ivona Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 hahah sjajno! Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 3, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 3, 2014 муња севну по небу сељаци се гурају Еномото Кикаку (1661. - 1707.) АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 два-три облака одморисмо врат, гледајте месец! Мацуо Башо (1644-1694) Дуња, АлександраВ and DankaM је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 Заборавих да ставим линк... Пијана посла... http://photo.net/nature-photography-forum/00Ig0V "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ivona Написано Фебруар 4, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2014 На брду,ево седим сам,као гост Месеца. Мукаи Киораи Иван Ивковић, Давор73 and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 дрва за огрев на секири остало кокошје перо АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
зеленизуб Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Јаф'ца. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Јаф'ца. ... Извол'те? 0_0 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Јаф'ца. Pojeo sam Jaffu, malo ga bejaše - zimsko veče Данче* and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Pojeo sam Jaffu, malo ga bejaše - zimsko veče пред вратима ми стоје два мачка буразера Могло би се рећи да је ово што смо добили тан-ренга (у скраћеном облику). Ренга је низ хаикуа где неколико песника надовезују своје стихове тако да први напише свој хаику а сваки следећи искористи последњи стих претходног као свој први. Тан-ренга је низ "танка" песама (5-7-5-7-7) који се формира тако што први песник напише хаикаи тростих а следећи дода сва своја стиха (7-7) који се тематски надовежу на постојећи хаикаи. Тако се добија прва танка. Исти песник (други у низу) сада пише свој хаикаи тако да се тематски надовезује на свој претходни двостих и тако редом. Ако у писању тан-ренге учествују два песника мислим (али нисам сигуран) да је правило да напишу бар 4 танке. АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 5, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2014 Divan je Mesec dok koračam po ledu i idem u radnju Давор73, Иван Ивковић and АлександраВ је реаговао/ла на ово 3 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 у хладној ноћи неко прича кинески ходам спорије АлександраВ and DankaM је реаговао/ла на ово 2 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Имам част да у мом селу живи један врсни хаиђин по имену Томислав Ж. Вујчић. Човек се, такорећи, прославио на светском нивоу пишући хаику али Срби слабо маре кад не води политику... Но ево једног од његових познатијих радова: два страшила једно у пољу и ја у селу АлександраВ, DankaM and Давор73 је реаговао/ла на ово 3 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Au dobar je... Haiku je zaista "muska" varijanta poezije, gde vrlo ukratko mnogo kazes Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Фебруар 6, 2014 Пријави Подели Написано Фебруар 6, 2014 Da bih malo smirila sopstvene strasti sa jedne druge teme, postovaću neke lepe prepeve Dragoslava Andrića. Borovi znaju u dušu onog što žali za snegom u gradini. Sogi U snovima se zavadih sa njom... Vetar je meškoljio trske. Šohaku Ukravši miris trešnjevog cveta, odmiče oluj. Sokan nana and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 2 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука