JESSY Написано Март 8, 2015 Пријави Подели Написано Март 8, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 8, 2015 Пријави Подели Написано Март 8, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Март 19, 2015 Пријави Подели Написано Март 19, 2015 Ovo je izgleda nesto novo Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 Ovo je izgleda nesto novo да..... У парохијском дому при Храму Св. Јована Владимира одржано је духовно сабрање на којем је беседио прота Милорад Голијан, а тема је била „Васкршње слово Св. Јована Златоустог“. И кроз уводну реч а и кроз одговоре на питања прота Голијан је присутни народ упућивао на Свету Литургију и на Свето причешће, наглашавајући више пута да су ране Христове и Његова крв проливена на Голготи једино место где своје грехе можемо опрати. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Април 30, 2015 Пријави Подели Написано Април 30, 2015 Sjajna tribina prote Golijana. Usput i govori o nekim pitanjima koja su postavljana na forumu skoro (sta crkva moze da ponudi coveku, sta je Hristos doneo, malo o raskolu, itd.) Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 8, 2015 Пријави Подели Написано Мај 8, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Мај 31, 2015 Пријави Подели Написано Мај 31, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 "Од старих интелектуалаца у Матици српској у Новом Саду,док сам још био у Карловачкој Богословији,научио сам да је основниелемент културног човека да буде професионалан.Један човек не може(поготово у данашње време развијености у свим правцима друштвеног и техничког кретања) све знати.Себе сам као свештеника одредио да спознам суштину и карактер људске душе.Бавећи се људском душом нашао сам се у једном огромном лавиринту.Нашао сам да је та област далеко шира него што сам мислио.До краја живота највероватније нећу стићи да спознам обим и све проблеме и карактер људске личности.Из тих разлога не бавим се било чим што није везано за људску душу.Ниједном организацијом,ни односима у организацији па ни у црквеној организацији.Црква је за мене оно што сам давно научио.Постоји дефиниција Цркве а то је: Црква је Тело Христово.Цркву тако доживљавам.Доживљавам је литургијски и сва су ми настојања да научим човека врлини смирености,да би кроз то дошао до вере и до снаге љубави и да би га у смирености привео Христу.Трудим се с друге стране да литургијски Христа, односно благодат Његову доведем до човека.Да дође до сусрета између људске личности и Богочовека Исуса Христа.То ми је посао,то ми је задатак и ван тог посла и тог задатка као свештеник (поготову научен као што рекох од старих људи) немам шта да тражим.Било би ван културе и ван смисла да било шта друго истражујем и испитујем јер не би био професионалан,не би био прави свештеник него би био сваштара а то у овим годинама које имам не желим да будем.Значи и даље ћу наставити у беседама,књигама и на трибинама да се бавим Богочовеком,да се бавим Богом а никако организацијама.Тако да о овом односу у Цркви немам никаква размишљања.Једини(здрав однос) што мене лично теши. Кад размишљам о Цркви,кад размишљам о епископату,радије ћу мислити о св.Василију Острошком о Св. владици Николају Жичком.Кад размишљам о монаштву,радије ћу мислити о оцу Јустину Поповићу(=Св.Јустин Ћелијски) и другим.Кад размишљам о свештеницима,мислићу о неком часном свештенику.Кад размишљам о народу,мислим на онај народ који изистински тражи Бога.То је мој поглед на Цркву а оно све што је ван тога то није у сфери интересовања.Већ кад говорим о томе морам рећи,кад сам присиљен да слушам о размирицама у СПЦ,кад слушам о проблемима епископа СПЦ и свештенства,интуитивно (пошто имам осећај интуиције)осећам се као да сам појео жовог гуштера или жабу,нешто ми је у стомаку,некакав грч,нека нелагодност.ИЗ ТИХ РАЗГОВОРА УВЕК БЕЖИМ У ДУБЉЕ СЛОЈЕВЕ ГДЕ СЕ МОЖЕ НАЋИ БОГОЧОВЕК(=ХРИСТОС),ЛИТУРГИЈА,ПОКАЈАЊЕ,СМИРЕНОСТ,СВЕТИ ЖИВОТ.Кад уђем у тај свет много ми је лепше,много ми је лакше.Свакако као човек,слаб човек,да ћу бирати свет у коме ће ми бити далеко лепше него онај свет у коме ће ми бити ружно." ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 23, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 23, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 26, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 26, 2015 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука