Чунга Лунга Написано Мај 21, 2019 Пријави Подели Написано Мај 21, 2019 @"Tamo daleko"ДалекоОдМораТамоЈеСелоМојеТамоЈеСрбија, нажалост не знам којег доброг човека срце је ово направило. ПС. Током нашег црквеног венчања у позадини тихо је свирала мелодија те песме. "Tamo daleko" је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Мај 31, 2019 Пријави Подели Написано Мај 31, 2019 Нема више старог шанца, тамо стоји пуста рака, нема више Синђелића, али нема ни Турака! ПС. У сећање на данашњи дан 1809.год. када је погинуо велики српски јунак Стеван Синђелић, тако што је дигао у ваздух шанац пун Турака и тако жртвујући и себе. Та експлозија је убила 6000 Турака. После ове битке, нишки паша је наредио да се српске главе одсеку и однесу у Ниш да се направи Ћеле кула. Извор слике: Википедија Светлана90, gavrosaurus, Milica Bajic and 3 осталих је реаговао/ла на ово 4 1 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јун 11, 2019 Пријави Подели Написано Јун 11, 2019 - Кажи мени, слатка нано, Је л' од Бога тако дано, Да нам овај живот пружа Више трња него ружа? Је ли тако Божја воља Да нас прати свуд невоља? Да живимо све у страху И у сумњи и уздаху? Кад ће ово време проћи? Да л' ће ипак боље доћи? Душа ми је устрашена Као тица уловљена. Па кад си ме ти родила, Охрабри ме, мајко мила. - Не бој ми се, кћери моја, Нек се стиша душа твоја. Више трња - скупља ружа, Тај ми наук живот пружа, А невоље што су веће То је лепше лице среће. Голготска је горка стена Двер на храму Васкрсења. Лек од страха и уздаха Јест, и биће, вера јака. Лек од сумње, кћери мила, Одувек је нада била. У веру се ти обуци И штап наде држ' у руци, Па запевај, ти и нана: "Нисмо саме, Бог је с нама!"Извор слике: https://www.pravmir.ru/beskonechnaya-derevnya-ili-kak-molodye-xudozhniki-vidyat-rossiyu-foto/ БанеЛ, Светлана90 and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 10, 2019 Пријави Подели Написано Јул 10, 2019 Немој жалити камилу због суше и пустињског вјетра безобзирног, све невоље једаред се сврше – зна то она и прежива мирно. Ако буде боље – добро дошло, ако буде мријет – мријет ће се; Ником није још за руком пошло да се своје судбине отресе. Док ти псујеш и свађаш се с Богом пуцајући у погрешну мету, она има оазу са водом на овоме и на оном свијету. Она је већ тамо гдје ти треба тек да стигнеш, ако си на путу: Са ове и с оне стране неба она живи у истом тренутку. Немој жалит камилу због суше, већ нас жали и тражи нам лијека; Kако ћемо кроз ово бездушје истом страном неба, довијека.https://www.deviantart.com/bouzid27/art/Silhouette-of-camel-4-731344368 БанеЛ је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Јул 11, 2019 Пријави Подели Написано Јул 11, 2019 „И ти паде, драги брате!” — „Нисам, децо, вас док траје!” „Је л' ти борба била тешка?” — „Покушајте, милина је!” „Шта си хтео? — куд си пош'о?” — „Тамо куд се стићи мора!” „Зар је вера тако јака?” — „Увек јача од злотвора!” „Мало нас је кој' би смели” — — „Ал' вас јака сила креће!” „Зар ко може стићи цели?” — „Ко посумња никад неће!” — „А ко беху они диви Који су те напред звали, Који су те ојачали, Који су ти крила дали?” — „То бејаху идеали!”https://serbialandofheroes.wordpress.com/photos/ Рапсоди, БанеЛ, Smaragdni kamičak and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 1 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Август 2, 2019 Пријави Подели Написано Август 2, 2019 Кад се сетим својих греха Обузме ме живи срам Па ја Боже ништа немам Када умрем да ти дам.https://ganduridinortodoxie.wordpress.com/2017/10/21/hrana-pentru-suflet-cuvant-cu-putere-multa/ Smaragdni kamičak, Broken, БанеЛ and 1 члан је реаговао/ла на ово 2 2 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Август 16, 2019 Пријави Подели Написано Август 16, 2019 Ни у какав дневник овај дан не може, ово ругло дање, малодушно, сиво, ни кише да се покисне до коже, ни вјетра, ни сунца, ничег живог. И то тако тиња — изван људи, млако, нико тим не живи. Вичем срдит вани: Дане, ђубре једно, не свиће се тако, губи се натраг па пристојно свани.Twitter: Заштитник безГрађана @peravojchan Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Август 20, 2019 Пријави Подели Написано Август 20, 2019 Сви ми дугујемо себе некој деци, будимо потомци, да бисмо били преци.(фотографија припада мени) Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Помилуј, Свемоћни, невине што гину Теби су пружили њине чисте руке За Твоју су они пали величину На Твој знак принели све сузе и муке Спомен-маузолеј у Старом Броду, на Дрини, код Вишеграда, посвећен српским жртвама од усташких злочиначких руку у пролеће 1942.(фотографија припада Владимиру Митрићу) Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 On 3. 9. 2019. at 12:49, Марина Савковић рече Помилуј, Свемоћни, невине што гину Теби су пружили њине чисте руке За Твоју су они пали величину На Твој знак принели све сузе и муке Спомен-маузолеј у Старом Броду, на Дрини, код Вишеграда, посвећен српским жртвама од усташких злочиначких руку у пролеће 1942.(фотографија припада Владимиру Митрићу) Expand A stihovi? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Чунга Лунга Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Стихови су молитва, коју је написао Јован Дучић. ПС. @Istopljeni kamen и @Smaragdni kamičak су једна другој и род и помоз Бог. Поет, Istopljeni kamen and Smaragdni kamičak је реаговао/ла на ово 1 1 1 Солидарност ће спасити свет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istopljeni kamen Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 On 3. 9. 2019. at 12:58, Марина Савковић рече Стихови су молитва, коју је написао Јован Дучић. ПС. @Istopljeni kamen и @Smaragdni kamičak су једна другој и род и помоз Бог. Expand I mislila sam da je Dučić...pa da jesmo jer imamo kamen u imenu....bravo Marina... Чунга Лунга је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 То је Божја воља Француско ће дете Бити Француз прави То је Божја воља То је по нарави. Малено Енглешче У радости плива Што ће Енглез бити У томе ужива. Питај мало Немче, Шта ће бити, чуј га: "Немац бићу, Немац!" И зато поштуј га. Малено Маџарче За рана се труди Да свом роду служи То поштују људи. Талијанче мало Талијанству хити Па зар би и могло Друго што год бити? Ја сам Српче мало Мене српство чека Србоваћу Боже Свога целог века. Отац, дед ми прадед Крв за српство лева Струја исте крви Сада мене загрева. Српски ћу да живим Српски да се владам И готов сам увек За то и да страдам. То ме учи отац, То ме учи мати То су моји пути Од Бога ми дати. Змај-Јован Јовановић Из Невена 1888. године. Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Снежана, Istopljeni kamen and Дуња је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 3, 2019 Пријави Подели Написано Септембар 3, 2019 Istopljeni kamen је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука