Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ако сам мало "ватренији", извините. Тренутно проучавам светог Григорија Богослова, па сам под утиском. Ево шта каже у једном писму светом Василију: Како ватрено и попут коња скачеш у својим писмима.......... Ако си ти толико надмен и славољубив и говориш с нама са висине, као митрополит са привинцијалцима, онда и у нама има гордости, да бисмо се супротставили твојој. Писмо 80. Марјанн, Milan Nikolic, Александрида and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Сећаш ли се како су га изрешетали на оној бензинској пумпи, јадни "Сани бој", знаш оно из "Кума"...нестрпљив сам чекам скори повратак у своју јазбину, у међувремену се потврђује моја теорија да је доколица извор сваког зла...мало је претопло за мој укус...забавља ме контрирање, нарочито када се чачка по мојим изнутрицама, што би рекли месари... Уосталом каква си ти попадија када по цео дан висиш на компјутеру...? .smesko. ах, не, не... неће тако моћи друже стари који се предтсвљаш као жемско... имаш прву форумску опомену и три казнена бода.. Администрација Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Сећаш ли се како су га изрешетали на оној бензинској пумпи, јадни "Сани бој", знаш оно из "Кума"...нестрпљив сам чекам скори повратак у своју јазбину, у међувремену се потврђује моја теорија да је доколица извор сваког зла...мало је претопло за мој укус...забавља ме контрирање, нарочито када се чачка по мојим изнутрицама, што би рекли месари... Уосталом каква си ти попадија када по цео дан висиш на компјутеру...? .smesko. Зар не знаш? Ја сам ти дипломирана блогер попадија,потпарол анонимног ми супруга.Тако бар кажу а и ја се слажем са тим ако се и други слажу,што да противречим по оваквој врућини. Е,па жао ми је.Сани беше интересантан лик у том филму. Лазар Нешић and Ведран је реаговао/ла на ово 2 Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanela Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 (измењено) Ви, псевдосанела, сте неки недофилозофирани филозоф и неостварени песник? Херменаутичар унутрашњости, ако ме разумете? Е, салмонела, салмонела... Ви сте први који ми је гледао у шољу не тражећи за то никакву накнаду, хвала. Измењено Август 6, 2012 од Иван Цветковић СПАМ. Немојте више то радити на ЖРУ. Последња опомена. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ако сам мало "ватренији", извините. Тренутно проучавам светог Григорија Богослова, па сам под утиском. Ево шта каже у једном писму светом Василију: Како ватрено и попут коња скачеш у својим писмима.......... Ако си ти толико надмен и славољубив и говориш с нама са висине, као митрополит са привинцијалцима, онда и у нама има гордости, да бисмо се супротставили твојој. Писмо 80. Моца је једном покренуо био тему о писмима или Лазар,не сећам се.Падоше тешке речи између ова два Светитеља. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/17543-sokantno-svadja-sv-vasilija-velikog-i-svgrigorija-bogoslova/ Александрида and Макрина је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Моца је једном покренуо био тему о писмима или Лазар,не сећам се.Падоше тешке речи између ова два Светитеља. Били су велики пријатељи али су се жестоко посвађали када је свети Василије хиротонисао светог Григорија за епискпа Сасиме, а против његове воље. Волео сам кападокијске оце, а кад ово прочитах, сад су ми још дражи. Марјанн, Milan Nikolic, Милан Меденица :) and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Ја сам давно 80тих година од издавалаштва Крново купио двије књиге: Логика Крста и једну чијег се тачног назива не сјећам, а ни аутора, можда је био баш тај Афанасјев. радило се о преводу на српски изгледа али не сјећам се да ли руског или грчког аутора. Тамо се писало о "небеској евхаристији", била је то таква "евхаристијска есхатологија" могло би се рећи. Зна ли неко о којој се књизи ради тачно, волио бих кад би ме неко подсјетио на њен назив. на почетку је тамо био објашњен појам Агапе, потом се редом анализирала евхаристија кроз цитате из Светог Писма СЗ и НЗ. Врло импресивна и сугестивно написана књига, није сувопарним теолошким трактатом већ више таквом литерарном фреском, живописом. Да није "Трпеза Господња"? То је чувека књига од Афанасјева, она је направила преокрет у прав. Теологији 20. века, а сличне је садржине коју наводиш. Моца је једном покренуо био тему о писмима или Лазар,не сећам се.Падоше тешке речи између ова два Светитеља. То смо Моцарт и ја заједно хтели мало да шокирамо плићаке, а богами и баре Милан Меденица :) and Макрина је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Зар не знаш? Ја сам ти дипломирана блогер попадија,потпарол анонимног ми супруга.Тако бар кажу а и ја се слажем са тим ако се и други слажу,што да противречим по оваквој врућини. драга попадијо ние од Македонија те поздравуваме и ти посакуваме да продолжиш да го сведочиш евангелскиот христијански етос на овој кибер простор, во тоа ќе бидеме со тебе....... Макрина је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Лазо, знаш ли где беше тај текст? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Лазо, знаш ли где беше тај текст? Па, мислим да овде има: https://www.pouke.org/forum/topic/17543-sokantno-svadja-sv-vasilija-velikog-i-svgrigorija-bogoslova/page__hl__sokantno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ведран Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Били су велики пријатељи али су се жестоко посвађали када је свети Василије хиротонисао светог Григорија за епискпа Сасиме, а против његове воље. Волео сам кападокијске оце, а кад ово прочитах, сад су ми још дражи. познато је оно писмо када се свети Григорије жали да се свети Василије према њему односи као „митрополит према микрополиту или боље речено аполиту“ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 6, 2012 Да, да... то је то... Но, што се тиче Владе, мислим да је он одвано изгубио кредибилитет да говори о теологији... уосталом јасно је да човек не познаје теологију и ако је, верујем, воли... он жели да под свој чап стави све богослове и свако ко му се не допада, ко није по његовом кроју проглашава јеретицима и унијатама... Мислим да је Аца, као неко ко је мастерирао на мисли Митрололита Јована, компетентан да одговори на критике које је изнео Димитријевић Жика је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 познато је оно писмо када се свети Григорије жали да се свети Василије према њему односи као „митрополит према микрополиту или боље речено аполиту“ Грци су то, таман и свети. Искреност, оштрина, експлозивност.... такви су Грци. То је онај хришћански реализма којег сам помињао на некој од тема данас. Нема шминкања, идеализовања већ живи људи, живи животи. Упоредите овакав реалистични приступ са, рецимо, исламским приповедањем о Мухамеду и његовој "савршености". Лепота Православља и јесте у реализму. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Август 6, 2012 Пријави Подели Написано Август 6, 2012 ...зато ми се и гаде ови савремени митомани, секташи и криптопротестанти и пијетисти, попут Димитријевића. Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука