Jump to content

Недељни ручак

Оцени ову тему

Guest

Препоручена порука

• Гости

Како ви проводите недељни ручак? 

Да ли сами једете или са породицом? 

Да ли уз музику или у тишини? 

Да ли разговарате или гледате ТВ? 

Да ли се свађате током ручка? 

nedeljna1.jpg

Недељни ручак је обичај распрострањен широм хришћанства. Потиче од хришћанског агапе-трпезе љубави. Некада је овај обичај био веома важан у хришћанској култури. Он повезује породицу и чини је стабилном. У данашње време полако се губи значај овог догађаја. Породице се слабије окупљају. Недељни ручкови су постали индивидуална ручавања са оброком у тацни пред ТВ-ом.

Или су се претворили у недељне сукобе.

Тако да уместо да људи ручају заједно у пријатној атмосвери они се свађају за ручком.

Како је код вас? 

Подели на овим сајтовима

Због природе мог посла, често сам осуђен да недељом једем сендвиче, сам, у канцеларији. Када сам код куће, мајка и ја једемо заједно. Немамо телевозор у трпезарији, избацили смо га, а једина прича у току ручка је да јој хвалим јело и њено: сипај још.

Подели на овим сајтовима

Živim sa ocem, kad kuvam višak zamrzavam da ne jedemo 3-4 dana istu hranu i kad otputujem  na odmor, ima da odmrzava raznovrsna jela. Idealno mi je da radim popodne , onda imam slobodno veče za  mene, naspavam se do 10 ujutru i skuvam nešto konkretno tako da nam je to zajednički ručak tj. kao nedeljni. Nedeljom moram da radim. Razgovaramo u vreme ručka, da uvek neko nazove telefonom u vreme ručka pa razgovaramo . Tv ne gledamo, od tv-a sam se odvikla tako da kad sam pre mesec dana unela tv u moju sobu i povezala sa kablovskom izgledala sam kao oni iz filma posetioci, sve mi čudno i zvuk i slika :)) 

Подели на овим сајтовима

u mojoj porodici to je ritual....obavezno smo svi za trpeom..bez muzike ili TV.....ja insistiram da se ne prica, da jedemo u miru ali tesko je to postici....a na zalost desi se ponekad i svadja.... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Како ви проводите недељни ручак? Да ли сами једете или са породицом? Да ли уз музику или у тишини? Да ли разговарате или гледате ТВ? Да ли се свађате током ручка?

Obozavam nedeljni rucak,kao i svaki drugi uostalom. 

Kad se jede ne prica se,ne smeje se, ne zasmejava ,ne glupira se,vec se pristojno ponasa.

Ne gledamo tv,ne slusamo muziku,ne pricamo nista narocito.Ja obicno u bilo koje doba dana ili noci  sedim sa tacnom ispred tv ili kompjutera ,a od nedavno mi je strogo zabranjeno da raznosim hranu i knjige po kuci u bilo kom obliku,pocev od pita,pica,preko cokolada ,bombona,jabuka,soljica sa kafom,raznih sendvica,tortica,krofnica  itd ,ako nisam gladna,moram da sedim ,ali ja obicno i tad jedem. :)

Cesto nam dolaze gosti.

Jos cesce ja nedeljom odlazim u goste,narocito onda kada mi imamo goste.

:351780:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...