RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 За почетак, део из "Ћераћемо се још" МАтије Бећковића, о односу са Богом, који је (мени) битан као основа за покретање ове теме: Ћераћемо се још Са Богом и људима Сваки у Бога дан. С Богом се ћерати и рвати, то је право ћерање! А с ким се год ћераш С њим се ћераш. Има он обичај И да се пресвуче у некога Кога сви ћерају Па кад га се сити наћерају Тек онда виде кога су ћерали. Не знам шта сад чека! Што ово гледа, Што ово дозвољава Што оће с овим? Ја сам се надао да је Он на нашој страни Више него ми сами. Барем Он све зна Боље од нас. А он – друге помаже! Све их је ово Он научио! Какав је то Бог Који је дозволио Да ово од нас учине?! Добро ми, Ал шта је Он радио? А да оће да ме послуша... А може ако оће, А моро би и да неће И требао би И да не може, Па да среди Једног по једног А ја само да гледам А они да се чудом чуде. О Боже, одмози им! Нечекај моје молитве, Шта ћеш више молитве Од овога јада и невоље, Какав си то Бог?! А да си друкчији, Не би мене запао! Шта мислите, да ли је однос просечног верника према Богу, не само код нас, овакав као што је овде приказан? Опортунистички, са жељом да се Бог укроти, да постане само једно средство које служи за сасвим подле и нечасне циљеве? Да, у Бога верујемо док нам је добро, сумњамо када иде лоше, али како одређујемо шта је добро а шта лоше? Да ли нас је заиста Матија као вернике провалио и да ли смо заиста у већини овакви, или се ово односи на "оне друге", оне "номиналне" вернике, док је са практикујућима ситуација другачија? У једној реченици је питање: Да ли већина практикујућих верника схвата смисао подвига и црквеног живота уопште, или се негде у дубини душе нада да ће подмитити Бога ситним одрицањима да би Га искористила као оруђе кад за то дође тренутак, за ситне и нечасне циљеве? Пг, Nina 777, Јефимија Крунић and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Иначе, ко није читао ово ванвременско дело о нашој (и не само нашој) нарави, не мора да се мучи поред Јућуба, јер је дело добило нов живот и још један ниво генијалним извођењем Петра Божовића: Плутон, Пг, Melhisedek88 and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Умрла ми тема, а није се поштено ни родила. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Умрла ми тема, а није се поштено ни родила. Па кад немаш нигде гејеве. Ко ће још да пише о односу Богом на православном форуму... Tristatri, RYLAH, Саша од Москве and 8 осталих је реаговао/ла на ово 11 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kaludjerovic Sreten Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 jel odnos ili ponasanje ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 jel odnos ili ponasanje ? И однос и понашање. Мој однос према теби је врста односа, независна од твог односа према мени. Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Па кад немаш нигде гејеве. Ко ће још да пише о односу Богом на православном форуму... Мислим да је проблем у маркетиншком приступу. Одма сам направио километарски пост, ко ће то да чита. Kaludjerovic Sreten, Juanito, Плутон and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Мислим да је проблем у маркетиншком приступу. Одма сам направио километарски пост, ко ће то да чита. Нови наслов: ”Ћерао се са Богом данима, а онда је доживео шок...” Manolis, Плутон, коЖељ њацИ and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Нови наслов: ”Ћерао се са Богом а данима, а онда је доживео шок...” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
VaSa110 Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Умрла ми тема, а није се поштено ни родила. Pa nema ko s kim da se svađa. Mislim ateisti nemaju šta da kažu (ma imaju al ne smeju) a vernici fini ljudi....... Интегра, Kaludjerovic Sreten and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 пре 31 минута, HOA+ рече (dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Кул је и песма Богојављење Шта знам... Мислим да је много више оних који то ("коришћење" Бога) чине несвесно (из незнања и неутврђености у вери), него оних који баш тврдоглаво и безобзирно желе неке... бенефиције. Не умем да изразим мисао. Nina 777 and Драшко је реаговао/ла на ово 2 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Кул је и песма Богојављење Шта знам... Мислим да је много више оних који то ("коришћење" Бога) чине несвесно (из незнања и неутврђености увери), него оних који баш тврдоглаво и безобзирно желе неке... бенефиције. Не умем да изразим мисао. Добро ти је кренуло. Јел мислиш да је већи број оних који Бога, односно служење Њему, доживљавају магијски, као средство, или оних који желе да кроз Бога, односно кроз свој однос са Богом, поправе себе и евентуално се уздигну? Nina 777 and Интегра је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ja bi pristao da sam najgori u Hristu Isusu i još nešto mislim da Bog ne traži podvige,traži pre svega veru u to da su ljudi sami nemoćni. Sve u Hristu Isusu meni godi,nemam u ljudima autoritete, već samo ovaj Život, od sviju nas, da ga volim i njemu se nadam u sve vekove. Posmatrajući Život, bio bi greh ne voleti ga. Kad bi mi neko rekao da je život limitiran vremenom,meni bi to ličillo na zločin. Život je toliko uzvišen, da bi bio zločin nemati ga ili imati, pa nemati ga više ikada. RYLAH, Kaludjerovic Sreten, Дијана. and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Октобар 7, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 са жељом да се Бог укроти Да, тако живот проживи 999% верујућих људи ... Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Октобар 7, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 7, 2014 Ja bi pristao da sam najgori u Hristu Isusu i još nešto mislim da Bog ne traži podvige,traži pre svega veru u to da su ljudi sami nemoćni. Sve u Hristu Isusu meni godi,nemam u ljudima autoritete već samo ovaj Život od sviju nas da ga volim i njemu se nadam u sve vekove. Posmatrajući Život bio bi greh ne voleti ga. Kad bi mi neko rekao da je život limitiran vremenom,meni bi to ličillo na zločin. Život je toliko uzvišen da bi bio zločin nemati ga ili imati, pa nemati ga više ikada. Све ја то поштујем, брате, ал ако бисмо могли да се вратимо на почетну тему... ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука