Jump to content

Ћераћемо се и са Богом, или однос са Богом код просечног верника

Оцени ову тему

Препоручена порука

Samo promeni naziv teme i nema problema

:D Promijeni, ako ne istine radi, ono mira radi.

Kako nas je udarilo po gordosti ovo 'prosječnog'! A da se ćeramo medjusobno, vazda spremni :D

(Ne znam, primijetila sam i ja generalizaciju, ali nisam je smatrala toliko bitnom, jer sam prepoznala i priznala sebi, ovo 'ćeranje', tj.rvanje s Bogom)

Подели на овим сајтовима

Kako nas je udarilo po gordosti ovo 'prosječnog'! A da se ćeramo medjusobno, vazda spremni :D

(Ne znam, primijetila sam i ja generalizaciju, ali nisam je smatrala toliko bitnom, jer sam prepoznala i priznala sebi, ovo 'ćeranje', tj.rvanje s Bogom)

Oko tog rvanja sa Bogom rekao bi da svašta Otac decu uči.... Gurkam ga i ja :)

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Нисмо  "горди". Можда  боље познајемо информатику и физику. :)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Нисмо  "горди". Можда  боље познајемо информатику и физику.

valjda statistiku?

A svi smo sebe spremno isključili iz priče o tim nekim tamo običnim, prosječnim, ili nominalnim vjernicima... ne, nismo gordi.. :)

Подели на овим сајтовима

valjda statistiku?

A svi smo sebe spremno isključili iz priče o tim nekim tamo običnim, prosječnim, ili nominalnim vjernicima... ne, nismo gordi.. :)

:)  Лаж о „обичном" човеку кад ти Тања каже!

Медијска етика. То је знак лицемерја, медији производе „обичног“ човека. Пре свега, стварају илузију контакта са „обичним“ људима, за које се многи новинари у основи не занимају. Постоји само контакт са људима који постоје у некој средини. То је намера да се у потпуности  спусте доле на земљу да  пишу о госпођи Дијани и просеку (пример), а министре и друге моћне личности – јуре по небу. :)

Лаку ноћ људи!

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

Voleo bih da mi daš primer prosečnog sveca da bih mogao da poverujem da je moguće pronaći i prosečnog vernika. Po imenu.

Онај који је свет по карактеристикама које су признате као светост.

PS Samo promeni naziv teme i nema problema

Одма, чим ми даш предлог који ће да допринесе теми, у складу са питањем које сам ти горе поставио.  

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Сама реч "обични људи" открива велику отуђеност.

Јок брате, што?

Ја бих се поносио да ме неко назива "обичним" човеком, али стварно, без чега скривеног.

"Просечно" и "обично" нису исто. И не знам уопште што се ломе копља око најнебитније ствари у целој причи, а о суштини теме се и не проговара.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

А шта је узрок томе?

Невера, пала природа која не осећа потребу за покајањем, тежња ка моћи, нешто четврто...?

Несвест.

То је узрок.

Људи немају појма о својој позицији у односу на Бога и овај свет.

Сва историја људи је један утилитаризам.

Од почетка човековог постојања.

Угледање на ђавола а не на Бога је узрок ове несвести.

Јести са дрвета познања, постати као Бог. Бити бог за себе. Себе ставити у центар свемира.

Подели на овим сајтовима

Јести са дрвета познања, постати као Бог. Бити бог за себе. Себе ставити у центар свемира.

Da li bi opstali da nije tako (mislim ljudska vrsta)? Svet je vrlo surova sredina a mi smo vrlo slabašni (fizički).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Da li bi opstali da nije tako (mislim ljudska vrsta)? Svet je vrlo surova sredina a mi smo vrlo slabašni (fizički).

Веровао или не овце, мрави, глисте и друге врсте су много слабије од човека како физички тако и ментално.

Па ипак види , опстали су.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...