Jump to content

Осмишљавање забране абортуса

Препоручена порука

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Zasto je abortus zabranjen onda posle nekog roka? 

Зато што има нервни систем и по мтеријалистичким стандардима може се сматрати да ту постоји личност. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Објекат. Жена би бил сујекат, и пошто је то угрожавање њене трудноће, фикција би се користила у њену корист. 

Ne razumem. Ker i skup telefon je objekat pa opet ne terite se tako. Sto znaci da je trudnoca vazna na jedan specijalan nacin. Zasto?

Подели на овим сајтовима

Јел нема баш ниједан систем данас где се користи то као правна фикција? :)

Pravne fikcije u krivicnom pravu?? Krajnje oprezno.... Ja nisam cuo ni za jednu ...postoje oborive i neoborive pravne pretpostavke koje se ticu sposobnosti za rasudjivanje i to je to koliko ja znam.

Подели на овим сајтовима

Pravne fikcije u krivicnom pravu?? Krajnje oprezno.... Ja nisam cuo ni za jednu ...postoje oborive i neoborive pravne pretpostavke koje se ticu sposobnosti za rasudjivanje i to je to koliko ja znam.

Не знам да ли постоје у неком систему. Навео см могућност  коришћења правне фикције.

Подели на овим сајтовима

Зато што има нервни систем и по мтеријалистичким стандардима може се сматрати да ту постоји личност. 

Ах то је дакле, уништи нас материјализам  :D

Подели на овим сајтовима

Ах то је дакле, уништи нас материјализам  :D

Тако га ја капирам, можда грешим. :)

О општим теоријма могу смо филозофски да причам.

О конкретним првним системима и нормама, мора да се питају творци норме....

Подели на овим сајтовима

Да би неко имао права, мора бити неко а не нешто из чега ће настати неко. Не покушавам да те разуверим да не требаш да се бориш, већ да ти скренем пажњу на неке чињенице којих треба да се држиш када дискутујеш о правима.

Дакле то треба да ти буде први задатак, да докажеш постојање неког. 

Ма ти закон можеш да напишеш који хоћеш. То уопште није проблем. Имају закони где се људим одсецају главе зато што дилују дрогу у земљама шеријата.  Свака правна институциј може да се измисли и да се уобличи како ти је мило. Оно што мене брине јесу последице правних институција и њихова сврха. Првна филозофија управо зто служи. Да имамо смислене законе са неком логиком и смислом. 

Например ја не видим сврху забране абортуса, управо због односа последица.

Последице су следеће:

1.Већи број илегалних абортус. Повећавање ризика.

2. Одлазак у инострнство зарад абортуса.

3. Отежавање абортуса сиромашним.

4. Отежаћеш стем истраживања која могу да спасу милионе живота. Јер ти је неморално да се направи и уништи сто ћелија са новим днк. 

ето то су три последице које ће се десити забраном абортуса.

Нећеш повећати наталитет, неће постићи ништа специјално.

Осим што ћеш умирити савест.

Па, шта са овим? Зашто је дозвољен абортус а смртна казна није? Изостанак смртне казне може имати последице, па тако убица изађе после пар година и опет некога убије. Ипак, убица се вади на право на живот које га брани, док се нерођено, несвесно дете не може бранити истим правом које (по мени) поседује баш као и убица. 

Подели на овим сајтовима

Тако га ја капирам, можда грешим. :)

О општим теоријма могу смо филозофски да причам.

О конкретним првним системима и нормама, мора да се питају творци норме....

Ту се слажем. Радо бих питао творце норме ''права на живот''. 

Подели на овим сајтовима

Па, шта са овим? Зашто је дозвољен абортус а смртна казна није? 

Ја сам већ пре писао мој став о смртној казни. Укратко, ја мислим да смртна казна нема никакав смисао. Људи који чине дела која су за смртну казну су толико поремећени да их то што постоји смртна казна не би спречило. 

Подели на овим сајтовима

Zasto taj standard? I zasto bas tada (10. nedelja)? 

Ти можеш узети стандард који желиш. Зашто баш тада то сам ти рекао - нервни систем. 

Слушај, тражиш од мене да браним стандрде које ја лично не подржавам.  Не могу то да радим. Ја на правни систем не гледам као на институцију за спровођење морала, исправног и неисправног. Зато се и не залажем обавезно да у праву буду инсталиране моје моралне вредности.

Ја ћу да радим оно што мислим да је етички шта год д правни систем рекао. За мене је абортус неетички и никад нећу да кажем некој особи - иди абортирај, шта имаш да рађаш.

Подели на овим сајтовима

Ја сам већ пре писао мој став о смртној казни. Укратко, ја мислим да смртна казна нема никакав смисао. Људи који чине дела која су за смртну казну су толико поремећени да их то што постоји смртна казна не би спречило. 

У реду, него ме не занима ако је неко поремећен или није. Имамо земље које забрањују смртну казну, али дозвољавају абортус. Ако такве земље наведу последице које си ти навео, онда ваља истаћи последице које забрана смртне казне оставља. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...