Cico Написано Септембар 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 ''Безлична маса'' а не ''безличњак''. Безлична маса значи да уопште нема свест ко је, одакле су му преци дошли, просто, претвори се у Американца или Аустралијанца па онда, тобож, зарад светског мира сеје бомбе и болести, можда баш по народу из којег је потекао. Sve to sto pricas,ima pune logike,mada se i ja moram pomiriti sa jednom cinjenicom. JEDNO JE TO STA BISMO TREBALI,A DRUGO JE TO DA LI SMO U STANJU URADITI TO STO TREBAMO. Jer ovo je svet,u kojem su ogromni “usevi“ semena mrznje i razdora,posejani. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Tanja,ako samo malo razmislis,shvatices da nije samo SPC ta koja postoji na ovim prostorima. Da samo onako napomenem,sto sam zaboravio reci,da kad kazem “Crkva“ ,mislim na hriscansku Crkvu uopste. Tu je naravno,i Crkva u Hrvata,a sad evo ima i Hrvatska pravoslavna crkva,itd.....a moramo se pomiriti i sa cinjenicom da su i POJEDINI clanovi SPC bili ratnohuškački nastrojeni. Ali nisu jedini,tu su i pripadnici drugih verskih zajednica koje nista manji doprinos ovom razdoru nisu dali. A sto se Vehabija i Al Kaide tice,to su sve od Zapada finansirane organizacije,koje nemaju veze sa pravim ucenjima Islama,ISTO kao sto ni taj Zapad nikakve veze nema sa pravim ucenjima Hriacanstva. Radi se najpre o ljudskoj primitivnosti i zaostalosti,koja NIKAKVE veze nema sa religijom,a narocito sa Hriscanstvom. Radi se o iskrivljenom tumacenju vere,i nista drugo. O tome i jesam govorio,a ne konkretno o SPC,jer nije ni SPC jedina Crkva koja je imala svog udela u raznim negativnim istorijskim okolnostima. Jer kako npr. opravdati neke svestenike,bilo pravoslavne,ili katolicke,ili muslimanske,kad blagosiljaju “borbu“ za odbranu nacionalne casti,kad ovamo,isti ti “borci“ traze svog opravdanja za zverstva svoja nad zenama i decom. KAKO TO MOZE VERSKA ZAJEDNICA,KOJA GOD,da opravda???? Kako je normalno to da katolicki popovi samo za hrvatske zrtve drze pomen,pravoslavni srpski popovi samo za srpske,a muslimanski bosnjacki samo za bosnjacke zrtve,poput npr. onog Mustafe Cerica,koji je rekao ,izmedju ostalog “Nek osveta bude pravda,da se vise nikad ne ponovi Srebrenica!“ ,ili ono kad uzvikuju “Ne prastaj im Boze,znali su sta cine!“. To je tipicno izvrtanje Isusovih reci iz Svetog Pisma,u kojima je rekao “Oprosti im Boze,ne znaju sta cine!“. I kako to smatrati normalnim? Evo,kad su zlocini nad muslimanima bili u Gazi,mnogi ovdasnji muslimani poceli oplakivati one iz Gaze,a kad su sad progoni hriscana u Iraku,svi muslimani cute,sto bi znacilo da cak i odobravaju te progone hriscana u Iraku,a i uopste. A zaboravljaju da cak i u samom Kur‘anu pise da su hriscani ti medju kojima ce muslimani najvece prijatelje naci. Tu se ipak vec ne radi o nacionalnoj,nego o verskoj pripadnosti,ali sam samo jedan banalan primer naveo,kako zaista krvave posledice moze ostaviti takva politika verskih zajednica. Размишљам много више него што ти размишљаш. Само да те исправим да ја нигде нисам написала да је само СПЦ на нашим просторима, али сада ћу рећи и то на основу изворишних и аутентичних докумената, СПЦ је злостављана, убијана, силована, отимана јој је имовина, провале у храмове, рушена и обесвећивана, више него иједна вера на нашим просторима. Остало не желим коментарисати јер има ту још хиљаду тема и двеста хиљада под морем између сваке твоје написане реченице, знака упита, зареза, знака узвика, тачке. Да сам админ забранила бих ти писање једно време, пошто нисам, настави да потураш манипулацију и индоктринацију! Проваљен си одавно, те методе код мене не пролазе. Може проћи само код људи са недостатком...да не кажем чега. Интегра and nana је реаговао/ла на ово 2 Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
badenac Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Да. Ставити нацију испред вере и доброга јесте грех. Велики Петак,суђење Спацитељу и његове муке на путу ка Голготи јесу јасна парабола о нацији као о руљи.Ти људи,те жене и мушкарци ослобађају разбојника Вараву јер је он за њих борац против мрских Римљана, борац за крв и тло а осуђују Христа јер се он "бори" против њих самих,против њихових погрешних и грешних живота . Интегра је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
о.Небојша Написано Септембар 20, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 20, 2014 Знам доста људи који су се у периоду комунизма одрекли свога српског имена, вере и писма, постали чланови СКЈ и Југословени, али су опет били протјерани са својих огњишта, иако се ничим нису издвајали од околине, напротив покушавали су да буду као остали. Нема ништа од југословенства, ни од оног краља Александра, ни оног Титовог.. Свака Југолсавија еј зидана српским костима,а кад је пропадала само су је Срби бранили и опет били проглашавани кривцима за њен распад. Баба, Дејан, nana and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Tanja,ja zaista ne znam zasto si se tako okomila na mene,misleci da sam nekakav “sektas“. Kazes “SPC je mnogo patila i trpela!“. Tacno. To je istina. Alii trpeli su i drugi od iste te pravoslavne crkve. Znas li ti da su mnoge pravoslavne crkve po Bosni,izgradjene zapravo na temeljima starih nekadasnjih katolickih crkava?? Crna Gora je vecinski katolicka nekada bila. I cak na Kosovu,bilo je dosta katolika,koji su potom na pravoslavlje prevodjeni. Zaista,ne razlikujes se mnogo od ustaske propagande koja Srbe zeli na sve moguce nacine ocrniti,a sebe kao “najvece zrtve“. Ili kad ovi muslimani ovde pocinju da proklinju ceo srpski narod za ono sto se u Srebrenici desilo. Koliko je to sve normalno,prosudi sama. Nemoj mi samo govoriti o nekih “700 000 zrtava“ Jasenovca. Od toga mi se samo digne kosa na glavi,jer ne mogu da verujem da su ljudi u stanju toliko da preteruju sa brojem zrtava,koje im samo u propagandne svrhe sluze! U stanju bi bili cak i da pozele da sto veci broj zrtava bude,samo zato da bi imali nekakvog propagandnog oruzja protiv one druge strane. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Знам доста људи који су се у периоду комунизма одрекли свога српског имена, вере и писма, постали чланови СКЈ и Југословени, али су опет били протјерани са својих огњишта, иако се ничим нису издвајали од околине, напротив покушавали су да буду као остали. Нема ништа од југословенства, ни од оног краља Александра, ни оног Титовог.. Свака Југолсавија еј зидана српским костима,а кад је пропадала само су је Срби бранили и опет били проглашавани кривцима за њен распад. To sto ti navodis je nesto sasvim drugo. Ja sam samo rekao sta bi ZAISTA NAJBOLJE za sve nas bilo,a ne to koliko smo svi mi (mislim na sve nas na ovim prostorima UOPSTE) u stanju da to razumemo. Zato se i desilo sve ono Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Nemoj mi samo govoriti o nekih “700 000 zrtava“ Jasenovca. Od toga mi se samo digne kosa na glavi,jer ne mogu da verujem da su ljudi u stanju toliko da preteruju sa brojem zrtava,koje im samo u propagandne svrhe sluze! U stanju bi bili cak i da pozele da sto veci broj zrtava bude,samo zato da bi imali nekakvog propagandnog oruzja protiv one druge strane. А Цицо, од које бројке ти се не би диго, фриз !?...мислимммм, да знамо, да наштелујемо како ваља. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 А Цицо, од које бројке ти се не би диго, фриз !?...мислимммм, да знамо, да наштелујемо како ваља. Uobičajeni predznak kraja naproste većine tema ovdje: sve počinje s Adamom i Evom a sve konči Jasenovcem. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Uobičajeni predznak kraja naproste većine tema ovdje: Па да. , кад га је већ сам поменуо. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Па да. , кад га је већ сам поменуо. Ma svejedno ko to spomene, nekad postavljač teme, nekad diskutanti ali to je neoboriva činjenica. Ja predlažem da ubuduće svaku temu započnemo s 2ww i Jasenovcem, eventualno Srebrenicom i Olujom ili barem haškim sudjenjima i presudama a možda tada budemo imali šanse na kraju se doradit i do nečeg drugog a tema nam se na kraju zvrtne slučajno i na neko drugo pitanje. To se zove cupkanje na mjestu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Crkva i crkveni likovi je dosta uradila gluposti zadnjih 2. veka kad je u pitanje nacionalizam, ne samo kod nas nego naprimer isto kod Bugara. Manje nego neki misle, ali ipak jeste. Posebno sto dosta popovi i vladike bili blizu Karadzicu i Mladicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Не. Црква треба бити строго аполитична али не строго анационална. Када је политична тада није битно јел национално, соијалистички или како политична... Agnostik је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Тања1 Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Tanja,ja zaista ne znam zasto si se tako okomila na mene,misleci da sam nekakav “sektas“. Kazes “SPC je mnogo patila i trpela!“. Tacno. To je istina. Alii trpeli su i drugi od iste te pravoslavne crkve. Znas li ti da su mnoge pravoslavne crkve po Bosni,izgradjene zapravo na temeljima starih nekadasnjih katolickih crkava?? Crna Gora je vecinski katolicka nekada bila. I cak na Kosovu,bilo je dosta katolika,koji su potom na pravoslavlje prevodjeni. Zaista,ne razlikujes se mnogo od ustaske propagande koja Srbe zeli na sve moguce nacine ocrniti,a sebe kao “najvece zrtve“. Ili kad ovi muslimani ovde pocinju da proklinju ceo srpski narod za ono sto se u Srebrenici desilo. Koliko je to sve normalno,prosudi sama. Nemoj mi samo govoriti o nekih “700 000 zrtava“ Jasenovca. Od toga mi se samo digne kosa na glavi,jer ne mogu da verujem da su ljudi u stanju toliko da preteruju sa brojem zrtava,koje im samo u propagandne svrhe sluze! U stanju bi bili cak i da pozele da sto veci broj zrtava bude,samo zato da bi imali nekakvog propagandnog oruzja protiv one druge strane. Ти не можеш знати шта ја мислим док то овде не напишем, а да си „некакав секташ“ то нигде нисам написала. Стварно си убедио себе да ми је твоје писање занимљиво. Прочитала сам шта си написао само до речи „Тачно.“ Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Cico Написано Септембар 21, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 Crkva i crkveni likovi je dosta uradila gluposti zadnjih 2. veka kad je u pitanje nacionalizam, ne samo kod nas nego naprimer isto kod Bugara. Manje nego neki misle, ali ipak jeste. Posebno sto dosta popovi i vladike bili blizu Karadzicu i Mladicu. Nazalost,MNOGO je takvih primera. zaista,mene je sramota kad vidim koliko nam je Crkva odstupila od svog pravog “zadatka“ (da se tako izrazim). I ne samo Crkva,nego uopste,verske zajednice. Tako su verske zajednice,bilo da je rec o SPC ,ili o Crkvi u Hrvata ,ili o Islamskoj zajednici u Bosni, i uopste na ovim prostorima,postale zapravo tipicno politicke organizacije sa nekakvim verskim predznacima,kako bi moglo veceg uticaja imati u narodu. A zanimljivo je to da imaju “uspeha“ samo onda kad na razne nacine pokusavaju otvarati rane narodu,i kad ga time podsticu na rat,a kad trebaju uciti narod Pravom putu,onda je narod bukvalno gluv i slep,misleci kako su “ludi oni koji razmisljaju u duhu vere i istinskom drzanju Reci Bozije“. Ja,iskreno,nemam prava osudjivati ljude,jer ja sam prvi gresan. Ali samo iskazujem svoje licno nezadovoljstvo prema takvim “pojavama“. Jer zaista,ljudi su u stanju da od vere svoje ucine samo obicnu puku formalnost,a od Reci Bozije samo mrtvo slovo na papiru. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 21, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 21, 2014 https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/-/1346435955/%d0%b4%d1%83%d1%85%d0%be%d0%b2%d0%bd%d0%b8-%d0%b8%d0%b7%d0%b0%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bc%d0%b8%d1%82%d1%80%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%82-%d0%b4%d1%80-%d0%bf%d0%be%d1%80%d1%84%d0%b8%d1%80%d0%b8%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d0%b5%d1%80%d0%b8-r4208 Episkop POrfirije , odličan kao i uvek. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука