Јелина Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 Ако није превише лично ако није превише лично то што си хтела да се убијеш Караконџула, Снежана, ИгорМ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 29, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2014 ако није превише лично то што си хтела да се убијеш LOL Јелина and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
LazarG Написано Децембар 4, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 4, 2014 Pored ovakvih medija kakve imamo gde od politicara, njihovih pesmica i reklama nema mesta ni za sta drugo, potezi pojedinih svestenika i monaha da 'izadju' na internet su se pokazali kao odlican potez. Globalno gledano nista nije dobro i zlo, onakvo je kakvog ga sami napravimo i u slucaju internta kako ga koristimo. Poziva na greh ima i u normalnom svetu kao i na internetu. Oci u oci daje bolje rezultate, licnije je ali diskusiju preko interneta ne treba zanemariti. U Srbiji kakva je danas mediji ne daju nista a uzimaju mnogo. Ne zna se sta je cije, tekstovi su identicni, kopiraju se i na kraju gube smisao. Sire se nekultura, nemoral dok je etika postala pojam u recniku i nista vise. Tuzno je i sto su skolstvo i obrazovanje u padu vec godinama, a njih na internetu nikad nije ni bilo. Eto razloga zasto se internet smatra zlom i zasto je potez svestenih lica odlican. Za razliku od svih ostalih svestenici i monasi uce moralu, kulturi i etickim vrednostima. Kamo srece da ih ima vise, da je sve to mnogo bolje organizovano i da na internetu diskusijom i clancima ucestvuju u problemima svakodnevnice. Mislim da u Srbiji crkva jedina ima kredibilitet za tako nesto. Goku је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Забранити свештенству фб профиле ,осим ако је у питању профил Црквее Општине по благослову Епископа,искључиво мисионарског карактера. Danijela and feeble је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Ако није превише лично, а могло би бити поучно искуство, одн, ако мислиш да можеш да га подијелиш са осталим форумашима, реци нам нешто више о овоме. Sigurno sam pisala negde, ali sa drugog naloga Crnokosa. Goku је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Goku Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Sigurno sam pisala negde, ali sa drugog naloga Crnokosa. pogledao sam letimično tvoj stari profil, ali nisam uspio naći... Nebitno, eto tvoj slučaj je apsolutni dokaz opravdanosti prisustva sveštenika i monaha na društvenim mrežama. Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας, και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενο Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Maja Pavlovic Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Zdravstveni problemi, razvod a bebce malo, finansijski problemi... eto ukratko. Inace, imam panicne napade i nije mi prijatno svaki put u crkvi, nekad pobegnem ranije i tesko mi je da sacekam da popricam sa svestenikom u parohiji pa su mi ovaj sajt i ljudi odavde bili ogromna podrska i pomoc. Goku and Макрина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Забранити свештенству фб профиле ,осим ако је у питању профил Црквее Општине по благослову Епископа,искључиво мисионарског карактера. Hmm... a da im zabranimo i da propovedaju, ili da im vladika daje poseban blagoslov? Još bolje...da se zabrani svim hrišćanima da koriste FB i slično...osim ako nemaju blagoslov vladike, jer....Isusov blagoslov i naredba nije, svakako, dovoljna: " I reče im: »Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju." (Mk 16,15) ili "Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima.« (Mt 10,27) Снежана, Goku, Maja Pavlovic and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Давор73 Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 Треба проповедати где год има људи. Игром случаја данас су то друштвене мреже, престала окупљања по трговима. Једино што мислим да монасима овде прете искушења мало већа него иначе, али то је већ на њима да оцене хоће ли ући у ту борбу или не. А што се приватних профила тиче ....па ко може иког спречити да живи свој живот. Једно од тумачења Христових речи о крају света када говори о проповеди са кровова и зграда може бити управо и ово данас: антене , сателити итд. Не верујем да се ту ради о довикивању,... Goku је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Децембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2014 ...dobro je da je što više sveštenika i monaha na internetu, na društvenim mrežama jer danas jako puno ljudi komunicira na taj način i na taj način traži rešenja i pomoć razne prirode, tako da ja pozdravljam dostupnost sveštenstva i monaštva na internetu...ovo vreme je vreme tehnologije s toga sve u skladu s tim vremenom.... Sanja Т., Goku and Maja Pavlovic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Hmm... a da im zabranimo i da propovedaju, ili da im vladika daje poseban blagoslov? Još bolje...da se zabrani svim hrišćanima da koriste FB i slično...osim ako nemaju blagoslov vladike, jer....Isusov blagoslov i naredba nije, svakako, dovoljna: " I reče im: »Pođite po svem svijetu, propovijedajte evanđelje svemu stvorenju." (Mk 16,15) ili "Što vam govorim u tami, recite na svjetlu; i što na uho čujete, propovijedajte na krovovima.« (Mt 10,27) Ако си видео шта сам написала а ниси,онда би разумео да нисам тако написала како си ме ти лоше превео Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Опростите,а шта ће монаштво на интернету,заправо на фб,осим по благослову као представници неког манастира?? Као појединци?? То нема везе са монаштвом. Није добро.Добро је да се понекад посаветујемо на тај начин ако немамо друго решење али увек,увек дајем предност реалном разговору,исповести. Биљана, два, nana and feeble је реаговао/ла на ово 3 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Пре неки дан,један свештеник је написао. Драги фб пријатељи, нисам у могућности да се јавим истог момента када вам требам јер сам у обавезама по цели дан.Молим вас да имате разумевања и да не претерујете. Толико.Све је јасно.Реални разговори,лицем у лице више не долазе у обзир. Биљана, два је реаговао/ла на ово 1 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Децембар 6, 2014 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2014 Пре неки дан,један свештеник је написао. Драги фб пријатељи, нисам у могућности да се јавим истог момента када вам требам јер сам у обавезама по цели дан.Молим вас да имате разумевања и да не претерујете. Толико.Све је јасно.Реални разговори,лицем у лице више не долазе у обзир. Realni razgovori su nezamenljivi ali kad oni zataje zbog obaveza ili lenjosti bilo vernika ili sveštenika ostaju društvene mreže koje su nepotpuna alternativa ali svakako mogu biti od koristi... što se tiče monaha slažem se za blagoslov a sveštenicima dajem punu podršku u korišćenju društvenih mreža. Da nije fbooka neki ne bi ni 3 reči progovorili sa svojim parohom. Jednostavno, sveštenici su vremenski ograničeni zbog velikog broja obaveza, posebno u sezoni slava Плутон, Maja Pavlovic, Поуке.орг инфо and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука