Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Такође немаш права да уђеш код комшије и отмеш му паре да би купио пушку и платио гориле, па опет делегираш то исто право држави. Аргумент ти је крајње проблематичан... Немаш право да отмеш комшији ни да би платио обезбеђење ни да би платио лек. Ту се сви слажемо. А онда одједном испада да је ОК да му узмеш порез само за обезбеђење (минархизам), а истовремено није ОК да му узмеш порез за лек (социјална демократија или шта већ). Huan je napisao, a ja cu ponoviti: zasto je onda moralno uzimati pare od drugog i dati nekom panduru da te stiti? Nisam govorio o nacinu finansiranja. Samo sam ukazao na razliku izmedju odbrane od fizickog nasilja i "odbrane" od bolesti, siromastva itd. Prvo mozes da delegiras, drugo ne mozes jer ni sam nemas prava da cinis. Nezavisno od toga kako se finansira, to je drugi problem. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Онда си десни анархиста. Десној анархији не могу да нађем ниједну теоријску ману, нити недоследност, само што сумњам да би функционисала у пракси. Минархисти силом узимају порез за полицију, судство и војску. Minarhisti su zapravo desni anarhisti koji znaju da desna anarhiha ne bi funkcionisala ali zele da naprave konkretan korak ka tome. Mozda jednom u civilizaciji tipa II bude moguca desna anarhiha ali do toga treba i doci. Najrelanije resenje je zalagati se za neku formu minarhizma. Tako ja kao minarhista gledam na to. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Узгред, Звоне, кад си већ ту, виде ли како је ”млађани” Ренд Пол одлепио у последње време? Nisam bas pratio u poslednje vreme. Vesti otvaram samo pod "Science and Technology", ostalo je pocelo extremno da me nervira... Verovatno pokusava da "balansira" u onoj ljigavoj barustini. Nema od toga nista... Juanito је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Vesti otvaram samo pod "Science and Technology". Ја сам и то баталио. Сад читам (тј. гледам) само "Health and Fitness". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 E vidis, toooo. Uvek si znao bolje... ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Znam znam, fenomen putnika bez karte. Medjtuim slabo ko ti kaze, uzrok postojanja putnika bez karte. Covek vecinu stvari radi korist-rizik. Ukoliko korist od neplacanja karte umanjuje rizik hvatanja bez karte - ljudi nece placati kartu. Medjutim sa policijom je drugacija situacija. Rizik je ogroman, korist nikakva skoro od neplacanja poreza za policiju vojsku i sudstvo. 1 % poreza sumnajm da su nekom velika korist.... Nije problem postojanje sile u drzavi, vec njeno sistemsko uredjivanje. Ukoliko jojo je sistemsko uredjivanje demokratsko (vladavina 60 % nad 40 % ) ta sila ne valja. Ukoliko joj je sistemsko uredjivanje jednak tretman svih 100 % ljudi, onda je to pravedna i dobra sila. Ali opet imas takve ljude bez obzira na rizik. Tako da recenica tipa: ''Ljudi ce dobrovoljno davati porez'' ne pije vodu. Lepo je to sto si ti na tom polju antropoloski optimista, ali realnost je drugacija. Nisu ljudi toliko dobra bica, da jedva cekaju da saradjuju i gade se na pomisao da ne daj boze nekog prevare, da se izvuku i tome slicno. Nisam govorio o nacinu finansiranja. Samo sam ukazao na razliku izmedju odbrane od fizickog nasilja i "odbrane" od bolesti, siromastva itd. Prvo mozes da delegiras, drugo ne mozes jer ni sam nemas prava da cinis. Nezavisno od toga kako se finansira, to je drugi problem. Iako je drugo, mene opet intererusje sto je moralno da drzava od mene uzme pare da bi stitila tebe i usput mene? Sto ja ne mogu da unajmim Mladju da mi bude gorila, da mu platim jeftinije ili da kupim kalas koji je opet jeftiniji pa se branim? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Iako je drugo, mene opet intererusje sto je moralno da drzava od mene uzme pare da bi stitila tebe i usput mene? Nisam ni rekao da je moralno. Sto ja ne mogu da unajmim Mladju da mi bude gorila, da mu platim jeftinije ili da kupim kalas koji je opet jeftiniji pa se branim? I ja se to pitam. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Nisam ni rekao da je moralno. I ja se to pitam. Pa cek, zar nisi minarhista? Ili si ono bas anarhista? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Pa cek, zar nisi minarhista? Ili si ono bas anarhista? Pa ne volim etikete, jer ljudi kad te "svrstaju" cesto vise ne slusaju sta kazes - a sto mozda nije u skladu sa njihovim predrasudama. Vise volim da odgovorim na konkretno pitanje. Nisam minarhista, mada je takvo uredjenje svakako bolje od ovoga sto imamo danas. Podrzavam ga kao "korak u pravom smeru". Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Pa ne volim etikete, jer ljudi kad te "svrstaju" cesto vise ne slusaju sta kazes - a sto mozda nije u skladu sa njihovim predrasudama. Vise volim da odgovorim na konkretno pitanje. Nisam minarhista, mada je takvo uredjenje svakako bolje od ovoga sto imamo danas. Podrzavam ga kao "korak u pravom smeru". Inace tu bih se slozio sa tobom oko tih etiketa. Vidis ja nemam neko politicko opredeljenje bas zbog toga, sto ako kazes liberal sam stave i ono sto nije tvoj stav. Mada nemam jer ga i sam trazim. Nekad sam bio socijalkonzervativac pa sam prestao jer sam shvatio da je besmisleno. Zato sam zauzeo neki marginalni stav, da sve posmatram i shvatam kao odredjene pojave. Da pokusam da razumem i budem objektivan koliko-toliko. Da posmatram nesto konkretno, problem u sadasnjosti kroz prizmu hriscanstva, pa nekad moze delovati da sam liberal, a nekad da sam malcice socijalista iako nisam, nego samo iznosim svoja razmisljanja i delim sa vama sto znaci da to nije moj stav tj. takav stav nije konacan jer vec sutra mogu potpuno da se slozim sa tobom u svemu sto pises. Ali mogu sebe da se nazovem liberalnim covekom. Grizzly Adams and Ћириличар је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Izvor Млађони, Deja Vu, Aquilius Cratus and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Фебруар 23, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 23, 2015 Mnogo dobro Juan! Deja Vu, Pa isto vazi i kod mene. Posmatram, ucim, razmisljam... Dosao sam do nekih principa za koje smatram da su temeljni pa na osnovu njih rezonujem. Mozda se i to promeni, mada bi moralo nesto dobro da me udari u glavu... Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Септембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2015 Порез на секс! Вучићу, размотри ово под хитно! http://www.blic.rs/Vesti/Svet/592323/SEKS-DVA-DOLARA-Muslimani-iz-Kazahstana-imaju-bizaran-predlog Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ћириличар Написано Септембар 22, 2015 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2015 Порез на секс! Вучићу, размотри ово под хитно! http://www.blic.rs/Vesti/Svet/592323/SEKS-DVA-DOLARA-Muslimani-iz-Kazahstana-imaju-bizaran-predlog ПА морао би највише он да га плати, с обзиром шта нам ради Плутон and Juanito је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Новембар 17, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 17, 2015 Албанија је укинула порезе за мала и средња предузећа чији годишњи обрт не прелази 36400 евра. http://www.netokracija.rs/porez-albanija-startapi-105715?utm_content=buffer53445&utm_medium=social&utm_source=twitter.com&utm_campaign=buffer feeble and -Владимир- је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука