Jump to content

Razgovori sa sveštenikom, preporuke i kontakti

Оцени ову тему

Препоручена порука

Gde su nasi veliki duhovnici?U kojim manastirima sluze i koju decu uce spasenju kroz monastvo?

U našim parohijskim crkvama, naši parohijski sveštenici su naši duhovnici.

U manastirima su duhovnici bratije koja se odlučila da kroz monaški život čine svoje Bogoupodobljavanje.

Svi zajedno smo jedno u Jedinome..

1324_womens

womens

4chsmu1

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Gde su nasi veliki duhovnici?U kojim manastirima sluze i koju decu uce spasenju kroz monastvo?

U manastirima su duhovnici bratije koja se odlučila da kroz monaški život čine svoje Bogoupodobljavanje.

1324_womens

womens

4chsmu1

Lepo receno ali nisam na to mislio.Mislio sam gde su ti istinski duhovnici sada u ovome vremenu?Njihova imena i manastiri u kojima sluze.Zgrozen pricama koje potvrduju sta se sve desava po manastirima, zanima me gde su pravi duhovnici.

“Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.” Yoda

Подели на овим сајтовима

womens

:group111:

:drugarstvo:

1324_womens 4chsmu1

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1324_womens

womens

4chsmu1

Lepo receno ali nisam na to mislio.Mislio sam gde su ti istinski duhovnici sada u ovome vremenu?Njihova imena i manastiri u kojima sluze.Zgrozen pricama koje potvrduju sta se sve desava po manastirima, zanima me gde su pravi duhovnici.

Невиде се, па неће да се експонирају. Колико људи долази у манастире, када би се сви они правили духовници не би од њих и њиховог монашког живота остало ништа.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Онако како налаже православна духовност и поредак, прави духовници су наши пароси-свештеници. Њих је Црква поставила да буду духовници, то је по канону...

е сад, ако тражиш мистицизам, гуруизам....тога има и у исламу, будизму, сектама чак више него у православљу.

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Отац Димитрије је добар монах.

Ево ти преслушај његово предавање "о монаштву у 21. веку" и види коментаре :

http://www.manastir-lepavina.org/vijest_cir.php?id=5306

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Отац Димитрије је добар монах.

Ево ти преслушај његово предавање "о монаштву у 21. веку" и види коментаре :

http://www.manastir-lepavina.org/vijest_cir.php?id=5306

о.Димитрије говори тек од 30 и неког минута у снуимку који је постављен.

Подели на овим сајтовима

Данас постоји проблем малобројности монаштва. Рецимо, на неким местима су, хвала Богу, манастири

обновљени и уређени, али је број монаха и даље мали.

Не знам дали је тако свуда али за неке делове поуздано знам да јесте.

Чуо сам за доброг духовника, оца Серафима у манастиру Беле Воде, код Љубовије.

manastir_sv_trojice_20090926_1937526126.jpg

Вера, слога и поштење – српско су спасење.

Подели на овим сајтовима

Lepo receno ..........

slava3

..........ali nisam na to mislio.Mislio sam gde su ti istinski duhovnici sada u ovome vremenu?Njihova imena i manastiri u kojima sluze.Zgrozen pricama koje potvrduju sta se sve desava po manastirima, zanima me gde su pravi duhovnici.

Брате мој, не дај да Те било шта нити било ко згрожава, јер Бог нам Није Дао живот да се над било чиме згрожавамо, нити било чега, нити било кога плашимо, већ да користимо време да себе што више Њему уподобимо.

И заиста, већ често чујем причу као у манастирима овако, онако...истина је да и ја знам за понеку такву дестинацију, али се трудим да што чешће одем тамо, јер верујем да Бог баш то тражи од мене. Не да идем да се расправљам са браћом или сестрама у Христу, већ да саслужујем са њима Богу, а приче које чујем да једноставно избришем из свог памћења. Честим сусретима, стичемо поверење једни у друге, препознајемо Бога једни у другима, а тада се стичу предуслови да препознају да све што касније разговарамо јесте Христа ради.

Надаље, колико је таквих манастира, над којим би се дало неком згрозити?

80%? 50%? 10%? 1%?

Колико год да их има, требали би смо се сетити приче Господње око Содоме и Гоморе, а наравно и Христа Спаситеља о суду и осуди. Додао бих још и причу о људима "мувама" и људима "пчелама", као рецепт самоспознаје. Могли би искористити и све оне текстове који смо сами писали, а којим потврђујемо своју веру да су сви људи постали Божјом вољом и Љубављу, што надаље потврђујемо јектенијама током Литургије, молећи се за све њих.

Е сад све наведено кад сумирамо, да ли има ишта или ико на овом свету, а камоли наша браћа и сестре у Христу, што или ко би нас толико згрозио, да загаси Љубав и вољу Његову којом "солимо" свет око нас, да нас постави у позицију судија како би осуђивањем, довели себе у стање човека "муве"?

Христос нас Учи Светим Јеванђељем, како са братом који је "скренуо" са пута, и нигде не говори "Осуди!", већ на самом крају савтеовања, Каже да се опходимо као да су нам страни....али.....али....на самом почетку Говори да Је Дошао међу нас ради грешних, да их Научи, Охрабри, Докаже...како год, али ради грешних...Свети Оци нас уче о сили молитве Господу, кад је искрена, истрајна и кад потиче од човека кога Господ већ сад Зна. А Зна га, јер се он труди да живи Литургијским животом сваког трена, а не само Недељом и Празником по два два и по сата...Дакле, кад искористимо све записано у Светом Јеванђељу, остаје нам најснажније временски неограничено у ничим условљено средство -МОЛИТВА!!!Никад осуда! Никад оправдање самом себи, да сам расуђивањем дошао до...чега? Разлога за осуду??? Не, расуђивање јесте за одабир начина како том другом помоћи, јер волимо Господа у њему, а не да га судимо, јер тад ће нам згрожавање постати навика...постаће квасац гордости у нама, хранећи нам "врлину расуђивања да би осудили". 

Зато сам мишљења које сам написао, да не тражимо духовнике нити по другим црквама нити по манастирима, јер Бог Је Благоизволео да нам Да, баш нашег свештеника, шта год ми мислили о њему. Такође, Милостиви Је Благоизволео да монасима и монахињама Да све што им је потребно у њиховом начину Богууподобљавања и живљења већа сад и овде са Богом самим.

Лепота Неописива, да смо наизглед удаљени, а у бити Један Организам, коме Је сам Христос Глава!!!

:drugarstvo:

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Razumijem te o cemu govoris. O. Isaija, manastir Ilinje kod Sapca (izmedju Macvanskog Prnjavora i Sapca, blizu man.Cokesine)

Подели на овим сајтовима

Razumijem te o cemu govoris. O. Isaija, manastir Ilinje kod Sapca (izmedju Macvanskog Prnjavora i Sapca, blizu man.Cokesine)

Али изгледа да ја нисам разумео, па ако можеш да ми појасниш...Зашто баш о.Исаија ?

prstgore

1405_love

0442_feel

"Прости верник"

Подели на овим сајтовима

Али изгледа да ја нисам разумео, па ако можеш да ми појасниш...Зашто баш о.Исаија ?

kao i o.Sava, man.Krupa (kod Banja Luke)

Brat je pitao cini mi se ovo, za nasa iskustva sa manastirskim duhovnicima. Ja sam samo iznijela svoje iskustvo. Vjerovatno ih ima jos mnogo, slava Bogu! Kao sto ima i svestenika, koji su primjer zarke vjere i duboke duhovnicke mudrosti,  i takodje sam imala srecu da upoznam i takve. Moram reci da, naravno, uopstavam svoje iskustvo (logicka greska, jel'...). Ali zaista ne mogu drugacije. Pisala sam vec detaljnije o tome na drugim temama, trazeci isto tako feedback od drugih vjernika, kao i svestenih lica. Ako neki ljudi traze 'jacu duhovnu hranu' da tako kazem, u manastirima, tu ne moze biti niceg loseg. Ako manastiri odvlace stado od pomjesne crkve, to je pojava koja ukazuje na nesto u sta ne zelim ovde da zalazim. Ako me svestenik kome se obratim ne razumije ili osudi, i uskrati mi pricesce, a ja odem o.Savi a on mi odmah da 'injekciju zivota', i osjetim Boziju milost preko njega, pa onda,'slucajno' tj.Bozijom promislju dodjem do o.Isaije i on uzme lijeciti moju dusu svu gnojnu i u ranama, zasto ja ne bih isla kod njih? Moram reci da sam posle toga nasla 'obicnog', mirskog, svestenika, Bog mi pokazuje kako svugdje mozes naci plodove duha, ali to opet nije 'moj' paroh, opet krsim neko pravilo... Zar nije sve to divno, sve po promislu, da se naucim samopposmatranju i pokajanju,pa milosti, pa nadi.... Nije bitno iz kojih ruku ces zivu vodu zagrabiti, jel'... Ma ja nigdje ne pripadam, zivjela na tri mjesta dosad, moglo bi se reci da i sad zivim na dva mjesta, a nije iskljuceno da cu morati za poslom otici i na trece...

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Voljela bih da još štošta čujem o o.Isaiji jer me zanima, a čula sam oprečne priče o njemu i svemu tome u manastiru u kojem boravi. Čula sam i dobre i loše stvari, ali moram da priznam više loših od onih ljudi kojima bezuslovno vjerujem. Pa ako bi neko malo više rekao o tome bila bih mu zahvalna, iz razloga što ovdje postoji gomila ljudi koja nigdje ne ide nego samo tamo na Jeleosvećenja, a njihovi bližnji brinu zbog toga. Dijana ako bi mogla malo više da mi kažeš o tome. ;)

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

I??? Ne reče mi ništa Dijana  0442_feel

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...