Jump to content

Саопштење за јавност - Патријарх српски Г. Иринеј

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 25. 9. 2014. at 11:11, RYLAH рече

Зато што алкохол пуни буџет акцизама. 

To je stav vlasti, a nas polupismeni narod ne zna ni da izgovori rec akciza, a kamoli znacenje iste. Ja govorim o narodu, a o vlastima i drzavi.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

Izabrasmo nepismen narod za naš narod ili se priroda poigrala sa nama pa nas učini deo nepismenog naroda, trebamo li se povinuti prirodi ili podići glavu prema prvom slovu i čitati ga na glas ili ostati da prirodi nesavršenoj služimo verno do kraja života?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 11:18, Margareta рече

To je stav vlasti, a nas polupismeni narod ne zna ni da izgovori rec akciza, a kamoli znacenje iste. Ja govorim o narodu, a o vlastima i drzavi.

А полуписмени народ своје ставове формира... 

а) преко мас медија

б) образовањем, разговором са паметним људима и истраживањем

в) на неки трећи, метафизички начин, који доводи до непобитне истине

Заокружи тачан одговор.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 11:10, RYLAH рече

@@Avocado,

Оволику острашћеност у овим темама не распаљује Црква. Ево ти и сам форум: погледај колико дуго се расправа водила, на две теме, пре Патријарховог става о овом питању. Онда се цео циркус само пребацио на ову тему и наставило се истим темпом.

Вера (религија) је само један, успутни аргумент у целој причи. Да нема религије, измислили бисмо је. Да је Патријарх рекао "Оставите их на миру", почели би да нападају и Патријарха, са ништа мањим жаром. Патријарх се само огласио о теми јер су сви од њега то очекивали, и рекао оно што је иначе став Цркве по том питању.

Подгревање мржње према било којој друштвеној групацији долази из сасвим других центара и из сасвим других разлога, који ни са Црквом ни са вером немају везе. И у Цркви имамо много већих проблема него што је овај, што смо видели на оној другој теми, ал много је лакше викати "Уби уби уби педераааа" него думати зашто је стање овакво какво јесте и како га поправити, прво у свом животу, а онда и у друштву.

Ma Crkvu nisam ni komentarisao... za sve ovo vreme na forumu, ako ništa drugo, naučio sam da je Crkva = svi njeni vernici... nije Crkva Patrijarh, niti Sinod, niti neka grupa sveštenika, već svi njeni vernici... među vama ima raznih ljudi... i dobrih i loših... sa različitim stavovima.

Neki drugi patrijarh (ili neki drugi episkop) iste te Crkve bi napisao verovatno drugačije saopštenje.

Komentarisao sam pojedince, pokušavajući da dam odgovor na pitanje koje je oblačić postavio...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 11:04, Жељко рече
Avocado, on 25 Sept 2014 - 13:00, каже: sutra da Isus ponovo siđe i kaže: "Gejevi su ok i ostavite ih na miru" samo bi ga ponovo razapeli...

Ovo kao odgovor?

Ju piiii sve nam je na korist jeeeeeeeeeeeeee 

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 11:31, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ovo kao odgovor?

Ju piiii sve nam je na korist jeeeeeeeeeeeeee

Na korak sam od zahteva administraciji da mi dodeli tumaca tvojih postova...

• Волим 1
  On 24. 10. 2020. at 11:02, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Expand  

Подели на овим сајтовима

Ja bi molio nekog teologa, da nam objasni malo ovu konfuziju izmedju zlonamernosti i neznanja.

Čovek je rodjen u grešnoj prirodi ali Isusovom žrtvom i delom Spasenja,čovek se ponovo radja u Krštenju i dobija na dar Pečat Svetoga Duha koji pobedjuje palu prirodu pa i samu homoseksualnost. Da ili Ne?

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 11:26, RYLAH рече

А полуписмени народ своје ставове формира... 

а) преко мас медија

б) образовањем, разговором са паметним људима и истраживањем

в) на неки трећи, метафизички начин, који доводи до непобитне истине

Заокружи тачан одговор.

Alkohol je kod nas nesto na sta apsulutno nista uticati ne moze. Ni mediji,ni obrazovanje, niti neke tamo istine. Ljudi ga vole, ne gledaju lose na njega-i nikad nisu ni gledali i tu nista niko ne moze. Nazalost.

Turn on, tune in, drop out

Подели на овим сајтовима

A šta ćemo sa nasiljem stranaka kojem se izloženi od uvodjenja stranačkog života u Srbiju krajem XIX veka, a naročito poslednje dve i po decenije? Kradje, korupcije, nepotizam itd? Činjenica je da SPC duguje brojna objašnjenja i vernicima i nevernicima ali da je prozivaju političari to je urnebesno smešno. Rugao se lonac loncu a obadva šuplja, s tim što je ovaj svetovni sto puta šupljiji. U i sa SPC situacija nije idealna ali zato su nam  politika i država predukus pakla. 

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 11:35, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ja bi molio nekog teologa, da nam objasni malo ovu konfuziju izmedju zlonamernosti i neznanja.

Čovek je rodjen u grešnoj prirodi ali Isusovom žrtvom i delom Spasenja,čovek se ponovo radja u Krštenju i dobija na dar Pečat Svetoga Duha koji pobedjuje palu prirodu pa i samu homoseksualnost. Da ili Ne?

Онда не би скоро ни имали хомосексуалце, пошто их има доста крштених.

Дакле, одговор је не. Није крштење само по себи лек који лечи све болести и грехе.

orthodoxlighthouse

Душо моја, душо моја, устани, што спаваш; крај се приближава и ти ћеш се узнемирити; прени се, дакле, да те поштеди Христос Бог који је свуда и све испуњава.

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 12:29, verum est in beer рече

Онда не би скоро ни имали хомосексуалце, пошто их има доста крштених.

Дакле, одговор је не. Није крштење само по себи лек који лечи све болести и грехе.

Dobro da budem jasniji.....

Da li Sveti Duh može Odnosno Rodjenje Krštenjem,da pobedi blagodaću Hristovom i Upraviteljim Duhom Svetim palu prirodu koju je čovek nasledio i u kojoj je telesno rodjen?Dakle Hristos te sigurno ne bi primio grešnog u Telo (potpuna i apsolutna večnost) da nema tvog pokajanja. Dakle nije samo od sebe.

Inače ono što si ti napisao: samo po sebi (u vezi Krštenja) nisam ni napisao u tom kontekstu u kojem je otišao tvoj odgovor. Krštenjem Ti se opraštaju svi gresi,dakle skida se sa tebe grešna priroda i uznosi te u samo Telo Hristovo koji definitivno može da ti pomogne blagodaću svojom i verom tvojom da ostaneš kao onog dana kad si se rodio i dobio oproštaj svakog greha Krštenjem.

Подели на овим сајтовима

On 24. 9. 2014. at 18:11, Paradoksologija рече

Nasilje je relativno jasna stvar: povrediti nekoga ko je slabiji i nije te prethodno napao.

Možda misliš na odbranu, čuvanje nejači, rat protiv nasilnog okupatora?

Što se Hrista tiče, da li misliš da je izgon trgovaca iz Hrama (ako na to referiraš) "nasilje"? Čak ne piše, ni u jednom od tri mesta gde se incident pominje, da je bilo koga udario improvizovanim bičem, a kamoli vršio nasilje nad nekim. Najlogičnije je pretpostaviti da je stoku uplašio pucketanjem biča u vazduhu i nagnao je u stampedo, izgnavši time i trgovce.

kad si se vec latio filozofiranja, da ti ja ukratko kazem nasilje je sve sto nije po volji obe strane, zato se i zove nasilje, izvedenica od na silu, a ne dobrovoljno....

ali da se mi ne vucemo za rjeci, to nije poenta, necemo advokatisati, nego brate kakvog si se ti zadatka uhvatio, da prepravljas patrijarha srpskog, ajde brate jel vidis neku svoju

gordost u tome?

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 16:19, kordun рече

, da prepravljas patrijarha srpskog, ajde brate jel vidis neku svoju

gordost u tome?

Што је у томе гордост? Што има другачије мишљење о нечему што патриарх прича, мишљење на питање које нема везе са самом вером већ са државном политиком? 

On 25. 9. 2014. at 12:08, NemanjaVa рече

? Činjenica je da SPC duguje brojna objašnjenja i vernicima i nevernicima ali da je prozivaju političari to je urnebesno smešno. Rugao se lonac loncu a obadva šuplja, 

Право у центар.. ко о чему.... зна се наставак :)

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 25. 9. 2014. at 16:21, Милосављевић рече

Што је у томе гордост? Што има другачије мишљење о нечему што патриарх прича, мишљење на питање које нема везе са самом вером већ са државном политиком? 

zato sto drzite sebe vecim strucnjacima za pravoslavlje vi obicni laici cak i od patrijarha, kako vas bre nije sramota, mislim ja bi se pitao alo dal sam normalan, spustio se na zemlju malo, ravnate se po nekim sataqnistickim zapadnjackim sistemima vrednosti i ludosti i sa tim spajate pravoslavlje i pljujete po patrijarhu, pravite idiota od njega , jos na sav glas to radite, a ja sam lud kad vam to kazem, drugacijeg objasnjenja vjerovatno nemate u svojoj glavi

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...