Гости Guest Написано Септембар 21, 2014 Гости Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Како ви проводите недељни ручак? Да ли сами једете или са породицом? Да ли уз музику или у тишини? Да ли разговарате или гледате ТВ? Да ли се свађате током ручка? Недељни ручак је обичај распрострањен широм хришћанства. Потиче од хришћанског агапе-трпезе љубави. Некада је овај обичај био веома важан у хришћанској култури. Он повезује породицу и чини је стабилном. У данашње време полако се губи значај овог догађаја. Породице се слабије окупљају. Недељни ручкови су постали индивидуална ручавања са оброком у тацни пред ТВ-ом. Или су се претворили у недељне сукобе. Тако да уместо да људи ручају заједно у пријатној атмосвери они се свађају за ручком. Како је код вас? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Kako kad. Nekad na tacni nekad bez tacne ali gotovo uvek sa TV-om. Bez svađe, obično uz razgovor. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Због природе мог посла, често сам осуђен да недељом једем сендвиче, сам, у канцеларији. Када сам код куће, мајка и ја једемо заједно. Немамо телевозор у трпезарији, избацили смо га, а једина прича у току ручка је да јој хвалим јело и њено: сипај још. Anette, Срђан Шијакињић and bgpj је реаговао/ла на ово 3 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рада. Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Živim sa ocem, kad kuvam višak zamrzavam da ne jedemo 3-4 dana istu hranu i kad otputujem na odmor, ima da odmrzava raznovrsna jela. Idealno mi je da radim popodne , onda imam slobodno veče za mene, naspavam se do 10 ujutru i skuvam nešto konkretno tako da nam je to zajednički ručak tj. kao nedeljni. Nedeljom moram da radim. Razgovaramo u vreme ručka, da uvek neko nazove telefonom u vreme ručka pa razgovaramo . Tv ne gledamo, od tv-a sam se odvikla tako da kad sam pre mesec dana unela tv u moju sobu i povezala sa kablovskom izgledala sam kao oni iz filma posetioci, sve mi čudno i zvuk i slika Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 u mojoj porodici to je ritual....obavezno smo svi za trpeom..bez muzike ili TV.....ja insistiram da se ne prica, da jedemo u miru ali tesko je to postici....a na zalost desi se ponekad i svadja.... Рада. and Sanja Т. је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Како ви проводите недељни ручак? Да ли сами једете или са породицом? Да ли уз музику или у тишини? Да ли разговарате или гледате ТВ? Да ли се свађате током ручка? Obozavam nedeljni rucak,kao i svaki drugi uostalom. Kad se jede ne prica se,ne smeje se, ne zasmejava ,ne glupira se,vec se pristojno ponasa. Ne gledamo tv,ne slusamo muziku,ne pricamo nista narocito.Ja obicno u bilo koje doba dana ili noci sedim sa tacnom ispred tv ili kompjutera ,a od nedavno mi je strogo zabranjeno da raznosim hranu i knjige po kuci u bilo kom obliku,pocev od pita,pica,preko cokolada ,bombona,jabuka,soljica sa kafom,raznih sendvica,tortica,krofnica itd ,ako nisam gladna,moram da sedim ,ali ja obicno i tad jedem. Cesto nam dolaze gosti. Jos cesce ja nedeljom odlazim u goste,narocito onda kada mi imamo goste. Рада., Баба and Иван Ивковић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 u mojoj porodici to je ritual....obavezno smo svi za trpeom..bez muzike ili TV.....ja insistiram da se ne prica, da jedemo u miru ali tesko je to postici....a na zalost desi se ponekad i svadja.... Исто Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука