Zero Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ima svega, samo zato što se nešto izdaje pod nazivom "duhovna literatura", ne znači da to i jeste... Ne govorim ništa protiv sajta koji si naveo i teksta iz kog si citirao (nisam ga čitao), samo kažem da ima svačega. Može biti da si subjektivan, da posmatraš kroz prizmu svojeg "ja" i da tvoje mišljenje i način rasuđivanja utiče na to kako vidiš predstavljeno, nebitno dal si ateista, pravoslavac, budista... Verujem da se svima nama to dešava. Sad, može da bude i to da je autor stvarno bio iskren, i da se iskreno kaje i moli za sebe i druge u kojima vidi isti problem, stoga i saoseća. "Gledajući ljude sažali mu se, jer bejahu smeteni i rasejani kao ovce bez pastira."(Mat. 9, 36) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Jesam gord, ali i sam isto tako svestan da sam veci gresnik od svih vas i da ja u Carstvu nebeskom nemam sta da trazim, ako postoji. Veliki si Gospode, i cudesna su dela Tvoja... Kaludjerovic Sreten and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Napisao sam da koristan razgovor zamire na ovom forumu i da ima clanova koji bi komotno napravili novi Ihtus, medju njima i lovaca na vestice. Stojim iza toga. Imam nesto na umu sa ovim forumom, a to nije trolovanje, nego nesto korisno. Jesam gord, ali i sam isto tako svestan da sam veci gresnik od svih vas i da ja u Carstvu nebeskom nemam sta da trazim, ako postoji. Добро је што се за Царство небеско не траже праведници већ покајници. Горди су сви који нису потпуно смирени. А смирени су они који реално (истинито, објективно) сагледавају свет, друге људе и себе. Сви имамо гордости у себи, дакле, познање истине нико нема у потпуности. Зато је бесмислено, ако тежимо истини, затварати се у себе и искључивати могућности да буде и онако како мислимо да није. Покајање је путовање од гордости ка смирености. Зосима, Zero, LISA and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Духовне књиге сам увек схватала као нечији ауторитет, нечије искуство, упутство. И никад ми није пало на ум ово са почетка теме. Пре ћу ја, будући несмирена, да читам тоном гордости. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Imam nesto na umu sa ovim forumom, a to nije trolovanje, nego nesto korisno. Jesam gord, ali i sam isto tako svestan da sam veci gresnik od svih vas i da ja u Carstvu nebeskom nemam sta da trazim, ako postoji. Hvala Bogu/tvojoj ličnoj slobodnoj odluci ako je tako. Niko nije toliko pravedan da svojim zaslugama i snagama može ući u Carstvo Nebesko, ni toliko grešan da ne postoji šansa da se promeni i udje Tamo, ako to želi. "Ljudima to nije moguće, ali Bogu je sve moguće"(Biblija). http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 @@Muramasa, Можда гледаш из погрешног угла? Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Svideo mi se naslov teme! Vrrrrlo interesantno! Ima gordosti i licemerja svuda i suptilnog i ociglednog. Farisejstvo je opsta posast covecanstva otkako je sveta i veka! Cini mi se da se uvek, kada se "poucno" i uopsteno govori o gresnosti i pokajanju, lako upada u zamku nekakvog licemerstva. Po meni, samo autenticna, licna i iskrena ispovest (sopstvena ili preneta tudja) pije vodu, ovo ostalo... bezdusno i bezlicno nekako... Naravno, cast izuzecima koji i kad uopsteno progovore stoje iza toga svojom licnoscu! No, ljudi se razlikuju, pa im i razlicite stvari pomazu u procesu nekakvog licnog usavrsavanja, nazovimo to tako. Strah je vazan faktor u datoj stvari... "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Cisto da me neko pogresno ne shvati. Ja nisam Hriscanin (jos sam Pedjanskiji nego ranije), ali sam svestan da ako Bog postoji, da je moj odnos sa njim katastrofalno los i da kao inteligentan neprijatelj, treba da mu se sklonim sa puta i ne privlacim paznju. Ja bih uvek pre izabrao ognjeni Vegas, pre nego nebesku Severnu Koreju. Ja i ne vidim neku veliku razliku izmedju Vegasa i Severne Koreje, pravo da ti kazem... nana је реаговао/ла на ово 1 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Ja i ne vidim neku veliku razliku izmedju Vegasa i Severne Koreje, pravo da ti kazem... Vegas radiš sve šta hoćeš, a Severna Koreja radiš ono što ti se kaže da radiš. Mislim da je sada paralela jasnija Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Сви смо ми људи и гордости има свуда . Мени се та особина не свиђа и далеко пре ћу прихватити став особе која се не намеће и за коју фигуративно проценим да је са обе ноге на земљи , а не у облацима. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LISA Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Vegas radiš sve šta hoćeš, a Severna Koreja radiš ono što ti se kaže da radiš. Mislim da je sada paralela jasnija Vegas - rob sopstvenim strastima, Severna Koreja - rob diktatoru... opet ne vidim veliku razliku. Bezuslovna ljubav iz slobode? Gde je? Ljudi masine... Jesi li nekada imao priliku da budes duze vreme u nekoj kockarnici i da malo posmatras te ljude? nana, Kaludjerovic Sreten, Дијана. and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Cisto da me neko pogresno ne shvati. Ja nisam Hriscanin (jos sam Pedjanskiji nego ranije), ali sam svestan da ako Bog postoji, da je moj odnos sa njim katastrofalno los i da kao inteligentan neprijatelj, treba da mu se sklonim sa puta i ne privlacim paznju. Ja bih uvek pre izabrao ognjeni Vegas, pre nego nebesku Severnu Koreju. Znamo da nisi postao hrišćanin. To ne može biti svak'. I moj odnos sa Bogom se nešto pogoršao u zadnje vreme. Postao sam nekako mlak. Ako takav ostanem biću "izbljuvan" od strane Boga, tj. odbačen. A vernik sam za razliku od tebe. Nego, Oci kažu da su ti "sušni periodi" prirodna pojava u životu vernika(za nevernike nisam čitao) i da ih Bog dopušta kako bi smo ojačajali, da se ne pogordimo... itd. da te ne davim sada. Ako uspem u borbi, daj Bože, izazićiću jači i iskusniji nego ranije... do sledećeg prirodnog ciklusa. Nije Carstvo Nebesko poput S. Koreje. Znaš kako, u SK svaki gradjanin i stranac mora da se pokloni kipu Velikog vodje Kim Il Sunga pa zatim da ide dalje. Tako nešto je bilo u gradu punom idolatrije i nemorala- Vavilonu gde su svi morali da se poklone kipu cara Navuhodonosora, koji je sličan tvom željenom Las Vegasu. Tamo je kip zamenjen dolarom, ali to mu dodje to. U Carstvu te niko ne prisiljava da živiš. Ne trebaju ti dolari. Jes da nema razvrata, ali ap. Pavle kaže da je tamo takav život da oči to nikada nisu videle, uši čule, ni pomisli čovekove nisu smislile. (1. Kor. 2:9). A sve u SK i LV je mnogo puta vidjeno i od strane mnogih ljudi doživljeno. Oni u top vrhu spadoše na droge, samoubistva, perverzije, ludila razna. Mene pre kopka da budem tamo gde ap. Pavle govori, nego u ovom već vidjenom i prevazidjenom. Ti kako hoćeš. Tvoje carstvo je možda Vegas, ali moje željeno Carstvo nije ništa nalik SK. Barem da Ga ne zamišljaš pogrešno. nana је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зосима Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Чињеница је да су форумски атеисти јако млади 20-30 год и сасвим су разумљиви њихови крајње хедонистички погледи, ја их разумем,јер сам ту причу прошао,мада далеко да сам сад као нешто постао бестрасан,али свакако свестан да ме та прича више не вози... Како године буде одмицале, а које по правилу доносе све више проблема, што породичних,пословних ,приватних,здравствених, и кад схватиш да је младост лудост најлепше али пролазно стање, онда се полако окрећеш духу,јер од тела нема више неке вајде... -Владимир-, zuti car, Давор73 and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 "Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато" Гандалф Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Srdjan Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Pa i u Carstvu moras da slavoslovis, a ja bih izabrao Pakao bas zato da se ne bih nikome klanjao i da ne bih imao nikakav poltronski odnos. Пакао је ропство и клањање. Ђаво каже Христу приликом кушања у пустињи: Све ово даћу теби, ако паднеш и поклониш ми се. Значи, изговара лаж и тражи да му се поклонимо. Рај је слобода. То није слобода избора између онога што сматрамо добрим и онога што сматрамо злим. Зло је празнина, промашај, недостатак. Истинска слобода је слобода у добру. Бог не тражи да му се поклонимо и да му се молимо и чинимо шта год. Само нам пружа прилику (и ту прилику заиста имамо, то је дар слободе сваког човека) да препознамо шта јесте и да будемо шта желимо да будемо. Ко жели да трага за тајном Живота, нека трага искрено, ко тражи Бога, нека тражи искрено. Постаће свет тражећи Га. Ко не жели, биће оно што буде желео. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Новембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 5, 2014 Пакао је ропство и клањање. Ђаво каже Христу приликом кушања у пустињи: Све ово даћу теби, ако паднеш и поклониш ми се. Значи, изговара лаж и тражи да му се поклонимо. Рај је слобода. То није слобода избора између онога што сматрамо добрим и онога што сматрамо злим. Зло је празнина, промашај, недостатак. Истинска слобода је слобода у добру. Бог не тражи да му се поклонимо и да му се молимо и чинимо шта год. Само нам пружа прилику (и ту прилику заиста имамо, то је дар слободе сваког човека) да препознамо шта јесте и да будемо шта желимо да будемо. Ко жели да трага за тајном Живота, нека трага искрено, ко тражи Бога, нека тражи искрено. Постаће свет тражећи Га. Ко не жели, биће оно што буде желео. Da bi završio u raju ti si u obavezi da sputavaš svoju (palu) prirodu, dok za pakao ti je dovoljno da radiš šta hoćeš. I sad ti meni reci šta je tu sloboda, a šta robovanje? Ako sputavaš ono što jesi ili ako se totalno prepustiš tome? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука