ВИЛМА Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Можда је брутално, али би можда било корисно то пријавити владики. Јер неко неће бити јак као Магдалена па ће престати да иде у цркву. Једна је ствари покрити грех ближњега а друга пуштати саблазнитеља да ради по своме.Вероватно си у праву, али немам снаге да сада водим битку, мислим да ми је паметнија да се повучем. То би била моја реч против његове, а он је ипак свештено лице, а ја обичан мирјанин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Mene zanima, ali to ne mogu znati ja već sveštenik..da li je bolje za tebe da ideš i dalje u parohijsku a sa tim popom budeš na vozdra-vozdra ili da promeniš crkvu? Zaista šta je u toj situcaciji bolje i za samu crkvu.. Možda tvoje "bekstvo" (zaista ne mislim da je besktvo, nego ne mogu sad da nađem neki adekvatan izraz) iz te parohijske crkve bi učinio da taj pop nešto slično učini drugoj sestri. Naravno, ljudski je razmišljati "ma šta me briga druga sestra", ali da ti nisi digla glas i progovorila o svom problemu i drugi bi rekli "ma šta me briga za Magdalenu". Ovako vidiš kako smo sabrani i bodrimo te..i nadam se pružamo utehu. I što je još bitnije..i to nemoj nikad zaboraviti...mi te volimo. Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Јануар 2, 2011 Гости Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Можда је брутално, али би можда било корисно то пријавити владики. Јер неко неће бити јак као Магдалена па ће престати да иде у цркву. Једна је ствари покрити грех ближњега а друга пуштати саблазнитеља да ради по своме.Да, о овоме сам доста размишљао када сам за ово чуо. тачно је да треба сакрити грех брата својега и мислим да треба за сада то и учинити. Ево, Магдалена је рекла овде нама и надам се да јој је бар мало лакше на души. Још је питање како би то ишло код Владике. За сада је добро да Магдалена искулира... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 А сестро Магдалена,собзиром да је свештеник у тој парохији у којој идеш,шта кажеш на то да поразговараш са њим о томе?Jep пази,ти си тај његов однос са тобом прихватила на начин,на који је опет са твоје стране ајде да кажемо исправан (не сумњамо у то).По својој осјетљивој женској природи си ипак одреаговала овако како си написала.Али ајде узми сав твој осјећај са резервом и покушај да по својој слободи одеш на вечерњу и после вечерње приђеш свештенику са очигледном намјером да ти објасни његов однос - лицем у лице од прије неки дан.Јер,реци искрено да си се ти тотално смутила и саблазнила и да очекујеш објашњење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Mene zanima, ali to ne mogu znati ja već sveštenik..da li je bolje za tebe da ideš i dalje u parohijsku a sa tim popom budeš na vozdra-vozdra ili da promeniš crkvu? Zaista šta je u toj situcaciji bolje i za samu crkvu.. Било би боље да одговори свештеник. Могу само рећи да ни је не идем у своју парохијску цркву да бих избегла искушења. Можда ће Магдаленино неодлажење у парохијску цркву поштедети и њу и тог свештеника нових искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 ja sam imala skoro isto iskustvo kao Magdalena. 3 nedelje sam isla u drugu crkvu dok se nisam malo sabrala. ali zato kad sam se sabrala i izasla pred tog svestenika... "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Емануил,да разговарам са њим заиста не желим и не видим шта ћу тиме постићи. Заиста сам сигурна у оно што сам доживела, није ми се причинило, нити сам погрешно разумела, Сигурна сам да тако не би тешио неку старију бабу, колико год верна парохијанка била. Шта имам да разговарам са њим ? Да му кажем да то није у реду ? Да се он направи блесав на све то ? Како бих и започела такав разговор ? "Знате, оче, много сам се лоше осећала што сте ви онако похотно зурили у моје усне, стезали ми руке и јурили ми уста да ме пољубите" ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 ja sam imala skoro isto iskustvo kao Magdalena. 3 nedelje sam isla u drugu crkvu dok se nisam malo sabrala. ali zato kad sam se sabrala i izasla pred tog svestenika... Кажи шта си тад урадила и како је он реаговао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 pa spomenula sam mu popadiju, pa arhijerejskog namesnika pa vladiku... jos on me zna od malena i zna kako sam tvrdoglava kad se za nesto uhvatim i cela crkva me zna tako da je bio siguran da cu uraditi ono sto sam mu rekla pa makar letela naglavacke iz crkve. i sad ga drzim na oku jer znam da nisam bila prva ali zelim da budem poslednja. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Својевремено је Маша писала како је била у сличној ситуацији, па је разрешила на себи својствен начин. И није напуштала парохијску цркву. Не могу сада да нађем, можда је било на верујем.рс. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 А бре, па колико има тих случајева? Зато и треба пријавити, да више никад ником то не падне на памет! Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Danijela Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 ima koLko oces. "Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?" sv. Ignjatije Brjančanjinov Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Десило ми се данас. У питању је свештеник кога знам преко десет година, код кога сам се много пута исповедала, који ми је био узор савршеног свештеника, очинске фигуре, дивне душе... Била сам јутрос на очуховом гробу, исплакала се и дошла тако сва надувена од плакања на литургију, да се помолим и да замолим тог свештеника да после мало поразговарамо. Наравно, пристао је. Отишли смо у канцеларију, у парохијски дом. Чим је затворио врата,пришао ми је и загрлио ме. У моменту ми је то било у реду, јер се знамо дуго, зна каква је моја ситуација, и просто ми је то значило као подршка. Онда је кренуо да ми не знам шта честита, да се као пољубимо 3 пута у образ (по српски) и све ме љубио око уста. Кад сам кренула да узмичем, чврсто ме је држао за рамена, при том и даље унет у моје лице. Била сам већ у шоку и неверици, али опет сам имала задршку да било шта кажем, јер је свештеник и до тада идеал у мојим очима. Онда ме је пустио, као саслушао ме зашто сам дошла, и онда кренуо,јел, да ме "теши"; опет загрљај, јак, предуг, па опет да ме пољуби, као очински, па опет циља у уста. Тад сам већ почела да узмичем, да би он наставио да иде ка мени, све време са осмехом на уснама, и опет ме чврсто загрлио и кренуо да ми јури уста. Од језе сам почела да дрхтим и прошло ми је кроз главу да то није могуће и да се то не дешава. Кад ме је пустио,јер сам почела да га одгуравам, одмах сам излетела из канцеларије. Још сам у неверици да се то све десило, доживела сам велики шок и разочарење, страшно сам бесна на њега и сад имам отпор да идем у своју парохијску цркву... Обавезно иди код свог епископа! Подхитно! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 Можда је најбоље да каже његовом колеги, другом свештенику у тој парохији, да га он посаветује мало. ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Јануар 2, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 2, 2011 u vezi sa tim da je sveštenik provodnik,bez obzira kakav je kao osoba moraću da citiram lokalnog sveštenika koji je jednom pred punom crkvom rekao-citiram...Svaki sveštenik je provodnik Duha Svtog... bez obira na to kakav je kao osoba...zamislite žicu za struju na banderi... i zamislite da na nju stanu ptice i useru je(izvinjavam se ali ON je tako rekao) Ta žica je dakle usrana ali i dalje provodi struju... tako i mi sveštenici greengrin a što se tiče pubertetlije u mantiji tj. lika s kojim si imala posla,samo kod vladike ili starešine crkve...pa da se crveni ko treba a ne onaj ko ničim to ne zaslužuje... mogu samo da mislim kako se osećaš... molimo se Gospodu da mi ne padnemo u sličnu situaciju jer,kao što reče Gete-nisam još uvek čuo za greh čije seme nisam prepoznao u svom srcu... ko zna ko sve čuči u nama i čeka pravu priliku da izadje... samo uz Gospoda i samo uz Gospoda... drži se,sele greengrin Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука