnio bih toi da vrata otvorimza neka nova svitanjaK'o brod u boci putujema necu stici nikamojer suvise ti dugujemda tebe bih se odrek'oK'o brod u boci putujema necu stici nikamojer predobro se poznajemda bez tebe bih mogaoK'o brod u boci putujemi previse ti dugujema dao sam ti premalo Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 1 Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 "Молитва за Магдалену" ми je одмах пала на памет. Није текст толико јак колико га волим. Већу драж има у извођењу, нарочито захваљујући виолини и клавиру (нисам успела бољи спот да пронађем): Molitva za Magdalenu Tekst pesme - Molitva za Magdalenu Sve nežne reči sveta sačuvao sam za teU pesmama mojimSve nežne reči sveta da tebe meni vrateMoja čežnjo davna.Sve nežne reči sveta za duge puste sateSamoće se bojimSve nežne reči sveta sačuvao sam za temoja zvezdo sjajna.Magdalena, MagdalenaMoje nebo, moje sunce, moja dugaMagdalena, MagdalenaMoja sreća, moja radost, moja tuga.Magdalena, MagdalenaMoja ruža, moja nada, moja sudbaMagdalena, MagdalenaMoja patnja, moja tajna, moja ljubavJoš te molim, MagdalenaDa se vratiš, Magdalena. Иначе, Здравко Чолић има добрих песама, односно извођења песама наших песника (као што је "Пјесмо моја" Ј. Ј. Змаја). JESSY and Milena B. је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milena B. Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 "Молитва за Магдалену" ми je одмах пала на памет. Није текст толико јак колико га волим. Већу драж има у извођењу, нарочито захваљујући виолини и клавиру (нисам успела бољи спот да пронађем): Molitva za Magdalenu Tekst pjesme - Molitva za Magdalenu Sve nežne riječi sveta sačuvao sam za te U pesmama mojim Sve nežne reči sveta da tebe meni vrate Moja čežnjo davna. Sve nežne reči sveta za duge puste sate Samoće se bojim Sve nežne reči sveta sačuvao sam za te moja zvezdo sjajna. Magdalena, Magdalena Moje nebo, moje sunce, moja duga Magdalena, Magdalena Moja sreća, moja radost, moja tuga. Magdalena, Magdalena Moja ruža, moja nada, moja sudba Magdalena, Magdalena Moja patnja, moja tajna, moja ljubav Još te molim, Magdalena Da se vratiš, Magdalena. Predivna JESSY је реаговао/ла на ово 1 Ja zaista nemam mnogo da ti ponudim...par toplih zagrljaja, čistu dušu i jedno maleno ali verno srce...imam i kofer pun ljubavi i dva jastuka, pomalo već stara...ali se još oseća miris mojih snova...nemam ja mnogo na dlanu...par suza i jutarnju rosu kojom budim svoje lice...jedan osmeh i oči pune nade... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 24, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 24, 2015 Postoji tajna vještina: biti jedno za drugo.I kad potamni zlatnina, i ćutim da je gotovoja plovim miran i čuvam to sto imam,tu varku da sam za te ipak drukčiji od svih bivših.Još ti se radujem, a nemam zašto biti ponosan na nas.Još ti se radujem, i svoje tajne tebi govorim na glas,k'o da s nama sve je isto kao prije, a nije.Postoji tajna vještina: srcu se pokoriti,i to su priče za djecu u koje ne želim sumnjati.Plovim miran, baš kao da još te imam,i lažem da sve je dobro i da bolje ne može, a može.(Plovim miran, baš kao da još te imam, i lažem)da sam za te ipak drukčiji od svih bivših. Anika, JESSY and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Slucajno - Kiki Lesandric Znao sam, i pre nego sto sam te video na mome prozoru od sna, u tebi su se sakrile, kao noc, sve zene koje sam voleo… Ne, necu da krijem bol reci su samo izgovor, a tvoje usne precica za greh.. Ne, ja ne mogu da nosim to prokletstvo da te zavolim slucajno, a izbugim, zauvek … Znao sam, nije za mene ovaj grad gde zivis brzo i umres mlad, al ruke moga andjela mi ne daju, da odem dole niz vodopad… Sve sto tebi napisem, izgubim i obrisem, kao da se nije ni desilo… Samo na srcu nosim znak, tvoje ime kao oziljak, ako te sretnem slucajno… Ne, necu da krijem bol reci su samo izgovor, a tvoje usne precica za greh.. Jer na srcu nosim znak, tvoje ime kao oziljak, verujem u slucajno… u zauvek… ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Dino Merlin - Ako me ikada sretnes Ako me ikada sretnes u ovom ukletom gradu ostani mirno na istoj strani plocnika Ne stavljaj ruke na lice nemas sto od mene kriti glavu gore nama je ljubav lozinka Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak Ref. Da jos nije prestalo da nikad nece prestati mogu proci stoljeca mogu ti i umrijeti A ti me nisi prestala i nikad neces prestati ljeta zime proljeca za tebe cu zivjeti i pjevati Ljubav je slijepa i luda ne zna za Boga ni suda al' lijepo pjeva i lijepo dusu odjeva Ako me ikada sretnes ne stavljaj ruke na lice stavi smijeh i stare razglednice Ne pitaj je li pravedno sto nas je prekrio mrak ni to sto nismo zajedno pusti suzu, daj mi znak Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 Provincijalka, Balašević: Rekli su mi da je došla iz provincije Strpavši u kofer snove i ambicije. Drug je studirao sa njom, Pa smo se najzad sreli ona i ja. Shvatih, Boze, ovo je sazvežđe za nju - provincija. Srce stade kao dete da se otima, Tražili smo se po prethodnim životima. Ostavih iza sebe sve, Zablude, promašaje koji tište, Prosto, lako, k'o neko beznačajno pristanište. O, da mi je da se jos samo jednom zaljubim Opet bih uzeo kostim večnog decaka. I opet bih smislio kako da prodangubim Dok ona ne sleti niz hodnik studenjaka. Gorda naspram podsmeha i spletki poslednjih, Usamljeni galeb iznad mora osrednjih. Reči bi sve pokvarile, Samo se ćutke pokraj mene stisla. Sami, svoji, izbeglice iz besmisla. O, da mi je da se jos samo jednom zaljubim Opet bih gledao niz Kej kao niz prugu. I opet bih znao da se u oblak zadubim, I čekao bih samo nju, nijednu drugu. Napiši mi pesmu, mazila si me. Nisam znao da li ću umeti. Reči jesu moje igracke, cakle mi se u glavi kao oni šareni staklići kaleidoskopa, i svaki put mi je druga slika u očima kad zažmurim. Ali, postoje u nama neke neprevodive dubine, postoje u nama neke stvari neprevodive u reci, ne znam... Napiši mi pesmu, molila je, i nisam znao da li ću umeti. Voleo sam je tako lako, i tako sam tesko to znao da pokažem. I onda, odjednom, raspored mladeža na njenim ledjima, kao tajna mapa, pokazao mi je u koje zvezde treba da se zagledam.. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Фебруар 28, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 28, 2015 KRUG U ŽITUti pjesma ja zvukti ptica ja jugali ne dolaziš čestou žitu ne vidim krugšapni mi - može na duggdje je to mjestoda kupim kartu,krenem na putil' zauvijek ostanem tupitaj Boga 'ko znagdje je pobjegla duša tvojana zemlji, na nebu(cijeli) život tražim je jada popije ova moratvoje soli, mog bola mijenjam dane za noću snove prije ćeš doćali ne dolaziš čestou srcu negdje na dnutvoj kutak zauvijek tučuvam ti mjestopa uzmi stvari, kreni na putdođi i ostani tual' pitaj Boga... Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 KOFER LJUBAVI Dobro jutro, ljubavi, opet nismo spavali, zadnje zrno kafe kuham da nas probudim. Netko nam je kriv za sve, kažeš krevet tesan je, meni je svejedno : ZBOGOM, MALI ANDJELE! JA UVIJEK NOSIM KOFER LJUBAVI, ZATO TI NE BRINI, U NJEMU NJANJAJU SAD SVI KOJI SU ME VOLJELI. JA UVIJEK NOSIM KOFER LJUBAVI, ZATO ME NE TRAŽI TAKO SI MI DRAŽI. Nama je vec godina, citam ti sa usana : LJUBAV NAM SE TOPI KAO PRVA PAHULJA Gumicama briši me, moje ime, brojeve. Meni je svejedno : ZBOGOM, MALI AN?ELE. JA UVIJEK NOSIM KOFER LJUBAVI, VELIKI, CRVENI, U NJEMU NJANJAJU SAD SVI KOJI SU ME VOLJELI. JANOSIM KOFER LJUBAVI, VELIKI CRVENI... KALIOPI Данче* је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Ipak Pozelim Neko Pismo Nisam te izgleda volio mnogo Sve je po starom al' vise nisam tvoj I nije mi vazno s kime nocas Slusas ovu pjesmu i places li Ipak pozelim neko pismo Ipak mada zajedno nismo Pisi, pisi k'o nekad 2-3 reda Pisi, znam da je guzva i da neces stici Pisi, opisi mjesta Gdje nas dvoje skupa nikada necemo ici Ti si zadnji romantik na ovom svijetu Sto se sporo krece i ceka raj Malo si samo promijenila glumce Al' isti je komad isti zaplet i kraj Ipak pozelim neko pismo Ipak mada zajedno nismo Pisi, pisi ko nekad 2-3 reda Pisi, znam da je guzva i da neces stici Pisi, opisi mjesta Gdje nas dvoje skupa nikada necemo ici Bijelo Dugme ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Jos te volim - Bajaga Godine nizes ko da su perle od bizuterije do cilibara a tek poneka blistavi brilijant Mozda u nekom drugom zivotu prepoznas mene ko ukus vina pa uporedi otiske svoje na mome srcu od plastelina Par stotina godina ni jave ni sna u beskraju vecnosti gde cekam te ja jos te volim Godine nizes ko da su perle od bizuterije do cilibara a tek poneka blistavi brilijant Da li ponekas sama u mraku osetis setu gluvu a jaku I miris kose mokre od kise da li jos uvek isto mirise Par stotina godina ni jave ni sna u beskraju vecnosti gde cekam te ja jos te volim https://www.youtube.com/watch?v=EtbRBFuPwvY ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Март 1, 2015 Пријави Подели Написано Март 1, 2015 Не покушавај мјењат ме Не покушавај мјењат ме, ово је ипак моја глава, кад јој се буди нек јој се буди, кад јој се спава нек јој се спава. Не покушавај мјењат ме, ово су ипак моје руке, само ми знамо како смо скупа, мучили срећу, мучили муке. Не покушавај мјењат ме, ово је срце одувијек са мном, колко смо само крвавих пута, ишли по брду, ишли по равном. Не дај да тебе мјења неко, буди до краја оно што јеси, ако мислиш да смо далеко, немој пут мене, боље остани гдје си. Знам да овако многим не годим, ал ја сам читав стао у вене, знам добро зашто ратове водим, мушки су мушки, жене су жене. Ја кад неког видим да губим, засузи око ал никад не плачем, оног ког љубим до даске љубим, а знам да се играм оштрим бријачем. Ал кад с торбом наумим негдје, ноге ми неће свезати с ничим, нема тих пара за моје цијене, признајем како цигану сличим. Ја носим кичму, челичну шину, не волим када глава ми пада, с њом спајам земљу и висину, и кад се лети и кад се страда. Миладин Шобић Данче* and Markovic S. је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука