SANJA Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ??? ??????? ? ?????,????????? ?? ??????? ???? 0110_hahaha (???? ??????? ? ?????? ???? ? ?????????)? Poštujem svog sveštenika jer je to ugodno pred Bogom... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vizantiona Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 О ПОШТОВАЊУ СВЕШТЕНИКА - владика Николај Велимировић Поштујте браћо, свештенике своје. Они су слуге Христове и представници апостола Христових. Њихова је служба тешка, њихова одговорност пред Богом огромна. Они се моле Богу за све нас. Они својим рукама и молитвама припремају св. причешће, којим се ви са Богом сједињујете. Они вас дочекују кад се рађате, они вас испраћају кад умирете. Они за вас Богу одговарају. Свети Сава је рекао: "Ако је поп грешан, молитва његова није грешна". Не осуђујте свога свештеника, не ружите га, не гоните га. За своје грехе он ће одговарати Богу више него ли ви за своје, јер је свештеник Бога живога. Ако је свештеник грешан, поштуј га и поштовањем ћеш га застидети и он ће се поправити. Ако ли га осуђујеш и ружиш, он ће постати још гори. Поштујте браћо, свештенике своје. Немојте се правити паметнији у духовним стварима од свештеника. И ако све не твори што треба творити, по слабости својој, он зна шта треба говорити. Питајте га о путу спасења и слушајте речи његове. Молите га, да вам објасни и он ће вам објаснити. Ја сам исповедио неке, који су се кајали што су осуђивали свога свештеника. Свештеник има свој суд и свога судију. И ако греши, знајте, да га казна неће обићи. Но, немојте му ви бити судија. Он велико бреме носи и велику одговорност има. Отуда је и његово спасење теже него ваше. Зато вас молим, браћо, поштујте свештенике своје. Ljubić Nenad Šone је реаговао/ла на ово 1 Бог је љубав што небо спушта к земљи и човек је љубав што земљу диже к небу!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Ako je grešan pop nije grešna molitva njegova.Sveti Sava. Ljubić Nenad Šone је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Сумњам да је у време Светог Николаја било педофилије, скидање црне магије од стране свештених лица нпр. Питам се шта би данас рекао на ту тему? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 ?????? ?? ?? ? ????? ?????? ???????? ???? ??????????, ??????? ???? ?????? ?? ?????? ????????? ???? ???. ????? ?? ??? ?? ????? ????? ?? ?? ????? Pa poduzeo bi nešto ,sigurno ne bi sedeo skrštenih ruku Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Ma, mora da smo mnogo gresne cim nam se taki "pojavljuju" dada Ko nije doziveo ne bi trebalo da komentarise... Bogu hvala ja sam dozivela cudo u drugom smislu, da covek svestenik kojeg sam "cudno gledala" bas zbog svega bude covek koji me je jednom "igrom slucaja" tj moranja ispovedao i tada sam shvatila sta je ispovest i kod koga se ispovedamo. Kad stavi epitrahilj prica je zavrsena sigurna sam da govori Bog kroz njega, ali sve je teze naci nekog ko veruje u Boga pa bio i svestnik i tu se potpuno slazem sa Masom, uvek cu pred drugima braniti svestenike i uvek cu uzeti blagoslov ali ne samo da cu tri puta da merim jednom da secem s kim uopste pricam o bilo cemu nego tri miliona puta... Lako je posle pricati "samo veruj" i "Bog ce mu suditi", to su price za malu decu, to moze da prica neko ko je slicnu borbu imao, ali taj ko je imao nikad takav luksuz sebi nece dozvoliti. Koliko ljudi licno znam da vise nikad nisu krocili u crkvu bas zbog skandaloznog ponasanja svestenika i pri tom ne mislim na "popreko me pogledao"... No, da ne sirim pricu... Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Znam i meni je bilo slicno... Sad mi je lako da pricam kako ne treba da se sablaznjavamo, kako treba sa smirenjem da prihvatimo kako je sve to po Bozijem dopustenju i td i td itd ali to je sada, tada je bilo sasvim drugacije. Kada bura prodje lako je biti pametan i kada naucimo nesto lako je da se razmecemo time, ali nismo svi naucili niti svi mozemo da se ne saplicemo na tom iskusenju. Da, tacna je ona tvoja sjajna recenica "carstvo nebesko nece biti carstvo sablaznjenih", mnogo je volim, ali do tada ihaaaaj ima da protece, kod mene bar je tako, daj Boze da je drugima bolje. Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Znam i meni je bilo slicno... Sad mi je lako da pricam kako ne treba da se sablaznjavamo, kako treba sa smirenjem da prihvatimo kako je sve to po Bozijem dopustenju i td i td itd ali to je sada, tada je bilo sasvim drugacije. Kada bura prodje lako je biti pametan i kada naucimo nesto lako je da se razmecemo time, ali nismo svi naucili niti svi mozemo da se ne saplicemo na tom iskusenju. Da, tacna je ona tvoja sjajna recenica "carstvo nebesko nece biti carstvo sablaznjenih", mnogo je volim, ali do tada ihaaaaj ima da protece, kod mene bar je tako, daj Boze da je drugima bolje. E Mali te sakam najmnogo crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тавита Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Ja postujem covjeka kao covjeka.... ali njegovoj igri, djelu, i ne moram da se poklonim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 :o crvenilo crvenilo U have mail sokiran ili ti pp dada Nemoj, nemoj mila, nema razloga za onakvo osecanje, tu smo da ga oteramo jer mu nije mesto u tvom velikom srcee dada A da ne spamujemo vise... Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
after_silence Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 crvenilo crvenilo sokiran hehehe, ta teorija ti je genijalna ali zaista!! :o Da, strasno je to sto su najglasniji najcesce najgori, a ne da ima divnih svestenika nego pravih bisera... Bogu hvala, koliko divnih neverovatnih ljudi! Stalno posmatram kolika je neosetljivost osetljivih ljudi prema osetljivosti njihovih bližnjih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Помаже Бог браћо и сестре у Христу! Часни Оци благословите! Од одговора на ово питање зависи много тога, ако чак не и све,што је битно за препознавање себе, Бога у себи, Бога у другима, односно Бога у свему што нас окружује и што нам се догађа, а све у циљу узвраћања Љубави коју нам Бог Даје и јачања нашег односа са Богом Самим. Можда је у наслову требало стајати свештена лица, чиме би питање обухватило и целокупно монаштво, али сам сигуран да иако не стоји у питању, никада и нико није ни помислио да је монаштво нешто ван и узгред што нам се, ето тако догађа. Сам израз поштовати неку личност јесте такође веома сложен. Ми можемо поштовати начин писања неког књижевника, али нам се никако не допада начин на који живи, власника угледног ресторана, јер нам пружа осећај угодности док боравимо у његовом ресторану, али нам се не допада опет његов избор начина на који живи....и да не набрајам даље, некако ћемо увек доћи до релације, да много тога неко има доброг, али због овог или оног не заслужује наше поштовање. Али и даље читамо књиге тог писца и одлазимо у ресторан ради доброг угођаја. Прија нам ако писац на промоцији своје књиге напише посвету насловљену на нас, као и осмех власника угледног ресторана!!! Наше поштовање!? У областима где постоје прецизни параметри, лако је измерити шта је по некаквом стандарду а шта не. По питању поштовања, врло често параметре чинимо према самом себи,ниједног тренутка се не питајући, ко је и зашто баш нас дефинисао као параметар за поштовање.Овде заиста изузимам девијантне појаве, које су својствене свим људима, па и свештеним лицима, већ мислим на људе чији живот није оптерећен болесним умом или криминогеним понашањем. Искрено преиспитивање самог себе, сигурно ће довести до резултата, да смо ко зна колико пута повредили неког другог,непримерено се понашали и сл., али само зато што нисмо изложени јавности, то је остало незабележено у памћењу других људи. Као Православни хришћани,иако смо исповедили тај грех, а коме другом до свештенику, остаје нам да се за исти дубоко покајемо и то је завршено...Покајање између осталог би требало да значи и не понављање истог греха, али ми опет, јадни, слабашни, поновимо, па опет код кога него код свештеника и тако редом....Вероватно из некаквог облика заборава сопственог живота, никако да опростимо , а коме другом до свештенику, то што је викао, пушио у порти цркве, напио се и сл....Па да ли можете да замислите колико је његово кајање за то што му се догодило и коме он исповеда свој грех? Да ли заиста морамо и ми да му посолимо рану која га разједа? Не кажем ниједним словом да свештена лица треба храбрити у нечему чему смо ми присуствовали, пазите, не чули, већ присуствовали, али где нам се деде она силна љубав према васколиком човечанству, да бар зрнце исте покажемо и према свештенику? Мој одговор на питање је ДА! Ја поштујем дословце сва свештена лица, а довољан је само један разлог Рукоположени су од Самог Бога!!! Не морам се позивати шта нас је ко од Светих Отаца поучио, довољно је ово што сам написао, да ме води ка истрајавању у љубави, опроштењу, или ако можемо назвати милосрђу, а према коме, него према ономе који ме исповеда и за моје грехе моли Бога да ми Опрости! Праштајте Ваш брат у Христу "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Драги И., волим твоје дуге текстове иако иначе не читам на нету дуге. Твоји су живи јер су аутентични. Хтела сам да ти кажем да није у питању ни пушење ни алкохол ни слично. Много је гадно. А нисам само ја искусила те саблазни, много их је. А они се и даље не кају. Али не знам да ли ће ико имати користи од мојих речи, колико штете, стога прекидам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 "Машо", драга сестро у Христу, Био бих лицемер, када бих рекао да ми није драго, када прочитам да на неког оставља утисак то што напишем, али и тај осећај задовољства приписујем искључиво Богу, Који ме већ 20 година шаље на многа путешествија по манстирима и храмовима, па тако стекох неко малено искуство о свештеним лицима. Потпуно сам разумео, на какве појаве си алудирала у свом писању, зато сам и написао да се ради о нечему што није, да кажем, уобичајен начин живљења. Као што за мирјане постоји Суд, тако и за свештена лица постоји и "наш" суд, а и црквени суд....оно што је најтеже јесте да све нас очекује Страшни Суд.... Воли Те Твој брат у Христу!!! "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Маша Написано Децембар 2, 2009 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2009 Ма није мени важно да ли ће неко пред суд или не, већ шта ја да радим са свим тим? Мени није добро због тога. Љубав ти је узвраћета 319.gif пс моје крштено име јесте Маша Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука