Милан Ракић Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Аутор чланка је Срђан Воларевић рођен је 1947. у Буковићу, поред Бенковца, у северној Далмацији. Објавио је романе „Цвјета“ и „Да л` има смрти за нас који смо остали без отаџбине“, књигу есеја „Извештај из земље Лотофага“, као и бројне приповетке, песме, есеје, критике, драме и историографске радове. Живи и ради у Београду. Читала сам неке његове изабране радове „како је насељен крај од Плавна до Жегара, мислим да је писању чланка претходило историско проучавање српске војске. Али добро, вероватно му није сво знање о српској војсци стало у чланак, има неку керамичку тежину разочарања Хвала на коментару. Да... И текстови му се објављују на ФБ Репортеру, Борби за веру и сличним местима... Да ли је то цена деконструкције керамике? Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Октобар 10, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 10, 2014 Да... И текстови му се објављују на ФБ Репортеру, Борби за веру и сличним местима... Да ли је то цена деконструкције керамике? Обраћам пажњу на оно шта читам, на аргументе, чињенично стање, тражим више одговора, упоређујем, анализирам, затим доносим закључке ( узимам у обзир и адресу сајта). Слично мишљење или одлучујуће црте мишљења се могу прочитати и од Лазанског, а том свечаном чину ће вероватно присуствовати. И тако, реке теку наопако. Нек' нам је са срећом. Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Да се подсетимо како је то некада изгледало. Е, ова парада је била насиље. Мада, и ова сад има елементе насиља, није да нема... По тој логици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Е, ова парада је била насиље. Мада, и ова сад има елементе насиља, није да нема... По тој логици. Ne znam, možda i reč -nasilje-, no to je pre svega bila parada u funkciji uspavljujućeg sedativa za široke narodne mase( pre svega srpske)....parada kao sedativna laž. Politički i vojni vrh Jugoslavija je u to vreme već bio dobrano prestrojen ( zahvaljujući svojem ličnom ubeđenju ili potkupljivanju) da diskretno zastupa interese pojedinih teritorija (svojih republika i pokrajina). Sve prikazano na toj paradi je bila realna snaga (sposobnost, mnogobrojnost i obučenost vojnika, dobra tehnika, itd.) ali je trulost i razjedinjenost državnog vrha države Jugoslavije u tom trenutku vrlo vešto prikrivana. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Програм • Долазак председника Руске Федерације и председника Републике Србије и врховног команданта Војске Србије • Почасна паљба • Химна Републике Србије • Говор председника Републике Србије • Говор председника Руске Федерације • Предаја рапорта команданта војне параде • Падобрански скок – десант • Дефиле пешадијског ешелона • Егзерцир Гарде • Дефиле бродова Речне флотиле • Дефиле моторизованог ешелона • Дефиле ваздухопловног ешелона • Летачки програм Акро групе „Стрижи“ MOРС Дуња, nana, Ignjatije and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Мало слика из "прве руке".. Аутор: пук Дејан Васиљевић Volim_Sina_Bozjeg, Ignjatije, Млађони and 5 осталих је реаговао/ла на ово 8 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Банатски деран Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Hvala za ove odlicne slike!!! Volim_Sina_Bozjeg and Милан Ракић је реаговао/ла на ово 2 Равно,нигде брда све је равно... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Hvala za ove odlicne slike!!! Ја сам их само пренео овде... А њих не би било без труда ових момака... Салингер Игор и пуковник Дејан Васиљевић Volim_Sina_Bozjeg, obi-wan, Млађони and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Ево још две и доста за вечерас и ништа без "небеске коњице" RYLAH, Ненад Р., verum est in beer and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Milane koliko je aktivnih pilota u vojsci sada? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Milane koliko je aktivnih pilota u vojsci sada? Војна тајна :-) Са свим јединицама, командама, установама око 400 + још око 200 осталог лѐтачког особља, летачи механичари, навигатори, стрелци итд... Volim_Sina_Bozjeg, Agaton Vuzman and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Војна тајна :-) Са свим јединицама, командама, установама око 400 + још око 200 осталог лѐтачког особља, летачи механичари, навигатори, стрелци итд... Nešto razmišljam,kako bi izgledala vojna pomoć od Rusije naprimer a da se izbegne svetski rat? Dakle da dopunim pitanje,kako je moguće zaustaviti NATO ako napadne neku zemlju van odobrenja Ujedinjenih nacija? Zanima me recimo kako bi izgledala tehnički pomoć? I da li je ikako moguće to izvesti? Mislim šta mi imamo od jake Rusije, osim ljubavi prema tom narodu ako su faktično i praktično onemogućeni za bilo kakvu vojnu pomoć? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Милане, хвала за предивне слике . RYLAH and Пг је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Margareta Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Hoću l' ja moći da izađem iz Beograda 15-og uveče ili 16-og ranom zorom ujutru, ili će zbog Velikog Poglavice biti zatvoren veći deo grada? Ozbiljno pitam. Turn on, tune in, drop out Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 11, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 11, 2014 Hoću l' ja moći da izađem iz Beograda 15-og uveče ili 16-og ranom zorom ujutru, ili će zbog Velikog Poglavice biti zatvoren veći deo grada? Ozbiljno pitam. A nesi se pitala kad je bila parada ponosa i gospoja Klinton? Živeo poglavica! nana, Натан, Ignjatije and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука