kordun Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 шта тачно фали парадоксологијином "саопштењу"? recimo da se crkva protivi svakoj vrsti nasilja, sto nije tacno, cak i kod crkve postoje granice, recimo patrijarh ima opciju da pozove narod u rat. samo sto je to nezamislivo za moderne svetce.... recimo otidji u crkvu pravi scene pa ces biti izbacen napolje i slicne stvari.... iance upravo zbog tih predrasuda o crkvi mnogi ljudi se degradiraju od nje... inace sam Hristos je na jednom mjestu u Bibliji cinio nasilje, boreci se upravo protiv ljudske bolesti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Sad ce doci Orthodox da napise kako je i Nidza identican Panaretu Nidža nije identican Panaretu...Ali je mnogo identicnih ovde...I jedan dodatak: Panaret je bar iskren.... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 recimo da se crkva protivi svakoj vrsti nasilja, sto nije tacno, cak i kod crkve postoje granice, recimo patrijarh ima opciju da pozove narod u rat. samo sto je to nezamislivo za moderne svetce.... recimo otidji u crkvu pravi scene pa ces biti izbacen napolje i slicne stvari.... iance upravo zbog tih predrasuda o crkvi mnogi ljudi se degradiraju od nje... inace sam Hristos je na jednom mjestu u Bibliji cinio nasilje, boreci se upravo protiv ljudske bolesti Nasilje je relativno jasna stvar: povrediti nekoga ko je slabiji i nije te prethodno napao. Možda misliš na odbranu, čuvanje nejači, rat protiv nasilnog okupatora? Što se Hrista tiče, da li misliš da je izgon trgovaca iz Hrama (ako na to referiraš) "nasilje"? Čak ne piše, ni u jednom od tri mesta gde se incident pominje, da je bilo koga udario improvizovanim bičem, a kamoli vršio nasilje nad nekim. Najlogičnije je pretpostaviti da je stoku uplašio pucketanjem biča u vazduhu i nagnao je u stampedo, izgnavši time i trgovce. Интегра је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 шта тачно фали парадоксологијином "саопштењу"? Православна Црква није стерилна и самоодређујућа ''институција'' која треба да лаж и зло глади по усијаној глави све призивајући га покајању и к' ''познанију права'' ... Православна Црква није конзервативна већ ТРАДИЦИОНАЛНА, није провицијална, па да позива верне и неверне да се од зла, извитоперености, ругобе и парадирања срама, склоне у храмове и затворе у куће, већ је васељенска и треба јавно и гласно, јавним и гласним лажима и ругоби рећи у најмању руку то што је и Патријарх Српски рекао! Црква је динамична и тај динамички карактер црпи из црквеног традиционалног блага а не из парадоксолошког утопијског мишијег гестикулисања... Истина Православне Цркве је истина јеванђеља Царства Божијег, која спаљује и обнавља оболели космос... Истина хришћанства је истина живота! Црква не може бити равнодушна, нити треба да насилно намеће своје ставове, Црква је ту да каже истину, и да понуди решење! Колико видимо Црква не позива ни на какво насиље, већ позива да се забрани ''парадирање'' како би се избегла сва могућа и немогућа насиља... Црква као тело живога Христа, једина је која може и која је дужна да да сведочи истину јеванђеља, уколико то Црква не учини, нико неће моћи да је замени! lab_man је реаговао/ла на ово 1 "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Православна Црква није стерилна и самоодређујућа ''институција'' која треба да лаж и зло глади по усијаној глави све призивајући га покајању и к' ''познанију права'' ... Mислим да читајући тебе сви хомосексуалци просто сагоре од жеље за покајањем. GeniusAtWork and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Како ли тек "сагоревају од жеље" када читају оне друге? ИгорМ је реаговао/ла на ово 1 Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Mислим да читајући тебе сви хомосексуалци просто сагоре од жеље за покајањем. Не нападам ја хомосексуалце, претпостављам да су већина њих, заиста бољи људи од мене, него ове плаћене хомо-активисте који су окупирали Београд ових дана... и упињу се свим силама како би се парада срама одржала пошто-пото, до поседњег српског полицајца или ''хулигана'', а све како би се заштитили добро плаћени геј-активисти (и ту и тамо понеки сензације жељан незнавени Србин). Ко год не види да је ситуација безизлазна, тај је слеп код очију! А кад се човек нађе у безизлазу који је сам створио, Црква треба да искористи прилику и да предложи решење из своје перспективе. Патријарх је то искористио, стога: На Многаја љета Ваша светости! "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Како ли тек "сагоревају од жеље" када читају оне друге? Које друге? Друге неке из цркве или? Не нападам ја хомосексуалце, претпостављам да су већина њих, заиста бољи људи од мене, него ове плаћене хомо-активисте који су окупирали Београд ових дана... Мораћу да те разочарам али и те како нападаш хомосексуалце. То је просто прича за малу децу, кад причају да не "прозивају хомосексуалце" него "хомосексуалну идеологију".....а политички активне хомосексуалце који се боре за неке циљеве и положај хомосексуалца у СРбији називш "хомо-активисти" и плаћеници. и упињу се свим силама како би се парада срама одржала пошто-пото, до поседњег српског полицајца или ''хулигана'', а све како би се заштитили добро плаћени геј-активисти (и ту и тамо понеки сензације жељан незнавени Србин). Тиме се не штите само хомосексуалци, искрено да се штите само хомосексуалци не би ме пуно занимло, тиме се штити уставни поредак Србије, спремност српске полиције и јавности да стне на пут бесној руљи, штите се уставна права свих грађан републике Србије. Копља се ето ломе - баш на хомосексуалцима. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 inace sam Hristos je na jednom mjestu u Bibliji cinio nasilje, boreci se upravo protiv ljudske bolesti Da dodam: Hristos se u Hramu nije "nasiljem" borio protiv ljudske bolesti - bolesne je zvao Sebi, a kad su Mu zamerali što Ga slede razni bludnici, rekao je da je bolesnima potreban lekar, a ne zdravima. (Mk. 2: 17) Hristos se borio protiv onih koji su (tuđu) veru u Boga koristili za (svoju) materijalnu korist. Deja Vu, Лазар Нешић, Млађони and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Solomon Kane Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Које друге? Друге неке из цркве или? Имаш право три пута да погађаш. Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Имаш право три пута да погађаш. Ако мислиш на "геј праду" они не позивају на никакво покајање. Али не видим какве то везе им са голубовим приступом проблему. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Nina 777 Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 U nekoj smo temi dotakli sekularnu drzavu, I kako nam je drago da zivimo u sekularnoj drzavi, gde svaka organizacija, grupacija ima prava da plasira svoje stavove I vrednosti, ako cemo I da utice na vlast I zakone, koliko moze, gde smatra da je to potrebno. Dakle I crkva kao organizacija ima to pravo, ili mozda nema? Crkva ovim saopstenjem govori da veruje, u sta I sama verujem, da parada nije nacin borbe za gej prava , da iza toga stoji jedna razvratnicka ideologija homoseksualizma, koja zeli ne vise porodicu vec jednu bezboznu dezorijentisanu indiividuu da stavi za osnovnu jedinicu drustva, da potpuno depersonalizuje drustvo I vestacki ukine polne karakteristike I uloge. Druga stvar, same parade koliko god da su u Srbiji samo mirne setnjice, one kasnije dobijaju jedan veom ruzan I razvratan izgled, I to je provereno. Dakle nije problem u gejevima, svako ko je iole covek bi se zalagao da dobiju osnovna prava, makar neki zakon o partnerstvu, na osnovu cega bi kao partneri imali veca ljudska prava, zatim da se svest ljudi promeni prema njima, da se skine stigma, da se ne upire prstom I da se ne izbacuju licne frustracije od sopsvene ogrehovjenosti na ovu malu skupinu. Cest argument je da Crkva ima nesto posebno protiv gej ljudi I cesto pitanje je zasto crkva ne reaguje na ostala gresna stanja u drustvu, mislim zaista da se crkva ovim nije okomila na gejeve, poput isfrustriranih huligana,i poput mase drugih u ovom drustvu, vec reaguje na nesto na sta je izazvana. Parada sama po sebi izaziva reakcije, pa tako I Crkva daje svoj odgovor na izazov. Kada bi se desila parada svalera, crkva bi na isti nacin odreagovala, sigurna sam. E sad, u cemu crkva, pri ovakvim saopstenjima gresi. Mislim da svoj stav ne iznosi na mudar, da ne kazem dovoljno inteligentan nacin, tj. jos preciznije, ponekad se cini kao da zivi nedovoljno na zemlji, iskljucena iz realnosti. Kada sam otvorila fejs, stvarno su mi bili strasni komentari ljudi, mojih prijatelja, poznanika koji nisu iz vere, ali na zalost ovakav nastup crkve izaziva ovakve komentare. Ne moze da se uporedjuje homoseksualnost I pedofilija (sto je privlacnost ka seksualno nezrelim osobama,sa ispod 12 ili 13 godina, gde ne moze biti slobodne volje dve odrasle licnosti, I oni koji su u adolescenciji izmedju 13 I 18 takodje mogu biti izmanipulisani seksualno,jer se smatra da psiholosko sazrevanje nije zavrseno,pa je I to kaznjivo,ali ne kao pedofilija) Druga stvar, ovo sa parama koje se izdvajaju za obezbedjenje parade je besmisleno pominjati, jer I oni rade I izdvajaju novac od svojih plata, takodje izdvajaju za razne stvare koje ih se ne ticu, tipa kad je bio onaj pokret za bebe, svi su ucesvovali, a osim toga pare idu na agresivne huligane. Po meni bi bilo dovoljno da su rekli, Crkva ni ove godine ne daje blagoslov za odrzavanje parade, jer smatra da se iza toga krije jedna mracna ideologija pod plastom duginih boja, I pozivamo nasu decu na Put Boziji, i da se bore sa svime sto ih sa tog Puta odvodi. A ovakvim saopstenjem mi se izadaju nekako nemocni pred najezdom neceg loseg, a cemu na silu zele stati na put, I jako losim cak neistinitim argumentima.I onda nije cudo das su takve reakcije. Nasa Crkva(mislim na vrh) mora da zive realnije. Mozda bi neko od teologa ili vec ljudi koji ovo uvidjajuju mogao da upiti pismo vrhu SPC, da stvarno obtrate panju na neke iracionalne I blede argumente. Da su samo izneli stav I svu svoju decu I gejeve I ostale pozvali na Put Boziji, i event.naglasili da ovaj narod u vecini ne podrava takav vid borbe, to bi bilo dovoljno, ni to se mnogima ne bi svidelo, ali bar ne bi dali povod za ismevanje.Meni se jedna osoba danas smeje, u fazonu al ti je patrijatrh glup. Ne bih da govorim da je glup, ali definitivno bi trebalo malo da slete na zemlju sa cardaka koji je ni na nebu ni na zemlji. Интегра, Paradoksologija, Милан Ракић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Hmm... Ima li negde podataka diskriminacije države Srbije prema homoseksualcima,odnosno podatke gde sve zakon i policija nisu bile u mogućnosti odnosno bolje rečeno nisu htele da zaštite grupu ili pojedinca homoseksualaca. Inače frapirao sam se kad sam čuo da medju homoseksualcima postoje nacisti koji mrze rome. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Golub Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Које друге? Друге неке из цркве или? Мораћу да те разочарам али и те како нападаш хомосексуалце. То је просто прича за малу децу, кад причају да не "прозивају хомосексуалце" него "хомосексуалну идеологију"..... Верујем да ја тебе нећу превише разочарати ако ти велим да ја хомосексаулност посматрам као озбиљан (унутрашњи) поремећај, и врло лако се сажалим на таквог човека, као кад ми неко покаже човека и вели: - види оног тамо, сад ми се повери да има упалу десног плућног крила, али се прича да неки доктори мисле да је у питању рак плућа ... и у једном и у другом случају, жао ми човека. (И надам се да том јаднику неће пасти на памет да излази у ''шетњу'' на ветрометину, илити Београдску кошаву, јер обично се стање његове болести од ветра погорша...) "Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо" Архимандрит Софроније Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 24, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 24, 2014 Верујем да ја тебе нећу превише разочарати ако ти велим да ја хомосексаулност посматрам као озбиљан (унутрашњи) поремећај Имаш ти право да га посматрш како желиш. Мене не разочараваш уопште. Ја немм појма шта је хомосексуалност, да ли је поремећај или не, то остављам хомосексулцима, то је њихов проблем. Мој посао није моје мешање у њихов живот без њихове дозволе. Paradoksologija and Панарет је реаговао/ла на ово 2 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука